UE dă o lovitură României: Străinii, undă verde să cumpere nestingheriți teren agricol

teren agricolReprezentantii Uniunii Europene au respins proiectul Romaniei ce prevedea limitarea vanzarii si cumpararii de terenuri agricole de catre persoane fizice la 100 de hectare, motivand ca aceeasi limita nu se aplica si companiilor.

Străinii, undă verde să cumpere nestingheriți teren agricol

Ministerul Agriculturii a dorit sa ia aceasta masura pentru ca strainii sa opreasca avantul strainilor care vor sa achizitioneze pamant pentru agricultura, dupa liberalizarea pietei, care va avea loc la 1 ianuarie 2014, scrie ziare.com.

In plus, oficialii europeni nu sunt de acord nici cu obligatia de a avea cinci ani experienta de profil pentru cei care fac investitii, deoarece ii dezavantajeaza pe tinerii care doresc sa se mute in mediul rural.
De altfel, UE a respins si crearea unei institutii care sa intervina in relatia dintre cumparator si vanzator si sa avizeze pretul si tranzactia.
In consecinta, strainii pot cumpara “la liber” terenuri agricole in Romania, iar sansele pentru realizarea unui nou proiect legislativ pe aceasta tema sunt mici, deoarece noi suntem cei care cerem bani de la UE, sustin reprezentantii ministerului de resort.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat in repetate randuri ca statul va lua unele masuri, in 2013, pentru a limita cumpararile de teren de catre straini, dupa liberalizarea pietei, la 1 ianuarie 2014, stipulata in Tratatul de aderare la UE.
In prezent, strainii pot cumpara terenuri in Romania daca infiinteaza o firma.

realitatea.net

8 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si atunci eu personal am o nedumerire: stiti cumva cum poate Bulgaria sa spuna "Nu" la vinzarea de terenuri strainilor? A cerut aprobare de la UE? multumire pentru raspuns!

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Ministerul Agriculturii a dorit sa ia aceasta masura pentru ca strainii sa opreasca avantul strainilor care vor sa achizitioneze pamant pentru agricultura, dupa liberalizarea pietei, care va avea loc la 1 ianuarie 2014, "
    cum fiara sa opreasca pe fiara mai ?...
    sunt aceasi dihonie ce joaca la doua sau la mai multe capete ...
    ori sunteti timpi de nu intelegeti
    ori ...slujiti fiara cu viclenie
    INSA ADEVARUL va Triumfa , va Iesi la suprafata ...
    cand nu va veti astepta

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Nu e vorba de nici o viclenie rogu-va pastrati-va calmul. Asemenea probleme cer clarificari la concret. Era nedumerirea mea ca in cazul Bulgariei se spune clar ca tara nu vrea sa ridice interdictiile aplicate strainilor si cel putin cand am citit stirea despre aceasta tara cam tot pe acest site (parca nu stiu sigur) imi lasa impresia ca asta se poate indiferent de ce vrea UE . Dar nici nu eram sigura daca o tara poate sa spuna STOP legislativ cu sau fara "aprobare de sus" de la Bxl dupa ce intra in UE - nu cunosc exact marja de independenta in luarea unor asemenea hotarari - asta era chestiunea ce ma interesa de fapt. Din punct de vedere al legislatiei, nu aberatii pe tema data ci concret ce rezulta din tratatele incheiata cu UE. Abia atunci se vede mai clar, nu ca nu s-ar vedea. Daca depinde de limita de suveranitate, e clar si pentru mine ca aceasta se ingusteaza din perspectiva noastra si se dezvolta din perspectiva "lor". Si daca lucrurile stau altfel (ca o tara poate sa spuna stop! indiferent ce zice Tatuca de la Apus) atunci da, poate fi interpretata si ca o aluzie la prostia, slugarnicia si tradarea conducatorilor nostri. Multumesc, Admin. Spor in cele nepieritoare!

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Daca pentru orice actiune care priveste interesul tarii noastre,trebuie sa avem aprobarea UE,rezulta ca ne-am pierdut autonomia si ne-am intors cu 250 de ani in urma,cand trebuia sa ascultam de Suleiman Pasa.Era evident ca vom ajungem aici,de vreme ce dupa uciderea gratuita a sotilor Ceausescu,puterea a ajuns in mainile alogenilor,care nu au varsat sange pentru apararea acestei tari,ci ne-au adus comunismul pe tancurile sovietice,comunism condamnat de Tismaneanu et comp.,dar care nu a condamnat si pe taticul Tismaneanu si tovarasii sai alogeni care se aflau pe acele tancuri.Europa si planeta este dominata de aceasta fauna mercantila.Intrarea in UE trebuia negociata cu demnitate,dar pentru aceasta trebuia coloana vertebrala.Acum,frati romani,avem ceea ce am votat.Inteleg sa fim toleranti,umani,buni crestini,dar nu prosti care intind obrazul pentru a fi palmuiti.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Romanii luati cate un ghiveci si umpletil cu pamant ca sa lasa-ti mostenire la copii .Asa ne trebuie ca suntem un popor delasator am tot ingaduit pana ne-au jefuit .Ei au venit cu toleranta si noi am vrut sa parem mai,, Buni,, decat suntem .Afara cu jigodiile din tara .Ponta mason si tradator de neam ,Razvan Ungurenu mason evreu sionist Mugur Isarescu mason grad 33 .Tariceanu Mason Petre Roman evreu .................Lor le dau lacrimile pentru poporul roman dar nu de tristete de bucurie ca au gasit un popor ,,BUN,, de jecmanit

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Nu pot decat sa-i dau dreptate lui Sebastian.Aceleasi opinii le-am exprimat in repetate randuri.A intoarce si obrazul celalalt pentru a fi palmuit este o aberatie.La forta si obraznicie trebuie sa se raspunda cu aceeasi masura si chiar mai mult.Cine crede ca UE sau Guvernul Mondial ne va scoate din rahat (acolo unde ne-au bagat cu buna stiinta),ori o face pe prostul,ori e prost,ori nu gandeste.Jidanii au o calitate de necontestat.Sunt solidari,calitate patrunsa pana in codul lor genetic.Sa luam aminte!

  4. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "antihrist nu va putea a pune copita pe pamintul cu Lavra Pociaev "
    " dar din tulburarea oamenilor se va hrani "

    http://www.youtube.com/watch?v=Z6JB_ZYTgkM#t=71

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*