Documentele care arată pedepsele inumane aplicate de torţionari deţinuţilor politici

Se spune că o minune durează 3 zilei, iar dacă ar fi să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în țara noastră am putea spune că așa este. Torționarii din România se plimbă nestingheriți, se bucură de pensie și își trăiesc bătrânețe foarte liniștiți, mai liniștiți chiar decât mulți bătrâni care au muncit o viață pentru stat, iar acesta îi batjocorește. Documente explozive, seziarea de la Institutul pentru Investigare a Crimelor Comusimului din România adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și altele vă sunt dezvăluite în cadrul ediției de astăzi a emisiunii “Sinteza ZIlei”.

În timp ce Regele Mihai primeşte de la statul român o pensie de 1.000 de lei, trei torţionari cunoscuţi au încasat pensii extrem de mari, la care cei mai mulţi dintre români nici nu pot visa.
Colonelul de Securitate Gheorghe Enoiu, supranumit şi „măcelarul de la Interne”, a încasat de la statul român o pensie de 60 de milioane de lei vechi (6.000 de lei noi).
De aceeaşi pensie s-a bucurat şi generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă.
Torţionarul Alexandru Vişinescu încă dispune lunar de o pensie de 6.000 de lei.
Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea  Sinteza Zilei o serie de documente impresionante care exemplifică supliciile pe care le-au suportat victimele torţionarilor Gheorghe Enoiu, Nicolae Pleşiţă sau Alexandru Vişinescu.
Printre metodele de pedeapsă menţionate în aceste documente se numără bătaia la tălpi, bătaia pe capre, metoda tapetului sau bătaia la testicule.

UPDATE: Parchetul militar NU va ancheta cazul Vişinescu. Ce se întâmplă cu dosarul torţionarului de la Râmnicu Sărat

Parchetul militar a anunţat, miercuri, că îşi declină competenţa în cazul torţionarului Alexandru Vişinescu, în cazul căruia Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus plângere penală, informează gândul.info.
Potrivit jurnaliştilor gândul, seful Parchetelor militare, procurorul militar Ion Vasilache, a explicat că, din 2007, competenţa pentru anchetarea acestor infracţiuni a fost mutată la Parchetul General.
Şeful parchetelor militare le-a declarat jurnaliştilor gândul că infracţiunile torţionarilor s-ar fi prescris, însă este contrazis de o lege din 2012 care spune că infracţiuni precum genocidul, omorul deosebit de grav nu se prescriu.
Parchetul militar şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerea penală la Parchetul general, condus de Tiberiu Niţu.
Gândul.info mai scrie că Polonia, Ungaria, Israel şi Germania au demarat, după Al Doilea Război Mondial, adevărate campanii de identificare a torţionarilor nazişti. Iar după 20, 30 sau chiar 70 de ani, ofiţerii nazişti consideraţi responsabili de crime odioase împotriva evreilor sunt şi acum anchetaţi, judecaţi şi trimişi după gratii.

| video news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*