NOU PROTEST la PUNGEŞTI. Peste 200 de persoane au manifestat împotriva primarului

protest primarie pungestiPeste 200 de persoane, majoritatea localnici, au protestat, joi după-amiază, în faţa primăriei din localitatea vasluiană Pungeşti faţă de primarul din localitatea care a concesionat propriul teren către compania Chevron în vederea explorării gazelor de şist în zona localităţii Siliştea.

Sediul Primăriei Pungeşti, judeţul Vaslui, a fost ţinta unor noi proteste din partea localnicilor, majoritatea din satul Siliştea, faţă de activităţile desfăşurate în zonă de compania Chevron, care deţine în concesiune o suprafaţă de două hectare de teren de la primarul comunei, Mircea Vlasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, mitingul organizat de activiştii de mediu şi cu sprijinul localnicilor a fost îndreptat, cu precădere, împotriva primarului Vlasă, protestatarii scandând în faţa primăriei lozinci la adresa edilului, precum: „Mircea Vlasă de sărbători, să-ţi Dumnezeu să mori” şi „Toată lumea vrea să ştie, pe Mircea Vlasă pe năsălie”.

„Oamenii nu au făcut nimic altceva decât să-şi exprime năduful. Protestul a durat aproximativ jumătate de oră, însă pentru a ajunge de la Siliştea, unde este noua tabără de rezistenţă, până la Pungeşti ne-a luat o oră şi jumătate, deşi între cele două localităţi este doar un kilometru. Am fost nevoiţi să ocolim pe dealuri, departe de locaţia unde Chevron îşi desfăşoară activitatea, pentru că ne-a fost interzis accesul de către Jandarmerie pe drumul judeţean ce leagă localităţile Siliştea de Pungeşti”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX Marius Ignat, unul dintre protestatari.

Potrivit sursei citate, în zona Siliştea-Pungeşti ar mai fi prezenţi aproximativ 150 de jandarmi, o treime dintre aceştia însoţindu-i în permanenţă pe protestatari în cursul zilei de joi până la Primăria Pungeşti.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere legat de protestele desfăşurate, joi, la Pungeşti.

Un număr de 13 persoane, din care 11 localnici şi doi activişti de mediu, se află în continuare în greva foamei, pentru a noua zi consecutiv, în tabără improvizată pe islazul comunal din Siliştea.

Un număr de 19 persoane – cinci activişti de mediu şi 14 localnici din comuna Pungeşti – au intrat, pe 24 decembrie 2013, în greva foamei, pe termen nelimitat, şase dintre ei renunţând la câteva zile la această formă de protest.

Ei spun că vor protesta astfel până când compania Chevron va opri activităţile de explorare a gazelor de şist în zonă, dar şi până când va fi ridicată interdicţia de circulaţie pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, în localităţile Siliştea şi Pungeşti.

“Am decis să intrăm în greva foamei în semn de nemulţumire faţă de activităţile desfăşurate în zonă de Chevron. Suntem hotărâţi să nu renunţăm până când compania petrolieră nu va renunţa la activitatea de explorare din zonă. De asemenea, protestăm şi faţă de măsura luată de Poliţie, de restricţionare a traficului pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, în localităţile Siliştea şi Pungeşti”, a spus Alexandru Lupe, unul dintre cei cinci activişti de mediu care au intrat în greva foamei.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: https://www.realitatea.net/nou-protest-la-pungesti-peste-200-de-persoane-au-manifestat-impotriva-edilului-comunei_1350186.html#ixzz2pHDhTdNv
Follow us: @realitatea on Twitter

3 Comments

 1. ANUNT IMPORTANT.

  Doar AZI 03- ianuarie-2014 in Bucuresti pana la ora 22:00 cine doreste sa se inchine la icoana Sfantului Efrem cel nou facatoare de minuni, izvoratoare de mir poate sa vina la adresa Strada Bodesti bloc k7.
  Cum ajungeti acolo: cu metroul pana la statia Costin Georgian si apoi o luati pe linia autobuzului 102 pana la statia Bodesti si cautati strada Bodesti mergeti pe ea, este aproape, mergeti cateva blocuri si dati de blocul k7 icoana este la parter in stanga intr-o garsoniera. cand mama dus eu azi era cineva care deschidea usa pentru credinciosi care vroiau sa se inchine si sa sarute Icoana Sfantului Efrem cel Nou.

 2. Peste 200 de persoane au protestat …cinste lor !
  Iar susţinători ai libertăţii românilor, s-au arătat ZERO la acest articol.
  Unde este oare îndreptată atenţia românilor la început de an ? Oare spre hălcile de carne, şirurile de cârnaţi, tobele şi maţele de porc ? Râtul, copitele, urechile şi mizeria din urechi ?
  Poporul ăsta trăieşte doar prin săturarea pântecelui ?

  Amorţiţi de beţia preparatelor culinare, românilor le fuge pământul de sub picioare …pe nesimţite.
  Să nu le fie cu mirare când în buletine, înainte de nume şi prenume ….va sta scris: rob, sclav, rândaş, slugă, servitor.

  Căci vor fi robi în ţara şi pe pământul lor. Şi-abia de vor putea să mâzgălească semnul Sfintei Cruci pe chipul lor, şi asta în ascuns, că nu vor avea voie.

  Preocupaţi de carne …vor muri sufleteşte.
  Vremelnic şi veşnic.

 3. Capitolul 8
  Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel

  1. Drept aceea nici o osândă nu este acum asupra celor ce sunt în Hristos Iisus.
  2. Căci legea duhului vieţii în Hristos Iisus m-a eliberat de legea păcatului şi a morţii,
  3. Pentru că ceea ce era cu neputinţă Legii – fiind slabă prin trup – a săvârşit Dumnezeu, trimiţând pe Fiul Său întru asemănarea trupului păcatului şi pentru păcat a osândit păcatul în trup,
  4. Pentru ca îndreptarea din Lege să se împlinească în noi, care nu umblăm după trup, ci după duh.
  5. Căci cei ce sunt după trup cugetă cele ale trupului, iar cei ce sunt după Duh, cele ale Duhului.
  6. Căci dorinţa cărnii este moarte dar dorinţa Duhului este viaţă şi pace;
  7. Fiindcă dorinţa cărnii este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, căci nu se supune legii lui Dumnezeu, că nici nu poate.
  8. Iar cei ce sunt în carne nu pot să placă lui Dumnezeu.

  Citiţi cele de mai sus:
  Mai vreţi să fiţi în carne ? …şi deci vrăjmaşi ai lui Dumnezeu?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments