Mai sunt zece zile și se vor implementa BULETINELE BIOMETRICE. Nu există alternativă fără cip. Reacția societății românești e moartă fără Părintele Justin

De la paşapoarte biometrice, la cărţile de identitate biometrice

cartile de identitate biometrice

Noile cărţi electronice de identitate, care vor conţine mai multe elemente de particularizare, vor fi puse în circulaţie începând cu 1 aprilie 2014, prevede proiectul HG privind modificarea şi completarea actelor normative referitoare la aplicarea dispoziţiilor legale din domeniul evidenţei persoanelor. Ele sunt contestate de foarte mulţi români.

CE SE PĂSTREAZĂ ŞI CE SE SCHIMBĂ

Datele cu caracter vizibil care există şi în prezent sunt: numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii titularului, semnătura olografă a a titularului, imaginea facială, CNP şi adresa de domiciliu.

În afară de aceste elemente, în plus, noile cărţi de identitate electronice vor mai conţine: datele din formatul tipărit, cu excepţia semnăturii olografe a titularului, prenumele părinţilor titularului, certificate şi certificate calificate, date biometrice ale titularului constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

“Cartea de identitate va avea încorporat un cip cu interfaţă contact, iar Cartea electronică de identitate (CEI) şi Cartea electronică provizorie vor avea încorporate un cip cu dublă interfaţă, cu contact şi contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilităţi de procesare criptografică, memorie internă şi au implementate intern măsuri de protecţie avansată împotriva accesului neautorizat şi a copierii/alterării informaţiilor conţinute (…) Asigurarea confidenţialităţii datelor transmise/primite între CEI/CER şi cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice şi/sau a unei infrastructuri de chei publice.”

TOTUL DESPRE CIP-ul DE PE BULETIN

Potrivit proiectului HG, memoria inclusă în cip va avea trei zone: zona de date cu caracter personal, zona de date biometrice (la care accesul se face numai pe baza unor certificate digitale eliberate de statul român) şi zona de certificate şi certificate calificate care reprezintă ‘o carte de identitate’ virtuală ce permite identificarea in mediul electronic.

Cartea electronică de identitate (CEI) și cartea electronică de rezidenţă (CER) nu utilizează tehnologia RFID (Identificarea prin Radio Frecvență). Mai pe înțeles, RFID reprezintă o metodă de identificare automată care se bazează pe stocarea și regăsirea datelor fără atingere, la distanță, prin unde radio. Tehnologia RFID a trecut de-a lungul timpului prin numeroase controverse.
Noile acte de identitate, CEI şi CER, vor avea incorporat un cip dublă interfaţă, cu contact şi contactless. Cip-ul va include un microcontroler integrat, cu capabilităţi de procesare criptografică, o memorie internă şi o antenă pasivă. Comunicaţia cu un cititor se face conform standardului de comunicaţii şi protocoale ISO 14443, iar pe interfaţa contact se face conform standardului de comunicaţii şi protocoale ISO 7816.
Tehnologia smart card contactless utilizată permite accesul la datele electronice doar în condiţiile în care se autorizează citirea acestora. Asigurarea confidenţialităţii datelor transmise/ primite între CEI/CER şi cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice şi/sau a unei infrastructuri de chei publice.
Accesul la datele necesare creării semnăturilor digitale va fi permis numai după o validare suplimentară de către titularul CEI, cum ar fi un număr personal de identificare (PIN). Tot ca măsuri de securitate, trebuie menţionat că tehnologia contactless cip inteligent are implementate intern măsuri de protecţie avansată împotriva accesului neautorizat şi duplicării informaţiilor.
Interfaţa cu contact asigură titularului CEI/CER conexiunile la sisteme informatice pentru autentificare şi autorizare.

Memoria inclusă în cip va avea următoarele zone:

–   zona de date cu caracter personal (cele prevăzute în forma şi conţinutul CEI/CER), protejată la scriere/ modificare, astfel încât să nu fie posibilă înscrierea altor date decât cele permise de lege;
–   zona de date biometrice, la care accesul se face numai pe baza unor certificate digitale eliberate de statul român;
–   zona de certificate digitale.

Totodată, implementarea proiectului asigură posibilitatea utilizării CI şi CEI ca şi card naţional de asigurări sociale de sănătate, funcţie introdusă prin Legea nr. 235/2013.

Cărţile de identitate electronice vor fi făcute de Direcţia Generală de Paşapoarte, prin Centrul National Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice.

În privinţa certificatelor digitale înscrise în CEI/CER, trebuie menţionat că acestea reprezintă o „carte de identitate” virtuală şi permit identificarea fără echivoc a titularului în mediul electronic. Existenţa acestor certificate va da posibilitatea titularului de a utiliza „semnătura digitală”, ceea ce pentru documentele electronice echivalează cu semnătura olografă aplicată pe documentele tipărite.

Dintr-o altă perspectivă, semnătura digitală nu poate fi negată de titular, în sensul că ulterior utilizării acesteia nu va putea invoca faptul că a fost falsificată.

43 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Stie cineva exact de cand si unde se incepe? Adica de la 1 aprilie deodata in toata tara? Sau se ia treptat, intai in Bucuresti si 1-2 orase, si apoi in 18 luni in toata tara?

  Mai e valabil planul ala dupa care vroiau sa-i fortze pe toti romanii sa si le schimbe in maxim 3 ani?

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E posibil ca schimbarea sa nu aiba loc chiar de la 1 aprilie (sa fie intarziata din cauza unor dificultati de natura tehnica).

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Revin cu o confirmare a informatiei: "Desi reglementarile privind introducerea noilor buletine de identitate sunt in vigoare de mai mult timp, modelele acestora nu au fost publicate in Monitorul Oficial nici pana la aceasta data. Mai mult decat atat, avand in vedere ca data pana la care se implementeaza conditiile tehnice, 31 martie, se apropie, iar modelele nu sunt inca stabilite, este, practic, imposibil ca noile buletine electronice sa fie emise incepand cu luna aprilie."

