Rezistenţa de la Pungeşti – Rezistenţa pentru România. Ce nu aţi aflat până acum…

pungesti_2 dec_3Abuzurile contra cetăţenilor români ce au avut loc la Pungeşti, mai cu seamă începând cu ziua de luni, 2 decembrie, orele 4:00 dimineaţa ar trebui să ne pună multe semne de întrebare legat de aşa-zisa democraţie oferită de Uniunea Europeană. Drepturile omului şi libertatea presei au fost flagrant călcate în picioare. Nu s-a ţinut cont nici de slujitorii Bisericii, care au fost luaţi pe sus şi băgaţi în dubele jandarmeriei (cazul p. Ciprian de la măn. Grăjdeni). Sunt câteva lucruri care nu s-au spus până acum, pentru că doar la faţa locului se pot afla:

1. Primul lucru şi cel mai grav este că jandarmii au vrut să dărâme troiţa donată de Mănăstirea Petru Vodă şi pe care oamenii o apără cu orice preţ. Ordinul aparţine nimănui altuia decât lui Victor Ponta, care demonstrează astfel cât de credincios este, ne întrebăm dacă cumva este ortodox sau nu, căci la marile praznice este mereu la câte-o mănăstire în goana după popularitate şi voturi. Mai marii Bisericii ar trebui să urmeze exemplul mitropolitului Serafim de Pireu, care a excomunicat pe toţi parlamentarii ce dau legi împotriva credinţei şi a poporului.

2. Majoritatea corespondenţilor tv în zonă aveau ordin de la patronii lor să nu filmeze decât de la distanţă, cât ar fi avut posibilitatea să meargă, pe căi mai ocolite, la 10 m de terenul unde începuseră lucrările companiei invadatoare Chevron. Spre ex., reporteriţa de la B1 ridica din umeri când i s-a oferit posibilitatea de a merge chiar în tabăra de rezistenţă, zicând că i s-a cerut să rămână după gardul instalat de jandarmi. Practic nu s-a vrut prezentarea adevărului despre situaţia de la faţa locului, presa manipulând cu ştiri mincinoase, prin care incriminau tot pe protestatari. Prin aceasta presa a vrut să asigure jandarmilor mână liberă la abuzuri şi ameninţări la adresa celor din Rezistenţă, ştiind că nu-i filmează nimeni. Însă au fost şi în tabără posibilităţi de a surprinde violenţa şi încălcarea legii de către jandarmi. Citiţi şi Tăcerea suspectă a presei române.

3. Firma MIF S.A din Sângeorzu de Mureş, care lucrează cu utilaje pentru Chevron, a adus în zonă angajaţi de origine maghiară, fiind surprinşi de localnici că vorbeau între ei în ungureşte. Poate este şi acesta un mod de a exploata rasismul ungurilor faţă de români.

4. Instalarea gardului împrejurul terenului de 2,5 hectare pe care se vrea exploatarea gazului de şist s-a făcut cu ajutorul a peste 20 de copii din localitatea Lipovăţ, de religie protestantă.

5. Jandarmii erau instruiţi să spele pe creier pe cei din tabara de rezistenţă spunând absurdităţi de genul: “Noi suntem aici să vă apărăm pe dvs.”, “Înţelegem şi noi că ne vor otrăvi apa, dar nu avem ce face, avem familii şi trebuie să le întreţinem”, “Vă daţi seama ce se întâmplă dacă aruncăm un chibrit peste corturile voastre? (n.n. pe lângă corturi erau puşi coceni de porumb, foarte uscaţi, care ar fi luat foc într-o clipă)”. În mai multe rânduri, jandarmii veneau cu texte de intimidare, de ameninţare la adresa celor din tabără.

Dacă mai aveţi lucruri şi evenimente de la faţa locului, care nu s-au spus, vă rog să le adăugaţi la comentarii.

3 comments

  1. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " mai marii BISERICII SUNT VANDUTI , pastorii cei mici vor strange turma "
    nu avem mai mari ai BISERICII care sa stea in Apararea acestui popor si acestui pamint ...pentru ca a avut grija satana prin sistemul masonic sa si puna oamenii care sa tina turma in tacere , in caz de trezvie , sa o tina sub papuc
    Singuri Trebuie a ne face curatenie pe acest pamint , ca o singura lege stie pamintul aceea ca te hraneste , te rabda dar si te acopera

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca faceti o confuzie. Vorbiti de "aşa-zisa democraţie oferită de Uniunea Europeană." Democratia nu e oferita de Uniunea Europeana, ci este un sistem de guvernare pe care l-am adoptat inainte de a intra in Uniunea Europeana. Dar asta nu inseamna ca il si aplicam cum trebuie. Sa nu dam vina pe sistem daca alesii nostri il abuzeaza. Daca ai o masina buna si intri cu ea in gard, cred ca soferul e de vina si nu masina. Si, ceea ce nu stiti, ca Uniunea European chiar a reactionat anul trecut la abuzurile facute de noua putere in frunte cu primul ministru Ponta. Insa Uniunea Europeana nu e un parinte care sta dupa copilul Romania sa isi faca temele, ci un club din care Romania face parte cu drepturi egale cu ceilalti. Uniunea Europeana nu poate sa intervina in Romania cum facea Rusia ca nu e acelasi lucru. Imi pare rau totusi ca Biserica noastra nu e unita in fata politicului, ci se face prieten cu el. Victor Ponta tocmai a primit o inalta distictie. Chiar as vrea sa stiu pentru ce merite.

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SISTEMUL este fiara
    ROMANIA NU VA INGENUNCHEA la aceasta fiara si nici... la antihrist
    Ne Aparam OGORUL Binecuvantat de SFINTI si in SFANTA CRUCE Cu Adevarat Vom BIRUI
    Bucura-Te Cinstita CRUCE din Lemn de la LAVRA PECERSKA , Biruinta crestinilor ortodocsi
    amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*