Israel a atacat Siria. Ţinta a fost un depozit de rachete

Aviaţia militară israeliană a atacat teritoriul sirian într-un raid care a avut ca ţintă un depozit de rachete din zona principalului port sirian, Latakia.

Un oficial din administraţia Obama a confirmat pentru CNN atacul aerian al Israelului.  Potrivit oficialului american, raidul aerian a vizat rachete şi alte echipamente militare care, potrivit Israelului, urmau să fie transferate mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliată cu regimul Bashar al-Assad. Oficialul american a preferat să rămână anonim.

Presa israeliană a raportat o explozie la un depozit de rachete din zona portului sirian, însă atacul nu a fost confirmat şi de Guvern.

Postul tv Al-Arabiya a relatat că aviaţia militară israeliană a atacat două poziţii din Siria în cursul nopţii de miercuri spre joi – în oraşul-port Latakia şi în Damasc.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

Portul sirian s-a aflat în centrul atenţiei şi în luna iulie a acestui an când, potrivit Sunday Times, mai multe raiduri lansate de pe un submarin militar israelian de tip Dolphin au vizat rachetele de fabricaţie rusească Iahont P-800 ale sirienilor.

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta a fost un test pentru Siria si o provocare pentru Israel. Asa-zisul stat Israel, astepta o riposta din partea Siriei pentru a incepe razboiul, insa Siria a facut bine ca nu a ripostat. Pacat de nevinovatii care au murit. Dupa cum vedem, jidanii nu se mai satura de sange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*