  Sursa: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_36599/Noile-buletine-electronice-se-elibereaza-din-aprilie-Modelele-documentelor-NU-au-fost-inca-stabilite.html#ixzz2war2zS8X

 4. Crenguta - Lucica

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu nu accept aceste acte. Ce se intampla atunci?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   mergi cu buletinul vechi si daca te prinde vreun gabor ceva platesti amenda. iei chitanta si dupa aia cu acea chitanta justifici faptul ca ai platit amenda si ca "esti pe calea cea buna si ai facut demersuri sa-ti schimbi buletinu"...

   daca mergi la instututii care nu-si dau seama de faptul ca e expirat (cand expira), e totul ok... marea majoritate nici nu se uita pana la ce data e valabil

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Va fi greu, foarte greu, foarte putini vor reusi sa nu le accepte, sa ne fereasca Dumnezeu sa nu cadem si noi.
  Situatia se va agrava in cazul familiilor. Daca cei doi soti nu au cazut de comun acord sa nu le ia va fii dificil si vor fii certuri.
  Cei care muncesc in cativa ani vor trebui sa renunte la locul de munca, momentan chiar dupa emitere parerea mea este ca se va mai putea fenta, dar nu mult timp. Banii nu se vor mai p[utea scoate direct din banca, ci doar de pe card, deja se fac presiuni sa nu le mai dea bani clientilor din banca ci doar de pe card.
  Eu m-am confruntat acu 2 ani cu problema asta.
  Dar va fii foarte simplu pentru cei care se roaga si au nadejde in Dumnezeu nu in locuri de munca si in oameni.
  trebuia deja sa fim intariti pentru asemena vremuri
  Parintele IUstin tot timpul ne-a avertizat, dar nici acum nu e tarziu sa ne punem serios pe rugaciune, post.Asta se va intampla la inceput, cu timpul treba se va schimba mai rau
  Adica sistemul isi va da seama ca o parte refuza actele si vor pune jandarmii sa legitimeze oamenii asa fara nici o explicatie. IAr cei care nu vor avea li se vor da amenzi si avertismente. Si din aceasta cauza Sf PArtinti recomanda in acele vremuri fuga in munti.
  O alta problema care va ap[area si deja defapt este aparuta, atacul celor apropiati asupra ta. Prin orice mijloace considerandu te habotnic, tipicar, ca nu vrei sa asculti, din astea. Vor fii si duhovnici care vor spune lucrurile astea. Diavolul stie ca un om este foarte usor de manipulat atunci cand asupra omului intervin alti oameni, mai ales duhovnici. Vor fii foarte multe semne de intrebare, exact ca si acum. Nu vedeti daca mergeti in ziua de azi sa intrebi duhovnicul ce sa faci cu cipurile multi iti vor zice sa le iei . Ai sa zici ca da dar el este preot , cum poate spune asa, doar Dumnezeu il lumineaza. In ziua de azi nu prea mai este asa. Trist, foarte trist, foarte multi duhovnici s-au lipit de cele materiale si Dumnezeu nu mai intervine. Nu are cum lumina mintea la un om care iubeste materialul si nu pe Hristos. Asta se si doreste, acum traim o perioada de pregatire , adica sistemul ne manipuleaza pt venirea Antihristului. Multi cred si sunt inselati, ca cineva ii va anunta vremurile din urma, dar se inseala amarnic. Noi le traim deja, parintele IUstin a ziso, Parintele Ioanichie Balan, parintele Paisie Aghioritul. Aceasta inselare este alta arma a diavolului.
  Pai nu vedeti ce s eintampla la Pungesti, si nimeni in afara de localnici nu reactioneaza, suntem bolnavi serios.
  Adica niste jandarmi te controleaza nonstop in propriul tau sat si noi vedem dar nu facem nimic, asta este foarte grav.
  Asta araata ca suntem bolnavi, spalati pe creier.Foarte trist.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Sunt total de acord cu tine! Dumnezeu sa ne apere si sa ne indrume pe toti! Doamne ajuta-ne pe toti!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Noi in ziua de azi nu mai facem aproape nimic pt suflet, ne gandim doar la trup.
  Gasim tot felul de argumente, gasim tot felul de preoti care ne accepta starea asta intunecata, si tot asa.
  Am ajuns sa gasim scuza si pt cip, ca defapt nu ar fii asa grav, si gasim permisiunea de a le lua chiar si la multi duhovnici.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   De la 1 aprilie nu se mai pot face casatorii,numai pe ascuns,deoarece in regulamentul B.o.r nu poti sa faci cununia fara cununia civila,iar la cununia civila iti schimba buletinele.Fara buletin nu existi,practic,va fi inposibila viata de familie.Nu exista nici o solutie decat sa fugim la munti si sa asteptam a Doua Venire.Numai ca aprope nu-i mai vad rostul pecetii pe mana dreapta sau pe frunte,atat de tare suntem pecetluiti prin aceste acte...

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta ! Cu adevarat asa este ,in legatura cu duhovnicii materialisti si marii clerici . P.Iustin Parvu ne-a anuntat f. clar ,sa-i urmam pe greci ,in toate ,mai ales cu cipurile . Acest cip ne ataca f. mult asupra vointei ,precum calculatorul celor care nu mai pot fara EL dar fara masura si asa cum sant sarmanii pierduti si indepartati de DUMNEZEU ,mai vine si acest cip ,punand o greutate f. mare asupra omului . Va dati seama ce vointa mare trebuie sa porneasca din interiorul lui ,catre CASA DOMNULUI si catre sfanta spovedanie . Ori in acest caz ,cei slabi in vointa vor fi indepartati de DUMNEZEU primii si vor fi dusmanii lui Hristos cu o spun sfintii ,pt. ca ,vor asculta numai de DIAVOL si vor traii in intuneric . Jandarmeria va fi marea UNEALTA a lui SATANA ,cu care isi duce misiunea . Totul depinde de SEF ,daca este de buna crestinta si ne noi toti sa ne ridicam din marele pacat al nepasarii si amanarea catre DUMNEZEU .Va doresc tuturor un post binecuvantat .

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  De ce nu faceti, concret, o petitie sau o cerere cu doleantele voastre si cu ingrijorarile voastre catre ierarhi? De ce nu faceti decat sa speriati, sa instigati lumea si sa implementati ideea ca toti ierarhii sunt "un pic" apostati? Daca toti sunt cazuti atunci noi ce ne facem? Plecam in Grecia sau in Rusia?
  Si inca o intrebare... de ce si-a retras declaratiile "dure" par. Hariton de la Petru-Voda? De frica?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Eu personal am scris catre conducerea bisericii. Nu am speriat pe nimeni , am spsecificat ca cei care se roaga nu au de ce sa le fie frica. Frica este de la diavol. Nu am zxis ca toti preotii sau ierarhii sunt apostati
   Doamne fereste
   Daca ar fii asa inseamna ca se termina lumea. Ci o mare parte dintre ei sunt cum sunt. Nu o spun eu ci marii duhovnici.
   Sunt si duhovnici actuali foarte buni in care se poate avea incredere. Cu siguranta in fiecare oras, sat manastire este cel putin un duhovnic in duhul adevarului.
   Parerea mea este ca orice duhovnic are har atata timp cat nu este eretic, dar in schimb poate aavea har dar sa nu fie in duhul adevarului.
   Dumnezeu tine harul deoarece mai sunt oameni adevarati ortodoxi si pentru ei tine ca sa se poata spovedi si impartasi. Dar sfaturi nu poti cere de la asemenea preoti.
   Asta am vrut sa spun.
   daca ati fii atenta doamna ANA ati vedea aici pe site ca fratele Gabriel a postat o petitie cartre arhierei.
   Trtebuie doar sa intrati si so semnati.
   Cu siguranta daca maine cineva ar face miting contra cipurilor de ex, aproape nimeni nu ar veni, si sunt sanse sa nu obtina nici binecuvantarea oricarui duhovnic.
   Dovada o avem de anul trecut cand parintele IUstin a initiat un asemenea miting si cu greu au fost 1000 de persoane din toata tara.

