Directorul Institutului Geologic, Ştefan Marincea, demis pentru că nu este de acord cu exploatarea de la Roșia Montană

Ştefan Marincea demisDirectorul Institutului Geologic al României (IGR), Ştefan Marincea, a fost demis “prin fax” de la şefia instituţiei, “prin două ordine, cu semnături diferite”, potrivit unei declaraţii acordate Mediafax, acesta menţionând că intenţionează să facă plângere penală în acest caz.

“Nu ştiu cine m-a demis, am primit două ordine, două decizii cu semnături diferite şi am de gând să fac plângere penală împotriva celor care au trimis aceste ordine, pentru că sunt semnături cu bară”, a precizat Ştefan Marincea.

Întrebat cine va ocupa postul de director general al institutului după demiterea sa, Marincea a precizat că este vorba de Marcel Mărunţiu.

În calitate de director general al IGR, Ştefan Marincea a fost audiat, pe 8 octombrie, la Comisia specială pentru proiectul de la Roşia Montană din Parlament, el criticând proiectul de exploatare minieră, spunând că este “de nota cinci” şi că ar trebui modificat substanţial şi adaptat la practicile europene.

Sunt atât de multe fisuri logice în acest proiect încât dacă îmi venea la evaluare pentru o ţară africană, cred că-l trimiteam înapoi cu zero puncte(…). E un proiect de nota 5 pentru că partea de explorare reprezintă un efort remarcabil, care se va amortiza la finalizarea proiectului”, a spus Marincea, în cadrul comisiei speciale parlamentare.

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sper sa obtina anularea acestei decizii si sa aflam si noi cine si de unde au venit acele demisii. Daca a fost pus ca profesionist in fruntea institutiei de ce in urma exprimarii opiniei in parlamentul hotilor a fost demis? Cum e posibil ca specialistul platit de la buget sa fie demis pt ca nu a fost de acord sa acopere minciuna politicienilor hoti? E VREMEA DE IESIT IN STRADA: VASLUI, ROSIA MONTANA, BUCURESTI, PUTNA, CONSTANTA, ........

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*