Trei săptămâni de rezistență la Pungești

PUNGESTI_Biserica e alaturi

21 DE ZILE Dupã 21 de zile de protest, localnicii din Pungesti nu renuntã la proteste. Mai mult decât atât, ei se pregãtesc pentru iarnã: si-au strâns provizii de mâncare, iar în câteva zile vor începe si constructia unor bordeie în pãmânt în care sã se adãposteascã de vremea rea. În Tabãra de rezistentã, cum le place sã spunã, activisti ca Zîna Domintean, Constantin Pâslaru, Marius Ignat, Alexandru Lupe,  Dan Albu, alãturi de sãtenii Cãtãlin Scânteie, Gheorghe Munteanu, Constantin Spiridon, Mariana Morosanu, tanti Geta, rãzesii Gigi, Licã, Ionut si Dinu Lãzurcã, Marius, Mihaela, nea Gheorghe, sãtenii din satul Toporasi, care s-au alãturat acum miscãrii si multi altii sunt decisi sã rãmânã pe pozitie pentru a împiedica instalarea sondei de explorare prin fracturare hidraulicã a companiei Chevron, lucru pe care au reusit partial sã-l obtinã pe 16 octombrie, dupã o confruntare destul de violentã cu sute de jandarmi care, culmea, apãrau interesele companiei private Chevron si nu ale cetãtenilor plãtitori de taxe la bugetul de unde îsi iau salariile jandarmii. Mai mult, în câteva zile sãtenii vor pune bazele unui ONG “Miscarea de Rezistentã din România” pentru a putea sã-si apere interesele în instantã si vor cere demisia primarului de Pungesti, Mircia Vlasã, si anularea acordurilor de mediu si ale autorizatiei obtinutã de Chevron la Pungesti.

În tabãra de rezistentã de la Silistea, aflati în cea de a 21 zi de protest, locuitorii din Pungesti, dar si activisti de mediu din Bucuresti, Iasi, Galati, Brasov, Sibiu sau Timisoara pãzesc pe rând intrarea spre lotul de pãmânt unde urmeazã sã fie amplasatã prima sondã de explorare a gazelor de sist. Pentru cã temperaturile sunt din ce în ce mai scãzute, oamenii spun cã s-au decis sã sape în pãmânt câteva bordeie, pe care sã le mobileze si în care pot monta sobe, pe pãmântul pus la dispozitie de un localnic, astfel cã ei vor sã stea pânã în momentul în care vor avea scris – prin moratoriu sau orice act de interzicere a începerii explorãrii si exploatãrii gazelor de sist în România. Protestatarii primesc ajutoare de la localnici, dar si de la sustinãtori din toatã tara. În plus, în zona în care a fost stabilitã tabãra a fost ridicatã si o troitã. „Este forta pe care ne-o dã pãrintele Iustin Pârvu sã continuãm si sã rezistãm chiar dacã pe timp de noapte este destul de frig iar iarna ne bate la usã, dar rezistãm,” a spus Constantin Pâslaru, activist ecologist din cadrul PER Iasi. Sâmbãtã, pe o vreme superbã de toamnã, în tabãrã se aflau Zîna Domintean, Constantin Pâslaru, Dan Albu, Marius Ignat, Alexandru Lupe si alti activisti din Vaslui, sãtenii fiind la bisericã, pentru pomenirea mortilor. Dupã slujbã au venit cu mic cu mare în tabãrã, cu mâncare si apã, pe care le-au oferit celor care luptã si rezistã alãturi de ei. “Sãtenii sunt sufletul acestui protest, ei ne mobilizeazã ca sã-i sustinem. Sunt multi, acum pe lângã cei din Silistea si Pungesti au venit si cei din satul Toporãsti, care pânã acum se uitau la noi de dupã deal. De la sedinta de CL când s-a decis sã se facã referendum pe 24 noiembrie, au venit si ei alãturi de localnicii din Silistea. Nu se lasã ei si nici noi, rezistãm pânã la capãt”, a spus Zîna Domintean. Ajutoarele sosesc din toate zonele tãrii dar în special din satele din judetul Vaslui, unde deja primari din USL fierb de supãrare cã primul ministru Victor Ponta le-a cersit voturi în 2012, iar acum îi face betivi si lenesi pentru cã apãrã cetãtenii care i-au votat atât pe ei cât si pe premierul nerecunoscãtor.

