IPOTEZĂ ȘOC: Gazele de șist se extrag prin folosirea de explozii nucleare

gaz de sist explozie

“Gaze de șist” – termen impropriu datorită faptului că roca ce ar conține aceste gaze într-o proporție exploatabilă ar trebui să aibă o porozitate, respectiv permeabilitate pe care nu o are nicio rocă denumită șist.

Clasic, de când a început exploatarea gazelor, proporția maximă extrasă prin sonde dintr-un zăcământ este de aproximativ 20% (dată de diferența de presiune dintre presiunea din zăcământ și presiunea atmosferică).

Pentru a exploata  mai mult de 20% dintr-un zăcământ (până spre 25%) se injectează sub presiune, printr-o sondă, apă + substanțe chimice care dizolvă/fracturează o mică parte din roca permeabilă și poroasă ce conține gazul. apoi cu o altă sondă se extrage acest produs prin efect aspirant. Acest procedeu numindu-se tot impropriu “fracționare hidraulică” (este mai mult o dizolvare decât o fracționare). Acest procedeu nu are efecte semnificative la suprafață. Pentru a se extrage restul de gaz din zăcământ trebuie sfărâmată pe cât posibil roca ce conține în porii ei acest gaz. Efectele unui astfel de procedeu pot fi foarte dure… Vis-avis de efectele de natură seismică și geochimică (incluzând și otrăvirea APEI!) simțite de o bucată de vreme în zona patrulaterului Bârlad-Prut-Galați-Siret, acesea sunt datorate, după orice logică, unor cauze de acest tip – nenaturale.

Mă aflam în anul IV de facultate (1994) când ni s-a prezentat la cursul respectiv posibilitatea extragerii gazelor din zăcământ în urma unor EXPLOZII NUCLEARE controlate. Procedura este următoarea: se execută un foraj până în zona zăcământului la o adâncime de cel puțin 2-2,5 km, care la această adâncime se orientează sub un unghi optim (de până la 90de grade, pe o distanță calculată și acolo este produsă explozia nucleară. Explozia nucleară are avantajul eficienței economice…

Ce înseamnă în condișiile de mai sus explozie nucleară?

Uraniul natural conține 3 izotopi: U234, U235, U238. U234 nu contează (sub 0,01%), U235 – 0,78% este singurul izotop NATURAL fisionabil spontan, dacă se ajunge la masa critică de 2%. Dacă se obține acest 2%, care să fie împărțit în 2 părți legate între ele printr-un arc electric, există posibilitatea de a efectua explozie nucleară (ce poate fi ghidată de la distanță printr-un cablu electric, de exemplu).

Este înfricoșător, dar trebuie să afirm (acest lucru nefiind exclus de niciun specialist inginer de foraj cu care am vorbit) că acest lucru s-a întâmplat şi în perimetrul sus menţionat Bârlad-Prut-Galaţi-Siret. În perioada respectivă am fost sunat de părintele Valerian Grecu din Corod – epicentrul perimetrului, de lângă Matca, care îmi spunea că oamenii din zonă trăiesc Apocalipsa, că se aude un “huiet” permanent, pământul se cutremură neîncetat, apele au crescut brusc, nu mai sunt potabile etc.

Poate, nu întâmplător, prim-ministrul Victor Ponta, a luat în calcul mutarea populației din zona afectată, ceea ce clar conduce la faptul că ceea ce s-a întâmplat acolo nu este din cauze naturale. Țări precum Franța, Germania au interzis “exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică”. Oare de ce? Până și vecina Bulgaria a procedat la fel…

Soluție: Să se aducă apă de izvor din zone neafectate – din munți – preoții să facă aghiazmă mare, care să se toarne în fântâni, iar populația afectată (și nu numai) să stea în genunchi precum ninivitenii, ca Dumnezeu să se milostivească. Doamne ajuta!

ing. geolog Gabriel Barbir,
17.11.2013,
51 de ani de la trecerea în
Biserica biruitoare a Sf. ierosch. Daniil Tudor de la Rarău

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vaccinuri antigripale cu prospect în chineză pentru români: Ministerul Sănătății cumpără vaccinul în loc să-l producă la Cantacuzino

    Anul acesta vaccinarea antigripală se face pe încredere. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu s-a ţinut de cuvânt, iar Institutul Cantacuzino nu a mai produs vaccinuri antigripale, nici măcar necesarul pentru programele naţionale de imunizare. Aşa că Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600 de mii de doze de vaccin antigripal cu prospectul în limba chineză.

