Ieșenii au sancționat clasa politică trădătoare de Ziua Unirii

• Nimeni nu a crezut ca iesenii sunt in stare de asa ceva, dar iata ca la manifestarile dedicate zilei de 24 ianuarie, oamenii din Piata Unirii au luat o decizie incredibila • Politicienii au dezertat si nu au mai intrat in Hora Unirii, de frica celor care-i huiduiau • Ieri, a fost pentru prima data cand conducatorii USL, Crin Antonescu, Gheorghe Nichita si Cristian Adomnitei au fost huiduiti la scena deschisa de oamenii prezenti in Piata Unirii • Aplaudacii adusi din judet au epuizat fasolele cu carnati in mai putin de o ora

Iasul a fost intotdeauna un bazin electoral insemnat pentru Partidul Social Democrat si mai nou, pentru Uniunea Social Liberala. La alegerile din 2012, USL a inregistrat un scor foarte bun la Iasi, promitand oamenilor autostrada, aeroport modern finantat din bani de la Guvern sau Spital Regional de Urgente. Toate au fost minciuni electorale, pentru ca in 2012, Iasul a primit mai putin bani chiar decat pe timpul guvernarii PDL, cand se spunea ca toate fondurile se duc la Cluj. Iata, insa, ca iesenii nu au mai putut fi pacaliti si de aceasta data si s-au razbunat pe liderii USL, care i-au mintit pe fata la alegerile din anul 2012. Ieri, a fost pentru prima data cand conducatorii USL, Crin Antonescu, Gheorghe Nichita si Cristian Adomnitei, au fost huiduiti la scena deschisa de oamenii prezenti in Piata Unirii. Tocmai pentru ca primise informatii ca lumea ii este ostila la Iasi, premierul Victor Ponta s-a razgandit in ultima clipa si nu a mai participat la manifestarile dedicate zilei de 24 ianuarie.

Citeste si: Politia le pune pumnul in gura protestatarilor din Piata Unirii – VIDEO

Nici primarul Gheorghe Nichita nu si-a mai putut cumpara linistea cu fasole si carnati la manifestarile ocazionate de celebrarea a 155 de ani de la Mica Unire. Pregatite in detaliu, detasamentele de aplaudaci ai primarului Nichita au inceput sa populeze Piata Unirii inca de la primele ore ale diminetii. La manifestari s-au adunat circa 5.000 – 6.000 de persoane, insa printre aplaudaci si-au facut insa aparitia si contestatari ai politicienilor, cei care au indraznit sa ii huiduie pe primar, pe premierul Victor Ponta sau pe Crin Antonescu, fiind saltati de SPP-isti si politisti dupa ce agitatorii plasati strategic langa accestia au provocat scandal. Anularea concertului de muzica folclorica i-a lasat pe aplaudacii lui Nichita doar cu portile de fasole cu carnati, impartite in corturile de pe strada Alexandru Lapusneanu.

Citeste si: Crin Antonescu, la Iasi, dupa ce a fost huiduit: Avem nevoie de toti

Tarati la sectie pentru ca au indraznit sa il apostrofeze pe Nichita

In masele de aplaudaci ai PSD au reusit sa isi faca loc si contestatarii USL si ai primarului. Iesenii care cereau blocarea proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana i-au adus morcovi premierului Ponta. “Ponta avea morcov, de asta nu a venit la Iasi sa il huiduim. Am venit sa protestam impotriva hotiei, pentru ca sunt destui hoti care s-au urcat pe scena”, sustine Vasile Dorohoianu.

Citeste si: Umiliti acasa. Iesenii au plans in fata lui Antonescu – UPDATE FOTO,VIDEO

