Din martie 2014 basarabenii vor avea buletin de identitate cu cip

Bsarabia buletinul-electronic-de-identitate-Începând cu 1 martie 2014 în Republica Moldova va fi pus în aplicare buletinul de identitate electronic. Documentul va conține mijloacele semnăturii digitale și va servi drept instrument de identificare și autentificare a persoanei fizice sistemele informaționale, precum și la prestarea serviciilor electronice. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de membrii Cabinetului de miniștri, relevă UNIMEDIA.

Mecanismul de utilizare a buletinului de identitate electronic urmează să fie elaborat și aprobat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în termen de cinci luni de la data publicării hotărârii Guvernului.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, forma buletinului de identitate electronic va fi aceeași, dar va conține cipul integrat și mijlocele digitale. Utilizarea acestuia va fi opțională.

„Este identitatea electronică a cetățeanului. Evident că buletinul electronic va fi mai scump decât cel obișnuit. Acum îmi vine greu să spun un preț. În Georgia, de exemplu, costă 20 de euro”, a afirmat Filip.

| unimedia.md

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Profita de saracia basarabenilor si de nestiinta lor, impunandu-le documente cu CIP. Din fericire, Sfanta Biserica din Basarabia lupta puternic impotriva acestor documente. Aici cred ca a fost si mana lunga a khazarilor - Basescu - care propovaduieste satanismul ca "rasplata" pentru intrarea in structura terorist-criminala UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*