Erezie gravă promovată şi de unii ierarhi ortodocşi ecumenişti: Biserica Ortodoxă este vinovată de schisma cu papistaşii

arzobispo-ortodoxo-arzobispo-toledo-21

DEZVĂLUIRI ALE MITROPOLITULUI AL SPANIEI ŞI PORTUGALIEI, KIR POLICARP, DESPRE EVOLUŢIA DIALOGULUI CU PAPISTAŞII

Rămâne nerezolvată marea divergenţă a primatului. Este vorba de o diferenţă teologică, dogmatică şi ecleziologică. Potrivit Sfintelor Canoane şi Sfintei Tradiţii este de neconceput un întâi-stătător fără cei dimpreună episcopi cu el.

În ciuda faptului că arhiereii ecumenişti şi Patriarhia Ecumenică se comportă ca nişte supuşi ai Papei şi ai Vaticanului, reprezentanţii papistaşi ai Vaticanului din Spania nu au o purtare corectă faţă de ortodocşi. Dezvăluirea o face Înalpreasfinţitul Mitropolit al Spaniei şi Portugaliei, kir Policarp, care întăreşte că, fie şi unilateral, va lucra pentru unirea cu papistaşii. De asemenea, dezvăluie că papistaşii îi „privesc” pe ortodocşi ca „fraţi despărţiţi”. Din această dezvăluire reiese că iubitul fiu [duhovnicesc] al Patriarhului Ecumenic, Înaltpreasfinţitul Mitropolit al Mesiniei, kir Hrisostom, a preluat de la papistaşi noua lui teorie despre Schismă, teorie care susţine fără ocolişuri că Biserica Ortodoxă este despărţită de cea Papistaşă [în sensul că prin această despărţire, Biserica Ortodoxă este deficitară. n.tr.]. Înaltpreasfinţitul Mitropolit al Spaniei şi Portugaliei, într-un interviu pe care îl acordă unei publicaţii electronice din Spania, prezintă părerile sale despre primatul papal, dar şi aprecierile sale legate de mersul dialogului dintre ortodocşi şi catolici.

Interviul

În interviul său, Înaltpreasfinţitul Mitropolit al Spaniei şi Portugaliei, kir Policarp, a răspuns, între altele, la următoarele întrebări:

– După părerea dumneavoastră şi pe baza experienţei pe care aţi avut-o în Italia şi în Spania, ne puteţi spune cum ne văd catolicii pe noi, ortodocşii?

Oficial, catolicii ne văd ca «fraţi despărţiţi». Aceasta este terminologia catolică oficială în ce îi priveşte pe ortodocşi.

–       Care sunt relaţiile dumneavoastră cu Biserica Romano-Catolică locală?

În linii generale, relaţiile noastre cu Biserica Romano-Catolică a Spaniei sunt bune şi frăţeşti. Repet, există o specificitate a spaţiului iberic şi din acest motiv întâmpinăm anumite dificultăţi în fiecare zi. Echilibrele sunt subtile, noi avem o nevoie imperioasă de spaţii de cult şi prin aceasta depindem de înţelegerea frăţească şi de generozitatea fraţilor noştri romano-catolici. Eu, personal, în acest domeniu urmez «politica» de frăţietate a Patriarhiei Ecumenice şi a Patriarhului nostru, şi, aşa cum am promis în cuvântul pe care l-am rostit la intronizarea mea, voi lucra, fie şi unilateral, pentru unitatea creştinilor, având ca emblemă cuvântul Domnului nostru pe care l-a spus cu puţin înainte de Patimile sale: «ca toţi să fie una».

Cu toate acestea, ceea ce văd în practică este faptul că modul în care Ierarhia Romano-Catolică Iberică se raportează la jurisdicţia Patriarhiei Ecumenice, cel puţin la nivel instituţional şi în linii generale, nu este unul corect, dacă ţinem seama de obligaţiile care leagă Patriarhia Ecumenică şi Biserica Romei şi pe cei doi întâi-stătători, Patriarhul Ecumenic şi Papa Benedict al XVI-lea, câtă vreme, dimpotrivă, pentru românii ortodocşi situaţia este mai uşoară.