    Deşi au sesizat că vaccinurile sunt destinate exclusiv pieţei din China şi nu respectă legislaţia, fiind acceptabile la preţ şi neavând altele în loc, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au “închis ochii” pe pielea noastră.

    În luna mai a acestui an, Ministerul Sănătăţii a alocat 10 milioane de lei Institutului Cantacuzino, cu ajutorul cărora urma să se reia producţia de vaccin antigripal. Atunci, ministrul Nicolăescu promitea că până în noiembrie 2013 vor fi obţinute la Cantacuzino 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Promisiunile s-au dovedit a fi deşarte. Aşa că distribuţia de vaccinuri antigripale începe în luna decembrie, iar Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal produse de firma olandeză ABBOTT BIOLOGICA şi care au prospectul în limba chineză.

    Ministerul a transmis firmei producătoare că acceptă vaccinurile şi şi-a luat angajamentul că UNIFARM va “traduce” pentru români ce e cu vaccinurile destinate exclusiv pieţei din China.

    De asemenea, Ministerul Sănătăţii a trimis o scrisoare către compania producătoare, prin care a cerut ca, în viitor, pe prospectul produsului să fie şi instrucţiuni în limba română.

    În urma acuzaţiilor de întârziere a vaccinării antigripale, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au încercat să-i ducă pe români cu zăhărelu’, explicând că această campanie de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale, populaţia nefiind afectată.

    Adevărul este însă mult mai dur – n-au fost în stare să producă vaccinuri în ţară, aşa că luăm de la străini, chiar dacă diferenţa de preţ dintre vaccinurile produse la Institutul Cantacuzino şi cele din import este destul de mare: un vaccin importat costă în jur de 35 de lei, în timp ce vaccinurile autohtone costă doar 8 lei, adică de patru ori mai puţin.

    Românii se vaccinează de cel puțin doi ani din import, în condițiile în care Institutul Cantacuzino nu a mai produs nici măcar necesarul pentru programele naţionale de imunizare.

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/vaccinuri-antigripale-cu-prospect-in-chineza-pentru-romani-ministerul-sanata-ii-cumpara-vaccinul-in-loc-sa-l-produca-la-cantacuzino-70292.html

    Sa ne amintim de vaccinarea BCG cu vaccin produs din Olanda, care au dat statistic prea multe reactii adverse?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am avut un mic soc atunci cand am citit titlul. Se leaga ceva cu prezenta radioactivitatii din apele analizate in zonele respective dupa exploatare. Am citit despre aceasta radioactivitate ca ar fi datorita zacamintelor aflate in zonele respective. Insa atat de raspandit sa fie acest uraniu, incat prezenta lui sa fie in majoritatea rapoartelor de care am aflat?????
    Dumnezeu sa ne ierte!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      In cazul exploatarilor, uraniul este amplasat de catre companii, pentru a genera explozii

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dr. Ing. Gheorghe Buliga - presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale in perioada 2005-2006. Raport, pag. 3, pct.6: "Fluidele de fracturare înmagazinate la suprafaţă sunt puternic poluante, atât prin chimicalele
    conţinute, cât şi prin radioactivitatea cu care se încarcă la contactul cu mineralele radioactive din strat. "
    http://dfiles.eu/files/pz7vbuzdh

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Economia Chinei este si ea in mainile evreilor dupa cum rezulta din filmul documentar "Ingerul digital 2", deci nu ar fi de mirare ca importam tot produse farmaceutice aservite evreilor. In plus Dumnezeu sa va fereasca sa va faceti vaccinuri antigripale - boala curata, acestea fiind unele din cele mai periculoase vaccinuri pentru sanatatea umana.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sa fie o posibila cauza si asta:
    "Finally! Proof of the use Depleted Uranium in fracking perf-guns "
    http://williamahuston.blogspot.ro/2013/03/finally-proof-of-use-depleted-uranium.html

    adica se foloseste uraniu saracit la fabricarea dispozitivelor de perforare prin explozii a rocilor.
    dispozitivul din uraniu saracit este folosit ca si catalizator pentru reactiile exoterme foarte vilolente dintre fluidele folosite la detonari.
    Depleted Uranium used in Perf Guns:
    http://1.bp.blogspot.com/-MjMyRIZkDcM/UViBa8cX0mI/AAAAAAAABhU/rVq5DwxTIFE/s1600/perforating_gun%5B1%5D.jpg

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DEPLETED URANIUM AS A CATALYST FOR HYDROCRACKING SHALE OIL
    http://web.anl.gov/PCS/acsfuel/preprint%20archive/Files/16_2_BOSTON_04-72_0024.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*