Vaccinul hexavalent retras în jumătate din Europa, în România nimeni nu zice nimic!

vaccin-hexavalentCE ESTE VACCINUL HEXAVALENT: În primul an de viaţă sunt prevăzute 6 vaccinări recomandate (antipoliomielită, antidifterică, antitetanos, antihepatită, antituse convulsivă şi anti Haemophilus Influenzae de tip B), toate legate de boli greu de tratat şi care ar putea în schimb să pună în pericol viaţa şi sănătatea copilului tău. Există unui “vaccin hexavalent”, care le conţine pe toate şase, astfel pot fi făcute toate împreună. Este vorba de vaccinul hexavalent produs de GlaxoSmithKlein, singurul din comerţ (acum se foloseşte Hexacima – inca astept confirmare din partea Biroului de Relatii cu Publicul al Ministerului Sanatatii), cel pe care il achiziţionează şi Ministerul Sănătăţii in România printr-un contract stipulat in 2012 pe durata de 4 ani (care doar din motive economice a durat mai puţin de atât)! Aşa cum spune comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii, prima furnizare a fost făcută de către firma SC GLAXOSMITHKLINE SRL, şi anume a vaccinului produs de casa farmaceutică cu acelaşi nume, e vorba de cel scos din comerţ în multe ţări din lume. Retragerea acestuia a fost foarte puţin mediatizată, iar în România nu s-a vorbit deloc!
Sunt curios in România câte mame ale copiilor vaccinaţi cu Infarnix au ştiut de scandalul acesui vaccin la nivel mondial!!!

O situaţie cu adevărat îngrijorătoare, şi sunt într-adevăr dezgustat de jurnaliştii români.
Deşi în 19 ţări au fost retrase mii de loturi de vaccin, fiind catalogat ca si cauza de SIDS (pe de-o parte provocat de loturi contaminate, pe de alta datorita apneei nocturne si refluxului pe care acest vaccin le poate provoca in anumite cazuri), în “Noua ţară a tuturor posibilităţilor” România nimeni nu spune nimic. Sau şi mai bine, cei care vorbesc despre asta sunt foarte puţin informaţi (vezi ProVaccin), încât ştirea provenită de la ei este ambiguă şi lipsită de concluzii concrete.
Din cele peste 3 milioane de vaccinuri hexavalente retrase în lume, destinate nounăscuţilor de 3 luni, încă astăzi nu se spune nimic în sursele mediatice, chiar ştiind că avalanşe de părinţi (care îşi schimbă informaţii în timp real pe forumuri şi reţele sociale) cer ministerelor sănătăţii asigurări. Ştirea oficială de retragere a explodat la nivel global în săptămâna din 6 în 13 octombrie a anului trecut, cu succesive actualizări în dată de 16 octombrie în urma presiunilor puternice exercitate de părinţi faţă de autorităţile responsabile şi faţă de compania care a produs vaccinul. În schimb, în România, vaccinurile au ajuns fără întârziere (relativ, au întârziat 2 săptămâni), mai întâi 177.000 de doze conform contractului încheiat în 2012 . Ca apoi, în 28 Octombrie (după scandalul din săptămâna 6-13 Octombrie despre care nu s-a vorbit deloc) să mai între în depozitele distribuitorului SC POLISANO SRL încă 193.208 doze de vaccin hexavalent. (vezi acest Comunicat de Presă al Ministerului Sănătăţi)

A doua semnalare e a companiei producătoare de vaccin anti-gripal, olandeza Crucell, care a întâmpinat “potenţiale pericole” pentru sănătate în două loturi de vaccin antigripal Inflexal V, ajungând astfel la retragerea întregii producţii, raportată în 1 octombrie 2013.
Poate fi doar un caz, dar această ştire a fost amplificată de toate sursele media doar după ce Infanrix Hexa a fost retras preventiv, când scandalul a devenit de domeniu public pe toate paginile Ministerelor Sănătăţii…în afară de al nostru, prea ocupat să promoveze campaniile de vaccinare împotriva oricărei evidenţe ştiinţifice de utilitate.

Amintim că în Franţa măsura de retragere precauţională a inclus şi formulele Tetravalentă şi Pentavalentă ale aceluiaşi Infanrix, de aceea controlul calităţii ar trebui extins la toate produsele comercializate de GSK (incluse vaccinurile Priorix – trivalent pojar-oreion-rubeolă)

Ceea ce Ministerul Sănătăţii uită, împreună cu jurnaliştii (şi cu pROVACCIN , cu p mic), este că în cazul retragerii loturilor de vaccinuri clasificate cu defecte de CLASA I (cele mai periculoase) există o incontestabilă dispoziţie a EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului) cu privire la retragerea produselor de pe piaţă şi alertarea chiar şi a ţărilor neinteresate în comercializarea vaccinurilor puse sub acuzare. De ce nu s-a întâmplat acest lucru şi în România?