–       În ce stadiu se află dialogul dintre Biserica Ortodoxă şi cea Catolică în momentul de faţă?

În momentul de faţă, dialogul oficial se află într-un punct critic, pentru că se examinează unul dintre punctele principale care despart cele două Biserici şi priveşte ecleziologia celor două Biserici. Este vorba de primatul Episcopului Romei. Există totdeauna un primat în Biserică şi un întâi-stătător la nivel local (Mitropolit) şi la nivel naţional (Patriarh). Problema este dacă acest primat este un primat al puterii sau al cinstirii şi slujirii.

În acest moment s-a clarificat faptul că în Biserică există un primat, există un întâi-stătător, şi întâiul în toată Biserica a fost Episcopul Romei, dar totdeauna în cadrul instituţiei pentarhiei Patriarhiilor. Continuă să rămână diferenţa fundamentală potrivit căreia, pentru ortodocşi acest primat nu este un primat al puterii, ci este unul al cinstirii, primus inter pares (n.n. primul între egali). În acest moment, există diferite comisii, teologice şi istorice, care examinează primatul Episcopului Romei pe durata primului mileniu, când, de fapt, nu este atestat, ca să avanseze apoi la al doilea mileniu, când primatul s-a configurat ca învăţătură şi a ajuns să predomine din punct de vedere dogmatic. Primatul Episcopului Romei este unul dintre punctele fundamentale care despart cele două Biserici, Romano-Catolică şi Ortodoxă, deoarece, câtă vreme la noi primatul este considerat unul al cinstirii, iar întâiul este primul între egali, potrivit ecleziologiei romano-catolice este vorba de un primat al puterii,Papa fiind superior chiar şi Sinodului Ecumenic.

În rest, dialogul avansează şi vom vedea unde se va încheia examinarea acestui punct concret care a început la Consfătuirea Comisiei Mixte a Ortodocşilor şi Catolicilor de la Ravena şi a fost continuată în Cipru. Nu cunosc când şi unde va avea loc următoarea consfătuire a Comisiei. Textul comun, care a fost semnat, recunoaşte că în Biserică există primat şi întâi-stătător. Rămâne nerezolvată marea diferenţă legată de modul în care este înţeles acest primat, adică un primat al puterii sau al cinstirii. Nu ştiu dacă dialogul teologic va rezolva până la urmă această diferenţă, dat fiind faptul că avem de-a face cu o diferenţă teologică, dogmatică şi ecleziologică importantă. Totuşi, potrivit Sfintelor Canoane, potrivit Sfintei Tradiţii şi a ecleziologiei Bisericii nedespărţite există un întâi-stătător care nu poate fi conceput fără cei dimpreună episcopi cu el, dar nici aceştia din urmă fără întâi-stătătorul lor”.

Orthódoxos Týpos, nr. 1931, 15 iunie 2012, p. 8.
Traducere Mihail Ilie | Graiul Ortodox

 

30 Comments

 1. Aș dori să propun celor interesați de adevăr vizionarea numai a trei filme scurte EXCEPȚIONALE (veți vedea) care se găsesc pe internet (Youtube):
      
      1. Dezvăluiri zguduitoare despre U.E. ale unui preot mărturisitor ORTODOX;
    
      2. Noua Ordine Mondială – DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE. DE CE CRIZA;
    
      3. Duhovnici Români despre Ecumenism (Ioan Casian)
      
     În primul veți vedea și auzi o femeie posedată care încearcă în câteva rânduri să-l oprească din predică pe preotul curajos mărturisitor, tocmai când spune lucruri mai importante…
     De ce nu avem și noi asemenea preoți plini de curaj și luminați de Duhul Sfânt care să predice adevărul PÂNĂ LA CAPĂT INDIFERENT DE CONSECINȚE? Până la urmă, viața noastră este în mâinile Domnului și suntem datori cu o moarte. Pe un creștin îl definește cel mai bine atitudinea din fața morții. ATUNCI ESTE MOMENTUL ADEVĂRULUI, DACĂ ESTE CU HRISTOS SAU NU.
    O spun și mă repet. Nu trebuie să luăm buletinele electronice! Noi trebuie să facem voia lui Dumnezeu, ceea ce este bine plăcut înaintea Lui. Și Dumnezeu ne va întări și ne va da soluții. Doamne ajută!

