În Finlanda, cardul poate fi înlocuit de… fața umană, datorită unui sistem de recunoaștere biometrică

customers_cut_up_bank_carÎţi poţi pierde oricând portofelul sau cardul, dar e destul de dificil să îţi pierzi propria faţă. Aceasta este motivaţia din spatele start-up-ului finlandez Uniqul, care testează un sistem ce permite utilizatorilor să realizeze plăţi cu faţa.

O tabletă Uniqul, amplasată în staţiile de check-out, va face o poză clientului când acesta se apropie. În câteva secunde, tableta procesează datele biometrice pentru a localiza un cont individual din baza de date, care poate fi înregistrat cu orice card de credit, spune Uniqul. Clientul nu trebuie decât să apese pe butonul OK pentru confirmarea plăţii, scrie capital.ro.

Compania se aşteaptă să lanseze sistemul pe culoarele de ieşire şi pe terminalele de plăţi din Helsinki.
Fizicianul David Brin spunea recent că lucrurile pe care le purtăm cu noi pentru a ne identifica – cardul de credit, permisul de conducere – sunt “obiecte pentru reputaţie” care nu vor mai fi necesare în viitorul apropiat, pe măsură ce tehnologia învaţă să citească datele pe care le purtăm pe propria faţă.

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu in principiu nu sunt pentru nici o exagerare. In principiu, as fi de acord si ca sa fac plati prin scanare de fata sau cu carduri cu cip, si fi de acord chiar sa mi se si implanteze un microcip in corp care sa tina loc de toate actele. Tehnologia aceasta nu are nimic rau in sine, daca aceasta lume ar fi fost mult mai aproape de perfectiunea spirituala. Problema apare in momentul in care aceste tehnologii pot fi folosite impotriva mea, si desigur depinde si de catre cine va putea sa faca asta. In momentul in care voi folosi un cip in loc de acte, pe care sa-l port in buzunar sau in corp, acel cip va putea sa fie folosit impotriva mea si de catre autoritati si de catre orice haker de pe strada.
    Asta e problema. Din istorie am invatat ca autoitatile adeseori s-au intors impotriva poporului si oamenilor, ca au exploatat, torturat si ucis persoane. Comunismul este un bun exemplu in acest sens, deloc departat in timp. Mult mai multe victime ar fi facut comunismul daca ar fi avut populatia implantata cu cipuri. Cat despre hakeri, ei pot fi pe strada langa mine si sa foloseasca aceste cipuri impotriva mea, ori provocandu-mi ceva rau in organism, ori furandu-ma de banii mei, ori facandu-mi un rau in societate.
    Autoritatile nu pot si nu vor putea sa ofere garantii ca nu se vor mai intoarce impotriva oamenilor niciodata ( au incercat si cand aveau puteri mult mai limitate, acuma daca li se ofera si puterea totala prin tehnologia cipului va fi si mai rau ), si nici ca aceste cipuri nu vor putea fi folosite de hakeri.
    Desigur, exista si posibilitatea ca autoritatile sa devina dusmanii mei, si sa foloseasca un astfel de cip implantat impotriva mea, iar un haker sa ma ajute, adica sa impedice autoritatile sa foloseasca cipul impotriva mea ( dar cine poate garanta ca ma vor putea proteja la infinit ? ). Dar la fel de bine, se poate intampla ca si autoritatile sa fie impotriva mea, si unii hakeri. Deci, o astfel de tehnologie este din start periculoasa si nu trebuie acceptata niciodata, caci niciodata nu se vor putea oferi garantii PE MASURA puterii totale ce o dobandesc autoritatile asupra pesoanei, prin tehnologia cipului.
    Interesant mai este si faptul ca DELOC nu a cerut vreo persoana ca aceste tehnologii sa fie implementate, ci chiar autoritatile au venit cu ideea asta peste tot in lume. De ce ? Tocmai cei care au interesul sa ne manipuleze, si o fac mereu prin televiziune si alte mijloace, care mereu au mintit in campaniile electorale ca sa poata fi alesi ? Astfel de oameni din start nu vor putea niciodata sa ofere garantii ca nu vor reintoarce o dictatura ca cea comunista, prin cipuri.
