Bravo! Cetatenii din judetul Neamt se opun rapid si hotarati activitatilor ilegale ale s.c. PROSPECTIUNI S.A. in zona!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=hzCo_ZfWV5Q]

prospectiuni-budestiDupa cum reiese din articolul publicat in ziarul local “Ceahlaul“, un grup de cetateni din Neamt a depus o serie de plangeri si cereri de informatii la institutiile judetene – si asta la doar cateva zile dupa ce firma s.c. PROSPECTIUNI S.A. si-a inceput activitatile ilegale – dupa tiparul tupeist si agresiv prea bine cunoscut – de culegere de date seismice privind hidrocarburile conventionale si NECONVENTIONALE de pe raza judetului (pentru s.c. ROMGAZ S.A.).

Printre altele, cetatenii au aflat deja ca firma lui Ovidiu Tender nu depusese inainte de inceperea lucrarilor nici macar o notificare la APM Neamt – cu atat mai putin o documentatie tehnica sau o cerere pentru obtinerea unei decizii de incadrare a proiectului de prospectiuni (cum facusera  in jud. SB – si unde obtinusera in mod ilegal o decizie favorabila lor)… Dupa mobilizarea cetatenilor cei de la prospectiuni au informat APM Neamt ca “urmeaza sa inceapa lucrarile…”

Aceasta actiune in forta a ‘civililor’ din Neamt da curaj – pentru ca ea arata ca cetatenii sunt informati, interconectati, comunicativi si, mai ales, hotarati sa se implice fara ezitare sau frica fata de boierii economici alde Ovidiu Tender sau baronii locali precum presedintele CJ, Culita Tarata, pentru binele comunitatii lor.
Neamt, bun venit in clubul societatii civile protestatare! Puteti conta pe ajutorul nostru si pe solidaritatea noastra!

masina prospectiuni

Va prezentam, in premiera pe tara, eliberarea unei comune de sub ocupatie fracturista, in timpul record de 4 (patru) zile! Dupa ce s.c. PROSPECTIUNI S.A. a intrat aproximativ vineri, 24. 01. 2014, in mod ilegal si cu tupeul ce-i caracterizeaza pe terenurile locuitorilor din satul/comuna Razboieni, jud. Neamt, crezand ca-si pot face de cap ca in alte judete si localitati din tara, iata ca o mana de localnici le-au dat fracturistilor lui Ovidiu Tender cu flit, in regim de urgenta, determinand firma sa paraseasca astazi comuna. Au plecat cu bagaj cu tot: adica cu masini, echipamente, muncitori. Dar, mai ales, cu coada intre picioare…

Informatia am primit-o de la localnicul Ciprian Balan, acelasi care ma anuntase ieri despre activitatea ilegala de prospectiuni de pe raza comunei sale. …Iar astazi a trimis pe acest blog urmatorul mesaj:

“In premiera va anunt ca in sfarsit cele patru asociatii agricole ce-si desfasoara activitatea pe raza comunei Razboieni jud Neamt (Antal, Popa, Rusu si Dimon), le-au interzis accesul pe suprafetele lor, celor de la Prospectiuni SA. Plin de “modestie” spun ca la acest lucru am avut si eu o oarecare contributie !!! Am vrut sa le demonstrez in principal celor de la ziarul Ceahlaul care au dezinformat cititorii spunand ca sunt singurul din comuna care se impotriveste prospectiunilor acestei societati.”

Cei de la PROSPECTIUNI au plecat din Razboieni ca Terminator-ul, cu deja clasicul “I’ll be back!” Aparent ar avea de gand sa se intoarca in comuna, organizand o aburire dezbatere publica cu localnicii. Ce vor sa dezbata oare, ma-ntreb? Cat de ilegale sint lucrarile lor neautorizate de catre Agentia de protectia mediului? Sau de catre Consiliul judetean Neamt? Sau de catre Consiliul local Razboieni? Astea le stim deja. Iar de minciunile firmei sau ale unor satrapi de-ai ei nu are nevoie nimeni.
In orice caz, dincolo de partea legala a muncii lor – deloc simplu de rezolvat – vor avea probabil si mai mult de lucru cu munca de lamurire si convingere a localnicilor fara al caror accept sigur nu vor mai indrazni sa-si infiga un singur tarus in ogoarele ‘razboinilcilor’ din Neamt…

neuerweg.ro

8 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si chiar se vor intoarce. Nu va culcati pe o ureche, fratilor! Deocamdata sunt in asteptare pana li se pregateste Serviciul Privat de Jandarmerie pentru prevenirea, apararea si protectia fata de "banditii" romani.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Sînt si multi care le vom da acceptul . De ce sa nu gaseasca la noi în comuna gaze si petrol . De ce sînteti voi contra . Noroc de ei ca mai învațați si istorie .