 9. LegionarulOrtodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Salutare, imi las id-ul de messenger.....pentru a comunica si a ne cunoaste, in legatura cu orice subiect legat de Biserica Ortodoxa. bobo.legionarul

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu sa ne intareasca. Sa-si ia ei cipuri si buletine. Ne da afara de la serviciu.... Ei, si? Dumnezeu nu ne va lasa. Acum avem de trecut un examen mai mare decat toate. Il vom lua oare? Ca la vorbe ne cam pricepem. Ma gandesc in pimul rand la mine, ca, de, sunt un pic egoista.

  Cum au trait primii crestini? Au avut masina la scara?

  Nu credeam ca apuc aceste vremuri. Si iata, totusi. Da, fratilor, un pic de pregatire pentru ce e mai rau nu ne strica. Sa ne obisnuim cu o viata mai simpla si sa nu ne mai facem planuri ce implica bani cheltuiti. Ne iubim sufletul? Daca da, atunci vom cauta modalitati de a-l salva de la chinurile vesnice.

  Dumnezeu sa ne ajute sa facem voia sa.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fie ca in aceste vremuri Fericirile Părintelui Paisie Aghioritul sa ne intareasca pe toti:

  1. Fericiţi sunt cei care au iubit pe Hristos mai mult decât toate ale lumii şi trăiesc departe de lume şi aproape de Dumnezeu împărtăşindu-se de bucurii paradisiace încă de pe pământ.

  2. Fericiţi sunt cei care au izbutit să trăiască ascunşi şi, dobândind virtuţi mari, n-au dobândit nici măcar o faimă mică.

  3. Fericiţi sunt cei care au izbutit să facă pe nebunii pentru Hristos păzindu-şi în felul acesta bogăţia lor duhovnicească.

  4. Fericiţi sunt cei care nu propovăduiesc Evanghelia prin cuvinte, ci o trăiesc şi o propovăduiesc prin tăcerea lor, prin harul lui Dumnezeu, care îi trădează. 5. Fericiţi sunt cei care se bucură când sunt clevetiţi pe nedrept, iar nu atunci când sunt lăudaţi pe drept pentru viaţa lor virtuoasă. Acesta este semnul sfinţeniei şi nu nevoinţa seacă a faptelor trupeşti şi numărul mare al nevoinţelor, care, atunci când nu se fac cu smerenie şi cu scopul de a omorî pe omul cel vechi, creează numai simţăminte false.

  6. Fericiţi sunt cei care preferă să fie nedreptăţiţi decât să nedreptăţească şi primesc netulburaţi şi în tăcere nedreptăţile, arătând cu fapta că ei cred “întru Unul Dumnezeu, Tatăl Atotţiitorul” şi de Acesta aşteaptă să fie îndreptăţiţi, iar nu de oameni, în felul acesta izbăvindu-se de deşertăciune.

  7. Fericiţi sunt cei care fie s-au născut betegi, fie s-au făcut din neatenţia lor, dar nu murmură, ci slavoslovesc pe Dumnezeu. Aceştia vor avea locul cel mai bun în rai împreună cu mărturisitorii şi mucenicii, care pentru dragostea lui Hristos şi-au dat mâinile şi picioarele lor spre tăiere, iar acum, în rai, neîncetat sărută cu evlavie picioarele şi mâinile lui Hristos.

  8. Fericiţi sunt cei care s-au născut urâţi şi sunt dispreţuiţi aici, pe pământ, deoarece acestora, dacă slavoslovesc pe Dumnezeu şi nu cârtesc, li se păstrează locul cel mai frumos din rai.

  9. Fericite sunt văduvele care au purtat haine negre în aceasta viaţă, fie şi fără voie şi au trăit o viaţă duhovnicească albă slavoslovind pe Dumnezeu fără să murmure, iar nu cele care poartă haine pestriţe şi duc o viaţă pestriţă.

  10. Fericiţi şi de trei ori fericiţi sunt orfanii care au fost lipsiţi de afecţiunea părinţilor lor, deoarece unii ca aceştia au izbutit să-şi facă pe Dumnezeu Tată încă din această viaţă, având în același timp depusă în casieria lui Dumnezeu afecţiunea părinţilor lor, de care s-au lipsit şi care creşte cu dobândă.

  11. Fericiţi sunt părinţii care nu folosesc cuvântul “nu” pentru copiii lor, ci îi înfrânează de la rău prin viaţa lor sfântă, pe care copiii o imită şi, bucuroşi, urmează lui Hristos cu nobleţe duhovnicească.

  12. Fericiţi sunt copiii care s-au născut sfinţi “din pântecele maicii lor”, dar mai fericiţi sunt aceia care s-au născut cu tot felul de patimi moştenite, însă s-au nevoit cu sudori şi le-au dezrădăcinat dobândind împărăţia lui Dumnezeu “întru sudoarea feţii” lor.

  13. Fericiţi sunt copiii care de mici au trăit într-un mediu duhovnicesc şi astfel, fără osteneală, au sporit în viaţa cea duhovnicească. Dar de trei ori mai fericiţi sunt copiii cei nedreptăţiţi care nu au fost ajutaţi deloc, ci dimpotrivă, au fost îmbrânciţi spre rău, dar care, îndată ce au auzit de Hristos, au tresăltat în inima lor şi întorcându-se cu 180 de grade, şi-au întraripat sufletul ieşind din sfera de atracţie a pământului şi mişcându-se în orbita duhovnicească.

  14. Mirenii îi numesc norocoşi pe astronauţii care se mişcă în spaţiu, câteodată în jurul lunii, alteori pe lună. Însă mai fericiţi sunt nematerialnicii lui Hristos, zburătorii prin rai, care urcă la Dumnezeu şi adeseori umblă prin rai, în adevărata lor locuinţă, cu mijlocul cel mai rapid şi fără mult combustibil, ci doar cu un posmag.
  Părintele Paisie

  15. Fericiţi sunt cei care slavoslovesc pe Dumnezeu pentru luna ce îi luminează şi îi ajută să meargă noaptea, însă mai fericiţi sunt cei care au priceput că nici lumina lunii nu este a lunii şi nici lumina lor duhovnicească nu este a lor, ci a lui Dumnezeu. Căci zidirile, fie că lucesc ca oglinda, fie ca sticla, fie ca un capac de conservă, dacă însă nu vor cădea razele soarelui peste ele, nu este cu putinţă să lucească.

  16. Mirenii îi numesc norocoşi pe cei care trăiesc în palate de cristal şi au toate înlesnirile, însă mai fericiţi sunt cei care au izbutit să-şi simplifice viaţa lor şi s-au eliberat de lanţul acestei evoluţii lumeşti a multor înlesniri (de fapt a multor greutăţi) şi astfel s-au slobozit de neliniştea înfricoşătoare a epocii noastre.