  1. preotul rus vasile novikov a zis asta si era si femeia aia posedata in film
   http://saccsiv.wordpress.com/2012/02/12/video-preot-rus-predicand-in-2007-impotriva-cipurilor-judecatoria-a-considerat-predicile-sale-extremiste-ierarhii-i-au-interzis-sa-mai-slujeasca-in-2010-a-murit-de-cancer/

   dar el a murit ulterior pentru ca a spus pe față adevărul. De asta preoții nu au curaj să spună ce a zis preotul mărturisitor Novikov. Pentru că masonii i-ar putea omorî sau determina să tacă și să îi înlăture din sistem.

   Hristos a înviat!

 2. O broşură ce tratează mai pe larg acest subiect: scribd.com/doc/223403670/Marturisire-Ortodox%C4%83-In-Fa%C5%A3a-Eresului-Ecumenist
  Doamne ajută!

 3. Acești ierarhi nu sunt ierarhii noștri ortodocși, sunt eretici pentru aceste afirmații, blasfemiatoare la adresa Bisericii Ortodoxe.
  Sunt mininoși, nu sunt ai lui Hristos. Nu mărturisesc pe față dreapta credință ci, din contră, mărturisesc în favoarea ereziei papistașe.
  Sfinții au spus exact invers, așa încât cei ce li se opun sfinților în aceste probleme unde nu încape loc de întors sau de jumătăți de măsură sunt automat eretici. Albul nu e negru și nici negrul nu e alb. Biserica nu a greșit. Ei au greșit foarte grav. Anatema!
  Hristos a înviat!

 4. OFF TOPIC
  Dacă doriți și dispuneți de puțin timp, v-aș ruga să accesați PIAȚA UNIVERSITĂȚII – ROMÂNIA (1990), un film documentar EXCEPȚIONAL. Merită văzut și studiat.

  Noi, românii, oare ne cinstim martirii din decembrie 1989 și pe cei care au protestat împotriva comunismului în PIAȚA UNIVERSITĂȚII (53 de zile în ,,zona liberă de comunism”)?
  Tineri studenți, intelectuali și muncitori au fost uciși cu zecile în perioada 13-15 iunie 1990 sub bastoanele polițiștilor și securiștilor, sub ciomegele minerilor chemați și aduși de masonul filosovietic și KGB-ist Ion Iliescu.
  Trupe de securitate și miliție au arestat înainte de zorii dimineții de 13 iunie circa 267 de persoane folosind violența.
  Liderul studenților bucureșteni Marian Munteanu și alții au fost anchetați și torturați săptămâni întregi. Pe 13 iulie s-a organizat un mare protest pentru eliberarea lor. Sute de răniți grav și mii de răniți…
  Sediile partidelor din opoziție și ale unor asociații precum 21 decembrie 1989, devastate… Societatea românească scindată la extrem și incitată la ură…
  Întunecarea imaginii României pe plan extern, după ce câștigase multă simpatie după așa-zisa revoluție, care a fost transformată doar într-o schimbare de regim (revoluție anticeaușistă, deși poporul român voise una anticomunistă)…

  Dacă sunteți din București sau împrejurimile acestuia, mergeți măcar o dată și aprindeți o lumânare la mormintele lor din cimitirul Străulești II. Pe multe cruci scrie: ,,NEIDENTIFICAT”…

