JANDARMERIA face victime: La Pungești, o mână de oameni se luptă cu câteva sute de jandarmi și scutieri. ROMÂNI, nu-i lăsați singuri!

RESPECT PUNGESTI

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=bVDHbmjsLcg]

“Refuz, rezist gazelor de şist”. Aproximativ 1.000 de oameni au protestat în faţa sediului TVR

UPDATE: Aproximativ 500 de protestatari au ajuns la sediul Televiziunii Române, după ce au manifestat în Piaţa Universităţii, în faţa Ministerului de Interne şi a Guvernului, împotriva exploatării gazelor de şist, dar şi a proiectului de la Roşia Montană.
Protestatarii au scandat, în faţa sediulu TVR, “Presa română plină de minciună” şi “Refuz, rezist gazelor de şist”, au fluierat şi au bătut în tobe. În prezent, ei se deplasează pe Calea Dorobanţi, înapoi spre Universitate şi scandează “Roşia şi Pungeşti, două inimi româneşti” şi “Pungeşti şi Roşia, vine revoluţia”.
UPDATE: Protestatarii adunaţi miercuri seară la Universitate au ajuns în Piaţa Victoriei, unde au avut loc ciocniri cu forţele de ordine, jandarmii formând un cordon pentru a-i împiedica să înainteze pe Bulevardul Kiseleff.
Cei aproximativ 250 de oameni adunaţi la Universitate pentru a-şi exprima susţinerea pentru cei care protestează în Vaslui şi opoziţia faţă de exploatarea gazelor de şist, dar şi de proiectul de la Roşia Montană, au pornit în marş spre Piaţa Romană, s-au oprit în faţa Ministerului Afacerilor Interne, în Piaţa Revoluţiei, reluându-şi apoi marşul şi ajungând în Piaţa Victoriei. Acolo, jandarmii au format un cordon pentru a îi împiedica să înainteze pe Bulevardul Kiseleff, unii dintre protestatri îmbrâncindu-se şi reuşind să treacă de cealaltă parte a cordonului.
După scurte ciocniri cu forţele de ordine, protestatrii au început să strige “Fără violenţă” şi au rămas pe loc, încercuiţi de jandarmi.
În majoritate tineri, protestatarii adunaţi miercuri seară la Universitate au scandat: “Uniţi, salvăm toată România”, “Nu corporaţia face legislaţia”, “Rezist, rezist, gazelor de şist”, “Demisia” şi “Ultima soluţie, înc-o revoluţie”. Ei au venit cu steaguri şi pancarte cu mesaje împotriva “cianurării Munţilor Apuseni” şi a “distrugerii apei freatice şi a subsolului românesc prin fracturare”.
UPDATE: Cei aproximativ 250 de protestatari adunaţi în Piaţa Universităţii miercuri seară, pentru a-şi exprima susţinerea pentru cei care protestează în Vaslui şi opoziţia faţă de exploatarea gazelor de şist, dar şi de proiectul de la Roşia Montană, au pornit în marş spre Piaţa Romană. Manifestanţii se deplasează pe carosabil, pe toată lăţimea Bulevardului Magheru, şi scandează “Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”.
Protestatarii au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu pe ambele sensuri, fluturând steaguri şi agitând pancarte cu mesaje împotriva “cianurării Munţilor Apuseni” şi a “distrugerii apei freatice şi a subsolului românesc prin fracturare”.
În majoritate tineri, protestatarii de la Universitatea scandează “Uniţi, salvăm toată România”, “Nu corporaţia face legislaţia”, “Rezist, rezist, gazelor de şist”, “Demisia” şi “Ultima soluţie, înc-o revoluţie”.
Mai mulţi protestatari au arătat că sunt solidari cu oamenii din Vaslui care se opun explorărilor pentru gaze de şist şi că sunt şi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

PIAȚA UNIVERSITĂȚII din București este solidară cu Pungeștiul: RESPECT PUNGEȘTI!

Declarație stupefiantă a purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Vaslui, Lucian Moldovanu, care întrebat până unde va merge intervenţia jandarmilor, Moldovanu a explicat:

“Jandarmii vor interveni în forţă, gradual, dacă va fi nevoie, pentru îndepărtarea persoanelor aflate la faţa locului. Jandarmeria română, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, are în dotare armament care poate fi fiolosit în acest tip de acţiune. Nu e vorba de a împuşca cetăţenii din zonă, dar se poate folosi tehnica pe care o avem în dotare: veste antiglonţ, scuturi, căşti cu vizor. Nu vom folosi armamentul din dotare împotriva cetăţenilor. Vom interveni prin folosirea forţei, a tehnicii de care avem nevoie. Nu ştiu la ce să ne aşteptăm”, a mai spus Moldovanu.

REACȚIE RAPIDĂ: Indignați-vă! Ieșim urgent în Piața Universității (la fântână), ora 18.00 pentru a fi solidari cu cei din Pungești. 

 

 

 

 

UPDATE ora 17:30 Un om a fost la un pas de moarte în urma violențelor provocate de jandarmi.