  17. Mirenii îi numesc norocoşi pe cei care pot să dobândească bunătăţile lumii. Dar mai fericiţi sunt cei care le dau pe toate pentru Hristos şi se lipsesc de orice mângâiere omenească aflându-se astfel lângă Hristos zi şi noapte în mângâierea Sa dumnezeiască, care de multe ori este atât de mare, încât unii îi spun lui Dumnezeu: “Dumnezeul meu, dragostea Ta nu o pot suferi, deoarece este multă şi nu încape în inima mea cea mică”.

  18. Mirenii îi numesc norocoşi pe cei care au funcţiile cele mai înalte şi casele cele mai mari, deoarece aceştia au toate înlesnirile şi duc o viaţă tihnită. Dar mai fericiţi sunt cei care au numai un cuib în care se adăpostesc şi puţină hrană şi îmbrăcăminte, după cum spune dumnezeiescul Pavel. În felul acesta ei au izbutit să se înstrăineze de lumea cea deşartă folosind pământul doar ca reazem picioarelor lor, ca nişte fii ai lui Dumnezeu, iar cu mintea aflându-se mereu lângă Dumnezeu, Bunul lor Părinte.

  19. Norocoşi sunt cei care devin generali şi miniştrii, dar şi cei care devin şi pentru câteva ore, atunci când se îmbată şi se bucură pentru aceasta. Dar mai fericiţi sunt cei care au omorât pe omul lor cel vechi, s-au imaterializat şi au izbutit prin Duhul Sfânt să devină îngeri pământeşti. Unii ca aceştia au aflat caneaua paradisiacă prin care beau şi se îmbată mereu de vinul paradisiac.
  Cuviosul Paisie Aghioritul

  20. Fericiţi cei care s-au născut nebuni, căci vor fi judecaţi ca nebuni şi astfel vor intra în rai fără paşaport. Dar mai fericiţi şi de trei ori fericiţi sunt cei foarte învăţaţi, care o fac pe nebunii pentru dragostea lui Hristos şi îşi bat joc de toată deşertăciunea lumii. Această nebunie pentru Hristos preţuieşte mai mult decât toată ştiinţa şi înţelepciunea înţelepţilor întregii lumi.

  Sursa:
  http://ro.orthodoxwiki.org/Paisie_Aghioritul#Fericirile_P.C4.83rintelui_Paisie

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mai e o sansa sau optiune dar nu se stie pana cand.

  Eliberarea cartii de identitate provizorii cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare pentru eliberarea cartii de identitate

  http://depabd.mai.gov.ro/eliberare_CI_lipsa_documente.html

  Dar mai ese o problema cu cartea de identitate provizorie

  e act de identitate, va legitimati cu el, dar nu are chiar acceasi valoare, nu puteti iesi din tara cu cartea de identitate provizorie , nu v-o accepta la banca daca doriti un credit si poate mai sunt situatii in care vi se va cere un act de identitate ” adevarat ”

  Legea nu face diferenta intre valoarea juridica a unei C.I sau C.I. provizorii …ambele constituie acte de identitate … faptul ca o banca nu accepta asa ceva nu inseamna ca C.I. provizorie nu are aceeasi valoare …

  Daca doriti sa parasita tara urgent si nu mai aveti timp de alte acte mergeti cu cartea de identitate provizorie si cu certificatul de nastere la pasapoarte si solicitati un pasaport temporar in regim de urgenta si calatoriti cu pasaportul. Contracte puteti semna, de asemenea puteti sa depuneti dosarul de somaj, puteti sa va cumparati telefon si alte aparate puteti gira dar nu puteti imprumuta.

  http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_259570/carte-de-identitate-provizorie.html#axzz2whk59c48

  oricum are valabilitate 1 an, dar pana cand dragul nostru stat roman va mai lasa aceasta optiune romanilor ?

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Poate ar trebui sa ii intrebam de pe acuma pe parintele Ioan de la Rarau sau pe alti preoti, monahii sau monahii mai intelepti ce vom face cand nu va mai exista nici o posibilitate omeneasca ( fara acte cu CIP )de a duce viata sau traiul normal ca acuma si ce solutii de la Dumnezeu ar fi bine sa aplicam atunci ?

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://extraterestriidemascati.files.wordpress.com/2014/03/refuz-card-de-sanatate.pdf

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Trebuie sa iesim in strada cat mai curand.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Aurora

   De ce sa iesim in strada?
   Semnaturi pt Iulian Capsali ati strans? Aici trebuia sa iesiti.

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Capsali e cel care a boicotat mitingul anti-cip de anul trecut la care Parintele Justin a dat binecuvantare si a cerut oamenilor sa participe. Capsali e un preferat al ierarhiei si mai mult il intereseaza salariul si pensia de europarlamentar. Sa nu mai zic cat de parsiv vorbeste despre dezgroparea Parintelui Gheorghe Calciu.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

     uite ce zice capsali pe diferite siteuri de SF Justin

     La 6/7/10 2:20 p.m. , Iulian Capsali a spus…
     “Apoftegmele Pr. Iustin nu au valoare dogmatica, ci sunt parerile unui duhovnic, valabile pentru cei care se spovedesc la Sfintia Sa

     La 9/7/10 2:10 p.m. Iulian Capsali a spus…
     “…..In loc sa se atace acest viciu democratic din toate punctele vii ale societatii civile, a fost confiscat de o gasca pusa in spatele Pr. Iustin (si pe care marele duhovnic o moseste fara discernamant, sa nu ne ascundem dupa degete),de unde a lansat atacuri fara precedent asupra oamenilor pe care-i vad ca fiind principalii competitori in socialul romanesc (mentionez aici numai diabolizarea lui Dan Puric, principalul vector de introducere in societatea bolnava spiritual a temelor crestine si nationale).

     Aceste sminteli nu ar fi avut impactul de acum daca nu s-ar fi fortat sintagma “duhovnic al neamului”.

     A doua: si daca au strans jumatate de milion de semnaturi, la ce au folosit? Ca demonstratie (desi varianta “oficiala” era de 1 milion si jumatate de semnaturi)?…..A fost o actiune decerebrata.

     Iulian Capsali spunea…
     Draga Vlad, cine nu a fost rocker, nu poate fi un bun crestin

     Da, am o simpatie deosebita pentru “artistii damnati”, si lor le gasesc acel licar de umanitate care plange dupa regasirea cu sinele indumnezeit; cei care au autentica sensibilitate si talent, daca nu chiar geniu. Si astazi imi place s-o ascult pe evreica asta senzationala de Amy Winehouse, care asista cu pasiune la propria-i asasinare. Dar nu o sa o plang ca pe Lhasa daca o sa dispara prematur din aceasta viata.

     pentru mine este foarte straniu sa vad cum oameni ce au un parcurs in Biserica pot sa fie pe aceeasi parte cu sustinatorii globalismului si ai Statelor Unite ale Europei,

     Articolul este revoltator prin lipsa de discernamant a autorului si prin dezinformarea crasa la care-i supune pe naivi. Folosesc personal homeopatia de 15 ani, aproape exclusiv. Am ajuns la ea din disperare, pentru ca am fost, de mic, intoxicat de antibiotice, avand o problema de imunitate. Nu mai am de cativa ani aceste probleme, desi mi s-a spus ca sunt cronice. Toti cei 7 copii ai mei – unii dintre ei care, ereditar, mi-au mostenit slabiciunile- s-au folosit de mici de beneficiile imense ale homeopatiei.

