EXCLUSIV: Imagini de la Pungeşti cu maşinile Chevron pe pământul românesc

În ultima fotografie sunt copiii de confesiune protestantă din satul Lipovăț,  jud. Vaslui, care au fost plătiți să instaleze gardul ce împrejmuiește terenul ocupat abuzit de compania  Chevron.

9 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La Pungesti s-a trecut linia rosie, anume incalcarea unei decizii a instantei.

    Concret: prin Hotararea nr. 10/2013, Consiliul Local al comunei Alexandru Vlahuta a decis:

    1. interzicerea “explorarea-dezvoltarea-exploatarea de sist”
    2. darea in administrare, concesionare sau inchiriere a terenurilor, proprietatea publica a comunei in scopul explorarii-dezvotarii-exploatarii gazelor de sist.
    3. se interzice vanzarea, concesionarea sau inchirierrea terenurilor, proprietate publica sau privata a comunei, in vederea efectuarii de lucrari de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de sist,
    4. “eliberarea de avize, certificate de urbanism si certificate de constructii in vederea amplasarii de constructii, sonde pentru explorarea gazelor de sist”.

    Prefectul judetului Vaslui a atacat in instanta hotararea, cerand anularea ei. Tribunalul Vaslui a examinat cererea si a decis, atentie, anularea partiala a Hotararii, anume punctul 4 de mai sus, insa nu si punctele 1, 2 si 3.

    Motivatia Tribunalului e urmatoarea (succint): cum gazele de sist nu se regasesc un faimoase lege a petrolului si cum nu au fost declarate in nici un act oficial “de interes national”, si cum Constitutia, la art. 136 spune despre proprietatea publica ca “(2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale” (adica, evident, in cazul de fata, comunei Al. Vlahuta), Consiliul Local are dreptul de a adopta hotarari ca cea de mai sus, punctele 1 si 3.

    Din cate stiu, speta nu a primit o solutie definitiva, ceea ce inseamna ca daca Chevron a inceput explorarea pe teritoriul comunei Al. Vlahuta, o face cu incalcarea HCL 10/2013 si a Hotararii Tribunalului nr. 2188CA din 28 octombrie 2013, necasata sau nesuspendata de o instanta ierarhic superioara (Curtea de Apel).

    Deci, ca sa rezum: pe baza carui drept Chevron incalca Constitutia Romaniei, o decizie (nedefinitiva, insa nesuspendata sau necasata pentru moment) a instantei si dreptul de proprietate a Comunei asupra pamanturilor aflate in proprietatea sa publica?!

    Va zic eu: pe baza unei HG 2283/2004 (Acordul petrolier care vizeaza explorarea,dezvoltarea si exploatarea pentru perimetrul Bârlad), emisa de Guvernul Adrian Nastase in 2004, secretizata si la ora asta

    http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-2-decembrie-dragnea-face-si-desface/21905/#comment-61758

    Legea petrolului din 2004, invocata de USL nu vorbeste de gaze de sist, ci doar de petrol si de gaz metan. Deci, pana la modificarea ei pentru a da cale libera Statului sa anexeze abuziv proprietatea publica a comunelor si sa o dea spre exploatare oricarei companii, nici un acord din 2004 nu e valabil:

    (1) Resursele de petrol situate în subsolul ţării şi al platoului continental românesc al Mării Negre, delimitat conform principiilor dreptului internaţional şi convenţiilor internaţionale la care România este
    parte, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice şi aparţin statului român.

    (2) Petrolul reprezintă substanţele minerale combustibile constituite din amestecuri de hidrocarburi naturale, acumulate în scoarţa terestră şi care, în condiţii de suprafaţă, se prezintă în stare gazoasă, sub formă de gaze naturale, sau lichidă, sub formă de ţiţei şi condensat.

    (3) Gazele naturale cuprind gazele libere din zăcăminte de gaz metan, gazele dizolvate în ţiţei, cele din capul de gaze asociat zăcămintelor de ţiţei, precum şi gazele rezultate din extracţia amestecurilor de gaz condensat.

    Gazele de sist nu sunt definite si nu intra in defintiiile de mai sus, ca sa faca obiectul concesiunilor pe baza legii petrolului.