“Rezistenta Românã”

Tabãra de la Pungesti face deja istorie. Va fi, peste câteva zile, declaratã oficial “Miscarea de Rezistentã” sau “Rezistenta Românã”, fiind astfel primul ONG care se va înfiinta pentru a apãra cetãtenii mintiti de guvernantii actuali si pe care îi paste desrãdãcinarea de pãmânturile lor, împotriva abuzurilor autoritãtilor române. Constantin Pâslaru, activist la PER Iasi, a precizat pentru cotidianul nostru, în premierã, care sunt revendicãrile celor din “Miscarea de Rezistentã”: demiterea primarului de Pungesti, Mircia Vlasã, care si-a pus la dispozitia Chevron terenul luat printr-o manevrã absolut tâmpitã din domeniul privat al comunei, iar de la declansarea miscãrii de rezistentã el a fugit din comunã, luându-si concediu de odihnã pentru câtiva ani (!), precum si anularea Acordurilor de Mediu obtinute de Chevron în România si anularea autorizatiei de constructie a primei sonde de explorare din România, la Silistea – Pungesti. “Împreunã cu cetãtenii din Pungesti am stabilit cã, pentru a putea fi apãrati în instantã si în alte locuri, ca sã aibã un cadru juridic, vor înfiinta un ONG numit <<Miscarea de rezistentã>> sau <<Rezistenta Românã>, asa putând contacta un avocat care sã le apere interesele. Ei sunt câteva mii de oameni în satele din comuna Pungesti si <<Rezistentã Românã>> va fi un luptãtor important în România împotriva fracturãrii hidraulice. Înregistarea va fi fãcutã pânã miercuri cel mai târziu, membri fondatori vor fi oamenii din Pungesti iar activistii care îi sustin vor fi membri de onoare ai acestui ONG. Cei care vor sã se alãture luptei antifracking la acest ONG, trebuie sã stie cã este nevoie de luptãtori, iar Miscarea de Rezitentã de la Pungesti este la Pungesti”, a spus Constantin Pâslaru.

Demiterea primarului Vlasã!

Cetãtenii din Pungesti au ca scop si demiterea primarului de Pungesti Mircia Vlasã (PSD), pe terenul cãruia Chevron a primit autorizatia de constructie a primei sonde de explorare din România, a gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. “Cetãtenii din Pungesti care vor face parte toti din <<Rezistenta Românã>> , vor sã cearã prin CL Pungesti demiterea din functie a primarului Mircia Vlasã, ei strângând peste 50% din necesarul de semnãturi ale alegãtorilor din Pungesti, legea prevãzând cã sunt necesare numai 25% de semnãturi. Astfel se va initia un referendum pentru ca primarul sã fie demis, oamenii spunând clar cã << noi l-am ales, noi îl dãm jos>>. De asemenea vor cere si anularea tuturor acordurilor de mediu emise pentru fracturarea hidraulicã, iar dacã nu vor fiu anulate se va cere demisia factorilor decidenti ale acestor acorduri si anularea autorizatiei de constructie obtinutã de Chevron la Pungesti-Silistea”, a mai spus Constantin Pâslaru.

Bãsescu si Ponta, invitati sã discute cu localnicii din Pungesti!

O informatie de ultimã orã vine sã bulverseze putin Miscarea de Rezistentã din Pungesti. Din surse neoficiale am aflat cã activistii din tabãra de la Pungesti au fost contactati de presedintele României, Traian Bãsescu, si de primul ministru Victor Ponta. Informatia nu a fost confirmatã si nici infirmatã de activistii din Pungesti. “Informatia este partial realã. Nu am fost contactati de domniile lor, ci de reprezentanti ai Presedentiei si de la cabinetul primului ministru. Nu stiu cât de reprezentativi sunt acestia sau dacã ei reprezintã chiar pe cei din fruntea tãrii. Ne-au contactat pentru a ne invita la discutii pe marginea subiectului miscãrii de rezistentã, pentru negocieri, pentru a ne pune la o masã rotundã pe toti în privinta subiectului Pungesti. Noi suntem deschisi la dialog si, dacã doresc, atât eu cât si oamenii din Pungesti îi invitãm pe domnul presedinte Bãsescu si pe premierul Ponta la Pungesti, la un dialog cu oamenii de aici. Trebuie sã-i vadã pe acesti oameni înainte de a-i acuza pe anumite posturi de televiziune sau în presa scrisã aservitã actualului guvern cã sunt betivi, hosteri, KGB-isti si alte expresii nelalocul lor cu care i-au catalogat” a mai spus Constantin Pâslaru.

Preotii, amenintati de Patriarhie cu destituirea!

