HOLOCAUSTOLOGII FAC NOI VICTIME. Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania cere Procuraturii Generale sa se autosesizeze intr-un caz de negare a Holocaustului Romanesc la Radio Romania Cultural

1236883_483632068410897_1992417238_n
Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA) transmite printr-un comunicat de presa ca Radio Romania Cultural “a promovat imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu, ca entitati care nu ar fi avut nici o legatura cu antisemitismul si cu crimele comise impotriva evreilor”, in cadrul emisiunii “Memoria Secolelor” din 17 august. “Solicitam Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare comisa in acest caz de postul de radio Romania Cultural”, se arata in comunicatul remis HotNews.ro.“In emisiunea ‘Memoria Secolelor’, cu Gabriela Vasilescu, difuzata pe data de 17 August 2013, postul de Radio Romania Cultural a promovat imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu, ca entitati care nu ar fi avut nici o legatura cu antisemitismul si cu crimele comise impotriva evreilor”, informeaza Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA) intr-un comunicat remis HotNews.ro. Sub titlul “Postul de Radio Romania Cultural: Negarea Holocaustului Romanesc”, comunicatul anunta ca Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania solicita “Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra  incalcarii legislatiei in vigoare”. “MCA Romania atrage atentia asupra unora dintre fragmente: ‘Maresalul Antonescu va ramane si el aceeasi personalitate de exceptie, in ciuda tuturor mistificarilor si a documentelor contrafacute intr-un mod grosolan, puse in circulatie fara jena. (…) Pe zi ce trece, in Romania, si, mai ales, pe plan international, se tot incearca acreditarea ideii ca in tara noastra ar fi existat organizatii antisemite.’”, precizeaza MCA. In comunicat se arata ca “legionarii si maresalul Ion Antonescu au comis crime impotriva umanitatii si sunt vinovati de crime comise impotriva unor civili, barbati, femei, copii si batrani, vinovati numai de faptul ca s-au nascut evrei”. “Conform legii 107 din 2006, promovarea imaginii entitatilor fasciste si pro-naziste este interzisa in Romania. Postul de Radio Romania Culturala este un post de radio public, finantat de stat”, noteaza Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania. MCA solicita conducerii postului de radio Romania Cultural “sa corecteze grava eroare si incalcarea legii prin difuzarea unor minciuni sfruntate menite sa rescrie istoria si sa stearga memoria victimelor pogromurilor comise de Miscarea Legionara si de institutiile statului conduse de maresalul Ion Antonescu”.

  • “Solicitam Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare comisa in acest caz de postul de radio Romania Cultural.
  • Solicitam Consiliului National Audio-Vizual sa aplice postului de radio Romania Culturala sanctiunile adecvate pentru dezinformare si promovarea opiniilor national-extremiste, negationiste care au fost exprimate in modul cel mai clar posibil  in cadrul emisiunii mai sus mentionate.
  • Solicitam, din nou, Guvernului Romaniei sa promoveze, sa adopte si sa implementeze textul modificat al legii 107 din 2006 astfel incat negarea Holocaustului Romanesc si incercarile repetate de a reabilita imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu prin stergerea din memoria nationala a crimelor comise impotriva evreilor si a romilor sa fie sanctionata in mod ferm si fara ezitare”, scrie Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania in comunicatul remis HotNews.ro.

“Radiodifuziunea Romana isi exprima regretul si se delimiteaza fata de afirmatiile formulate de doamna Gabriela Vasilescu” Intr-un comunicat de presa, “Radiodifuziunea Romana isi exprima regretul si se delimiteaza fata de afirmatiile formulate de doamna Gabriela Vasilescu in cadrul emisiunii ‘Memoria secolelor’, difuzata pe postul Radio Romania Cultural, in data de 17 august 2013″. “SRR precizeaza ca ideile exprimate de doamna Gabriela Vasilescu, realizatoarea emisiunii, reflecta opinia sa personala, una absolut regretabila tinand cont de adevarul documentelor si de istoria comunitatii evreiesti din Romania”, se arata in comunicatul publicat pe site-ul Radio Romania Cultural. “Acest incident nefericit nu poate pune in umbra indelungata si excelenta colaborare intre Radio Romania si comunitatea evreiasca, dialogul constant si increderea reciproc acordata pentru informarea corecta a publicului si pentru facilitarea accesului la adevarul istoric”, precizeaza comunicatul.

Potrivit acestuia, “Radio Romania va ramane fidel si consecvent statutului sau de serviciu public, garant al informarii corecte, promotor al multiculturalismului si al valorilor democratice”.

| Hotnews, via Buciumul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*