    Imi pare rau pentru Chevron si Gazprom, pentru cei care sustin “independenta energetica” si alta teze energeticefara fundament, insa ce face Chevron in cardasie cu USL-ul e incalcarea Constitutiei (pana la modificarea legii petrolului si anexarea proprietatii comunelor de catre Stat).

    http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-2-decembrie-dragnea-face-si-desface/21905/#comment-61761

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atata timp cat nu este pedepsita in tara asta tradarea, nu ne putem astepta la prea multe solutii.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Romanii au asteptat 50 de ani sa vina americanii si au venit cu aceleasi sovromuri sovietice, cu aceleasi discursuri de consilieri sovietici care explicau binefacerile tributului catre Moscova(Washington si Bruxelles), cu homosexualitate si cu colonizarea de straini in mediul rural(drept de proprietate) la fel ca la invazia evreilor din secolul 19.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    RAZBOIUL IMPOTRIVA CRESTINILOR DE PRETUTINDENI A INCEPUT !!!

    SA AFLE TOATA LUMEA!!!

    CRESTINI CATOLICI PERSECUTATI IN ARGENTINA DE CATRE HOMOSEXUALI SI LESBIENE !!!

    LESBIENELE FEMINISTE AU INCERCAT SA INTRERUPA LITURGHIA SI SA VANDALIZEZE BISERICA, IAR TINERII CRESTINI CATOLICI AU FORMAT IN JURUL CATEDRALEI UN LANT UMAN SI AU INCEPUT SA SE ROAGE FARA OPRIRE, FIIND SCUIPATI, BATUTI SI BATJOCORITI IN CELE MAI URATE MODURI DE CATRE FEMEILE DEMONIZATE!

    http://www.youtube.com/watch?v=wPUvUYU7Qzw

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS in mijlocul nostru.

    Ca in rest nu avem cu cine vorbi: conducerea statului e vanduta intereselor meschine, ierarhii sunt loviti de mutzenie, iar poporul nostru avorteaza pe banda rulanta. Trei case zidite pe nisip, care se vor spulbera.

    E vremea lacrimilor, a postului aspru nu cu cartofi prajiti, a defaimarii si sacilor cu cenusa.
    Este si vremea luptei.

    A luptei prin renuntare.
    Renuntarea la poftele pacatoase, in detrimentul suferintei aproapelui.

    Luptati si va rugati pentru cei asupriti la Pungesti.

    Rusine asasinilor de la conducere.
    Unii se mai afiseaza si pe la manastiri (vezi Putna) si apoi trimit ciomagarii in uniforme sa cotonogeasca lumea.

    Primim ce meritam.
    Sangele martirilor din temnite ne-ar fi fost de ajuns sa renastem duhoniceste .....insa raurile de sange de la abatoarele ginecologice unde s-au exterminat zeci de milioane de suflete!, covarsesc cea mai bolnava minte insetata dupa o nesfarsita baie de sange.

    Da Doamne! Dai ...fara mila, ca nici noi nu avem mila.

    Loveste!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ATENTIE MARE, ROMANI !!!!!

    IN LANTURILE DE MAGAZINE WALLMART DIN SUA S-A INTRODUS DEJA SCANNER-UL DE CIPURI RFID IMPLANTATE IN MANA DREAPTA SUB PROGRAMUL DE ASIGURARI DE SANATATE OBAMACARE BAGAT PE GAT CU FORTA AMERICANILOR DE CATRE REGIMUL CONDUS DE OBAMA !!! IN CURAND VA FI INTRODUS SI-N EUROPA, DUPA INTRODUCEREA CARDULUI ELECTRONIC DE SANATATE !!!! ASTA SE URMARESTE !!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=rlazQYHodX0

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta este tactica SATANICA, sa distruga sursele naturale lasate de Dumnezeu, ca omenirea sa mearga la jucariile lor sa depinda de aceste sisteme Satanice.

  8. Legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ziarele din strainatate, scriu deja despre Pungesti!

    RT NEWS

    http://rt.com/news/romania-shale-gas-chevron-652/

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ATENTIE ROMANIA !!!! 666

    PE LANGA ACEL SCANNER DE RFID MONTAT IN WALLMART, A VENIT SI SEMNUL FIAREI !!! SISTEMUL ELECTRONIC EPIDERMIC, UN CIRCUIT ELECTRONIC MONTAT PE MANA SAU PE FRUNTE, FACUT IN ASA FEL INCAT SA SE MULEZE PERFECT PE PIELEA DVS !!!

    http://io9.com/5830071/breakthrough-electronic-circuits-that-are-integrated-into-your-skin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*