     ===========================
     deci e Bine ca Sf Justin e fara discernamant ????????
     stii ca dan puric are pasaport cu CIP
     http://www.mediafax.ro/social/personalitati-ca-nadia-comaneci-maia-morgenstern-ilie-nastase-sau-ovidiu-lipan-au-primit-pasapoarte-diplomatice-12210919

     Sf Martiri din inchisori au zis SA NU FACI NICI UN COMPROMIS .....a spune : AM DISCERNAMANT E MANDRIE toti Sfinti Parinti cand dadeau sa moara ziceau ca nici macar nu au inceput sa Puna INCEPUT BUN VIETII LOR din smerenie

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Un hacker cloneaza pasapoarte biometrice din mers

  http://www.youtube.com/watch?v=PhALTL39vXQ

  tocmai din cauza securitatii precare israelul interzice membrilor serviciilor secrete sa poarte asa ceva...mai mult se discuta anularea proiectului:
  http://www.haaretz.com/news/national/.premium-1.577516

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Dimitrie
  Nu a zis nimeni ca acest buletin este pecetea. Citeste mai atent...

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @marturisitor

   Atunci care este problema/ideea? Doar ca societatea nu reactioneaza? Poate nu e cazul. Dar tu ai citit art dat/trimis de mine?
   Am spus acestea pt ca in alt articol pr Calistrat era blamat degeaba, el punand accent pe latura strict duhovniceasca, necomentand aspectul social al problemei.

   • crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    asa va vor vinde duhovnicii vostri asa va vor infasa cu gheara fiarei ...prin acesti lupi in pieie de oaie
    prigoana a inceput deja si chiar apare din casa unde locuiesti unde cei care iti sunt familie au iceput a uita deja de Indemnurile Sfantului Parinte Iustin
    "si ce vrei sa fac ?"
    daca le spui esti esti socotit ca nebun , iesit din minti ...ba mai citesc si unele brosurele editate de editurile fiarei unde spun ca Sfantul parinte Iustin Parvu n-a spus asa ...ci cum spune popa calistrat
    ASTA SE INTAMPLA DATORITA POPILOR vanduti la mamona care nu indeamna poporul deschis in Gu8ra Mjare precum Sfantul Ioana Botezatorul spre Calea Cea Adevarata aratata de Sfantul Parinte Iustin
    de asta are sa fie URGIA care va curata Locul SFANT unde spurcaciunea s-a aciolat pentru a fi uraciunea pustiirii
    sa fim pregatiti ...peentreu cele ce vor veni
    caci aceasta URGIE va lovi atunci cand nu va veti astepta
    si de aici inca de pe acest pamint vor fi chinuiti pe viu cei care si-au luat tot iadu dupa ei
    AU AVUIT TIMP DE A LE DISTRUGE
    si de A Nu Le Lua ..dar n-au vrut caci inchunare la fiara fac si slujesc fiara spre pierzarea sufletului
    PUTE ACEST PAMINT DE LUPI IN PIEI DE OAIE imbracati in sutana atat "cin monahal " cat si popi pentru care telul lor nu este HRISTOS ci este slujirea la mamona si impingerea turmei spre prapastie unde focul iadului o cuprinde
    In Al !2 lea ceas daca cei multi inchinati lui HRISTOS , cei Botezati in ORTODOXIE ar constientiza si s-ar trezi poate ..nu ar mai fi MANIA DUMNEZEIASCA PE ACEST PAMINT
    de asta afost trimis Sfantul parinte Iustin pe acest pamint ...pentru ca spurcaciune mare este i Bucuresti
    dar va fi inghitit si maturat de FOCUL DUMNEZEIESC
    amin.

    • crestinul ortodox

     Traiasca Legiunea si Capitanul!

     ASTA SE INTAMPLA DATORITA POPILOR vanduti la mamona care nu indeamna poporul deschis in Gu8ra Mjare precum Sfantul Ioana Botezatorul spre Calea Cea Adevarata aratata de Sfantul Parinte Iustin

     • crestinul ortodox

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      ASTA SE INTAMPLA DATORITA POPILOR vanduti la mamona care nu indeamna poporul deschis in Gura Mare precum Sfantul Ioan Botezatorul spre Calea Cea Adevarata aratata de Sfantul Parinte Iustin

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dimitrie acestea sunt etape.
  Daca acum nu putem renunta la aceste acte ce contin cipuri, mai tarziu vom putea?
  Te intreb, de ce nu vrei sa renunti la tot ce contine cip?
  Ca sa nu mai vorbiti ca nu stiu ce parinte zice ca putem lua fara grija buletine cu cip.
  Simplu pune ti intrebarea daca esti dispus sa renunti la ele oricand.
  Si daca nu esti dispus, nu cumva nu vrei sa renunti la tot ce este material pt Hristos?

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Voi nu puteti intelege un lucru. parintii de care tot vorbiti ca va zic ca cipul nu este o problema is parintii care au masini, case, lucruri materiale, conturi in banca etc...si nu vor sa renunte la ele. Ar fii culmea un asemenea parinte sa va zica sa nu luati cipul, iar el sa ia. Normal ca un asemenea om zice sa luam, cauta si ei argumente, si le gasesc si transmit mai departe si asa apare inselarea.
  Deci observ ca mai degraba ne punem nadejdea in multi parinti care spun sa luam cipurile, decat in parintele iustin si alti mari duhovnici.
  majoritatea din preotii din ziua de azi is lipiti de lucrurile materiale, ei vad preotia ca pe o meserie si vorbesc numa despre iubire, ca totul e roz fiindca asa vor ei sa vada. Uitam ca Dumnezeu pe langa iubire este si drept.
  care nu doriti sa intelegeti cum sta treaba asa sa faceti, ascultati de duhovnic vesnic, ca spune bine ca spune rau voi ascultati si veti vedea unde ajungeti. Toti plecam din lumea asta si vom vedea dincolo care a avut dreptate si care nu.
  Si eu mi as dori sa traiesc intr o lume unde totul este roz, dar nu se poate, fiindca la tara invecinata sunt probleme, in Siria sunt probleme. Si la noi totul este in regula, sustinem intrarea intr un parlament antihristic a unui candidat zis ortodox si tot asa. Ce ma intereseaza pe mine ce e in Sirira. Ca sunt omorati la cateva zile crestini, frati de ai mei. In acest caz nu iimi iubesc aproapele, il iubesc doar cand imi convine, il iubesc doar pe ala care tace. Ala care vorbeste prea mult ba despre cipuri , ba despre masonerie, ba de necazurile altora, ala este un inselat , extremist, faantic. Asa mi a spus duhovnicul si eu pe el il ascult chiar daca greseste, trebuie sa fac Sfanta ascultare.