  AU LUPTAT ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI PENTRU RESPECTAREA PROCLAMAȚIEI DE LA TIMIȘOARA.
  AU LUPTAT PENTRU LIBERTATE ȘI DEMNITATEA POPORULUI ROMÂN!
  AU CÂNTAT CÂNTECE NOI ANTICOMUNISTE. AU PROTESTAT PAȘNIC. AU FOST NUMIȚI GOLANI DE CĂTRE ILIESCU. LA FEL CUM CEAUȘESCU I-A NUMIT HULIGANI PE REVOLUȚIONARII DIN TIMIȘOARA…
  AU ÎNĂȚAT RUGĂCIUNI (vedeți la un moment dat pe părintele Galeriu spunând la microfon Tatăl nostru)…
  AU STRIGAT DE NENUMĂRATE ORI ,,JOS COMUNISMUL!”

 5. HRISTOS A INVIAT !

  Va rog din suflet sa-mi explicati si mie cum ar trebui eu, un simplu si sigur pacatos ortodox, sa inteleg faptul ca IPS Teofan a participat la beatificarea unui eretic, de curand la IASI, iar despre canonizarea Sfintilor Ortodocsi care au patimit in inchisorile comuniste, marturisind DREAPTA CREDINTA in SFANTA TREIME !

  Poate pentru ca inca nu a renuntat la marturisirea facuta mai inainte !
  https://www.youtube.com/watch?v=dB8c-DPjLMw

  (Sa vezi ce “spectacol” va fi la slujba de parastas de 1 an de zile de la trecerea in randul Sfintilor a dragului nostru Parinte JUSTIN, pe 14 iunie !!!)

  +++

  Si iata ce zice, in aceasta privinta, Prof. Ioan Vladuca, un DEMN ucenic al Sfantului Cuvios Marturisitor JUSTIN PARVU:
  https://www.youtube.com/watch?v=B1RIGPYpbSM

  si

  https://www.youtube.com/watch?v=NMbEvFupbMk

  +++

  Va rog sa ma iertati pentru indrazneala, insa cred ca ADEVARUL este UNUL SINGUR si acela este IISUS HRISTOS care este DREPT SLAVIT de UNA, SINGURA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA Biserica ORTODOXA !

  AMIN !

   1. cu toate ca nu e nici o problema as vrea sa fie la fel si cu saccsiv, in care aveam la fel incredere mai demult, dar nu stiu… rugaciune la Maica Domnului si cred ca o sa fie la fel de bine ca am vazut multe schimbări în mai multe părți in ultima vreme.
    nu e doar de saccsiv vorba. si unii preoti care au calcat anumite canoane, altii care au fost mustrati de catre Mitropolitul Serafim al grecilor pt. afirmatii eretice chiar, nu stiu cum se supun preotii acelei episcopii din care face parte acesta. Trebuie sa ne rugam ca Sfantul Teodor Studitul am vazut ca spunea clar la cei din episcopia unde era asa ceva – sa nu mai pomeneasca pe episcop. Plus acum si Mitropolitul Teofan a participat la catolici la ceva – la o beatificare de asta de-a lor catolica. Deci a fost prezent la o slujba catolica. Eu il vazusem la tvr2 mai demult pe ei cum spune ca pe sfanta masa la noi si la catolici este aceeasi jertfa a lui Hristos in mod real, prezent atunci acolo , ca si acum 2000 de ani, iar la protestanti nu e decat o rememorare. Dar de fapt sfintele taine sunt la Biserica Ortodoxa doar pentru ca ridicarea anatemei de catre Patriarhul Atenagoras e mincinoasa si dupa aceasta ridicare mincinoasa a blestemului se iau si acesti ierarhi inselati. Doamne Fereste , daca ar sti ce rau e iadul !!! Si e pavat chiar cu aceste bune intenții, de înfrățire cu acești străini de credința noastră ortodoxă. Nu există înfrățire cu cei de altă credință. Să fie ortodocși. Nu noi să zicem ca ei.
    A mai fost acolo cu cineva, premiat de un arhiereu – de Andrei Andreicuț, pro-ecumenism și el . Îl decorează pe domnul Victor Ponta pentru eficientizarea economiei ?!?! OAU! Ce atenti sunt mai marii nostri cu el.
    A fost deci la catolici, (ATENTIE, PE MINE NU M-A BAGAT IN SEAMA CAND M-AM DUS LA EL SI AM CERUT SLUJBA CU PROCESIUNE CU ICOANE PENTRU A SCAPA DE CHEVRON, DAR LA CATOLICI S-A DUS PTR CA EL CREDE CA AU SI EI CREDINTA DREAPTA, DAR NU AU) împreuna cu un premier care da liber unei tehnologii cel putin periculoase pt noi – fracturare hidraulica. DIN ROADELE LOR SE CUNOSC CE FEL SUNT… FAPTELE ASTEA M-AU LĂMURIT CU PRIVIRE LA MAI-MARII NOȘTRI, SUNT DE ALTĂ CREDINȚĂ DECÂT SFÂNTUL MAXIM MĂRTURISITORUL, SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA (= CARE AU LUPTAT PTR POPOR, PTR ADEVĂR ȘI ÎMPOTRIVA EREZIEI, NU AU PACTIZAT CU EA) LA FEL A FĂCUT ȘI SFÂNTUL TEODOR STUDITUL, ÎNCHIS ÎN TEMNIȚĂ, CA ȘI SFÂNTUL IUSTIN DE LA PETRU-VODĂ.
    Astea toate sunt rele și Sfântul nostru Iustin Pârvu ne-a profețit și faptul că ierarhii noștri ne vor vinde, dar vin ca sa ne trezeasca. Noi suntem păcătoși, adormiți și ține la noi așa de mult Dumnezeu că ne trezește.

    Mai sunt câteva zile din acele 365 spuse de Părintele Iustin cu 5 zile înainte de a muri, referindu-se la durata de timp rămasă până la o mare catastrofă – urgia ce va să vină. Să dea Dumnezeu să nu fie, ptr. că el putea să fie un sfânt care ne iubea și ne-a averitzat ca noi să fim lucrători ai Cuvântului lui Dumnezeu și Dumnezeu să nu mai îngăduie acel mare rău.
    Iar noi să nu zicem atunci … “ți-aduci aminte ce-a zis că o să vină nu știu ce…” , pentru că atunci chiar se poate întâmpla și să fie vai și amar de acei care au râs.
    Iar noi să mulțumim lui Dumnezeu că prin sfântul Lui ne-a dat un avertisment înainte de a curăța lumea prin potop sau urgie.
    Dar dacă totuși chiar va fi pentru neîntoarcerea noastră la Adevăr atunci nu va fi milă ci chinuri și jale mare. Să ne rugăm pentru că încă mai e timp dacă mai trăim și putem să ne rugăm.
    Hristos a inviat!

    1. Valentin,

     arhiereii care nu invata drept cuvantul adevarului se scot singuri de la pomeniri… Automat! Cererea din Liturghie spune clar: pe care-l dăruieşte sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, daca drept invata cuvântul adevărului Tău.

   2. să mulțumim lui Dumnezeu și pentru faptul că suntem în aceeași credință și să ne rugăm pentru unitate în Hristos!
    Hristos a înviat!

    1. si să ne păzească de falsa unitate cu cei de alte credință.
     mai am pe la mine prin oraș preoți care spun că nu e păcat dacă faci Tatăl Nostru cu cei de altă credință cu referire la slujba aia ecumenista pt unitatea cultelor din Săptămâna 18-25 ianuarie – numită octava de rugăciune ecumenită. E o erezie. Asta e de fapt ecumenismul… asa cu termeni f. pasnici, “noi facem numai o octavă”, “nu vrem să facem nici un rău la nimeni”, ‘e bună unitatea’ de fapt nu fac decât să creeze o confuzie în rândul oilor lui Hristos și acea confuzie nu era. Știau toți limpede că singura credință mântuitoare este a noastră – cea creștin-ortodoxă.
     Acuma știu ceva atât de neclar că nu mai au puterea de a se opune sectelor, eresurilor și satanei.
     Trebuie să avem puterea de a spune fără milă față de erezie și fără teama de a greși – nu minciunii.NU ECUMENISMULUI!
     ANATEMA!
     HRISTOS A INVIAT!