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oameni buni exploatarea gazelor de sist este doar una din multele atacuri ale celor rai catre oameni si mediul natural

    va spun ca nu avem nevoie de nici o exploatare de petrol sau gaze sau orice alta resursa poluanta exista Energie Verde si Energie Gratuita!!! (sunt 2 categorii imi pare rau ca nu pot sa dezvolt subiectul aici) DUMNEZEU a lasat Energie naturala tuturor nu e nevoie decat sa Iubim pe Dumnezeu si sa deschidem ochii catre adevarata STIINTA A VIITORULUI NU STIINTA ACTUALA BAZATA PE MINCIUNA, AMAGIRE SI JAF. deschide-ti ochii ce va spun ca lumea este ocupata ori cu probleme si necazuri ori cu telenovelele si distractiile deci sunt RATACITI si deinformati ca sa ma exprim bland, deci ar fi cazul sa aflati adevarul despre ce se petrece in realitate,cu teatrul asta despre fuga pentru energie bineinteles e o minciuna Dumnezeu a creat un Univers incredibil fara poluare cine pricepe si fizica cuantica,.... ce este oare timpul, spatiu si materia??? rugati-va dar trebuie si sa il primim pe Dumnezeu ca sa putem aflam Adevarul,... Doamne ajuta!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa este d-le Nacu,foarte bine zis despre alte energii existente pe care actualii lideri politici nu vor sa le ia in seama .Motivul este acel comision pe care il castiga de la firmele de exploatere a gazelor de sist.Nu se mai gandeste nici un politician la interesul poporului roman ci la interesul sau.Facem reclama la TV ca avem cele mai frumoase asezari, dar in realitate aducem firme de exploatere a gazelor de sist.Inca un lucru de care nu tinem seama, este faptul ca ne facem rau cu ajutorul strainilor care ne jignesc pe teritoriul nostru.Au oare tupeul acesta romanii care merg in alte state? Nu cred .Aceasta greseala se datoreaza acestor guvernanti( alesi pe baza unei beri sau a unui baton de salam dat prapaditilor pentru ai vota) care nu sunt patrioti.Sper sa nu-si vanda si propriile familii daca FMI le va cere acest lucru.Acum un an se facea reclama la energia verde,se dadeau bani de catre stat pentru proiectele de acest gen ,iar acum dintr-o data ne-am trezit ca avem exploatari de gaze de sist si nu mai demaram nici un proiect despre energiile verzi.Lasati strainul sa stea in zone eco iar romanul sa inghita acele reziduri rezultate din extractii.D-le Dan nu vad legatura intre istorie si extractiile de acest fel.Daca va referiti la extractiile dinainte de 1989,acestea au fost facute in interes national cu forta de munca 100% din tara iar castigul folosit pentru a ne plati datoria fata de FMI (exista si atunci-documentati-va).Acum castigul ,in mare masura ,merge in strainatate si noi ramanem cu un castig foate mic care cu timpul va fi cheltuit cu ecologizarea zonei respective.Inainte de a ne gandi si la castiguri venite peste noapte fara a ne trudi sa gandim si pentru cei din jur si mai ales la natura care ne inconjora.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Resurse conventionale nu cautau ; se cunosc toate zonele cu zacaminte de petrol si gaze din tara.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da Dumnezeu a creat un Univers fara poluare, din cauza asta pana acum 500 de milioane de ani nu a fost posibila existenta vreunei forme de viata pe Pamant, planeta care are o varsta de 4.5 miliarde ani.
    Ma oameni buni voi chiar nu ganditi ca fara industria resurselor naturale nicio tara de pe globul asta nu poate functiona???

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravo.. 4, stai jos

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Eliberarea unei comune de sub ocupatie fracturista" suna de parca cei care fac prospectari,in speta Prospectiuni,sunt ca o ciuma pt tara asta.Dar de la atata dezinformare in tara asta toata lumea isi da parerea chiar dc nu stie despre ce e vorba.Adevarul e ca problemele sunt in alta parte,iar cei care au alte interese si vor ca tara asta sa nu mai iasa din mocirla in care se scalda pun piedici acelor firme care vin sa investeasca intr-un domeniu care este necesar pt dezvoltarea Romaniei.Vad ca Dumnezeu daca e invocat se crede ca scapam de toate problemele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*