Anglicanii au decis că femeile pot deveni episcopi, semn că erezia ține pasul cu duhul antihristic al lumii

anglican femeie episcopSinodul Bisericii Anglicane a aprobat miercuri, la Londra, cu o majoritate zdrobitoare, principiul hirotonirii femeilor ca episcopi, scrie France Presse.
Proiectul, care a fost respins în noiembrie 2012 şi care trebuie aprobat definitiv de un nou sinod general ce se va desfăşura între iulie şi noiembrie 2014, a fost aprobat miercuri cu 378 de voturi ‘pentru’, opt ‘împotrivă’ şi 25 de abţineri.
‘Nu ar trebui să deschidem încă sticlele de şampanie sau de oricare alte băutură potrivită celebrărilor, pentru că trebuie să continuăm să lucrăm împreună până la capăt’ pentru a duce proiectul la bun sfârşit, a comentat John Sentamu, arhiepiscop de York, care este în favoarea hirotonirii femeilor ca episcopi.
Cu puţin înainte de vot, premierul britanic David Cameron şi-a reiterat sprijinul pentru reformă, declarând în faţa Parlamentului: ‘Sunt ferm în favoarea femeilor episcop şi sper că Biserica Anglicană va adopta acest demers cheie pentru consolidarea poziţiei sale de biserică modernă în pas cu societatea noastră’.

După votul de miercuri, proiectul ar putea să fie definitiv aprobat în cursul anului viitor, precizează agenţia de presă franceză.
Noile propuneri aprobate prevăd şi nominalizarea unui mediator responsabil cu rezolvarea eventualelor probleme în cazul contestării autorităţii unei femei episcop de către clerul tradiţionalist. În cazul în care ar refuza să coopereze cu acest ‘ombudsman’, clerul ar putea fi sancţionat prin măsuri disciplinare.
O majoritate de două treimi este necesară în fiecare din cele trei componente ale sinodului general – episcopii, clerul şi laicii – pentru aprobarea definitivă a proiectului. În noiembrie 2012, propunerea a fost aprobată de episcopi şi de cler, însă respinsă de colegiul laicilor, informeaza Agerpres.

Nu e nicio blasfemie sau încălcare de canoane. Fiind înafara Bisericii, la eretici totul este posibil, căci ei merg din înșelare în înșelare. Grav ar fi dacă ortodocșii continuă dialogurile cu asemenea adunări eretice sau mai ales dacă le urmează exemplul de a fi în pas cu societatea.

2 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Personajele acelea din poze, parcă ar fi actori amatori la teatrul de vara. Aşa arată un sinod ?
  Mai mult arată a colindători Halloween, decât a slujitori bisericeşti.

  Bine că nu s-au dus Nifon Mihăiţă şi cu Daniel Ciobotea pe acolo, că îi salutau şi îmbrăţişau ca pe nişte veritabili episcopi. Că doar poartă acelaşi hram ! ...de trădători, pupători cu sectarii.

  Mai adaug aici şi pe figurantul de la Constantinopol ...Demetrios Arhontonis, slujitorul şi supusul vasal al Vaticanului.

  Bate-i Doamnee, să le vină mintea la cap.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Nu e nicio blasfemie sau încălcare de canoane. Fiind înafara Bisericii,"

  Mare adevar. Comentariile sunt de prisos.

  "trezvitor", le-ai zis bine. Este doar o noua piesa de teatru, marca "occident".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*