Vã reamintim cã pe 14 octombrie, într-o zi de luni si sãrbãtoare sfântã, locuitorii din Pungesti au blocat utilajele companiei Chevron care se îndreptau spre terenul de la marginea satului Silistea, pentru a monta prima sondã pentru explorarea gazelor de sist. Au fãcut un lant uman, s-au luptat cu jandarmii, iar protestele au continuat si în zilele urmãtoare. De atunci, în zonã, mai multi localnici dar si oameni veniti din tarã, au ridicat o tabãrã, din corturi improvizate. Stau acolo zi si noapte, de teamã cã oricând utilajele Chevron ar putea reveni. Tineri si bãtrâni, spun cã si-au întemeiat acum o nouã familie cu un scop precis: zona sã nu fie afectatã în niciun fel de lucrãri de explorare a gazelor de sist. Preotii din comunã si cei din zonele învecinate ies si ei la proteste si, probabil sesizatã de mai marii tãrii, Patriarhia le atrage atentia cã ar fi bine sã se abtinã. “Este un comunicat din partea Patriarhiei, în care ni se atrage atentia cã numai Biroul de Presã a Patriarhiei poate sã emitã puncte de vedere oficiale de orice naturã: administrativã, culticã etc. Eu voi participa oricum la proteste, în nume personal, cum am fãcut-o si pânã acum. Vin tot felul de informatii dar nu ne pot destabiliza, sã fie clar! Patriarhia asteaptã informatii de la Academia Românã, asa cum s-a întâmplat si cu Rosia Montanã. Noi nu dãm puncte de vedere oficiale, noi vom participa la proteste în nume propriu. Deocamdatã GISC Bârlad este ocupat cu procesele prin care am cerut anularea acordurilor de mediu date în judetul Vaslui pentru explorarea prin metoda fracturãrii hidraulice, nu avem planificat niciun protest, dar dacã va fi, voi participa fãrã doar si poate”, a precizat preotul Vasile Lãiu, protopopul de Bârlad.

| vrn.ro

miscarea de rezistenta de la pugesti-2 noiembrie (11)
miscarea de rezistenta de la pugesti-2 noiembrie (13)
miscarea de rezistenta de la pugesti-2 noiembrie (14)
miscarea de rezistenta de la pugesti-2 noiembrie (15)

 

miscarea de rezistenta de la pugesti-2 noiembrie (16)
miscarea de rezistenta de la pugesti-2 noiembrie (17)
miscarea de rezistenta de la pugesti-2 noiembrie (18)
miscarea de rezistenta de la pugesti-2 noiembrie (9)

14 Comments

 1. Cine sunt teroristii, unde sunt si cine-i creaza? – Aceasta-i intrebarea. Si mai am una – Cat costa acest cosmar?

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/imagini-care-fac-furori-pe-internet-188208.html

  Sa te trezesti cu ei in propria casa – precum in experimentul Boston – fie te impusca ei, fie faci infarct. Si toate aceste “distractii” sunt platite de noi toti. Legea pamantului? – nu mai exista; Legea proprietatii? – nu mai exista. Exista in schimb, doar ceea ce vor “ei”. Iar pentru a ne pastra libertatea, identitatea, bunurile noastre, credinta si toate celelalte drepturi, va trebui sa udam pamantul stramosesc cu sange din abundenta.

  http://saccsiv.wordpress.com/2013/10/30/video-experimentul-boston-cum-sa-blochezi-un-intreg-oras-si-sa-faci-perchezitii-din-casa-in-casa-dupa-un-atentat-terorist-politia-militarizata-mergand-pe-tancuri-pe-strazi-cautar/

 2. Pacat ca nu am acces la mai multe informatii ca as face urmatorul experiment.

  As aduce la un miting pe bunicile, mamele, surorile, fratii si tatii celor imbracati in uniformele mortii si la momentul potrivit i-as scoate (bineinteles cu acordul lor) in randurile din fata si i-as pune sa isi strige fiecare rudele lor – Ioane, Mihai, Georgica, etc. Stiu prea bine ca acest lucru nu il vor face. Dar cine stie?…, poate ca intr-o zi o sora sau o mama a unui astfel de bataus se va gandi ca este o solutie pentru “trezirea” celor care se vand pe sine si intregul neam romanesc pentru o farfurie de ciorba.

 3. In urma cu niste ani, nu prea multi, cautam cu disperare adevarul despre ce se intampla in Romania. Si pe atunci erau destul de putine site-uri care relatau evenimente/stiri ce nu apareau la TV/ziare din cauza cenzurii. Incetul cu incetul, au mai aparut si numarul acestora tot nu il cunosc, insa pot spune cu certitudine ca am inceput sa nu mai fac fata la tavalugul de stiri care vin din toata tara – si din pacate mare parte din ele negative. Un lucru este totusi imbucurator. Si anume, faptul ca numarul celor care incep sa vorbeasca si sa riposteze impotriva sistemului jido-mafioto-masonic, este intr-o continua crestere. Prevad deja pentru 2014 o serie de evenimente majore, pentru care va trebui sa ne pregatim atat sufleteste, cat si fizic.

  Bunii mei tarani din Pungesti, impreuna cu oamenii de bine, sa reziste acolo cat pot, ca nu este departe ziua cand se va rascula intreaga tara. Acestor termite (jido-masonice) nu le este suficient pamantul din Pungesti sau Rosia Montana, ci vor toata tara. Si daca se poate, cat mai repede. De ce? Pentru informatia circula cu foarte mare repeziciune si le este teama ca lumea intreaga sa nu afle de dezastrele pe care le-au lasat in Peru si alte tari, caz in care impotrivirea localnicilor ar fi si mai inversunata. Bineinteles ca mai sunt si alte motive ascunse pe care noi nu le cunoastem. Inca…

  Nu este de ajuns ce au facut pana acum in tara. Prospectorii de gaze au luat cu asalt si Argeșul! Bubuie mortii in morminte. Cititi oameni buni! Un singur om a reusit sa ii opreasca. Deocamdata… Dar in timp ce acest om isi pune viata in pericol, altii – pentru un litru de ulei – accepta orice.

  http://capitalismpepaine.ro/2013/10/27/bubuie-mortii-in-cimitire/

  Ar trebui sa le explice cineva celor care isi vand pamantul si sufletul pentru 1 litru de ulei, ca in multe orase si comune ale tarii oamenii isi risca viata pentru pamantul nostru – al tuturor – si pentru sufletele lor. Sa le arate cineva aceste inregistrari si sa ii intrebe daca este bine ce fac. Ca poate se mai trezeste vreunul din ei la realitate. Iata fratilor cum “se manifesta” demonocratia prin uneltele de represiune. Iata si lupta clujenilor pentru pamantul intregii tari.

  http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/video-jadarmii-lovit-oameni-zecea-duminica-proteste-adresa-rmgc-cluj-1_52774818c7b855ff56b4c624/index.html

 4. nu va mai vindeti la mamona …si preoti si mireni
  acolo unde sunteti fiecare Inaltati SFANTA CRUCE si veniti in fata SFINTEI CRUCI a acestui Neam cu toata sarcina ce o avem asupra noastra spre Izbavire si din LUMINA Cea in ADEVAR sa Luam ,
  sa fim in Trezvie
  si
  sa fim Lumina din Lumina
  LUMINA Cea dintru ADEVAR de la CRUCEA Neamului Cel SFANT caci de acolo porneste si intunericul risipeste
  Cati in HRISTOS V-Ati Botezat in HRISTOS V-Ati si Imbracat
  in ORTODOXIE Cale Adevarata ati aflat

  In Lumina Cea in ADEVAR v-ati botezat si in Adevar , cu Lumina v-ati si imbracat
  HRISTOS este LUMINA cea in Adevar spre Cale spre Viata Adevarata
  ” Eu Sunt Calea , Adevarul si Viata ” Domnul IISUS HRISTOS
  si fara ADEVAR Curat nici Calea nu se arata spre Viata Cea Adevarata
  amin.
  http://www.youtube.com/watch?v=gk8ggnOFf5Q

 5. cei ce slujesc pe HRISTOS sunt ai lui HRISTOS si nu vor vinde pe HRISTOS
  cei ce slujesc pe mamona spun ca sunt ai lui HRISTOS dar vand si tradeaza pe HRISTOS precum iuda iscarioteanu si in fata fiarei se inchina
  “feriti-va de lupii in piei de oaie caci dupa roadele lor ii veti cunoaste ”
  cine iubeste LUMINA este fiu al Luminei
  cine iubeste intunericul este fiu al intunericului si nu va vrea a veni in LUMINA pentru ca faptele lui ascunse sa nu fie vadite
  amin.

