Raed Arafat: Românii pot deveni donatori de organe printr-un act notarial

De luna viitoare românii pot deveni donatori de organe printr-un act notarial. Asta înseamnă că nu mai e nevoie de consimţământul familiei pentru a dona organe în cazul în care pacientul a suferit un accident şi este în moarte cerebrală. Declaraţiile date în faţa notarului vor fi trecute în registul unic al donatorilor. Doritorii nu vor plăti niciun ban la notariat pentru aceste declaraţii.

| antena3

Probabil acest consimțământ va fi memorat pe cipul din viitorul card de sănătate sau viitorul act unificat buletin+card de sănătate.

9 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va rog sa semnati si sa raspanditi o petitie impotriva unei emisiuni care sta sa porneasca la sfarsitul verii. Este scrisa de o mama speriata de mutatiile ce pot fi induse de acest tip de emisiuni care prezinta "familia" homosexuala ca pe un produs al iubirii, deci perfect fireasca. Inutil sa va spun ca aceasta emisiune face parte dintr-o vasta campanie pe aceasta tema, care a transformat homosexualitatea intr-o ideologie sustinuta de guvernele mai multor state, oameni de cultura, finantisti etc. Scopul este distrugerea Familiei si atomizarea indivizilor, incapabili sa mai articuleze in structuri sociale coerente si alienati spiritual. De aceea atacul este dus simultan si asupra Bisericii, ca purtatoare a Revelatiei Treimice si a Invierii, in incercarea de a sabota lucrarea Ei in lume. Aceasta emisiune face parte din campania de reeducare a publicului tanar prin divertisment.

    Despre emisiune, aici:
    http://www.wowbiz.ro/incredibil-ei-formeaza-primul-cuplu-de-gay-care-s-a-casatorit-pe-teritoriul-romaniei-si-au-adus-pastor-american-si-si-au-jurat-iubire-vesnica-pe-malul_63580.html

    PETITIA pe care o sustinem si pe care va rog sa o trimiteti si altor apropiati spre semnare: http://www.petitieonline.com/sos_familia

    Doamne ajuta!
    Pr Ciprian

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      E incredibil cum oameni ca tine inca mai exista in secolul 21... Gandeste-te numai la numarul de orfani ce pot sa-si gaseasca o familie prin adoptare.... dar nu, voi ganditi ca niste comunisti

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si dupa ce vei face actul ca donator de organe iti vor inscena imediat un accident.....

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mai exista o posibilitate. Ma duc la notar si dau declaratie clara, ca nu inteleg sa-mi donez nici un organ. fac copii dupa ea si le dau la hotul de familie, las la primarie, la locul de munca, normal una o tin acasa, una o trimit la asigurari. sa-i vad atunci. mai declar si ca daca nu vor tine cont de ce am declarat, mostenitorul meu e imputernicit sa ceara daune de sa i le plateasca cateva generatii.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tinta vie oricum suntem, pentru simplul motiv ca au in baza lor de date toate informatiile medicale despre noi. Este suficient sa spuna medicul unui "bun platitor" ca are nevoie de un ficat de la o persoana cu grupa "x" sau "y" pozitiv/negativ si imediat "accidentul". Legea spune clar. Daca nu faci hartie scrisa prin care sa iti expui optiunea ca refuzi sa donezi, medicii vor face absolut ce vor cu corpul tau.
    Cand o persoana moare in spital, "agentii globali" il "elibereaza" pe mort din spital gata impachetat pt a fi dus la groapa. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, rudele bolnavului care este gata sa moara, au dreptul de a cere spitalului sa il ia acasa. Aceasta este singura sansa ca decedatul sa nu plece din spital fara organe/copartit.
    Si inca ceva. Ati fi total socati de numarul mare de decedati in spitale care au fost ciopartiti (deja) inainte de a fi bagati in sicrie. Daca s-ar face o ancheta, ar iesi un scandal monstru. Nu o data rudele unui decedat, cand au ajuns acasa cu sicriul, l-au desfacut si au constatat ciopartirea. Chiar acum cativa ani a fost un scandal, cand rudele au cerut spitalului sa li se dea inapoi organele lipsa. Presa si politia au tacut malc si au musamalizat cazul imediat, ca in mai putin de 48 de ore nu se mai stia nimic de acel caz. Iar articolul cu pricina a disparut imediat de pe site-ul respectiv. Si daca romanul doarme, nici nu are cum sa priceapa ce il asteapta. Dumnezeu ne-a facut intregi si tot asa trebuie sa ne si intoarcem la El. Doamne ajuta!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Si cu toti barbatii, femeile si copii care au nevoie de un rinichi, ficat, plaman, inima, etc. pentru a supravietui ce faci? Ii spui: nu te ajut! Te las sa mori, pentru ca asta face un crestin adevarat! Sunteti egoisti si incuiati dincolo de cuvinte. Nu mai umblati prin spitale, ca oricum doar rau va face. Stati frumos acasa si rugat-va daca aveti credinta. Asa mai scuturam si noi copacii de uscaciuni.

