“Ne vom întoarce la Pungești!”, declară reprezentantul Chevron

adevarul chevron

Chevron nu are nicio intentie sã dea înapoi. Încurajatã de rãspunsul Guvernului, compania americanã spune cã e doar o chestiune de timp pânã când operatiunile se vor extinde de la Vaslui si Bârlad spre Constanta. Aceasta este concluzia interviului pe care Thomas Holst, managerul Chevron România l-a acordat publicatiei Adevãrul. În ciuda protestelor din aceastã sãptãmânã de la Pungesti, practic premierul Ponta i-a invitat pe cei de la Chevron sã-si înceapã operatiunile.

EDITORIAL: Chevron a sistat lucrãrile si a dat drumul la javre

Gelu IRIMIA (REDACTOR SEF)

Vã rog sã retineti numele Val Vâlcu, una din javrele Chevronului. Alãturi de Bogdan Chirieac este unul din cei mai tâmpiti ziaristi generati de banii borâti de Chevron în presa românã. Este tâmpit pentru cã nu are nici mãcar un minimum de inteligentã si imaginatie prin care sã emitã un discurs cât de cât logic si credibil. Eu înteleg manipularea, dar mãcar sã fie una inteligentã! Si pentru cã orice afirmatie trebuie doveditã, voi dovedi de ce amintitul ziarist este tâmpit:

” În comunism, rusii ne-au învãtat cã trebuie sã murim pentru o viatã mai bunã. Evident, din promisiune s-a respectat numai prima parte, viata bunã rãmânând pentru altã datã. Totusi, era un demers logic: sã lupti pânã la moarte pentru o viatã mai bunã. În zilele noastre, campania anti-gaze de sist, declansatã tot din Rusia, era cât pe ce sã producã un deces. De aceastã datã, omul murea pentru o viatã mai rea”, Val Vâlcu

Domnule Vâlcu, rusii nu ne-au învãtat nimic. Este adevãrat cã l-au educat la scolile lor pe Ion Iliescu si alti lideri care au adus “democratia” în România, dar asta nu înseamnã cã “ne-au învãtat”. În ceea ce priveste lupta pentru o viatã mai bunã, asta e o chestiune specificã vietii în general. Se numeste instinct de supravietuire! În ceea ce priveste campania anti-gaze de sist, recunosc cã nu stiu unde a fost declansatã la nivel global. Nici nu mã intereseazã! Stiu însã, cã la nivelul judetului Vaslui a fost declansatã de mai multi bârlãdeni, în frunte cu deputatul Solomon. Vã amintesc faptul cã alãturi de deputatul pesedist amintit, acum un an toti pesedistii aflati atunci în opozitie au condamnat explorarea si exploatarea gazelor de sist! Nu-mi amintesc sã fi scris nimeni la acea vreme cã respectivii politicieni români sunt manevrati de interesele rusesti!

“Bune-rele, sondele americane puteau scoate oamenii din foame, asa cum au fãcut-o în Prahova, cel mai bogat judet al tãri”

Cum pot sondele americane sã scoatã oamenii din foame??? Scot americanii gazele si le livreazã sãtenilor din Pungesti? Angajeazã oameni din Pungesti pe post de specialisti în fractionare hidraulicã? Probabil, în Prahova existã multi localnici care lucreazã în domeniul petrolier, dar nu cunosc niciunul din Vaslui angajat, sau posibil viitor angajat la Chevron, în domeniul extragerii gazelor de sist! În plus, multi spun cã Valea Prahovei este bogatã datoritã turismului. Dar, poate domnul Vâlcu crede cã, dupã ce Chevron va înfinge 2800 de sonde în judetul Vaslui, vor veni o groazã de turisti sã le viziteze.

“Cîtiva agenti de influentã ai concurentei de la Est, doi-trei feudali îmbrãcati în sutane, hipsterii locali si multã, multã spaimã, au scos oamenii în stradã, pentru a bloca investitia americanilor”, Val Vâlcu

Bãnuiesc cã faza cu agenturile strãine a învãtat-o domnul Vâlcu de la liderul sãu spiritual, tovarãsul Iliescu, doar cã de data asta e aplicatã în sens invers, agenturile sunt din Est. Oricum, dacã domnul Vâlcu a recunoscut vreun agent de influentã la Pungesti sã ni-l arate si nouã. Sã fie oare mos Munteanu, cel care a fost luat de gât de jandarmi, marele agent? Sau poate nea Costicã Spiridon, trântit si târâit gratios în baltã de jandarmi?