 6. “cei mari ai BISERICII sunt vanduti
  pastorii cei mici vor strange turma ”

  … tot ce este jidanesc trebuie a dispare din asta Tara
  caci totul porneste de la ce este jidanesc sau jidano-masonii care sunt vrajmasi , potrivnici ai lui HRISTOS … si acesti spurcati au intrat pe usa de din dos, in BISERICA Acestui Neam
  asta se intampla cand se dau margaritarele in gurile porcilor si se sta la masa cu spurcaciunea cea mare si cu fiara numita cmb
  Preotii nu trebuie avea frica decat frica de Domnul si MANTUITORUL IISUS HRISTOS pentru ca turma sa nu fie risipita iar cine slujeste la mamona asculta si de mamona
  face ascultare la mamona spre risipirea Turmei Incredintata pentru ca asta vrea lupul investmantat in piei de oaie
  avem de ales ori cu HRISTOS , ori cu mamona
  si la un singur domn de a sluji ca la doi domni nu se poate sluji ,
  calea de mijloc nu exista

  Sfanta Biserica a Acestui Neam Crestin Ortodox sau Biserica Ortodoxa Trebuie A fi Intr-Una SFANTA SOBORNICA si APOSTOLICA BISERICA , Biserica Lui HRISTOS
  si nu Intr-Una Sfanta “Soborniceasca si Apostoleasca Biserica ” cum a fost formulat Crezul Crestin Ortodox impus de jidani
  pina si numele de la nationalitate roman a fost furat si schimbat de jidani in jidanescul ” romanesc ”
  “este romanesc ” = este jidanesc
  acest -esc ar trebuie sa va dea de gandit precum “Soborniceasca si Apostoleasca Biserica ”
  ca ne au furat ca Natie , ca Neam , pamint si ne au Ascuns ADEVARUL si vor a-l ingropa precum au ingropat si pe HRISTOS ca acum 2000 de ani
  dar HRISTOS A Inviat spurcati de jidani
  astfel se sta la masa cu spurcaciunea si mai nou CELE SFINTE sunt aruncate in gura porcilor spre a ne sfasia
  sunt aruncate la troaca fiarei numita cmb

  ne au furat ca Natie , ca Neam , ne au luat pamintul si ne au Ascuns ADEVARUL ca vor a-l ingropa precum au ingropat si pe HRISTOS acum 2000 de ani
  insa HRISTOS A INVIAT si ADEVARUL Va Triumfa spre LUMINA Cea ADEVARATA , spre Mantuirea noastra Cea SFANTA ca popor Neam si Obarsie aici intre Carpati de la Nistru pin’la Tisa
  amin.

 7. Inca o blasfemie a jido-masonilor, de data asta, marca Ford. Se folosesc de ingeri pentru reclamele lor infecte. In poza de pe site-ul lor, ingerul are dimensiune mica. In pasajul de metrou Unirii, in schimb, langa scarile rulante, ingerul este urias, astfel incat sa nu poata fi scapat din vedere.

  http://www.ford.ro/Promotii/PrimaMasina?bannereu=olm-q4-2013-crosscarline-gdn-primamasina-local-300×50-rohttp://www.ford.ro/Promotii/PrimaMasina?bannereu=olm-q4-2013-crosscarline-gdn-primamasina-local-300×50-ro

 8. Admin, am noutati pentru cei care doresc sa dea o mana de ajutor celor din Pungesti. Prin intermediul Domnului Virgil Iordache (din lista persoanelor de contact care ati postat-o la un articol anterior) am reusit sa iau contact cu Doamna Maria Olteanu – coordonator pe Bucuresti pentru Rezistenta din Pungesti. Am vorbit cu dansa la telefon si este de acord sa fie contactata doar pe facebook, sa nu ii fie postat numarul pe site. De aceea rog pe cei din Bucuresti, care doresc sa ajute rezistenta din Pungesti, sa ia contact cu aceasta doamna pentru detalii. O veti gasi usor. A postat mai multe informatii legate de Pungesti, inclusiv apeluri de ajutor.
  Am mai aflat de la dansa (lucru important!) ca este foarte mare nevoie de cativa paleti de lemn, pe care sa isi poata pune saltelele, dat fiind ca pamantul este umed. De asemenea, vin sa adaug eu, lucruri groase de imbracat/saci de dormit/caciuli/ciorapi grosi, etc. Cred ca stim cu totii cum e cu statul la cort pe timp de iarna.
  Cam atat deocamdata. Cei care pot trimite ajutoare, scrieti-le si o scrisoare fratilor, ca au mare nevoie de incurajari. Daca nu suntem langa ei, macar sa le transmitem cateva incurajari.
  Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments