Parlamentul britanic a votat în unanimitate ieșirea din UE

cameron_referendum_m_britanieProiectul de lege care propune un referendum despre ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii a fost votat în unanimitate în parlamentul britanic în cursul zilei de vineri, dar şansele ca proiectul să devină lege sunt destul de mici.

Victoria premierului David Cameron este una mai degrabă simbolică şi nu are puterea de a forţa viitorul guvern să acţioneze în consecinţă. În schimb, Cameron speră că măsura îi va asigura susţinere la urne în 2015 şi o mai mare popularitate între euroscepticii din ţară.

Decizia de a părăsi Uniunea are la bază lipsa unor măsuri ferme de reformare a UE, ceea ce afectează economia Marii Britanii, susţine premierul. Însă oamenii de afaceri sunt îngrijoraţi că separarea de UE va adânci recesiunea cu care se confruntă britanicii.

Sondajele de opinie relevă că cei mai mulţi britanici sunt indecişi, dar din cei care sunt decişi, un număr un pic mai mare susţine ieşirea din UE, potrivit France 24.

4 Comments

 1. Evident ca nu vor iesi din UE dar, cu o sustinere populara a scepticilor, Anglia poate negocia altfel problemele cu Uniunea. Vreau sa-i vad si eu pe ai nostri ca au curajul sa consulte electoratul pe aceasta problema. Alor nostri le tataie fundul numai cand aud de Merkel, Baroso etc darmite sa-i si contrazica. Mandra Tara, halal conducatori!

 2. cand SUVERANITATEA este a poporului apoi TREBUIE Sa Fie a poporului …
  numai ca trebuie tras de muribundul acesta pentru a se trezi ca altfel isi doarme de tot , somnul cel de moarte
  si o profetie din Sfinti Parinti spune asa
  “si am vazut BOU mare pe o movila pe care scria ROMANIA si ducea o corvada imensa …atunci un glas s-a auzit …iar BOUL A Inceput a Rage si a se ridica in doua picioare , corvoada si-a aruncat si BOUL s-a rasculat ” Monahul Aghatanghel
  Ce S-a Inceput in ’89 TREBUIE SI TERMINAT caci corvoada imensa ducem din 89 incoace , acesti spurcati , tradatori si vanzatori de Neam si Tara , hienele din jurul nostru care trag de noi si vor a ne culca la pamint
  doar ca trebuie curatita glia ca-i prea multa spurcaciune pe acest pamint
  AMIN!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments