10 februarie – Simpozion în memoria Părintelui Justin la Mănăstirea Paltin Petru Vodă

Sfintitul Marturisitor JUSTIN de la Petru Voda_icoana realizata de maicile de la man. Paltin - Petru VodaÎn memoria vrednicului de pomenire şi mult iubitului nostru Părinte Arhimandrit Justin Pârvu, Mănăstirea Paltin Petru-Vodă are bucuria de a vă invita să participaţi alături de noi şi de alţi distinşi invitaţi, la simpozionul duhovnicesc „In memoriam – Părintele Justin Pârvu”, ce va avea loc luni, 10 februarie, la prăznuirea Sf. Sfinţit Mucenic Haralambie.

Ziua de 10 februarie era o sărbătoare aparte atât pentru ucenicii Părintelui Justin cât şi pentru toţi cei ce-l preţuiau – ziua de prăznuire a naşterii Părintelui nostru drag. Cu toţii ştim ce prăznuire luminată era şi câte harice binecuvântări şi bucurie se revărsau dinspre chilia Părintelui Justin peste aceste meleaguri din Petru Vodă şi către credincioşii care-i păşeau pragul smeritei sale chilii. Dorim ca această prăznuire să lumineze şi mai departe, ca cinstirea memoriei sale să nu se stingă vreodată.

Programul acestui eveniment comemorativ se va desfăşura după cum urmează:

 • 7.00 – 11.00: Ceasurile, Acatistul Sf. Mc. Haralambie şi Sfânta Liturghie, în biserica Adormirii Maicii Domnului din m-rea Paltin – Petru Vodă;
 • 11.00 – 12.00: Parastas pentru pomenirea Părintelui Justin;
 • 12.00 – 13.00: Agapa frăţească;
 • 13.00 – 14.00: vizitarea chiliei memoriale a Părintelui Justin;
 • 14.00 – 14.30: moment artistic susţinut de corul copiilor din căminul Mănăstirii Paltin şi corul din Suceava
 • 14.30 – 18.00: Simpozion duhovnicesc dedicat memoriei Părintelui Justin Pârvu, unde vor lua cuvântul preoţi, monahi şi ucenici ai Părintelui, care s-au împărtăşit din experienţa sa duhovnicească, dar şi medici care au vegheat la căpătâiul Părintelui până în ultima clipă a vieţii sale pământeşti.
 • 18.00: Pornire în procesiune, cu făclii aprinse şi cântări duhovniceşti până la mormântul Părintelui Justin, din mănăstirea de călugări, Petru Vodă, acolo unde odihneşte sfinţitul său trup, la care aleargă în continuare nenumărate cete de credincioşi spre a-şi găsi alinare şi sprijin.

Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor Sfinţilor Părinţilor noştri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi, păcătoşii. Amin!

Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

6 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  DOAMNE AJUTĂ! CE FRUMOS! AȘ VREA SĂ POT PARTICIPA ȘI EU NUMAI CĂ NU AM BANI

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  NE AJUTĂ SFÎNTUL IUSTIN DIN CERURI SĂ AJUNGEM ȘI NOI ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR!

  VAI DE ACEIA CARE AU FOST ÎN PREAJMA LUI ȘI NU AU FĂCUT CE A ZIS EL!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   EI S-AU LEPĂDAT DE HRISTOS CÂND S-AU LEPĂDAT DE PĂRINTELE IUSTIN.

   ȘI ACUMA SUNT MULȚI PREOȚI ȘI OAMENI IMPORTANȚI ÎN IERARHIA BISERICEASCĂ ȘI NU NUMAI CARE AR TREBUI SĂ DEA SLAVĂ LUI DUMNEZEU PT. SFINȚII LUI - IUSTIN, GHEORGHE ȘI ALȚI MARI MUCENICI ȘI MARTIRI, EROI ȘI AȘA MAI DEPARTE PE CARE NEAMUL NOSTRU I-A PRIMIT DE LA DUMNEZEU.
   AR FI NORMAL SĂ SE ADUNE SFATUL ȚĂRII CA PE VREMEA LUI ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT ȘI SĂ ÎI CINSTEASCĂ AȘA CUM SE CUVINE.
   DAR ÎN ASTE VREMURI CRUNTE EI ÎNCĂ MAI VOR SĂ ÎI RĂSTIGNEASCĂ ȘI DUPĂ INTRAREA LOR ÎN MORMÎNTURI ! ASTA NU MAI ESTE POSIBIL PENTRU CĂ AU TRECUT LA VIAȚA VEȘNICĂ UNDE NU ESTE NICI DURERE, NICI ÎNTRISTARE, NICI SUSPIN! CI VIAȚĂ FĂRĂ DE SFÂRȘIT CUM SE SPUNE ȘI ÎN SLUJBA DE ÎNMORMÂNTARE !

   SLAVĂ DOMNULUI PENTRU SFINȚII MARTIRI AI TEMNIȚELOR COMUNISTE ȘI PENTRU SFINȚII PĂRINȚI ARSENIE BOCA, CLEOPA ILIE, CALCIU DUMITREASA, DUMITRU STĂNILOAE ȘI PENTRU MINE UN LOC APARTE ÎN SUFLETUL MEU ÎL ARE SFÎNTUL IUSTIN PÂRVU. DAR ȘI PR. GHEORGHE CALCIU - DUMITREASA LA FEL... .ȘI DE FAPT PE TOȚI SFINȚII NOI ÎI AVEM ÎN SUFLETE CĂCI PENTRU JERTFA ȘI IUBIREA LOR SUNT VII, IAR NOI, ÎMPREUNĂ CU EI , ÎL CINSTIM PE DUMNEZEU PENTRU ACESTE MARI MINUNI!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E LUNGĂ LISTA LOR ȘI AR TREBUI CINSTINȚI ÎN TOATĂ LUMEA, NU NUMAI LA NOI ÎN ȚARĂ

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu sa-l fericeasca pe Parintele Iustin in imparatia Sa si sa ne ingaduie noua, pacatosilor, sa ne fie sfant si bun mijlocitor la El, asa cum ne-a fost intotdeauna!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cuvintele noastre trec dar cuvintele Lui Dumnezeu raman si se implinesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*