Începe emiterea cardurilor de sănătate

carduridesanatate_08614700Românii vor primi carduri de sănătate până la finalul anului. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va emite 7,5 milioane de carduri ce vor fi folosite din 2014, după ce medicii, spitalele şi laboratoarele vor avea cititoare.

Primele carduri naţionale de sănătate vor fi emise la sfârşitul acestei luni – 200 de mii. Până la sfârşitul anului, Imprimeria va produce 7,5 milioane de carduri care vor fi distribuite caselor judeţene de asigurări de sănătate.

“Primul card model a fost înmânat săptămâna trecută în mod oficial domnului prim ministru, Victor Ponta”, spune CRISTIAN BUŞOI, preşedintele CNAS.
Nu se ştie însă cine va înmâna celelalte milioane de carduri românilor. Potrivit legii, medicii de familie ar trebui să se ocupe de acest lucru, dar aceştia susţin că proiectul aparţine Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii şi că iniţiatorii ar trebuie să-şi asume această sarcină.
“Medicul de familie este un prestator de servicii medicale. Orice alte servicii nemedicale înseamnă birocraţie, înseamnă timp luat din timpul de consultaţie care este dedicat pacientului. Evident că nu suntem de acord să distribuim un document”, spune MARIANA PÂRCĂLABU, preşedinte Patronatul medicilor de familie Bucureşti.
Cardurile de sănătate nu vor putea fi folosite fără cititoare, nişte aparate care vor trebui să existe în cabinetul oricărui medic de familie.
“Acest tip de cititor va costa max. 50 de euro. Aceste cititoare vor trebui să ajungă şi vor trebui achiziţionate de către medicii de familie, de către spitale de către laboratoare, de către centrele de imagistică.”, spune CRISTIAN BUŞOI, preşedintele CNAS.
“Medicii de familie în afara faptului că sunt prost plătiţi, acum mai sunt puşi să susţină programele casei de asigurări?  Este, într-adevăr, un şantaj pe care îl practică CNAS referitoare la aceste cititoare”, spune MARIANA PÂRCĂLABU, preşedinte Patronatul medicilor de familie Bucureşti.
Cardurile de sănătate vor conţine datele de identificare ale pacientului, dar şi datele medicale precum diagnostice, grupa sanguină, RH sau dacă o persoană acceptă să-şi doneze organele.

5 Comments

 1. ei si de la anu’ o sa inceapa URGIA pentru semnul fiarei ,
  ca are sa Fie si PLATA pentru FAPTA
  cine isi ia blestemul iadului asupra sa vai si amar ca de viu va fi chinuit aici pe pamant pentru ca va iscaliti cu semnatura data de DUMNEZEU prin Cele SFINTE , adica Botezul Crestin ORTODOX va iscaliti linga semnatura lui mamona , ucigal-ar SFANTA CRUCE ;
  ce treaba avem noi cu semnul fiarei ?
  ne obliga spurcatii care stau pe noi calare si ne imping spre prapastia fara margini ATUNCI SA-I DAM JOS si sa ne ridicam in doua picioare ca am stat pre mult cu capul in jos , impinsi , fortati si biciuiti pentru a merge spre…spre prapastia cea fara margini cum vor hienele si spurcatii
  DOAMNE Ajuta sa nu cadem robi la alte neamuri pentru ale noastre pacate
  Amin!

 2. Sa ne rugam sa nu se ajunga la introducerea lor obligatorie, si sa refuzam fara sa ne tulburam.
  Doamne miluieste!

 3. Tot acest arhim. scrie in aceasta carte ,ea se numeste , Eumenismul fara masca , se gaseste prin partile MOLDOVEI ,numai prin cunostinte . / merita sa fie citita de toti crestinii / . Scrie foarte clar ca ,GUVERNUL MONDIAL are lupta cea mai mare cu zidul ortodoxiei . Vedem Grecia ce-l mai viu exemplu …! . Pt. a pune acest guvern asupra omenirii trebuie distrusa la maximul ortodoxia , noi santem DUSMANUL NR. 1 .Ei folosesc sute ,mii de mijloace precum DIAVOLUL cu banul , cea mai tare momeala a secolului ,,MATERIALISMUL TRAI PE MALAI,, …. OMUL in afara bisericii nu pricepe , nu intelege este orb . Asa cum spunea IISUS HRISTOS , ochi aveti si nu vedeti ,urechi aveti si nu auziti … Numai traind in CASA DOMNULUI ,ascultand SF. LITURGHIE omul va vedea ce nu a vazut inainte , si va gandi altfel si nu va cadea in CAPCANELE DIAVOLULUI cu ajutorul lui DUMNEZEU … Iudeo /masoneria si multi altii care iubesc Stapanirea , argintii , maretia ,avutia ,cu stiinta lor ,s/au fara si aceea care nu cred in viata urmatoare , Ei sant pe aceeasi linie cu ei , in aceasi barca ,nr. este masiv .Dar cine traieste in Hristos ,nu/i este teama de nimic O spun toti sfintii . Sa ne ajuta DUMNEZEU tuturor ..! .Sa format deci ,un lant DIABOLIC de peste OCEAN si pana in toate colturile lumii . Partea duhului rau . Diavolul ia format ,a insamantat si acum are oamenii de partea lui la acest PLAN DIAVOLESC care este scris ,proorocit in APOCALIPSA LUI AP. IOAN CIPUL este ce-l mai periculos si cel mai favorabil pt. ei . pt.. ca ,ne prinde in mreaja LOR , precum pescarii pestele incetul cu incetul intr-un colt si turma cea mare ,putini vor sari peste mreaja ,deoarece ,nu se vor lipsi de Bogatie ,casa pamanturi etc……… ROMANIA este a doua tara din lume ca ,nr. de ortodocsi …….Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne sporeaca credinta . AMIN !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments
scroll to top