Rătăcirile merg împreună: Dalai Lama susține căsătoriile gay

Dalai Lama sustine casatoriile gay

Dalai Lama a sustinut joi ca nu vede nicio problema in casatoria intre persoane de acelasi sex si a condamnat homofobia.

“Daca doua persoane aflate intr-un cuplu considera ca le ajuta mai mult, ca le multumeste mai mult si sunt de acord, atunci nu am nimic impotriva”, a spus liderul spiritual intr-un interviu acordat celebrului jurnalist Larry King.

“Persecutarile si violentele nu sunt bune. Sunt incalcari ale drepturilor omului”, a adaugat liderul tibetan in exil, aflat in prezent intr-o vizita in Statele Unite.

Casatoria intre persoane de acelasi sex este din ce in ce mai mult acceptata in lumea occidentala si in America Latina. Cu toate acestea, nicio tara cu majoritate budista nu o accepta si este o tema dezbatuta in mai multe tari asiatice, intre care Nepal, Taiwan sau Vietnam.

Dalai Lama s-a intalnit joi, la Washington, cu alesi din Congres, dupa ce, pe 21 februarie, a fost primit de presedintele american, Barack Obama, la Casa Alba.

Intalnirea dintre Dalai Lama si Barack Obama a fost denuntata de China, care l-a convocat ulterior pe insarcinatul american cu Afaceri in semn de protest.

ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*