 6. nu mai e nici o problema acuma
  era o problema. ca am zis ca nu sunt doar afirmatii eronate, erori…. ci constituie deja erezie. Dar asta si scrie acum. Atunci eu citisem alfel.

  Doamne Ajuta. Acum pot avea incredere in apologeticum.ro

  1. ai dreptate ca e erezie 100%, dar nici daca am scris ca e eroare nu trebuia sa te lepezi asa repede.. ai grija pe viitor

   1. am inteles, sunt f. irascibil si luptator cand sunt cu tastatura si cu monitoru in fata… nu e prea bine pentru mine sa fiu asa si doar atat… fara o credinta marturisitoare si in tot restul vietii mele, fara renuntari irationale la anumite perspective si oameni, relatii si alte valori importante pentru care trebuie depus efort si rugaciune,
    Da Doamne unitate si sfintenie in aceste crancene greutati care sigur vin in curand!
    Hristos a inviat!

    1. adica sunt haotic si usor de abatut de la calea statornica a credintei ortodoxe numai cat vad niste cuvinte pe un monitor… jalnic am ajuns. Doamne Ajuta-ma!

 7. acum când sectele astea atacă pe toate drumurile cu pliante, că nu știu cum să scap de ei să mai vină și aceștia – din rândurile ierarhiei ortodoxe să spună că Biserica Ortodoxă a greșit în problema despărțirii de o altă credință … oricare ar fi ea… păi nu mai are mult până zice că antihrist e Dumnezeu și se termină lumea asta….. Asta va fi până la urmă că o va îngădui Dumnezeu.
  Doamne Ajută! Să ne rugăm pentru mântuire.
  Hristos A Înviat!

 8. Eu cred că dacă ei atacă trebuie ripostat – a zis și părintele Iustin că au venit vremurile în care se adeverește cuvântul psalmistului – cu cel cuvios , cuvios vei fi! cu cel îndărătnic te vei îndărătnici!

  părintele Adrian Făgețeanu l-a numit eretic în biserică de față cu lumea pe patriarhul Daniel și patriarhul l-a lovit f. tare în cap cu un baston metalic. cu o cârjă în cap i-a dat de l-au dus la spitalul militar să fie operat.

  A spus acel cuvant – “ereticule” pt ca patriarhul Daniel voia sa adauge ceva la ce a spus Mântuitorul. Și nu are voie nici să adauge și nici să scadă din ce a spus mântuitorul.

  Iar părintele îi critică dur pe toți teologii din vremea noastră aici
  http://www.youtube.com/watch?v=8N_KCRBYLic

  cam în 3-4 minute de la min 1:06 ( o oră și 6 minute) până pe la 1 oră și 9 minute sau chiar până la o oră și 10 min.
  era și filmul în care îi spune eretic pe față
  Hristos a Înviat!

  scriu asta in contextul in care văd că apar lucrări cu binecuvântarea patriarhului României Daniel, despre care nu știu mulți că a fost numit eretic de către un mare preot- Pr. Adrian Făgețeanu și cu dreptate a rostit acest cuvânt despre actualul patriarh.

  Hristos a înviat!

  1. Aveți dreptate să semnalați aceste lucruri și v-aș ruga să postați acest comentariu și pe alte bloguri, precum Saccsiv…
   Doamne ajută!

 9. asta e ortodoxia – învățătura completa a Logos-ului întrupat. Nu-i lipsește nimic
  http://www.dailymotion.com/video/xz292h_casatoria-si-calugaria-doua-cai-de-mantuire-ascor-bacau-2003-clip1_lifestyle

  despre aceasta spun acei eretici că a greșit când s-a despărțit de minciunilor occidentale…

  ei nu văd deși au ochi, nu aud deși au urechi. într-adevăr nu se mântuiesc toți , ci numai cei ce merg pe calea cea strâmtă pe care ne-a arătat Hristos să mergem! Crucea e calea!