Un grup persoane din Bârlad s-a alăturat protestului

17:20 O ambulanţă plină de jandarmi a încercat să se strecoare printre protestatari, dar a fost blocată de manifestanţi. Jandarmii au coborât din ambulanţă şi au bruscat oamenii care protestează impotriva exploatării gazelor de şist.

17:00 JANDARMII blochează de 3 ore drumul național dintre satul Moara Sima și Pungești. O parte din protestatarii stau pașnic pe marginea drumului, iar majoritatea lor sunt ținuți izolați într-o zonă mlăștinoasă, cu picioarele în apă.

Ora 16 :45

Protestatarii solicitã ajutor

Având în vedere faptul cã sunt încercuiti de jandarmi, protestatarii de la Pungesti cer ajutorul vasluienilor. Este nevoie de pachete cu mâncare, apã si benzinã pentru generatorul la care se alimenteazã laptopul prin care se transmit imagini live de acolo. Se poate ajunge la locul protestelor mergând cu masina pânã la bariera formatã de jandarmi si politie în dreptul localitãtii Armãsoaia si apoi aproximativ 600 de metri pe jos.

Ora: 16:00

Atrocitãti ale jandarmilor la Pungesti

Dupã ce au maltratat un bãtrân care se aflã în prezent în stare gravã la spital, jandarmii de la Pungesti au fost aproape sã ucidã un copil. Din neatentie, probabil, acestia au dat peste un copil de 3 ani si l-au cãlcat cu picioarele. Acesta a fost salvat de tatãl sãu care s-a aruncat peste el!

UPDATE: Ora:  15: 30

Copiii s-au asezat în genunchi în fata masinilor!

Scene impresionante la Pungesti. O autospecialã a pompierilor a încercat sã spargã lantul uman format din protestatari. În acel moment copiii însotii de învãtãtoarea Elena Dudescu s-au asezat în genuchi, blocând astfel drumul autospecialei!

Ora 14:30

ABUZ AL AUTORITÃTILOR: AU BLOCAT DRUMUL CÃTRE PUNGESTI

Jandarmii au blocat drumul care duce la locul protestelor. Se încearcã, astfel sã împiedice si alti protestatari sã ajungã la Pungesti. Drumul este blocat în dreptul satului Armãsoaia la aproximativ 600 de metri de locul protestelor! Subprefectul Puicã prezent acolo a refuzat sã comenteze acest abuz!

Ora 14.00

APEL CÃTRE VASLUIENI: VENITI LA PUNGESTI

Prefectura a transmis jadarmeriei sã foloseascã forta pentru a dispersa oamenii de la Pungesti care se opun intrãrii utilajelor pe terenul destinat instalãrii sondei. În aceste conditii protestatarii din Pungesti roagã vasluienii si pe toti cei din împrejurimi sã li se alãture cât mai urgent!


JANDARMERIA – DUȘMAN al poporului român! O instituție de mercenari care la ordin ar fi în stare să-și lovească și părinții! Să nu uităm că acești mercenari sunt plătiți din banii publici, ca să apere interesele și drepturile cetățenilor, iar nu a companiilor străine, ce cumpără de la mic la mare pe cei din conducerea țării.

Locuitorii din Pungești trebuie susținuți din toată țara, fie cu alimente, cu haine de iarnă, cu rulote în care să locuiască până ce compania Chevron vor pleca din zonă. Dacă vor reuși să înceapă la Pungești, le va fi ușor să continue în restul țării! Satul Pungești este în momentul de față teritoriul cel mai scump al României, care trebuie apărat cu orice preț! Este reduta peste care nu trebuie să treacă invadatorii străini. Ar trebui apărat cu armata română, dacă am avea așa ceva.

Vasluienii continuă protestele faţă de exploatarea gazelor de şist. Sute de săteni din Siliştea au format un lanţ uman în calea utilajelor Chevron. Protestatarii stau în genunchi, se ţin de mână şi scandează “Hoţii!”. Oficial, acolo urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor. Un număr impresionant de jandarmi de la o unitate din Bacău au fost mobilizaţi la faţa locului. La protest participă şi copii.

UPDATE 15:10: Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Vaslui, patru protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale până la această oră. Trei dintre aceştia au refuzat transportul la spital, în vreme ce unul a fost trimis la Spitalul de Urgenţă din Vaslui pentru îngrijiri medicale.

“Am avut solicitări pentru 4 pacienţi cu agitaţie psiho-motorie şi atac de panică. Li s-a acordat primul ajutor. Trei au refuzat transportul la spital. Sunt conştienţi, unul cu antecedente patologice de infarct miocardic. Nu au fost manevre de resuscitare pentru pacienţii aflaţi la protest. Al patrulea a fost trimis la Spitalul de Urgenţă Vaslui. La Pungeşti sunt 3 ambulanţe”, a declarat Ana Maria Ungureanu, purtător de cuvânt Ambulanţa Vaslui.

