Părintele Justin: Suntem în starea de executare a canoanelor prin prisma securităţii

Parintele Justin Parvu-1948_1De ce a fost luată Biserica de securitate în 1948? Pentru că în Biserică nu mai vorbea nimeni decât ceea ce se spunea la protopopiat, iar protopopiatele nu vorbeau decât ce li se dicta de sus şi aşa a rămas poporul acesta aproape 100 de ani în ignoranţă.

Iar acum trebuie să formezi oamenii să pună mâna să citească o carte. Întreb pe nişte studenţi care au trecut pe aici: „Sunt trei luni de vacanţă. Aţi citit vreo carte?” N-au citit. Ce faci cu ei, când se mai formează? Trebuie să fie o continuitate de generaţii în pregătirea asta a noastră ca să fie modele şi în Biserică, şi în şcoală, şi în familie. Mai sunt şi azi profesori care îşi încep orele cu rugăciune, dar puţini.

Au mai început şi căsătoriile ortodocşi-catolici. Ori aşa ceva nu se poate. Au fost doi tineri acum un an de zile şi îmi spuneau că ea e catolică şi el e ortodox şi voiau să se căsătorească, şi eu le-am spus: „Nu vă puteţi căsători până ce nu vă botezaţi ortodox, că nu există o cununie pentru două confesiuni diferite. Mergeţi şi întrebaţi însă şi un ierarh”. Şi s-au dus la un ierarh şi i-au spus că un părinte i-a sfătuit să nu se căsătorească. Şi i-a întrebat: „La cine aţi fost? …Ei, dacă nu ştiţi la cine să mergeţi!… Fă o cerere, frumos, că tu eşti ortodox şi ea este catolică şi vă cununaţi fără probleme!” Ce autoritate să mai ai tu când adevărul liturgic e astfel scindat? Aşa că noi suntem în starea de executare a canoanelor prin prisma securităţii. De aceea au şi pus mâna prima oară pe Biserică, în 1944. Nu ştiu dacă aţi apucat pe acei împuterniciţi, acei securişti ai Mitropoliei când episcopul nu avea voie să vorbească la vreo sfinţire decât ceea ce îi spunea politrucul. Ce te faci cu o şcoală pustiită şi ţinută în ordinea securităţii? Poţi să faci compromisuri în orice domeniu: economic, social, dar nu în credinţă. De aceea şi securitatea şi-a ales oameni din Biserică ca să-i poată manipula.

citiţi integral pe site-ul ATITUDINI

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma doare inima cind vad un om cu atita suflet pentru Neamul nostru cum a fost Parintele Iustin Pirvu care si astazi este improscat cu noroi de gunoaie din mafia securisto-masonica.Asta este Crucea noastra ca neam sa fim tradati din interior de diverse cozi de topor unele alogene altele din acelasi neam cu noi.
    A fost unul din vizionarii ca sa spun asa al acestor pacate canonice care s-au facut prin casatoriile mixte,un adevarat slujitor al Domnului iar noi ca urmasi ai sai avem obligatia de a nu lasa garda jos in fata tavalugului cu cipuri,ecumenism,globalizare.

    Sfinte Parinte Iustin roaga-te din cer pentru noi pacatosii!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vai noua,nevrednicilor si pacatosilor,care am ramas orfani de DUHOVNICUL, RUGATORUL SI MINUNATULUI INVATATOR AL NEAMULUI ROMANESC...Prea Cuvioase si Sfintite Parinte Justin,roaga-te pentru BISERICA ORTODOXA DREPTMARITOARE si pentru obidit poporul roman ! Doamne ajuta si ne miluieste pre noi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*