În ceea ce priveste “feudalii îmbãcati în sutane”, mã abtin sã comentez pentru cã unele prostii sunt atât grotesti, încât depãsesc limita logicii. Vreau doar sã mentionez cã la proteste s-au aflat la un moment dat toti locuitorii satului Silistea, cu bãtrâni si copii. Nu era normal ca si pãrintele paroh sã fie alãturi de enoriasi?

Oricum domnul Vâlcu se aflã într-o gravã eroare. Nu cei mentionati de el, adicã feudalii si hipsterii, au scos oamenii în stradã, ci invers. Primii care au fost în stradã au fost sãtenii din Silistea. În ajutorul lor au sãrit oameni din Vaslui, Iasi, Bârlad, etc.

“Dacã ne dorim o dezvoltare industrialã, cu infrastructurã occidentalã si relatii economice capitaliste, atunci sã acceptãm cã deciziile le iau economistii si inginerii, expertii, mai precis, nu persoanele sensibile care stiu sã tipe emotional, dar nu pot sã înteleagã diferenta dintre pânza freaticã si adâncimea de 2000 de metri, la care se foreazã dupã gaze de sist”, Val Vâlcu

Sã mori tu, domnule Vâlcu, cã Chevron va aduce în Vaslui si în România dezvoltare industrialã si infrastructurã occidentalã? Vezi, te rog AICI ce spun expertii pe care îi pomenesti!

În plus, decizia ca Chevron sã vinã în România nu au luat-o economistii si inginerii, ci politicienii. Si asta dupã ce au fost convinsi prin “dialog constructiv” de oficialii firmei americane. Dialogul constructiv, în acceptia politicianului român, înseamnã cã dupã un anumit dialog urmeazã constructia unei vile, case de vacantã, etc. Evident, domnule Vâlcu, dumneata esti un tâmpit si crezi cã politicienii români iau decizii pentru binele poporului si nu pentru binele lor!

5 comments

  1. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    IMPORTANT! IMPORTANT! IMPORTANT!

    Transmisiune directa de la Marea adunare de la Campeni, mii de oameni….transmitere live de postul de televiziune “Nasul Tv”….discursuri legionare, romanism, anti-guvern!

    http://www.nasul.tv/live

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intoarce-te la mata in sua si ia si pe jigodiile de basescu,ponta,antonescu,iliescu cu tine.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bun articolul. A pus punctul pe i. Mai sunt destui oameni de buna credinta, care ar trebui sa iasa si sa incurajeze oamenii, sa le deschida ochii si mintea.

    Astazi am stat de vorba cu un barbat in toata firea, despre aceste extractii. Debita niste tampenii mai mari decat el. Om inteligent, nu reusea sa priceapa de ce nu sunt (suntem) de acord cu aceste extractii. Cu toate explicatiile mele, nu am reusit sa il fac sa inteleaga. Si in timp ce ii explicam motivele, o alta persoana imi spunea "sa tac din gura, ca vrea sa vada serialul de la tv" (?!!). Ba mai mult, la un moment dat mi-a spus "vorbeste in soapta ca te aud vecinii" (?!!) Si? - i-am raspuns..., o sa vina cumva sa ma aresteze? Era panicata de-abinelea. Sunt - inca - in Romania foarte multi oameni carora nu le pasa de ce se intampla in jurul lor, in tara, cu pamantul nostru, cu libertatea noastra. Au ramas cu sechele din timpul comunismului cand le era frica sa deschida gura, ba chiar sa si gandeasca. Cu astfel de cazuri (sunt cu sutele de mii) cum mai putem vorbi de lupta, de atitudine?

    Fratilor! Nu renuntati sa vorbiti cu cei din jur despre tot ce se intampla acum in Romania si in lume. Deschideti mintile oamenilor. Faceti-i sa inteleaga ca tacerea, nepasarea si inactiunea ne vor aduce sclavia si distrugerea noastra si a Tarii. Vorbiti tot timpul cu cei din jur. Informati-i! Daca veti inceta sa vorbiti oamenilor, vor striga pietrele!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, am o presimtire urata. Si nu este de acum. Partial se materializeaza curand.
    Este vorba de armata zombilor care, "zic ei", vor fi in trecere prin Romania, in drumul spre "casa lor" (am vrut sa spun a indienilor). Iar presimtirea vine de la doua aspecte:
    1. Nu vor tranzita Romania, ci vor ramane aici;
    2. Pentru inabusirea revoltelor romanilor indreptate impotriva chevron si a masoneriei jidanesti, vor folosi aceste trupe, cu munitie de razboi, asa cum au facut in Peru.

    De cand am vazut stirea cu aceasta tranzitare, imi pute tot mai tare a hoit. Semn ca se apropie satana de Romania.

  1. Pingback: Cetățeni din toată țara sunt așteptați la Pungești! - † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*