Cu siguranţă nu este vorba doar de un caz, şi de aceea cer ajutorul vostru pentru difuzarea acestei informaţii.

18-03-2014 Actualizare în cazul Infanrix al GSKdocument confidenţial al societăţii GSK pentru Autorităţi

Societatea farmaceutică GLaxoSmithKline a luat la cunoştinţă informaţiile delicate cu privire la siguranţa vaccinului pediatric Infanrix Hexa?
Tocmai un corpolent document de 1271 de pagini cu privire la vaccinul Infanrix, produs de compania farmaceutică GSK, care nu e altceva decât un raport confidenţial ajuns şi pe mâinile mele, dezbate adevărul despre rezultatele testelor la care a fost supus Infanrix.

În acest raport, aşa cum spune legea, societatea a redat toate reacţiile adverse care s-au verificat după injectarea unei singure doze de Infanrix Hexa copilului, de la febră la DECES, independent de faptul că acest efect ar fi legat de injecţia preventivă sau nu.

Se verifică astfel 1742 de reacţii adverse, în 41 de ţări, printre care cel mai important rezultat în Italia cu 595 de semnalaţii. Un adevărat record al fenomenului de under-reporting în pediatrie.

Datele esenţiale ale acestui raport sunt:

1. Reacţii adverse în mai mult de 40 de ţări – Documentul societăţii GSK e bazat pe 1742 de rapoarte medicale internaţionale trimise “spontan” pe parcursul a doi ani. În total 41 de ţări au participat la studiu. Rapoartele culese provin în general din Franţa, Germania şi Italia.
2. Milioane de doze distribuite – În această perioadă, au fost injectate 24.283.415 doze de vaccin Infanrix Hexa. Între 6 şi 24 de milioan de copii au fost vaccinaţi, numărul e variabil în funcţie de doza recomandată. Complexiv, mai mult de 70 de milioane de doze au fost distribuite de la lansarea medicamentului până în 2000.
3. 825 de cazuri diverse de complicaţii medicale – În circa 30 de pagini, documentul prezintă în tabele, toate reacţiile adverse provenite din rapoarte medicale redate după vaccinare. Aceste reacţii pot interesa toate sistemele şi organele corpului copilului: sistemul respirator, sistemul cardiovascular, sistemul nervos, sistemul imunitar etc..
4. Sute de cazuri grave – Documentul raportează 559 de cazuri grave, dar doar 56 sunt redate în documentul oficial. Autismul, Sids, probleme de anemie şi probleme pulmonare se găsesc în tabele.
5. Autismul – Faţă de cei cărora le place să creadă contrariul, evenimentele legate de autism apar de mai multe ori redate în tabele, dar nu e clar cum judecă GSK aceste evenimente (la pagină 27 de exemplu vine raportat în grupul “Mental Impairment Disorders” şi vine clasificat ca şi “Serious”). Apare apoi la paginile 626, 632, 756, 995, 1147, 1201, 1206
6. Decesul a 14 copii – În timpul vaccinării au fost raportate decesele a 14 copii. Lucrul îngrijorător în raportul deceselor îl reprezintă legătură temporală între vaccinare şi deces(de exemplu în primul caz decesul a avut loc la 11 zile după vaccinare, pag 1220, şi în al doilea tot 11 zile după vaccinare – SIDS – dar în niciun caz nu e disponibilă autopsia), în timp ce GSK declară contrariul susţinând propria metodă de evaluare, considerând aceste lucruri serioase doar în cazul în care corespund unor criterii medicale stabilite de ea însăşi.
7. Rezultate pozitive – În concluzie documentul GSK consideră că toleranţă profilului de risc-beneficiu a lui Infanrix Hexa continuă să fie favorabilă. Şi cu toate acestea compania susţine autorităţile în monitorizarea complicaţiilor grave şi deceselor.

În fine, amintiţi-vă că producerea acestui vaccin este sub-contractată şi nu e cazul să ne mirăm dacă în procesul de producţie au loc episoade de contaminare sau şi mai rău rămân urme de Thimerosal. Faţă de acest subiect GSK se declară imposibilitată să lase o declaraţie scrisă care să confirme absenţa totală de Thimerosal din Infanrix Hexa, încât ştie că este folosit în procesul de producţie.

Numărul efectelor colaterale grave, identificate în acest document este necomensurabil faţă de cel raportat în manuale profesionale pentru medici şi farmacişti şi partea cea mai gravă este că totul este ţinut ascuns faţă de părinţi, vărsând pe ei orice responsabilitate.

| art31.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*