Printre protestatarii care i-au huiduit copios pe Gheorghe Nichita, Cristian Adomnitei, Crin Antonescu, dar si pe absentul Victor Ponta, erau cei care au cerut oprirea abuzurilor de la Pungesti, cei 150 de salariati care au de incasat salarii restante de la fosta CET, dar si ieseni de rand, satui de minciunile USL. Politicienii nici macar nu au mai avut curajul sa se prinda in Hora Unirii, plecand tiptil din Piata Unirii, inconjurati de SPP-isti. Pentru ca nu au putut sa ii opreasca pe protestatari, cei din PSD au mutat grupuri de fluturatori de steaguri in fata celor care il huiduiau pe primar. Vasile Dorohoianu si Gabriel Raduna, doi contestatari ai primarului, au fost provocati de un aplaudac al USL, fiind tarati la Sectia de Politie de catre fortele de ordine. “A venit unul care ne-a rupt bannerele, si mie si lui Raduna. Mie mi-a aruncat si caciula. Erau de la politia locala cativa, i-am recunoscut. Au fost trimisi acolo sa faca scandal, sa aiba motiv sa ne scoata din multime. Mai era si unul pe care l-am identificat la Sectia 3, unde am fost dus, pe care il cheama Constantin Saidacaru”, sustine Vasile Dorohoianu. Reprezentantii Politiei Locale au infirmat ca ar fi fost folositi ca masa de manevra pentru USL. Totusi, pe listele beneficiarilor de ajutoare acordate de municipalitate apare o persoana pe nume Saidacaru, acesta ridicand ajutoare de la Centrul de cartier Pacurari, o legatura intre cel care i-a provocat pe protestatari si cel care primeste ajutoare de la primarie nefiind clarificata.

Fasolele s-au epuizat intr-o ora

Desi printre cei care au stat la rand pentru o portie de fasole si carnati se aflau si ieseni din oras, majoritatea celor hraniti de primarie au fost adusi din judet, aplaudacii dovedindu-se destul de infometati. Cele 10.000 de portii de fasole cu carnati, asezonate cu un pahar de vin, au fost epuizate intr-o ora, desi numarul de participanti la manifestari a fost in jur de 5.000 – 6.000.

Oamenii veniti din Pungesti, hartuiti de jandarmi

In tot acest timp, zeci de persoane venite din localitatea Pungesti au fost tinute cu forta de echipele de jandarmi pentru a nu intra in Piata Unirii. Sustinatorilor Miscarii de Rezistenta Pungesti li s-a spus initial ca nu pot intra in Piata Unirii din cauza bannerelor, insa grupul de oameni, cei mai multi de varsta a treia, au fost opriti cu forta de jandarmi, chiar daca nu aveau bannere si pancarte. Jandarmeria Romana a trimis chiar un negociator printre acestia. “E mai rau decat la puscarie. Nu avem mesaje xenofobe sau care aduc jigniri vreunei persoane. Eu sunt din Pungesti, iar acolo e mai rau decat in lagar, pentru ca toti suntem inconjurati de jandarmi. In loc sa protejeze cetatenii corecti, ei ii protejeaza pe hoti. Avem printre noi si spioni trimisi de Politie si Jandarmerie, care toarna tot si incearca sa ne strice organizarea”, a spus un localnic din Pungesti.

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    IEŞIŢI AFARĂ, JAVRE ORDINARE!
    NU VĂ MAI VREM, NIMENI NU VĂ VREA!
    S-A TERMINAT!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    JANDARMERIA APARA HOTIA!!!! FARA SUPARARE, SUNT NISTE JEGURI, NISTE ANIMALE RAIOASE. Nici un om sanatos la cap nu ar accepta sa se comporte asa cu oameni care isi cer dreptatea. Oare jandarmii nu au familie? Nu se duce nimeni la usa lor, sa stea de vorba cu neamurile lor? Sa ii intrebe daca ei accepta sa manance o paine imbibata cu sange nevinovat? Ce fel de familie au aceste fiare imbracate in piele umana?

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    raul SE TAIE DE LA cap ...nu de la coada ...
    la Bucuresti trebuie sa ne adunam cat mai multi spre taierea raului de la cap ...apoi sarpele cel mare , spurcaciunea cea mare se va retrage si vor pica precum piesele domino ...
    deja se aduna in pahar si fierbe , fierbe ...pina va da pe afara
    drojdia trebuie sa o ajutam spre se ridica si apoi sa o aruncam afara
    afar de pe acest pamint
    dara sa nu uitam de acestea Trei pentru care Trebuie sa Luptam
    ORTODOXIE ,
    Neamul SFANT
    si Aceasta Tara
    sau acest Ogor Binecuvantat de la Nistru pin'la Tisa
    DOAMNE Apara si Pazeste poporul roman impotriva naimitilor la fiara ce vor iarasi a ne ingenunchea spre pierirea noastra
    amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*