România va avea probleme GIGANTICE dacă începe un război civil în Ucraina. Jurnalist britanic: La Kiev acţionează oameni cu pregătire militară, organizaţi pentru război

România va avea probleme GIGANTICE dacă începe un război civil în Ucraina. Jurnalist britanic: La Kiev acţionează oameni cu pregătire militară, organizaţi pentru războiDacă în Ucraina se va repeta scenariul sirian, România va avea “probleme gigantice”, scrie istoricul şi jurnalistul George Damian pe blogul său.

George Damian notează că un război civil în Ucraina ar însemna valuri de refugiaţi şi arme scăpate de sub control, chiar sub nasul României.

Istoricul scrie că în Ucraina acţionează mai multe detaşamente paramilitare, care acţionează precum într-un război urban.

Într-un perimetru din centrul Kievului autorităţile legale ale statului ucrainean nu îşi mai pot exercita atribuţiunile – acolo există o republică căzăcească. Strategia acestei republici a fost anunţată de atamanul Kliciko: „zonele libere” trebuie replicate în cât mai multe oraşe din Ucraina, trebuie extinse şi trebuie declanşată greva generală.”
 Pentru a citi întreaga analiză a istoricului George Damian, faceţi click aici.

Jurnalistul britanic Graham Phillips, aflat de mai mult timp la Kiev şi specializat pe probleme Ucrainei, afirmă că forţa din spatele protestelor este “Svoboda”(Libertatea), un “partid de extremă dreaptă, neo-nazist”. Britanicul este convins că protestele nu mai au nicio legătură cu pretextele iniţiale: acordul de asociere cu UE sau eliberarea Iuliei Timoşenko, ci este o încercare de schimbare forţată a Guvernului Ucrainei.

Conforma acestuia, pe străzi sunt oameni cu pregătire militară, organizaţi şi pregătiţi pentru un război.

Forţa din spatele protestelor este Svoboda, de extremă dreapta, neo-nazistă. Nu vă faceţi iluzii, această mişcare nu are nicio legătură cu acordul de asociere la UE sau eliberarea Iuliei Timoşenko. Este o încercare a unei grupări de extremă dreaptă de a schimba cu forţa Guvernul Ucrainei. Sunt nişte oameni cu pregătire militară, sunt înarmaţi şi sunt mobilizaţi pentru război. Pentru cine a fost pe stradă, este evident lucrul acesta. Am fost în Primăria din Kiev, cu puţin înainte de a fi ocupată şi am văzut cum oamenii aceştia aveau cuţite, rachete, cocktailuri Molotov, tot felul de arme, cu care atacau. Primeau instrucţiuni pentru acest scop: pentru a purta un război“, a spus Phillips pe blogul său.

| activenews

3 Comments

 1. “Jurnalistul britanic Graham Phillips, aflat de mai mult timp la Kiev şi specializat pe probleme Ucrainei, afirmă că forţa din spatele protestelor este “Svoboda”(Libertatea), un “partid de extremă dreaptă, neo-nazist”. Britanicul este convins că protestele nu mai au nicio legătură cu pretextele iniţiale: acordul de asociere cu UE sau eliberarea Iuliei Timoşenko, ci este o încercare de schimbare forţată a Guvernului Ucrainei.”

  Fratilor! V-am mai spus si o repet. Astea sunt dezinformari. N-au nici o legatura cu Svoboda. Sunt mai multe trupe paramilitare, alcatuite din mai multe formatiuni (de la extrema stanga la drepta politica) de asa-zisi “nationalisti”, adevarati sau falsi, cu totii adunati sub umbrela unui singur “comandament de eliberare a Ucrainei”. In fapt, acest comandament este bine finantat din afara tarii (de perciunati, ca sa o spun pe romaneste) pentru a da guvernul jos. Un guvern care nu a putut fi ingenuncheat de terorista mUE, care prefera sa suporte (inca) bocancul rusesc, decat sa ajunga TÂRFA JIDANILOR, MASONILOR, , CIORILOR, POPONARILOR SI A ALTOR “MINORITATI” internationale.

  Ceea ce nu au reusit in Siria, incearca acum in Ucraina. Din nefericire, “victime colaterale” vor exista cu miile si la ei, pentru ca oamenii simpli ucraineni sunt si ei mintiti şi manipulati de oculta perciunatilor. Eu sper ca ucrainenii de rand sa realizeze la timp ca au intrat intr-o mare capcana si sa reactioneze asa cum este normal pentru orice om – apararea de invadatori.

  Multi spun ca “trebuie sa profitam” de toata aceasta agitatie cu Ucraina pentru a ne recupera teritoriile. Astia sunt “fluturi” dragii mei. Nici macar izmene nu avem pe noi, dara arme… Iar “aia multi” care ne indeamna sa facem acest lucru, nu sunt prietenii nostri, ci dusmani, care ne infing “sula” in coaste indemnandu-ne sa murim noi pentru interesele lor. Sunt convinsa ca betivul sef, daca ar primi ordin de la stapanii lui perciunati, ar incepe imediat “mobilizarea” pentru razboi, chipurile pentru “apararea patriei”. Aceeasi patrie pe care el a pus-o pe tava invadatorilor. Aceeasi patrie pe care a vandut-o, amanetat-o, inselat-o, jefuit-o, mintit-o. Aceeasi patrie ai carei copii i-a trimis in slujba intereselor straine, transformandu-i in mercenari, setosi de sange si de bani.

  Dumnezeu Sa le dea tuturor (prieteni sau dusmani) intelegerea si priceperea de a vedea lucrurile asa cum sunt ele in lumina lor naturala, nemodificate si netrunchiate. Lumina si Adevarul vor invinge mereu!

 2. Doamne fereşte de-un război pe teritoriul Ukrainei, că e aproape de România. Cine ştie, poate fi şi la noi. Să ne rugăm pentru fraţii noştri ucrainieni, mai ales că sunt şi ortodocşi.
  Dar în general Biserica se roagă pt. pacea lumii, aşa zicea părintele Cleopa.

  Doamne Ajută să fie pace!

 3. in primul rand se incearca distrugerea crestinismului, sa ne mai uitam si cam ce sa petrewcut si se petrece si in celelalte state ortodoxe, si amintim: fosta iugoslavie, grecia, acum in ucraina, si exemplele pot continua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments