Prefectul de Vaslui, cercetat penal pentru abuz în serviciu în urma manifestaţiilor de la Pungeşti

Manifest de la Pungeşti: Ne opunem fracturării hidraulice indiferent de cine e făcută: Chevron, Gazprom sau altă companiePrefectul de Vaslui, Radu Renga, este cercetat penal pentru abuz în serviciu, în urma manifestaţiilor de la Pungeşti împotriva gazelor de şist, după ce o asociaţie din Mureş a depus o plângere potrivit căreia prefectul “a trimis abuziv şi ilegal jandarmii să acţioneze împotriva oamenilor paşnici”.

Prefectul de Vaslui, cercetat penal pentru abuz în serviciu în urma manifestaţiilor de la Pungeşti

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui îl cercetează penal pe prefectul de Vaslui, Radu Renga, în urma unei reclamaţii prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi intereselor publice, precum şi de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sesizării făcute de Asociaţia “Valea Soarelui” Târgu-Mureş, prefectul Radu Renga “a trimis abuziv şi ilegal jandarmii să acţioneze împotriva oamenilor paşnici” în timpul manifestaţiilor din 16 octombrie 2013 de la Pungeşti împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist.

“Reprezentanţii unei asociaţii au sesizat organele judiciare cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii Prefecturii Vaslui a unor infracţiuni de abuz în serviciu. Aspectele sesizate fac referire la evenimentele care au avut loc pe raza comunei Pungeşti, dosarul aflându-se în lucru la Serviciul de Investigare a Fraudelor”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Prefectul Radu Renga susţine că nu se teme de reclamaţia depusă, fiind convins că organele de anchetă îşi vor face datoria.

“Trăim într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene, în care fiecare cetăţean, organizaţie non-guvernamentală sau instituţie publică are dreptul să facă o plângere penală dacă o consideră necesară. Sunt convins că instituţiile statului vor ancheta speţa şi vor concluziona în conformitate cu legislaţia din România”, a precizat prefectul Radu Renga.

Potrivit acestuia, Poliţia a solicitat deja toate documente de la Prefectura Vaslui care au stat la baza emiterii acelui ordin de folosire a efectivelor aflate la dispoziţia Jandarmerie pe 16 octombrie pentru a debloca drumul şi a proteja populaţia din Pungeşti.

| realitatea.net

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta-i o gluma sinistra. Nemernicii trag de timp. Inca putin - 01.01.2014 - si acesti indivizi nu vor mai avea de ce se teme. Deja ne rad in fata. Stiu prea bine ca incepand cu anul viitor, strainii vor cumpara pamantul romanesc in intregime si atunci vor face ce vor, fara a mai da explicatii nimanui. Vai de cel ce tace! Vai de cel ce nu reactioineaza in nici un fel la acest jaf, de cei ce nu lupta pentru pastrarea pamantului! "Vor striga pietrele!"

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    EU CRED că Sfântul Iustin Pârvu poate să ne ajute și o va face, dar trebuie să stăruim în rugăciune, în post și în pocăință. Cu ceva jertfe din partea fiecăruia, după cum îi va fi dat de la Bunul Dumnezeu vom afla MULT DORITA VICTORIE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*