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  la ora actuala sunt din ce in ce mai multi oameni ca si capsali. Adica aparent blanzi, vorbesc frumos, sunt diplomati, par ca au rabdare, se spovedesc, merg la biserica, dar totul este fals. Pe asemenea oameni ii sustin foarte multi chiar si preoti fiindca se lasa manipulati de de vorbele dulci. Imi pare rau ca nu am copiat conversatia dintre capsali si un domn unde se vorbea despre deshumarea par Gheorghe Calciu si capsali ataca pe cei care sunt deacord cu deshumarea si lua apararea patriarhiei.
  trebuie sa intelegeti un lucru, niciodata un om care a fost de partea lui Dumnezeu nu a avut sustinere mare, cu exceptia perioadei lui Stefan cel Mare sau a altor cateva perioade in care oamenii erau cu adevarat credinciosi, dar astazi nu exista asa ceva fiindca se vede prin multe lucruri.
  Din cauza asta Dumnezeu ingaduie ca sa avem buletine cu cip, fiindca suntem uniti la rau suntem solidari cu oameni falsi, iar cu ce este bun nu suntem solidari.
  Sunt oameni care au asa o anumita influenta buna asupra oamenilor si care lucreaza cu dumnezeu, exemple sunt Parintele Iustin, Corneliu Zelea Codreanu, par cleopa. Sunt si oameni care au o influenta foarte mare rea asupra oamenilor, dar acestia sunt condusi de diavol. Acestia sunt mai multi in prezent decat cei buni. Si puteti vedea singuri care sunt acestia daca va lasati putin prieteniille din cap. In ziua de azi de acest motiv nu putem vedea ce este bun si ce este rau fiindca ne-am atasat de anumite persoane pe care nu vrem sa le vedem cum sunt chiar daca au anumite patimi, nu vrem cu niciun chip sa vedem ca sunt rele si ne influenteaza , nu vrem sa le pomenim la rugaciune ca Dumnezeu sa ii indrepte. Si uite asa mai apare un om care sustine raul, dupa care vad si eu ca tu sustii, sustin si eu fara sa caut argumente daca fac bine, dupa aia sustine si ala si asa apare efectul de turma. In acel moment Dumnezeu mai randuieste persoane care sa imi explice ca gresesc ca sustin pe acea persoana , dar daca eu deja am in jur miii, sau chiar zeci de mii de persoane care sustin raul imi este foarte greu sa cred ceea ce imi spune minoritatea. Atunci solutia este rugaciunea sincera sa imi lumineze Dumnezeu mintea, dar eu fiind slab dracu tocmai asta nu ma lasa sa cer, si uite asa se perpetueaza ideea ca acea persoana este buna si ceilalti nu vor sa o sustina.

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am citit un articol in care se spune ca romanii nu reactioneaza deoarece se lupta impotriva lor cu arme psihotronice, mai ales in orase mari precum Bucurestiul. O cantitate mica de alcool consumata zilnic diminueaza efectul armei psihotronice:
  https://deveghepatriei.wordpress.com/2014/03/24/europa-este-cuprinsa-de-revolte-morti-si-raniti-la-madrid-de-ce-nu-se-revolta-romanii/

  Asa ca atunci cand ni se pare ca stam prea cuminti si prea le acceptam pe toate sa ne intrebam daca nu cumva avem o liniste diavoleasca indusa anume ca sa nu mai reactionam in niciun fel. Pentru crestini trebuie sa existe solutii. Daca noi nu luptam pentru ele, cine sa lupte? Fara parintele Justin, a carui autoritate duhovniceasca era recunoscuta suntem mai saraci. Cuvintele spuse au fost scrise si inregistrate insa. Trebuie sa le ascultam si gata.

  Sa nu ne mire ca pozitia oficiala a Bisericii difera de pozitia parintelui Justin. Totul se intampla conform prorocirilor! Da, asa suntem invatati: sa fim rabdatori, sa ne rugam si atat. Bine, dar nu suficient. Cand vezi un sarpe ca e pe cale sa te muste, nu poti a[plica aceasta tactica. Daca te musca, mori fizic. Ori fugi, ori il omori. Eu nu zic sa omoram pe nimeni, dar macar sa ne aparam drepturile atat am putea face. Dumnezeu sa ne ajute!

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://extraterestriidemascati.wordpress.com/preotii-vor-da-seama-in-fata-lui-dumnezeu-pentru-tacerea-lor-refuz-actelor-biometrice/

 23. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  APEL IMPORTANT CĂTRE TOȚI ROMÂNII

  Ne adresăm prin acest apel tuturor cetățenilor acestei țări, care mai simt că în pieptul lor bate o inimă de român. Românul a luptat în toată istoria neamului său pentru apărarea credinței și libertății sale.
  Suntem într-un moment de răscruce. Peste puține zile, românii vor fi obligați sau determinați să ia noile buletine electronice. Ne referim la tineri, la soții care trebuie să-și preschimbe numele și buletinele, la cei care își schimbă domiciliul și buletinul etc.
  Frați români, nu mai este nicio clipă de pierdut! Trebuie să ne mobilizăm până când nu este prea târziu. Acum este momentul să reacționam în masă. Nu neapărat prin proteste stradale, pentru că românii se urnesc greu și la ultimul miting anti-cip au fost în jur de 1000 de români.
  Din păcate, conducerea Patriarhiei Ortodoxe Române, care ar fi trebuit să ridice glasul împotriva acestei sclavii elecronice, a căzut în erezia ecumenistă (evident masonică) și acceptă cipurile de urmărire a omului (adevărate dosare la purtător, de genul celor de la Securitate). Însuși Patriarhul este mason, de pe vremea când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, când a participat la un seminar ecumenic și a redactat o carte de rugăciuni în comun (ecumenică), lucru pe care nici nu l-a dezmințit. Ar fi putut să declare că nu este mason, cum a procedat însă un alt înalt ierarh din Grecia, acuzat de apartenență la organizația religioasă anticreștină (francmasoneria).

  Să nu ne descurajăm frați ortodocși. Să ne rugăm pentru toți ortodocșii căzuți în erezie, în rătăcire, pentru întoarcerea lor la dreapta credință. Cei care pot, să citească zilnic și acele două rugăciuni pentru conducătorii noștri. Arma noastră cea mai puternică este RUGĂCIUNEA, pentru că aliatul nostru atotputernic este Dumnezeu, Slăvit să-i fie numele în veci. Să-i punem în pomelnice și ajutorul divin nu va întârzia.

