Scandalos! RMGC pune conditii Parlamentului Romaniei

RGMC spune Parlamentului cum sa voteze! 

Situatie incredibila inregistrata miercuri la audierile comisiei parlamentare „Rosia Montana”. Dupa ce si-a prezentat expozeul – din care rezulta ca va curge cu lapte si miere peste Romania in urma demararii exploatarii de la Rosia Montana –, Dragos Tanase, director general RMGC, a fost intrebat de unul dintre parlamentari daca compania isi va mentine promisiunea privind cedarea catra statul roman a unor participatii, astfel ca statul sa detina 25% din capitalul social. Raspunsul lui Dragos Tanase a fost unul uluitor. El a spus ca RMGC isi va mentine promisiunea doar daca proiectul de lege existent in parlament va fi votat fara modificari si, de asemenea, daca redeventa nu va creste peste 6%.

Iata deci, directorul general al RMGC impune Parlamentului cum sa fie votata o lege. Niciodata in istoria postdecembrista a Parlamentului Romaniei nu a venit cineva din afara – ne referim la firme, companii, corporatii – care sa impuna ce si cum sa se voteze. Prin declaratia facuta de Tanase, acesta incita la incalcarea prevederile art. 69, alin.2 din Constitutie, care prevede ca „orice mandat imperativ este nul” (pentru cei neinitiati, precizam ca aceasta formulare interzice oricui sa dicteze cum trebuie sa voteze un senator sau deputat – nici macar in cazul unui referendum, nu i se poate cere unui parlamentar sa voteze in concordanta cu rezultatul scrutinului).

De ce se teme de cresterea redeventei

De ce se teme Dragos Tanase de o eventuala crestere a redeventei. Raspunsul este simplu. In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Mamaia pe 29 august, ministrul Daniel Chitoiu a facut urmatoarele precizari legat de nivelul redeventelor ce urmeaza sa fie stabilit printr-o lege cadru: „Companiile angajate de ANRE vor analiza nivelul redeventelor din majoritatea statelor dezvoltate si in functie de aceasta analiza se va stabilii si in Romania nivelul redeventelor, la noi, care in acest moment este de 4 procente. In majoritatea statelor respective, redeventa este intre 8 si 12%. Noi trebuie sa facem in asa fel incat sa castige si statul roman si cei care exploateaza zacaminte. Proiectul de lege privind Rosia Montana contine o prevedere din care rezulta ca daca in Legea cadru redeventa este mai mare, atunci la Rosia Montana se va aplica redeventa stabilita de legea cadru”.

Tot la capitolul redevente, Dragos Tanase i-a aburit pe parlamentarii din comisie de „cat de competitiva este redeventa de 6%” si a mentionat ca, in lume, marile companii ofera redevente de 1,5%, sub acest procent si foarte rar peste acest procent.

Din pacate, dupa afirmatiile lui Tanase, nu am sesizat o reactie sau o punere la punct a acestuia de catre vreun parlamentar. Poate parlamentarii din comisie nu si-au dat seama ca sunt tratati ca niste scavi pe plantatie.

Un nou scandal international il vizeaza pe artizanul Rosia Montana

Miliardarul Beny Steinmetz este din nou implicat in mari scandaluri internationale. De asta data, prestigioasa publicatie din Franta, Le Temps, posteaza un articol in care il acuza de a se fi aflat la originea unei lovituri de stat care avea ca finalitate rezervarea unor perimetre de exploatare in Guineea.

Lovitura de stat in Guineea
Potrivit Serviciilor Secrete franceze si americane, Beny Steinmetz Group Resources (BSGR) a beneficiat de un complot pentru rasturnarea presedintelui Alpha Condé, informeaza Le Temps.

“Tara este in pericol,” avertizeaza Alpha Condé, presedintele din Guineea. Conform notelor confidentiale ale CIA si DGSE, Serviciile Secrete americane si franceze, publicate de saptamanalul satiric, agentii secreti francezi, asistati de mercenari din Africa de Sud au fost pe punctul de a organiza o lovitura de stat impotriva lui Alpha Conde. De acest fapt ar putea beneficia Beny Steinmetz Group Resources (BSGR), un grup minier apartinand lui Beny Steinmetz, un miliardar franco-israelian, care traieste in Geneva.

Potrivit unor documente secrete citate de Le Canard Enchaine, campania legata de alegeri a crea conditii prielnice pentru companii de destabilizare, servind ca o acoperire pentru operatiunile specifice efectuate de mercenari. Memorandumul SUA, din 13 septembrie, a fost piesa de rezistenta. Israelianul Victor Nassar, consultant de securitate pentru BSGR, ar fi vizitat Africa de Sud pentru “recrutarea de mercenari.” Aceasta ar fi furnizat, de asemenea, servicii unui fost confident al lui Bob Denard, Patrick Klein, alias “locotenent Chambert” si lui Steve Bokhobza, intr-o tentativa de lovitura de stat in Comore, in aprilie. Cei trei au ajutat la crearea Partidului National pentru Reinnoire, probabil sponsorizat de BSGR, pentru a conspira impotriva guvernului, a declarat Memo CIA.

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum s-a îngropat dosarul "Roşia Montană". AURUL, la schimb cu aderarea la NATO

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dezvaluiri-uimitoare-despre-dosarul-rosia-montana-aurul-la-schimb-cu-nato_1289465.html#ixzz2hIyLvjlt
    Follow us: @realitatea on Twitter

  1. Pingback: Protestele naţionaliste împotriva exploatărilor cu cianuri şi prin fracţionare hidraulică – libertate sau abuz al democraţiei? | DISCERNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*