    Daca sa zicem la guvernarea poporului ar fi numai oameni sfinti, in care sa poti avea incredere extrem de mare, atunci eu tot nu as putea accepta sa mi se implanteze un cip, nu ca mi-ar fi frica de acei oameni sfinti, ci de hakerii de pe strada, care nu pot fi opriti de a face rau, decat dupa ce l-au facut. Si chiar daca si hakerii ar fi implantati, si astfel ar fi sub controlul si observarea oamenilor sfinti din fruntea tarii, unii hakeri ar putea sa inventeze metode sa scape de acest control, ca doar asta le e si meseria. Si apoi acei hakeri ar putea prelua controlul asupra populatiei mai presus de autoritati. Si atunci, nici astfel nu ar fi garantii. Nu poti da totul pe mana unei tehnologii care nu are siguranta de 100 %, nu poti da vietile a 7 miliarde de oameni pe mana unei astfel de tehnologii.
    Dar cat de departe de sfintenie sunt cei din conducerea tarilor, care mai degraba, poate cu unele exceptii, pot fi asemanati mai mult cu hotii si mincinosii decat cu sfintii. Cat de departe sunt acesti oameni de sfintenie !
    A da vietile a 7 miliarde de oameni pe mainile catorva conducatori, a le da acelora putere absoluta asupra tuturor oamenilor de pe pamant, este o mare nebunie, o nebunie apocaliptica, la care nu se putea gandi un om moral, ci doar niste oameni interesati doar de putere si bani cu orice pret. De niste oameni fara morala si scrupule.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fata nu se pierde? dar se copiaza foarte usor, si pot face modele care sa se reproduca identic orice fata, modele tridimensionale. Deja pe piata exista imprimante 3D.Si e abia inceputul. Curind se vor ajunge la performante si mai mari si atunci...ce conteaza tehnologia asta, tot implantarea cipului se va dori. Oricum ar fi , tot la controlul absolut se tinde. Doar nu prin mijloace morale se va conduce omul ci prin forta.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ideea cip-ului in sine nu este aceea de a detine informatii private pe el ci aceea de a controla mintea ta. Cu totii stim ca diavolul nu poate decat sa sugereze anumite comportamente. Singura lui putere este aceea a sugestiei. Insa cu cip-ul va putea mai mult. Va putea sa induca ganduri sa citeasca ganduriel. Eu stiu ca gandurile de bine el nu le poate afla. el poate doar intui. Si atunci are nevoie de un dispozitiv prin care sa afle. Si iata ca s-a gasit.
    Insa cum sa il convinga pe om sa si-l puna acolo unde trebuie. Fac o paranteza si va zic ca unul dincercetatorii schemei de ontrol mental marturiseste ca echipa din care faea parte a facut un studiu despre locul unde este cel mai bine sa plaseze cip-ul d.p.d.v. al reincarcarii acestuia si au gasit ca cele mai potrivite locuri, ghici unde, pe mana dreapta sau pe frunte.
    Revin si zic, ca omul in activitatile lui curente contemporane, are nevoie de hrana, loc de munca, calorificarea produselor obtinute din munca. O sa vedeti a pe viitor toate statele or sa fie foarte corecte din punctul de al legislatiei munii, tocmai pentru a fi ceva informatii despre tine la stat si pentru ca sa ai motivatie sa-ti pui cip-ul.
    Daca legi aceste nevoi ale omului de bani, dupa care scoti banii din schema si daca duci societatea spre bani eletronici si daca omul din societate vrea sa-si pastreze statutul sau sa aiba ce pune pe masa, sau ce imbraca sau ce bea, are nevoie de aces la finante.
    Finantele vor fi pe ip, deci iata motvul pentru care multi se vor inscrie la rand.
    Nu zic sfintii ca se va motia cu: ce vom bea ce vom manca ce vom imbraca. Oare degeaba a zis Domnul Nostru Iisus Hristos sa nu purtam grija de lucrurile astea? Oare nu a zis si pentru vremurile din urma.
    Va rog sa ma iertati de vorbarie si daca am zis ceva gresit!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    666 – Pecetea lui antihrist: Georgia elimina 666 din cardurile de identitate -
    http://shar.es/A3QG5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*