UPDATE 14.30: Mai multor protestatari li s-a făcut rău, iar o ambulanţă a sosit şi acordă îngrijiri. Potrivit Mediafax, medicii au fost nevoiţi să intervină după ce unui bătrân de 76 de ani, care protestează de trei zile, i s-a făcut rău. Acesta a refuzat să fie transportat la spital.

Totodată, alt protestatar a leşinat în timp ce încerca să spargă cordonul de jandarmi. Acesta a căzut într-un şanţ cu apă şi a fost scos de doi jandarmi, în prezent primind îngrijiri medicale. Omul se află în stare gravă.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, prefectul de Vaslu, Radu Renga, a declarat că jandarmii sunt obligaţi să intervină pentru a restabili ordinea, dacă va fi cazul.

“Sunt nişte legi care trebuie să fie respectate. Iniţial, demonstraţia început paşnic. Atâta timp cât ordinea publică şi drumurile publice sunt afectate, jandarmii sunt obligaţi să intervină pentru a restabili ordinea. Autorităţile intervin strict pe legile româneşti. Protestatarii trebuie să înţeleagă că legea trebuie să fie aplicată”, a declarat, la Realitatea TV, prefectul de Vaslui, Radu Renga.

12 comments

 1. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Protestatarii trebuie să înţeleagă că legea trebuie să fie aplicată”, a declarat, la Realitatea TV, prefectul de Vaslui, Radu Renga.
  si peste trupurile noastre , nenorocitule ?
  ca ati fi in stare sa treceti si peste cadavre cum ati facut de ati si ajuns in posturi de conducere antihristi spurcati ce sunteti
  INSA Va fi si Plata dupa FAPTA
  amin.

 2. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cei Care pot a merge in Piata Universitatii , in Bucuresti adunati-va ca altfel ...sa nu fim partasi cu acesti antihristi vanzatori de Tara si Acest pamint in focul iadului vesnic
  pentru ca DUMNEZEU Arata sau iti da ca sa vezi dar nu-ti baga si in traista
  amin.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cum pot ajuta cu o suma de bani pt ca din pacate nu pot ajunge

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ponta VANZATORULE DE TARA! vedeat-as in mainile mele, jigodie.
  Ai inceput sa bati ROMANII!!!
  Cand ne vedem jigodie?
  Numai tu si cu mine, nenorocitule...
  Te ascunzi in spatele lui ilici si a jandarmilor uraciunea pamantului!!!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Suntem Solidari cu Pungestii!!!....Sa nu-i lasam pe NEMERNICI sa ne otraveasca apele....ROMANIAAA NOI SUNTEM POPORUL!!!!!....

  Doamne ajuta!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa ne rugam fratilor! Arma cea mai puternica e rugaciunea! Scapa, Doamne tara asta de toti asupritorii ei, din interior si din exterior!

 7. legionarulortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca erau 200 de oameni, trebuia sa fie 20 de jandarmi, un jandarm la 10 oameni. E limpede ca acolo s a vrut cu orice impiedicarea satenilor, sa protestesez pentru pamantul lor! Cainiii sunt ucisi aiurea, cutremure la greu, gaze de sist , Rosia Montanta.
  Da, parerea mea este, ca sa va rugati si poate sa va antrenati fizic, daca nu puteti riposta, macar sa fugiti. In ultimul timp, numai necazuri se abat in Romania, cutremure la greu, mai ales zona de unde sunt eu.
  Cred ca antrenamentul fizic, rugaciunea si postul ne vor ajuta, daca se va ajunge la retragere in munti, ganditi-va bine, si invatati-va cu acestea!
  Mie nu mi place deloc ce vad in jur, lumea chair o i-a razna, si e posibil sa asistam mai tarziu la revolutii cu victime, ca si astazi........
  Ne indreptam spre mari nenorociri, se vede asta, daca mai luam in considerare, ce a zis si Arhimandritul si Cuviosul Justin, e clar, trebuie sa ne pregatim! Macar preventiv.......!

 8. legionarulortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  IMPORTANT !!! http://www.vrn.ro/razesii-de-la-pungesti-au-invins Deocamdata, cred!

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pentru Laura

  Frumos gand si gest. Iti multumesc in numele tuturor nationalistilor romani si al tuturor celor ce lupta pentru Romania! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate. Ia legatura cu Admin! Te va indruma.
  Si eu as fi vrut sa contribui financiar, insa din pacate sunt fara nici un venit de 15 luni. Am fost concediata de un patron jido-mason pentru ca mi-am luat medical in urma unei operatii fara de care as fi ramas in carucior.
  Dumnezeu sa ne ajute!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta! Cum pot lua legatura cu admin? Nu am nici eu venit foarte mare, dar atat cat pot as vrea si eu sa ajut. Ajunge cat nu am facut nimic! E timpul sa ne implicam! Fiecare cum poate! Doamna ajuta!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   banii nu se trimit prin acest blog, ci daca aveti posibilitatea sa trimiteti direct la Pungesti.. conteaza gestul si mai ales rugaciunea dvs. pentru acei oameni

 1. Pingback: In direct – live: MACEL LA PUNGESTI? A fost omorat deja un protestatar? | Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*