Ieromonah Savatie Baștovoi – Cazul fetei fugite la mănăstire: Scufița Roșie cu decor ortodox

iuliaFelul în care a ajuns presa română să provoace isterii din nimic este un caz vrednic de tratatul de dezinformare a lui Vladimir Volkoff.

Ucraina arde, Belgia implementează eugenia nazistă, iar presa română vorbește de o săptămînă despre o fată dusă la spovedit.

Călătoria fetei cu trenul spre o mănăstire din Moldova este prezentată cu lux de detalii: un adevărat film american, cu polițiști care o caută și cu părinți care trec prin clipe chinuitoare din cauza pierderii fetiței. Fetița are 15 ani, ceva mai mare decît Scufița Roșie trimisă oarecînd de mama ei să traverseze codrul fioros. Din toată această poveste mai lipsește lupul, dacă lupul n-o fi, în varianta media românească, chiar părintele duhovnic, spintecat și jupuit fără cruțare de vînătorii mediatici.

În poveste există totuși un personaj pozitiv: Psihologul. Acesta se luptă din televizor cu nedreptatea socială, lovind cu mînuțele-i nedate cu munca în poarta rece a Bisericii Ortodoxe Române – un fel de palat care înghite fetele fugite de acasă. Doar Psihologul mai e capabil să ne salveze, par a zice crainicii de televiziune și autorii de editoriale.

Pînă la urmă totul s-a terminat cu bine. S-a dovedit că fata dusă la spovedit nu era Scufița Roșie, ci o fată ca toate fetele, iar părintele duhovnic nu era un lup, ci un om cu totul responsabil și de treabă. Că părinții au cam sărit calul cu sesizarea despre dispariția fetei, iar presa s-a mai ales cu un nou experiment.

Acum, că toate au fost puse de unde au fost luate, nu știm ce să facem cu Psihologul. Cu siguranță vor mai fi povești în care să fie nevoie iar de el.

| barikada.md

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte bine remarcat si nu prima oara cand presa din Romania construieste scenari de acest fel . Acum 2 sau 3 ani cand in Grecia au iesit 10.000 de credinciosi in strada si au protestat impotriva actelor cu cip la momentu respectiv mas media din Romania dirijau masele spre lucrui mai importante ca oana zavoranu , sexi braileanca si alti care mai erau pe la tv deci subictele astea de capatai erau discutate de dimineata pana sera la tv.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca si in cazul campaniei sangeroase declansate impotriva cainilor maidanezi, presa, aceasta PRIMA PUTERE MONDIALA, si-a dovedit inca o data eficacitatea monstruoasa. E suficient sa apesi pe butoanele stiute foarte bine de ei si toata lumea care conteaza pentru ei, adica cei "prosti, dar multi!" sunt manipulati cu o precizie...diabolica. Doar stim cine e stapanul acestei lumi. Bietii ticalosi, probabil ca habar nu au ca pe cealalta, nu vor mai avea acelasi "sef"...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*