  Fiecare dintre noi să caute o soluție. Dacă românii vor respinge buletinele electronice în număr mare, chiar dacă în mod individual, cerând buletine de tip vechi fără cip, atunci autoritățile vor fi obligate să-și reconsidere poziția. Cerem să ni se spună în mod clar de ce este nevoie neapărat de documente elecronice, ce avantaje ne aduc acestea. Pentru că, dezavantajele noi le vedem și nu le putem accepta.
  Frați români, pentru credință și libertate, trebuie să fim în stare a ne da la nevoie și viața. Pentru că, cel care va ține la viața lui, și-o va pierde, dar cel care își va da viața pentru Hristos, va avea viața cea veșnică.
  Pentru tineri, recomandăm vizionarea filmului INIMĂ NEÎNFRICATĂ, cu Mel Gibson actor principal și a unor mici videoclipuri de pe fight4romania, precum cel intitulat MESAJ DIN TRECUT.
  Acest apel îndeamnă la o mobilizare generală pentru apărarea ortodoxiei și tuturor valorilor noastre creștine și naționale, atât de mult atacate astăzi din toate părțile.

  Există această frumoasă cântare ortodoxă și s-o cântăm și noi: MILUIEȘTE DOAMNE POPORUL TĂU ȘI BINECUVINTEAZĂ MOȘTENIREA TA. BIRUINȚĂ BINE CREDINCIOȘILOR CREȘTINI ASUPRA CELUI POTRIVNIC DĂRUIEȘTE. ȘI CU CRUCEA TA PĂZEȘTE PE POPORUL TĂU. Amin

  VĂ ROG SĂ DAȚI MAI DEPARTE

 24. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce nu se spune despre cipuri? PENTRU MOISE GURAN CIPUL ACESTA NU REPREZINTĂ UN PERICOL. ESTE EVIDENT. CU CE L-AR AFECTA, CÂND DEJA A DAT MÂNA CU SISTEMUL? PENTRU EL, NU E PACT CU DIAVOLUL, PENTRU CĂ NICI NU CREDE ÎN EXISTENȚA LUI, CEL MAI PROBABIL.
  Problema cipurilor se raportează în primul rând la creștini. Pentru că noi vom fi ținta predilectă a discriminării, și în special acei creștini care se împotrivesc și se vor împotrivi Noii Ordini Mondiale. Pentru cei alde Moise Guran și șefii săi, aceștia din urmă sunt deja numiți ,,ultrareligioși”, adică fanatici sau extremiști! Mitingurile anti-cip sunt descrise de ei ca episoade de ,,demență colectivă”!!!

  Dar, cel mai important aspect pe care noi ar trebui să nu-l pierdem deloc din vedere este acela, că aceste buletine electronice conțin într-un fel mai explicit sau nu, simbolul satanic 666 (răsturnare diavolească a semnului Sfintei Treimi, a Sfintei Cruci!). Acest 666, mai înseamnă și ceea ce spunea monahul Teodot – simbolul înrobirii față de evrei (cei sioniști, care sunt în fruntea piramidei masonice, deasupra lojilor francmasonice), deoarece se știe că, pe vremea regelui Solomon, neamurile înrobite plăteau un tribut de 666 de talanți. Să nu uităm că masonii vor să reconstruiască Templul lui Solomon, având nostalgia bogățiilor din acea vreme. Vedem că, toate statele lumii sunt obligate sau determinate să introducă în același timp aceste acte biometrice.

  Incluzând acest simbol satanic 666 al supunerii față de evreii sioniști, purtătorii noilor buletine electronice cu cip (chiar fără tehnologia RFID) arată că și-au pus semnătura personală alături de cea a diavolului, că au pactizat cu diavolul, că au renunțat de bună voie (cu știință ori fără știință) la botezul ortodox și la Sfânta Cruce. Noi știm că ,,nu putem sluji la doi domni, și lui Dumnezeu și lui Mamona”.
  Iată de ce primirea buletinelor electronice reprezintă o mare cădere din har și un mare păcat. Pentru această semnătură de primire va trebui să dăm răspuns la Înfricoșătoarea Judecată. Pentru alții, nu contează un păcat în plus. Pentru noi contează foarte mult.
  Numai cei care vor răbda până la sfârșit se vor mântui. Amin

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/romanii-ar-putea-fi-urmariti-pe-strada-de-camere-video-chinezesti-ce-presupune-proiectul-la-care-lucreaza-guvernul.html

 26. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ASTA SE INTAMPLA DATORITA POPILOR vanduti la mamona care nu indeamna poporul deschis in Gura Mare precum Sfantul Ioan Botezatorul spre Calea Cea Adevarata aratata de Sfantul Parinte Iustin Parvu ...

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Stati si va ganditi..ce se doreste prin introducerea acelor date personale si biometrice in niste microcipuri din care rezulta noul act de identitate, care la randul vostru trebuie sa le purtati mai tot timpul asupra voastra sau o sa le purtati.
  Act de tip personal (ca pasaportul, permis de conducere, carnet de sanatate) ca oricine va poate scana acele acte cu ajutorul unui scanner(acel cod de bara) si sa va fura identitatea si sa cloneze acele acte( deci , solutii se vor gasi oricum pt. oricine care stie cat de cat sau are la indemana cunostinte minime).

  CE sa vrea ...ce vor ei sa combate: infractionalitatea ( nicidecum ca sa vor ivi ocazii si oportunitati oricui) , ne vom simti noi mai bine stiind ca avem totul laolalta ( nu cred..ca daca il pierdem acel act de identitate ; pur si simplu ne pierdem identitatea..ca si acuma , daca pierzi CI mergi si declari si iti faci altu...numai ca vedeti in actele astia vechi nu sunt incluse si culoare ochilor sau culoarea parului cum vor ei sa introduce in noul act de identitate ( date biometrice , fizionomia omului...plus amprenta ca samnatura).

  Deci la o adica ...iti e furata identitatea si nu iti poate recupera nimeni ( ehh, iti schimbi culoarea parului , domiciliul sau structura fetzei ..dar nu iti poti schimba ochii, locul nasterii si varsta ; poate in cazuri speciale sa vi se schimbe CNP-ul)

  CAre e totusi rolul acestor cipuri..siguranta cetatenilor sau controlul asupra lor. Ca un simplu joc de imaginatie...poate nu chiar oricine (acuma cine o sa va urmareasca indeaproape mai ales cu aceasta tehnologie..dar o sa stie dupa emisiile semnalelor de radio: la ce ora ati fost la un suc , intr-un alt oras ( intr-o excursie) , la o plimbare prin parc etc. Deci intimitatea vostra va fi pusa sub sechestru ( nici nu o sa puteti sa negati cand o sa vi le arata dovezile exact cu ora, unde ati fost si ce ati facut); mai ales daca acceptati si acele cipuri de tip RFID ( identificare prin frecventa radio) care pot fi injectabile sub diferite forme si acele cipuri au doua componente : microcip (propriu zis ) care stocheaza datele si antena care transmite si receptioneaza undele radio ( semnale).