  Hristos a înviat!

  1. mai este totuși întrebarea , acest catolic – Durcovici, pentru ce a făcut el pușcărie, a suferit cu adevărat pentru Hristos ? și dacă nu , de ce nu ?
   care ar fi greșala mitrop. Teofan de a participa la slujba de beatificare si ce presupune asta pentru noi , mai suntem in comuniune cu el sau nu ? trebuie lamurite de preoti cu o ampla cunostinta a canoanelor si discernamant inalt ca sa se stie limpede odata pentru totdeauna, sa nu mai apar eu asa ca vai au gresit astia un cuvant, sau vai ăia sunt eretici și mitropolitul slujește cu ereticii iar poporul nu știe ce să facă…. un om fără panică să spună limpede ce au zis sfinții și ne-au învățat pe noi, fiii Bisericii.
   Doamne Ajută!
   Hristos a Înviat!

   1. sau și mai rău, se folosește imaginea unui lucru bun – jertfa, ceva nobil, în scopul ecumenist, împreună cu acele manifestări oficiale nepedepsite și necombătute ale preoților din occident de nici un ierarh – iar sf. Iustin nu a fost canonizat, sfinții noștri martiri nu au fost canonizați;

    da e clar că asta e – în ochii lumi “biserica catolica” a dat sfinti in temnitele din Romania – uite cum habotnicii romani ortodocsi i-au omorat, asta e roada lor…. dar de fapt inaintea lui Dumnezeu la Judecata vor afla ca de fapt era invers … papalitatea a sprijinit impreuna cu masoneria lupta impotriva ortodoxiei prin comunism si prin acesti eretici ecumenisti care se duc la beatificarea catolicilor dar nu au grija de canonizarea sfintilor romani ortodocsi din temnitele comunite.

    sunt clare ordinele si intentiile , tot dictat, tot fara suflet, tot fara Hristos!
    rusine ierarhilor mincinosi!

 10. trebuie făcut un articol și pe tema asta – moaște aparținând ortodoxiei ținute în pământ, iar la canonizarea catolica participa ierarh ortodox …. ce inseamna mizeria asta ? e o bataie de joc față de români!
  Să îți fie rușine mitropolitule care m-ai mințit în față când te-am întrebat ce trebuie făcut împotriva gazelor de șist, noi trebuia să facem procesiune prin toate orașele Moldovei cu icoane ca să scoatem lumea toată la Duhul Bisericii, Duhul Sfânt, nu așa …

  1. am scris pe saccsiv pana la urma …
   am scris asta si cred ca e bun pentru toti ortodocsii de acum (pentru ca am vazut ce usor cadem in uitare si preotii de mir nu mai pomenesc de jertfa martirilor din generatia Sfantului Iustin de la Petru-Voda) :

   sunt oameni care se roagă pentru noi să avem timp de pocăință, s=au rugat și sfinți ca Pr. Iustin și se mai roagă și de acolo de Sus, de la Dumnezeu vine milă încă peste noi, nu s-a ajuns încă la răutatea cea mare de-ar da Dumnezeu să mai fie timp de pocăință. Doamne auzi-ne și ne mântuiește.

   PR. ELPIDIE A ZIS SĂ FACEM ACEST LANȚ UMAN DE RUGĂCIUNE, DUHOVNICESC ÎN ACELAȘI TIMP, DAR UMAN PENTRU CĂ E ALCĂTUIT DIN OAMENI. RUGĂCIUNEA NOASTRĂ E CEA MAI IMPORTANTĂ DIN PERSPECTIVA LIPSEI – ADICA EA LIPSEȘTE ȘI TREBUIE SĂ UMPLEM ACEL GOL CU RUGĂCIUNE PUTERNICĂ.

