Cum putea fi altfel: Comisia Europeană, favorabilă proiectului Roșia Montană

Până în prezent nu a existat o încălcare a legislaţiei UE în cazul Roșia Montană, a declarat Joe Hennon, purtătorul de cuvânt al comisarului european de mediu, Janez Potocnik. Comisia Europeană (CE) urmăreşte îndeaproape proiectul minier Roşia Montană. CE ne recomandă eficiența exploatării resurselor.

„Implementarea adecvată a Directivei UE privind deşeurile miniere va minimiza riscurile pentru sănătatea publică şi mediu pe care le presupun activităţile miniere care necesită utilizarea cianurilor”, a mai precizat Joe Hennon, pentru Agerpres. „Date fiind prevederile foarte stricte ale Directivei UE privind deşeurile miniere şi absenţa de alternative adecvate, conform cunoştinţelor actuale, pentru cianurare în extracţia aurului, o interdicţie generală a cianurilor în minerit nu pare indicată”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al lui Janez Potocnik.

Este important să creștem eficiența exploatării resurselor

„Este importantă creşterea ratei de reciclare a produselor conţinând metale preţioase în UE, întrucât acest lucru poate reduce dependenţa de mineritul aurului în UE şi va contribui la o creştere a eficienţei resurselor”, a mai declarat Joe Hennon. Declarațiile vin ca răspuns la solicitarea de clarificare din partea eurodeputaților Eirk Banki, FIDESZ, Laszlo Tokes, independent afiliat PPE, şi Csaba Sogor, UDMR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*