Strigător la cer: Ponta ne vinde țara, iar un ierarh al Bisericii îi acordă o distincție

Ponta, HUIDUIT la Cluj. Activiştii de la Roşia Montană îi cer DEMISIA. “Fiecare face ce ştie!”

După huiduielile de la începutul săptămânii, de la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta a fost apostrofat, astăzi, şi la Cluj. De această dată, un grup de activişti de la Roşia Montană i-au dat bătăi de cap premierului, chiar la inaugurarea unui campus teologic. Opozanţii i-au cerut, în cor, demisia. Huiduielile protestatarilor, însă, au fost acoperite de preoţii care au început să cânte colinde. “Fiecare face ce ştie şi ce poate”, le-a transmis Ponta protestatarilor, după discursul susţinut în aula facultăţii.

Aflat la Cluj, la inaugurarea Campusului Teologic “Nicolae Ivan”, premierul Victor Ponta a fost primit cu huiduieli de un grup de aproximativ 30 de opozanţi ai proiectului Roşia Montană.

Protestatarii, care îl acuză pe Ponta de trădare, i-au strigat “Jos Ponta!” şi “Ruşine!”, apoi i-au cerut demisia.Potrivit MEDIAFAX, protestatarii aveau bannere cu mesajele “Salvaţi Roşia Montană”, “Fărădelegea lor este legea minelor”, “Legea minelor te lasă fără casă”, “Opriţi evacuările forţate”.

“Ponta e un trădător de ţară, ne minte în faţă, acum doi ani era împotriva gazelor de şist. Acum e un moment în care l-am prins aici, trebuia să sărim toţi pe el. Ce să facem noi? Să mergem să cerşim pe la străini? Uitaţi-vă la unguri, de la 1 ianuarie scad preţurile la gaze, la tot”, a declarat unul dintre protestatari.

De asemenea, pe zidul clădirii a fost lipit un afiş cu mesajul: “Imobil expropriat de RMGC”.

Susţinătorii premierului, membri ai PSD aflaţi la ceremonie, au început, la rândul lor, să scandeze “Ponta, Ponta” şi “Bravo Ponta”.

Reacţia preoţilor şi a studenţilor la Teologie, însă, a fost una cel puţin neaşteptată. În timp ce protestatarii huiduiau, aceştia au început să cânte colinde.

Premierul Victor Ponta nu a reacţionat la cele întâmplate şi a tăiat panglica, după care a intrat înapoi în clădire, unde urma să susţină un discurs, în aula facultăţii.

Ulterior, solicitat să comenteze reacţia protestatarilor, premierul Victor Ponta a declarat: “Fiecare face ce ştie şi ce poate. Însă recunosc că nu am mai văzut până acum huidulei în faţa unei biserici. (…) Ideea de a huidui un mitropolit la intrarea într-un lăcaş de cult ţine de educaţie.”

ponta andrecutPremierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, “Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca.

“Cu inima larga ii acordam Crucea Transilvana celui ce a fost principalul nostru sponsor, domnului prim-ministru, cea mai mare distinctie a Mitropoliei noastre. Vrednic este!”, si-a justificat demersul Mitropolitul Ardealului, Andrei Andreicut.

Victor Ponta a sosit, vineri, în jurul orei 11.30, la Campusul Teologic “Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Premierul a venit însoţit de vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu şi Ioan Rus, fiind întâmpinat de către prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi parlamentari PSD de Cluj.

 

| realitatea.net

Din articolul Victor Ponta, primit cu ostilitate la inaugurarea Campusului Teologic de la Cluj. Membrii PSD i-au strigat numele şi au cântat colinzi ca să acopere fluierăturile putem afla că, din păcate, au mai fost și alți ierarhi implicați:

La evenimentul religios de astăzi au mai participat Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, IPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, dar şi Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Vasile Someşanul.

Jandarmii au făcut abuzuri și la Cluj

Jurnalista Oana Moisil a fost luată pe sus de jandarmi în timp ce urca scările din faţa Campusului Universitar “Nicolae Ivan” inaugurat astăzi, 6 decembrie 2013, în prezenţa lui Victor Ponta.

În faţa clădirii se aflau mai mulţi clujeni care protestau împotriva proiectului de la Roşia Montană. Oana Moisil documentează acest subiect de câţiva ani, participând totodată la proteste împotriva proiectului minier. Când a vrut să intre în clădire, alături de ceilalţi jurnalişti, aceasta a fost luată pe sus de jandarmi. “Mi-au spus: Tu nu ai ce să cauţi acolo! Probabil m-au cunoscut şi de aceea. M-au târât efectiv! Au spus că respectă ordinele SPP-iştilor” a spus Oana Moisil. La scurt timp a intervenit generalul Aurel Litan, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj care le-a spus jandarmilor să o lase în pace şi a vrut să o ajute să se ridice. Oana a refuzat.

