Pungești sub asediul Chevron: 13 TIR-uri au adus sonda, cu ordin de a trece și peste cei care se opun

A VENIT O PARTE DIN  SONDA La miezul noptii au început sã soseascã TIR-urile care transportau sonda la Pungesti. Peste 150 de sãteni au încercat, fãrã succes, sã opreascã masinile. În zona Pungesti au fost adusi cateva sute de jandarmi, care au luat din nou sub protectia lor zona unde Chevron va instala prima sondã de explorare a gazelor de sist din România, încercuind si blocând zona de siguratã nationalã. Drumul judetean spre Pungesti este blocat de jandarmi.

Situatia la Pungesti s-a tensionat din nou, în cursul acestei nopti. Venirea sondei care va începe explorarea gazelor de sist în satul Silistea, comuna Pungesti a scos din nou sãtenii în stradã, alertati încã de asearã de zvonul cã vine sonda. Zvonul s-a adeverit si de la miezul noptii un început sã aparã primele TIR-uri care transportau componente ale sondei ce va fi, începând de astãzi, instalatã la Pungesti. Pânã la aceastã orã au trecut în jur de 13 TIR-uri. În jur de 150 de sãteni din satele Armãsoaia si Silistea s-au alertat, au iesit în stradã sã blocheze trecerea masinilor dar nu au avut nicio sansã, ele circulând cu mare vitezã. În jurul orelor 4.00, sãtenii au vrut sã incendieze un camion cu piese ale sondei dar acesta a trecut în mare vitezã. Constantin Pâslaru, unul din liderii Miscãrii de Rezistentã din Pungesti a fost la un pas sã fie cãlcat de un camion, în fata cãruia s-a asezat, dar a sãrit în ultima clipã în sant, soferul neavând nicio intentie de a opri. Sãtenii au taxat fiecare masinã care a trecut spre zona unde Chevreon are lucrãrile începute, huiduind si aruncând cu pietre. Cateva sute de jandarmi, echipati cu cãsti si scuturi sunt în zona Pungesti, ca sã asigure transportul sondei. În fata zonei speciale de sigurantã, la iesirea din satul Silistea, jandarmii au blocat din nou accesul cu garduri, oameni neputând sã treacã spre terenul unde Chevron îsi va instala sonda. Sãtenii asteaptã sã vinã piesa mai grea de la sondã, sperând cã masina care o va aduce va circula mai încet, din cauza greutãtii si astfel o vor putea bloca. Vom reveni cu noi amãnunte în cursul zilei de astãzi.

vrn.ro

No comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, fara sticle incendiare, fara grenade si fara artilerie grea nu ii vom putea opri. Cred ca ar fi mai practic sa faceti rost de obiecte ascutite pentru a sparge cauciucurile masinilor, ca sa le blocati pe sosea. Stiu, imi dau si eu cu parerea pe net, dar chiar nu stiu ce am putea face? Romanii dorm linistiti dupa hamburgerii si serialele lacrimogene pe care le asimileaza in fiecare zi, fara sa le pese de soarta tarii. Mai pot sa sper doar, ca intr-o buna zi, toti cei care au lucrat efectiv pentru acesti invadatori, sa plateasca crunt pentru aceasta crima.

  2. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vasi, nu te lăsa pradă deznădejdii!Să avem nădejde frate că Dumnezeu a făcut cerul și pământul și nu ne lasă la greu!Roagă-te!Doamne Ajută!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt femeie. Multumesc pentru incurajari Valentin. Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*