EXECUŢIA PUBLICĂ A AUTORILOR LEGIONARI A ÎNCEPUT! PRIMUL PE LISTĂ – PETRE ŢUŢEA

Patru slugi de la Universitatea din Timişoara cer retragerea numelui marelui filosof acordat unei pieţe din oraş. NICI NU A INTRAT ÎNCĂ ÎN VIGOARE LEGEA LUI ANTONESCU ŞI AU ŞI ÎNCEPUT! NU AM EXAGERAT CU NIMIC!

Iata ce scrie Robert D. Reisz:

Iata forma finala a scrisorii pe care intentionez sa o depun la Consiliul Local Timisoara:

Către Consiliul Local Timișoara,

Am aflat recent din presa locală faptul că o stradă din centrul Timișoarei ar putea purta numele „Petre Țuțea”. Propunerea a fost înaintată și aprobată de către Comisia de Atribuire sau Schimbare de Denumiri la Străzi, Parcuri, Pieţe urmând să fie adusă în atenția Consiliului Local Timișoara în viitor. Considerăm că numirea unei străzi este unul din gesturile simbolice importante ale unei localități având un rol de identificare și construcție identitară. Imaginea de ansamblu a numelor străzilor orașului formează împreună cu denumirile instituțiilor publice, cu monumentele și celelalte obiecte urbane o configurație fizică, concretă a valorilor noastre. În acest context dorim să ne opunem propunerii menționate. Aducem următoarele argumente.
1. Petre Țuțea nu a avut nici o relație biografică cu orașul Timișoara.
2. Petre Țuțea a fost, în tinerețe, membru al nomenclaturii legionare, având poziții de decizie în guvernarea legionară, a fost unul dintre autorii Manifestului Revoluției Naționale și a publicat articole de presa propagând ideile legionare, motiv pentru care considerăm că este o personalitate controversată și neconsonantă cu spiritului civic și cultural al Timișoarei.
3. Simbolul Petre Țuțea este legat de o configurație ideologică de extremă dreaptă străină de identitatea orașului nostru pe care ne-o dorim legată de valori ale libertății, democrației, toleranței și progresului.

Cu stima,
– Prof.dr. Robert D. Reisz, Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest, Timișoara
– Lect.dr. Constantin Parvulescu, Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest, Timișoara
– Lect.dr. Claudiu Mesaros, Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest, Timișoara
– Conf.dr. Ciprian Panzaru, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Universitatea de Vest Timisoara

| buciumul

7 Comments

 1. domnilor…. din Timisoara [nu v-am retinut numele],cine suneti,de unde veniti si care va sunt scopurile in tara noastra-ROMANIA?
  Poate nu stiati,dar Petre Tutea este Roman,iar Timisoara este in ROMANIA
  Nu e vina lui P.Tutea si nici a legionarilor de elita,ca domniile voastre alegeti, sa nu traiti ,si sa simtiti romaneste,
  Nu P.Tutea a compromis clasa intelectuala actuala,din care si domniile voastre faceti parte.
  Si apoi, este anti-romanesc,sa ne cereti, sau sa ne obligati prin diferite presiuni,sa nu ne cinstim romanii- in Romania.
  Deci….cine sunteti. ???

 2. Oameni buni ,dragi Romani,oare o mana de venetici vanduti,pot face ce vor cu un popor intreg?’?DACA nu ne trezim acum,cand n-e vom trezi v-a fi prea tarziu,Scumpa noastra Tara,nu v-a mai avea Istorie,nici paduri,nici Grau,nici Ortodoxie,nici Libertate,nici Apa,nici populatie,pentru ca acesta-i planul lor pentru Noi Romanii…Sf STEFANE voievod Trezeste-ne!!

 3. ” DUMNEZEU este roman ” a spus aceasta un Mare Intelept , Petre Tutea
  deci nu vreti a va considera romani ?
  sunteti probabil bozgori cei care aveti atata ura pentru ca ” DUMNEZEU este roman ”
  atunci in aceasta situatie Romania de la Nistru pin’la Tisa a fost , este si va Fi a romanilor nu a celor veniti in ospetie …
  nu suntem obligati a tine in casa noastra numita ROMANIA oaspeti nepoftiti si nedoriti …vor pleca asa cum au si venit …
  asemeni vor pleca si cei care nu stiu cine este DUMNEZEU si de ce este roman
  si vor fi toti o apa si un pamint

 4. Petre Tutea -legionar , ce rahat putea sa manince ca sa linguseasca pe
  fraierii care habar nu au ca sint o biata masa de manevra .
  Dumnezeu este roman – este doar o chestie literara a batrinului
  legionar , care ca sa-si mai adauge niste bani la buzunar a scris tot ce le
  place la fraieri sa afle , in afara de ADEVAR . Acest scriitoras care s-a auto
  descoperit dupa 1990 a profitat de noua libertate de a intoxica lumea cu
  tot felul de minciuni filozofice . Vai de cei care au cazut in capcana celor
  scrise de el .

  1. Ar fi foarte indicat, ca cel care scrie despre Petre Tutea sa se informeze mai intai, nu sa arunce cu noroi in mod gratuit.
   Ce vrei sa spui cu “Vai de cei care au cazut in capcana celor scrise de el”? Stii ce a scris? Si care ar fi repercusiunile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments
scroll to top