  Mai grav, de unde stim noi ...pe mainile cui pot cadea acele dovezi ( repet , frauda va fi mai mare decat acuma...si in aceasi masura vom deveni mai degraba ne vom simti paranoici decat in siguranta); cine ne poate asigura daca nici acuma ei se scuza ca nu pot oferi siguranta cetatenilor unei tari ...dar mai ales dupa aceea.

  Sincer, ne vom semna sentinta acceptand acele cipuri si in alte moduri...iar ca exemplul mai banal decat posibil e ca avem acele carduri bancare cu care mergem la bancomat sa scoatem banii ( cu ajutorul cipului din card in care sunt stocate datele personale a contului de la o anumite banca si cu ajutorul acelui cod PIN ), ne vom scoate banii; NU.

  ASadar , asa-i si cu aceste acte...pot fi clonate si folosite la randul lor de oricine. REPET , cei care au si detin minime cunostinte si logic daca trece de acel cod ( cheie ) ...se mai numeste cheia criptografica.

  Mergem mai departe , ce ne facem cu cei daca au deja datele noastre in posesia lor ( autoritatile)..ca si o banca ( daca totusi am pomenit de ei) care isi poate trage datoriile noastre catre ei ( o sucursala bancara...poate sa isi trage din banii nostrii din venitul nostru , mai ales daca avem un credit luat de la ei si n-am platit acele rate sau alte taxe bancare); sau si iti blocheaza accesul in acel cont.

  Asa poate si statul ( o autoritate , orisicare) sa ne blocheze accesul intr-o institutie...pur si simplu sa nu ne dea acces la nevoile de baza:incluzand ( serviciu , intr-un club, intr-un hotel , accesul la transport comun ( riscand sa fim prinsi de politie, amendati dar neavand nici un drept deoarece actul respectiv e oprit ); practic pot sa ne stearga , parca n-am exista; deci, practic n-am avea dreptul de a trai.

  Va fi din ce in ce mai rau...bineinteles ca nu totul decurge intr-o secunda , dar daca nu luam acuma masuri de a stopa nedreptatea ( si anume de a ne lasa descoperiti , fara intimitate si care poate duce la pierderea identitatii ca om(uman) si nu o masinerie ( adica , sa nu fim controlati peste tot si mai tot timpul)...vom trai in deziluzie ca totul este pt.noi dar creat de cine...cine are acest drept , acest control asupra noastra?!

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu nu inteleg de ce atata agitatie cu aceste acte, cand deja aveti numele trecut chiar pe cardul bancar cu cip de pe care va luati salariul lunar. Pentru mine sunt simple unelte care-mi faciliteaza traiul in societate si pe care le inlocuiesc daca migrez de la o banca la alta sau se inlocuieste daca il pierd.
  Ca imi pune si pe buletin cip? OK si cu asta, atata timp cat nu mi-l plaseaza in mana sau in cap, nu vad cu ce m-ar deranja.
  In timpul fiecarei generatii dealungul istoriei s-a crezut ca e sfarsitul lumii chiar in perioada lor, dupa cum se vede si acum ca se manifesta acelasi simptom: noi suntem norocosii care prind sfarsitul lumii si apocalipsa cipurilor de pe buletin. S-a zis clar ca timpul nu se stie cand va fi, restul sunt speculatiile oamenilor, eu nu cred nimic din ce se spune.
  Crize economice si razboaie au mai fost si asta nu a insemnat ca a se termina cu omenirea, si probabil or sa mai vina crize si razboaie, asta ma ingrijoreaza cu adevarat pe mine, posibilitatea iscarii unui nou razboi in care sa ne ducem pe front, lasand la o parte preconceptia cu "Acum razboiul este pe plan economic". Personal, cred ca doar un razboi real ne-ar mai trezi din comoditatea asta cu care apreciem si confirmam sfarsituri de lume cu cipuri biometrice la orice colt de bloc si ne-ar scoate din cap toate gandurile si grijile astea marunte, pentru ca daca e sa privim mai realistic, cand te duci in razboi, pentru noi baietii creste considerabil riscul unui sfarsit de lume personal si sigur: moartea. Si chiar daca nu va fi razboi ca sa murim in el, vom muri oricum printr-un sfarsit de lume de care fiecare are parte in particular si chiar personalizat.
  Pentru cei care cred ca am luat in ras; nu, am vorbit serios, dar recunosc ca sunt ironic.

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Va rog sa nu va faceti astfel de acte, totul este foarte adevarat. Pasaport, buletin cu cip si tot ce urmeaza sa nu va faceti ca nu este cale de intoarcere, Va spun din propria experienta, nici nu stiti ce durere si gol va ramane in suflet. Sa nu va luati dupa nimeni si intrebati constiinta care este glasul lui Dumnezeu. Mare atentie sa nu cadeti!

  • Iacoboaie Radu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Într-adevăr. Nu trebuie să le luăm. Noi trebuie să facem voia lui Dumnezeu, ceea ce este bine plăcut înaintea Lui. Și Dumnezeu ne va întări și ne va da soluții.

   Aș dori să propun celor interesați de adevăr vizionarea numai a trei filme scurte EXCEPȚIONALE (veți vedea) care se găsesc pe internet (Youtube):

   1. Dezvăluiri zguduitoare despre U.E. ale unui preot mărturisitor ORTODOX;
   2. Noua Ordine Mondială - DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE. DE CE CRIZA;
   3. Duhovnici Români despre Ecumenism (Ioan Casian)

   În primul veți vedea și auzi o femeie posedată care încearcă în câteva rânduri să-l oprească din predică pe preotul curajos mărturisitor...
   De ce nu avem și noi asemenea preoți plini de curaj și luminați de Duhul Sfânt care să predice adevărul PÂNĂ LA CAPĂT INDIFERENT DE CONSECINȚE? Până la urmă, viața noastră este în mâinile Domnului și suntem datori cu o moarte. Pe un creștin îl definește cel mai bine atitudinea din fața morții. ATUNCI ESTE MOMENTUL ADEVĂRULUI, DACĂ ESTE CU HRISTOS SAU NU.

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  buna ziua,sunt foarte dezamajita aici in tara noastra dureaza o vesnicie pana ce se elibereaza un act de identitate de o saptamana sunt blocat nu pot sa face nimic dece oare legea noastra e asa de lenta nimic nu se schimba tot mai rau si mai rau va fii dar cand e vorba de alegeri se fac buletinele rapid pentru binele perlamentarilor dar pentru oameni de rand nu se face nimic numa promisiuni si multa rabdare

 1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (24.03.2014): MAI SUNT 7 ZILE … 24 martie – 15 ani de la BOMBARDAREA SERBIEI. “Romania furata” – roman. Un American fost luptator in Vietnam – preot ortodox la Iasi | Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*