   AR FI O IDEE SĂ FACEM TOȚI ACATISTUL SFINȚILOR ÎNCHISORILOR ȘI SĂ FIE ARTICOLE MAI DESE DESPRE ACEST ACATIST ÎN MOD SPECIAL, PENTRU CĂ AU FOST VOCI DE LA ATHOS CARE AU ZIS CĂ DE ACOLO VA FI SCĂPAREA A TOATĂ ROMÂNIA – SĂ NU MAI ZIC ȘI DE PROFEȚII DE ACUM 700 DE ANI CARE SPUN DESPRE ȚARA NOASTRĂ CĂ VA REÎNCREȘTINA LUMEA. CHIAR DACĂ MIȘCAREA LEGIONARĂ A FOST ÎN URMĂ CU 50-60-70 SAU CHIAR 80 DE ANI, EA ÎNCĂ MAI TRĂIEȘTE PRIN UCENICIA NOASTRĂ FAȚĂ DE SFINȚII ÎNCHISORILOR ȘI PRIN RUGĂCIUNE CINSTIM NOI JERTFA LOR.

   ICOANE CU SF. IUSTIN ȘI CHIAR ALȚI SFINȚI MARTIRI AI TEMNIȚELOR COMUNISTE, TĂMÂIE, CĂ AȘA TREBUIE CINSTIE ȘI APOI RUGĂCIUNE LA ELE …. ZILNIC ACEST LUCRU, NU E EXTREM DE GREU ȘI RUGĂCIUNEA ASTA VA FI MAI MULT CA TOATE FONDURILE MONETARE INTERNAȚIONALE SAU VIITOARELE INVAZII EXTRATERESTRE SI VIITOAREA RASĂ MIXTA GEN CONCHITA WURST LA UN LOC CU JOE BIDEN , PAPA, OBAMA SI ANGHELA MERKELL SI CATI OR MAI FI NU-I STIU… CA DE FAPT DUHUL LOR E SATANIC SI CONTROLEAZA O PARTE A LUMII, DAR INCA NU AU AJUNS SA NE CONTROLEZE SUFLETUL SA NU NE PUTEM RUGA.

   PRIN CIP-URI ASTA VOR FACE , SI PRIN ACEASTA RUGACIUNE NOI NE VOM PURTA CRUCEA SI VOM INVINGE CA SI GENERATIA SF. IUSTIN, VALERIU GAFENCU, ARSENIE PAPACIOC SI TOTI CEILALTI AI NOSTRI CRESTINI-ORTODOCSI SFINTI.

   PENTRU RUGACIUNILE LOR, DOAMNE AJUTA-NE PE NOI.

   P.S. CRED CA PE EI TREBUIE SA NE CONCENTRAM ACUM INTREAGA NOASTRA FIINTA , DUHUL NOSTRU LA EI TREBUIE SA AJUNGA SI ASTA CU TRAIREA NOASTRA , RUGACIUNEA NOASTRA, CA SA CASTIGAM INCA DIN TIMPUL VIETII IMPARATIA CERURILOR SI SA AJUNGEM LA FINAL SA INTRAM CU USURINTA SI FARA MARI PIEDICI DE LA DRACII CE STAU IN VAZDUH CA SA NE FURE SUFLETUL AICI PE PAMANT SAU LA VAMI.

   ROMANIA SA FACA SFANTA CRUCE SI DIAVOLUL VA PLECA, TREBUIE RELUATE ACESTE INDEMNURI DE LA CEI DE LA ATHOS

 11. Biserica ortodoxă e Sfântă, nu e vinovată de schismă și cei ce o condamnă sunt de partea fariseilor care au ucis pe Hristos pe cruce și au stârnit și tot poporul la mânie împotriva lui Dumnezeu și atunci și acum tot așa fac.

  Este foarte rău ce fac acești ierarhi ortodocsi fara discernamant, ecumenisti, eretici si care nu se tem de Dumnezeu si nici nu Îl iubesc !

  Ei de fapt atacă chiar preoții adevărați, nu fac astfel de afirmații din întâmplare, vor să lovească prin aceste afirmații, vor să strâmbe ce au spus preoții noștri drept, vor să pună var alb peste mormintele negre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 Comments