Ca să rămână la ciolan, Victor Ponta arborează steagul secuiesc în Ardeal

PONTA UDMRCând l-am văzut ieri seara pe Victor Ponta vărsând lacrimi de crocodil la televizor de grija păstrării PNL la guvernare m-a apucat râsu’ plânsu’, vorba marelui Nichita. Premierul României minte cum respiră şi face copy paste când scrie. Deşi îi cheamă pe liberali înapoi la ciolanul guvernamental nu le satisface cererea, adică primarul Sibiului să fie numit vicepremier. Este evident că Ponta joacă un teatru ieftin şi de multă vreme a premeditat situaţia ca PSD să guverneze singur, cu câţiva mărunţi aliaţi de conjuctură, ca în perioada 2001 – 2004: PC, UNPR, minorităţi şi în special „fata de casă” bună la toate UDMR. 

PSD vrea să guverneze fără bruiajul liberal şi doreşte să propună un candidat la preşedinţie în noiembrie 2014. Azi vedem că nu întâmplător Victor Ponta în noaptea alegerilor victorioase din 2012, când nu se aştepta nimeni şi spre stupoarea lui Antonescu, a făcut apel la UDMR să vină la guvernare. De atunci, Ponta le făcea ochi dulci maghiarilor ca să se debaraseze de liberali. Ponta aliat cu Antonescu în USL nu ar putea numi un candidat social-democrat la preşedinţie. Ponta aliat cu UDMR încearcă să obţină sprijinul maghiarilor pentru primul preşedinte PSD al României de la Ion Ilici Iliescu încoace.

Problema se pune acum: ce ne costă pe noi românii ardeleni această alianţă a PSD cu UDMR, care pentru a-şi promova interesele şi accesul la guvernare a trecut prin patul tuturor partidelor politice, ca ultima „târfă” din Piaţa Rakoczi. UDMR are mari pretenţii la guvernare. Negocieri secrete între Ponta şi Hunor se duc de multă vreme. Cu USL în faţa ruperii iminente, Victor Ponta pune pe masa UDMR o ofertă concretă de intrare la guvernare. Într-o discuţie cu Kelemen Hunor şeful guvernului a propus Uniunii un post de vicepremier şi două ministere. Intrarea UDMR la guvernare, dată ca sigură în interiorul Uniunii, asigură premierului Ponta majoritatea pentru un nou Guvern. USD, UDMR şi minorităţile ar avea 317 voturi în parlament, reprezentând o majoritate de 55%. La PSD le mai trebuie vreo 26 de voturi în Parlament ca să controleze şi votarea legilor organice.

Dar miza alianţei PSD şi UDMR pentru românii ardeleni nu este ca Ponta şi Hunor să se îmbuibeze nestingheriţi din ciolanul bugetar şi pe spinarea românilor într-o guvernare pentru nomenclatura post-decembristă, ci aplicarea legislaţiei de promovare a autonomiei şi simbolurilor naţionale ungureşti şi secuieşti în Ardeal. Pe udemerişti îi interesează strict două lucruri de realizat astăzi: arborarea Steagului Secuiesc pe instituţiile statului din Ardeal şi proclamarea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Numai pentru acestea, deocamdată vine UDMR la putere, nu pentru stabilitatea politică, prosperitatea economică a românilor şi binele României. Mai mult, Ponta va aplica planul secret al ministrului L. Dragnea de a se vota o ordonanţă de urgenţă făcută pe genunchii liderilor UDMR în toamna lui 2013 pentru ca steagul secuiesc şi emblemele Ţinutului Secuiesc să fie arborate şi amplasate pe clădirile publice din Harghita şi Covasna. E o chestiune de zile ca Ponta să dea drumul la această ordonanţă care să-i asigure menţinerea la putere cu preţul trădării românilor din Ardeal.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat ieri că „Uniunea nu poate fi cumpărată cu săli de sport şi drumuri” şi că negocierile pentru o eventuală intrare la guvernare nu ar putea avea loc decât după ce comunitatea maghiară ar obţine dreptul de a-şi folosi în mod liber simbolurile naţionale. „Nouă nu ne trebuie cinci săli de sport în plus, pe noi nimeni nu ne-ar putea cumpăra politic cu 100 de kilometri de drumuri, ci ne interesează principiile. Mai concret, posibilitatea de a folosi simbolurile locale, judeţene şi cele naţionale (ale comunităţii maghiare -n.r). Rezolvarea acestor probleme ar putea fi o condiţie premergătoare unei eventuale negocieri”, a declarat Tamas Sandor. El a mai afirmat: „Noi spunem de 20 de ani şi mă bucur că şi domnul Ponta a înţeles exact situaţia. UDMR nu este un partid politic, ci o organizaţie care reprezintă o comunitate etnică în România. Noi întotdeauna am spus că UDMR trebuie tratată altfel decât un partid politic şi mă bucur că domnul Ponta nu numai că a înţeles acest lucru, dar într-adevăr, în ultimii doi ani de zile, a avut şi gesturi corecte, pozitive faţă de comunitatea maghiară. Şi aici mă refer la domnul Ponta şi nu la reprezentanţii Guvernului în teritoriu, care, în ultimii doi ani de zile, ne-au pus în cap 54 de procese administrative în ceea ce priveşte simbolurile naţionale, steaguri locale şi judeţene sau bilingvismul”.

Acesta este preţul ca Victor Ponta şi PSD să rămână la putere: trădarea intereselor româneşti în Ardeal şi dezmembrarea Românei. Lui Victor Ponta îi este mai drag fotoliul de la Palatul Victoria, ca pompă bugetară pentru baronii roşii, decât unitatea statului român. Mâine o să schimbe şi articolul 1 din Constituţie, ca să le facă pe plac noilor aliaţi maghiari.

| NapocaNews

2 comments

  1. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru ca nu vrem a ne Apara Identitatea Nationala cea de Roman si cea de Crestin Ortodox de la Nistru pin'la Tisa
    si traim ca sclavi la porci pentru acele roscove ...dar vai sunt tot in in mocirla
    pentru ca nu vrem a Ne Apara Neamul Cel SFANT care tine acest pamint sub picioarele noastre
    ASTA VOM PATI
    http://www.youtube.com/watch?v=SP1foKaXrdc

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar cine mai voteaza cu tradatorii care de un sfert de veac aproape, nu fac altceva decat sa falimenteze aceasta tara si sa-i scoata la mezat pe cei ce o locuiesc. Nu credeti ca a venit timpul sa schimbam radical macazul? Ce tara vom lasa copiiilor nostri?
    Uitati aici model de tara:
    http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-tara
    Sa ne unim in bine, dragii mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*