Rebelii islamişti sirieni, finanţaţi de SUA şi UE au răpit 12 maici de la mănăstirea Maaloula din Siria. Să ne rugăm pentru ele!

Maaloula nunsRebelii islamiști au răpit un grup de maici de la mănăstirea ortodoxă greacă Sf. Tecla (Mar Taqla) din Maaloula (la nord de Damasc).
Bărbați înarmați au năvălit în mănăstirea Sf. Tecla din Maaloula în această după-amiază. De acolo, au luat cu forța 12 călugărițe. Grupul de rebeli islamiști le-a luat se pare la Yabrud, aproximativ 80 de km nord de capitală. Biserica Ortodoxă Greacă nu cunoaşte motivul din spatele răpirii.
Rebelii islamisti din Armata Siriană Liberă (FSA) au invadat micul oraș la data de 5 septembrie, după alungarea trupelor regimului cu sprijinul al-Qaeda împreună cu Brigăzile al-Nusra. După ce au preluat controlul asupra oraşului, s-au manifestat violent împotriva clădirilor creștine, omorând trei tineri catolici.
Mai mult de 3.000 de oameni, adică întreaga populație creștină a orașului, au fugit din casele lor, cautând refugiu în Bab Touma, cartierul creștin din Damasc. Unii au găsit adăpost la rude, în Liban, sau în mănăstirile locale.
Numai musulmanii au rămas în oraș, plus 40 de măicuțe de la Mănăstirea Sf. Tecla care au rămas să ajute la îngrijirea zecilor de copii orfani.
Asa că de ieri, Maaloula a devenit din nou scenă de lupte grele între armată si rebelii sirieni, inclusiv mulți membri ai miliţiei extremiste Jabat-al-Nusra.
Ciocnirile sunt concentrate, în mare parte, în cel mai vechi cartier de sus al orașului, unde se află mănăstirea Ortodoxă Greacă Sf. Tecla și mănăstirile greco-catolice Sf. Sergius şi Bacchus.
De acolo, rebelii au lansat atacuri repetate împotriva pozițiilor militare din partea de jos a orașului.
Lupta se intensifică, precizează surse către AsiaNews. “Armata încearcă să recapete controlul asupra satelor de la nord de Damasc. În acest scop, ea a lansat o ofensivă majoră împotriva rebelilor, care încearcă să țină forțele guvernamentale pe loc printr-o politică a pământului pârjolit în zonele aflate sub controlul lor. “

Damasc, 2 decembrie, 2013 | pravoslavie, tradus de saccsiv

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne, nu ne lăsa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*