13 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnul Ponta pe Dumneata nu te -a educat mamica ta sa nu ti tradezi tara si confratii taii?? Pe tine cine te -a educat sa tradezii???

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Dacă ţinem cont de originile etnice ale lui Ponta, pe confraţi nu i-o fi trădat. Doar pe români..

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Felicitari celor ce l-au huiduit, deacum incolo Domnule Ponta cand mai apari pe la o Biserica sau sarbatoare ortodoxa asa meriti. Din partea numerosilor romani Dumneata esti un Tradator de tara.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iar pe Prefericitul ala sa-l judece Dumnezeul Cel Sfant.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    domnule ponta, cred ca nu ai auzit bine, acei aparatori demni ai tarii nu au huiduit un Mitropolit cum ai auzit tu, ci pe tine, TRADATORULE, nu meriti sa intri in nici o Biserica Ortodoxa, RUSINE SA ITI FIE, DUMNEZEU te va pedepsi, sa nu iti inchipui ca vei scapa pe luna, de pedeapsa Lui DUMNEZEU.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si de acum inainte unde vei merge , o sa fii huiduit de milioane de oameni, noi nu te vrem, nu meriti sa ne conduci TRADATORULEEEEE

  6. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " cei mari ai BISERICII sunt vanduti , pastorii cei mici vor strange turma "
    amin.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Au fost de acord, binecuvantand-o, cu macelarirea cainilor maidanezi, i-au conferit o inalta distinctie unui plagiator si tradator de neam dovedit, e totusi prea mult chiar si pentru ierarhi care ar putea pretinde - culmea! -ca fac totul pentru pacea si linistea acestui neam! Si sunt multi tradatorii, si de aceasta parte, din pacate...I-as intreba numai atat. Unde scrie, in ce carte sfanta, prea sfintiile voastre, ca e ingaduit de Dumnezeu sa te faci frate cu dracul ca sa treci puntea??!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dottore(ponzi naumovici) este un plagiator si tradator de tara,ar trebui judecat pentru inalta tradare.Din pacate mass-media jidovita ii tine isonul manipuleaza oamenii in mod ordinar.Pentru distinctia acordata ierarhul are o mare vina isi asuma un pacat capital,adica sa dai distinctie la un tradator asta mi se pare revoltator,unde mai punem si faptul ca dumnealui este un zidar al ecumenismului?

    Doamne Ajuta!

  9. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru tradatorii si vanzatorii de Tara si Neam
    nici pamintul acestei Tari sa nu-i primeasca ci focul sa -i starpeasca de pe acest pamint
    amin.
    http://www.youtube.com/watch?v=17yDLJ04c3E

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Anunţ important !

    Jandarmeria Română angajează:
    Tineri doritori de un strălucit viitor neo-comunist.

    Candidatul ideal trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    - să accepte trădarea de ţară, neam şi credinţă
    - să fie ateu
    - să facă orice ca să îşi păstreze locul de muncă (pardon, de bătaie)
    - să iubească violenţa
    - să bată pînă la desfigurare femei, copii, bătrâni, etc.
    - să lucreze 24 h din 24, la instaurarea unei noi dictaturi sclavagiste
    - să fie lipsit de inimă şi de orice sentiment uman
    - să interogheze lumea fără motiv pe străzi
    - să bată, să bată şi iar să bată, ca să răzbată
    - să lovească bine la ficaţi, coaste şi burtă
    - să se comporte asemenea marelui guru al Jandarmeriei, Ţurcanu Eugen
    - să sară cu toporul, securea, barda la Sfintele Troiţe ce îi ies în cale
    - să se îndoape cu carne şi produse din carne, ca să aibă putere să snopească orice umbră de bătrân ce îl întâlneşte.
    - să bată
    - să dea bătaie
    - să snopească
    - să stâlcească
    - să facă cocoşeze în bătaie pe orice om ce nu se închină maşinii de dat bătaie, jandarmeria română.

    Proba de lucru: snopirea de bătrâni şi femei lipsiţi de apărare, prin :
    - jucarea lor în picioare
    - genunchi, pumni, palme în faţă şi în burtă.

    Notă! În cazul în care candidatul ucide din greşeală o persoană, va fi ablsovit de orice vină deoarece instaurarea unei noi dictaturi naţionale şi mondiale, este legea supremă şi ţinta care trebuie atinsă.