      • crestinul ortodox

        Traiasca Legiunea si Capitanul!

        canva spuneam si aratam pe prescripatia medicala cu care pleaca pacientul din spital este semnul fiarei pus ...si totul se va face in aceasta directie precum vulturii tabara muribundul asa vor tabara slujitorii fiarei asupra oamenilor ce in orbie numai au ochi de a vedea Oare Cine Este DOCTORUL ADEVARAT ?
        ...si cand HRISTOS si ai Sai SFINTI au inviat si din morti oameni
        ca doar atat ni se cere CREDINTA ADEVARATA sa Avem cat un graunte de mustar si vom muta si muntii din loc ...
        cum oare sa nu poti primi ajutor de la SFINTII Tamaduitori care merg pe pamint si fac minuni Sfantul Nectarie de la Eghina , Sfintul Ioan Rus care au vindecat cancere , boli grele si cu un pas doar spre moarte ?
        Oare nu va este Frica de DUMNEZEU sa tagaduiti PUTEREA Acestor SFINTI data prin DUMNEZEU
        va luati dupa icoana lui antihrist televizor care va indobitoceste zi si noapte "veniti de va inchinati mie "
        "veniti sa mi faceti a mea voi" ...parca asa striga prin toti satana prin slujbasii fiarei de la televizor pe care tot amaratu de la colt de strada ii plateste sa-i vanda iluzie sub nume de "fericire"

        o vai si amar ca asta nu-i fericire ci este doar iluzie si inchinaciune la fiara
        cati dintre acesti bolnavi cu nevoie de ficat , de pancreas , de rinichi , copii sau parinti fac rugaciune la Sfantul Nectarie de la Eghina , la Sfantul Ioan Rusul , la Sfintii Cosma si Damian tamaduitori fara de arginti la Sfantul Luca al Crimei , la Sfantul Pantelimon ?
        cati cu lacrimi cad si se roaga spre vindecare ?
        cati se ung cu mir de la candelele aprinse zi si noapte de la Sfintele Moaste ale acestor SFINTI ?
        va amagiti in lucrarea satanei ce sta acum pe prescriptia medicala ...
        dar si doctorii pot fi inselati de cel rau ...caci de Doctorul Adevarat adica HRISTOS s-au cam lepadat
        cei care sunt in sistem si lucreaza numai de curiozitate sa se arate impotriva acestui 666 de pe retetele medicale si veti vedea cum toti slujbasii acestui stat mamona ii sar in cap
        "ce ai esti dus cu mintea ...ne iei painea "
        asta este painea antihristului pe care o mancati zilnic si asta impinge spre vanzare de oameni intre ei , spre a se nimici unii pe altii ...de aici porneste totul cand fiara antihristica pune ghiara si se acioleaza inghjite si inghite ...fara sa aveti habar ca se face inchinare la fiara ...prin acceptul statului mamona care a ingenuncheat poporul roman la fiara antihristica si la antihrist
        de asta n-a mai fot nevoie sa bage semnul fiarei pe acte ...ca au preluat Institutiile tot ce inseamna sanatate , invatamint parlament , presidentie...tot ce este institutie s-a vrut fie pentru statul mamona la care se pleaca amaratul de la colt de strada ca sa i se dea o paine
        asta este painea antihrsitului ..dar nu este o paine alba ci este paine neagra precum taciune si pe mormantul acestui Neam piatra mare s-a pus de catre jidanii sau evreii sionisti ce vor pe satana al introna pe acest pamint ...
        DAR VOIA LUI DUMNEZEU Va Fi pe acest pamint Sfant si nu voia fiarei
        amin.

  5. Scurtu sorin Izvoraș

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Prima măpsură de luat , în privința donării de organe , pentru cei ce acceptă cardurile de sănătate , este să bifeze cu NU toate căsuțele existente după întrebările din scrisoarea ce însoțește cardul , și să o prezinte medicului ce va înregistra cardul pentru prima oară !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*