CNAS: Primele carduri de sănătate vor fi distribuite la mijlocul anului viitor

CEAS_specimen_fata_CARD_02_924ecd862cPrimele carduri de sănătate vor fi distribuite către populaţie undeva la mijlocul anului viitor, a estimat luni preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că, până în prezent, au fost realizate peste 2,7 milioane de carduri, ritmul fiind de 50.000 pe zi.

‘Ultima estimare pe care am avut-o săptămâna trecută era de 2,5 milioane, probabil că acum suntem la peste 2,7 milioane, aşa ar fi normal. Este un ritm de 50.000 pe zi. Estimez că undeva până la mijlocul anului viitor ar trebui ca această procedură să se încheie cu contestaţii, cu depunerea caietului de sarcini. Nu suntem deloc în întârziere. Ceea ce este important pentru noi ca anul viitor acest proiect să intre în aplicare. Cred că cel mai potrivit ar fi ca, o dată ce procedurile vor fi încheiate, undeva la mijlocul anului viitor să distribuim prima parte care va fi gata de carduri’, a spus Buşoi.

El a precizat că, în situaţia în care o persoană nu va putea fi găsită deoarece fie că şi-a schimbat domiciliul, fie că este plecată în străinătate, cardul se va întoarce la CNAS.

‘Aşa cum am anunţat, în toamna anului viitor, să nu mai plătim contravaloarea serviciilor medicale fără să se fi făcut dovada de asigurat altfel decât prin intermediul cardului electronic’, a punctat reprezentantul CNAS.

| Agerpres

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vai si-amar... Vor mai da si cateva ordonante de urgenta - asa cum au obiceiul - prin care vor stabili ca nimeni sa nu se poata angaja la o firma fara sa faca dovada acestui cip. De ce? Este simplu. La momentul angajarii, inspectorul de personal sau patronul (caruia ii va impune legea) ne va cere acest card pentru plata obligatiilor salariale catre stat, in speta sanatate, ulterior si celelalte. Programele de salarii vor fi in asa fel actualizate incat nimeni sa nu se mai poata angaja daca cu are cipul. De aici va incepe amarul iadului. Iar asta este certitudine.
    Toti medicii sunt vanduti sistemului. Pana si medicul stomatolog, care nu are nici o obligatie fata de CNAS, sub amenintarea ruperii oricarei legaturi medic-pacient, m-a obligat sa ii dau toate datele personale pe o fisa, iar acum imi trece pe acea fisa orice lucrare pe care mi-o face - desi acest medic imi este prieten inca din copilarie. Nota - desi imi este medic de peste 20 de ani, aceasta cerinta mi-a impus-o abia in anul curent. Cand am incercat sa refuz acest lucru (monitorizarea tuturor lucrarilor si completarea fisei) mi-a spus foarte speriat (de parca ii picase o bomba pe casa) ca daca refuz va trebui sa imi caut alt medic. Cu ce i-or fi speriat, Doamne? Si cat de jos se vor cobora cu totii doar pentru a supravietui in aceasta lume materiala si atat de rapid trecatoare? De aici incolo vor cadea foarte multi. Si prea putini vor fi cei care se vor salva de controlul satanei. Majoritatea habar nu are pe ce lume traieste sau de iadul catre care ne indreptam cu o viteza din ce in ce mai mare.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne lumineze Dumnezeu si sa ne dea curajul de a marturisi credinta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*