    Vă dorim cât mai multe victime!
    Bătaie plăcută.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum sa il mai respinga sau il dojeneasca pe Victor Ponta, cand la patriarhie se pompeaza bani cu gramada ?
    Gata. I-au cumparat aproape pe toti ierarhii.

    Mai bine cancer, lepra si paralizie, decat binecuvantari de la Andreicut, Ciobotea, Mihaita, Streza & co.

    ANUNT IMPORTANT
    Guvernul ateu UE angajeaza in conditiile legii: prim ministru pentru stergerea unui neam din istorie si de pe harta.

    Conditii pentru a fi numit in functie:
    CANDIDATUL TREBUIE SA STIE SA MINTA.

    Restul, prapadului, va veni de la sine.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    L-a terminat francezul pe Ponta

    http://www.youtube.com/watch?v=cVm3BcUzGYI

    Mincinosul Ponta
    http://www.youtube.com/watch?v=_Osx5tcV3zg
    Minte de îngheaţă ocenele.

    Următorul comentariu e preluat de aici:
    http://adevarul.ro/news/politica/udrea-15-lucruri-ponta-nu-vrea-stiti-despre-bugetul-2014-1_52a019b8c7b855ff567648fb/index.html

    "Dupa o documentare succinta despre experienta Chevron in statele lumii am descoperit urmatoarele, cateva exemple: 1) ECUADOR -au poluat Amazonul, au deversat ape uzate toxice, deseuri si titei in rauri si in gropi sapate in jungla in scopul de a economisi 3$/baril; amenda de mediu de 19miliarde$; poluarea a fost declarata ca fiind de 85 ori mai grava decat deversarea de petrol din Golful Mexic; 30 000 de procese intentate de locuitori, 1400 de cazuri de cancer, leucemie, defecte la nastere puse pe seama poluarii. Presedintele Ecuadorului Rafael Correa a initiat o campanie numita "Mana murdara a lui Chevron" pentru a atrage atentia la nivel international asupra dezastrului produs de Chevron in Ecuador si pentru care americanii refuza sa plateasca.

    2) NIGERIA-in 2005 Inalta Curte din Nigeria a declarat actiunile Chevronului ilegale si a recunoscut incalcarea drepturilor omului; au fost acuzati de violarea drepturilor omului, tortura, executii ale protestatarilor; 16 ianuarie 2012- o platforma de forare a explodat provocand moartea a 154 persoane, iar focul a ars 46 de zile, Chevron fusese avertizata de iminenta exploziei, dar a refuzat sa opreasca forarea.

    3) Brazilia - au varsat tone de petrol pe coasta, amenda de mediu $10,6 miliarde.

    4) Bangladesh - prospectiunea seismica a durat 6 luni si a distrus casele din jur; au incalcat conditiile impuse de Guvern si au distrus cel mai mare Parc National.

    5) Kazahstan-Muncitorii de la o rafinarie Chevron au intrat in greva cerand salarii mai mari, unul dintre ei a fost sechestrat si omorat impreuna cu fiica de 18 ani a altui muncitor ce protesta, avocatul acestora a fost arestat. Greva a fost inabusita de autoritati, carora Chevronul le-a imprumutat elicopterele cu care s-a tras in oameni, rezultand 70 morti, ceilalti au fost arestati si torturati.

    6) Indonesia - explozia unei tevi a acoperit in petrol fierbinte jumatate dintr-o comunitate situata in vecinatate, provocand ranirea mai multor persoane si distrugerea locuintelor

    7) Canada- au aparut numeroase dovezi conform carora in urma actiunilor Chevron mediul inconjurator a fost afectat iremediabil; oamenii au reactionat violent la dorinta Chevron de a se extinde catre zonele populate.

    8)Angola - o platforma s-a scufundat si a deversat tone petrol in apa

    9) Australia- au intrat in zone interzise, amenintand specia de broaste testoase protejate prin lege

    10) SUA-Au incalcat Clean Air Act poluand aerul peste limitele admise, $275 milioane amenda; Evaziune fiscala de $3,25miliarde; A fost amendata pentru poluarea apei fara anuntarea populatiei; Dimock, Pennsylvania; Weld, Colorado; Wyoming, Eden-apa a fost poluata cu numeroase substante toxice:-triclorbenzen, metil piridina, benzen, disulfura metil etil, trimetil benzen, sulfura de carbon, glicol eter, substante radioactive, cauzand: cancer, malformatii, boli ale maduvei osoase, leucemie, neuropatii, distrugerea globulelor rosii, anemii severe etc. -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*