ÎN PRAG DE RĂZBOI: Putin a primit aprobare pentru INTERVENŢIA ARMATĂ în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a cerut sâmbătă Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus) să aprobe ‘recurgerea la armata rusă în Ucraina’ până la normalizarea situației, potrivit Agerpres. Consiliul  a aprobat cererea în cadrul unei ședințe extraordinare.

UPDATE 18:12 Politicianul Vitali Klitschko, unul dintre liderii revoltelor din Kiev, cere mobilizare generală în Ucraina, potrivit Reuters.

Traian Băsescu a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că urmăreşte cu deosebită atenţie evenimentele în derulare în Peninsula Crimeea, dar şi din regiunea Harkov, Donetsk şi Odessa.

MAE: România, profund preocupată de deteriorarea situaţiei din Crimeea

Băsescu insistă asupra faptului că orice diferend politic între administraţia regională a Crimeii şi puterea centrală a statului ucrainean nu se poate rezolva prin forţă, ci numai prin dialog direct, în limita prevederilor constituţionale ale Ucrainei.

UPDATE 18:00 Consiliul Federal i-a cerut acum lui Putin să-și retragă ambasadorul rus în Statele Unite ale Americii.

“Având în vedere situația extraordinară din Ucraina și amenințarea ce apasă asupra vieții cetățenilor ruși, a compatrioților noștri, a forțelor armate ruse desfășurate în Ucraina’, Vladimir Putin a cerut Consiliului Federației să autorizeze ‘recurgerea la forțe armate ruse pe teritoriul Ucrainei, până la normalizarea situației politice din țară”, potrivit unui comunicat al serviciului de presă de la Kremlin, citat de AFP.

Premierul Crimeei cere ajutorul lui Vladimir Putin pentru asigurarea păcii în regiune. Cum a reacţionat Rusia

Totodată, Vladimir Putin l-a însărcinat pe ministrul adjunct de externe Grigori Karasin să reprezinte preşedinţia rusă la dezbaterea acestei propuneri în Consiliul Federaţiei.

Rusia dispune de o forţă armată importantă în Crimeea, peninsulă rusofonă în sudul Ucrainei: Flota rusă la Marea Neagră, care numără 20.000 de membri, îşi are baza la Sevastopol, conform unui acord între Moscova şi Kiev.

Autorităţile ucrainene au acuzat Rusia de a fi desfăşurat suplimentar mii de militari în Crimeea, republică autonomă marcată în ultimele zile de tensiuni separatiste.

‘Rusia şi-a crescut numărul trupelor sale la 6.000 de oameni’ în Crimeea, a afirmat sâmbătă ministrul ucrainean al apărării Igor Teniuk, citat de AFP. Peste 30 de blindate au fost, de asemenea, desfăşurate, a adăugat el, denunţând ‘o încălcare gravă’ a acordurilor ce reglementează prezenţa Flotei ruse la Marea Neagră.

Mai multe obiective strategice din Crimeea sunt deja sub controlul unor persoane înarmate şi în uniforme fără semne distinctive. Acestea controlează aeroporturile din Simferopol (capitala republicii Crimeea), Sevastopol (unde se află baza rusă), Kirovskoe, precum şi centrul oraşului Simferopol, instalând drapelul rus pe mai multe clădiri publice.

Noul premier al republicii autonome Crimeea, Serghei Arsenov, a cerut sâmbătă ajutorul președintelui rus Vladimir Putin pentru asigurarea ‘păcii și calmului’ în peninsulă rusofonă din sudul Ucrainei, informează ITAR-TASS, citată de Agerpres.

“Având în vedere responsabilitatea pe care o am pentru viața și securitatea cetățenilor, mă adresez președintelui rus Vladimir Putin pentru a acorda ajutor la asigurarea păcii și calmului pe teritoriul republicii autonome Crimeea“, a declarat Serghei Arsenov, într-o declarație difuzată de serviciul său de presă.

Un înalt responsabil ucrainean a declarat vineri că republica autonomă Crimeea este supusă unei invazii armate, cu peste 2.000 de soldaţi ruşitransportaţi pe calea aerului la Simferopol, capitala republicii, unde este de asemenea staţionată flota rusă din Marea Neagră.

Regiune cu populație majoritar rusofonă, Crimeea a aparținut mai întâi Rusiei în cadrul URSS, fiind atașată în 1954 Ucrainei, care făcea parte și ea din Uniunea Sovietică, la inițiativa secretarului general de atunci al PCUS, Nikita Hrușciov, de origine ucrainean. După căderea URSS, Crimeea a rămas în componența Ucrainei, dar a primit statutul de republică autonomă.

romaniatv.net

0 Comments

  1. alvai cata ipocrizie: SUA au invadat Irakul cu 300.000 soldimperiuati avand ca pretext o MINCIUNA (‘armele chimice’) folosind uraniu ‘saracit’ au bombardat Serbia cu sute de avioane de asalt , au folosit in Vietnam si Laos (milioane de morti) o canditate de bombe (inclusiv CHIMICE) care a depasit (la tonaj) bombele din WW2, au ‘ocupat’ militar Grenada pentru ‘protectia’ catorva sute de americani ‘in pericol’ , au ocupat Kosovo cu zeci de mii de militari..au bombardat sarbii din Bosnia(care luptau pentru supravietuire) aliati de facto cu islamistii lui Izetbegovici, au ocupat Afganistanul avand ca pretext ‘Al Qaeda’ finantata tot de ei, ar acum cer rusilor sa-si retraga ‘6000’/24000′ soldati din Crimeea cedata ‘Ukrainei’ de Stalin? si ameninta cu ‘represalii’?? vai cata ipocrizie.din partea adevaratului IMPERIU AL RAULUI. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment