La un pas de Marea Apostazie: Declaraţia comună de la întâlnirea patriarhului ecumenist Bartolomeu cu ereticul papă Francisc I

intalnire bartolomeu cu francisc

Papa Francisc a ajuns duminică după amiază la Ierusalim, unde a avut loc momentul cheie al pelerinajului său de trei zile la Locurile Sfinte: întâlnirea cu patriarhul ecumenist de Constantinopol, Bartolomeu, la 50 de ani de la “îmbrățișarea” apostată dintre papa Paul al VI-lea și patriarhul Atenagora, când s-a îndrăznit a fi ridicată anatema de la 1054 contra papistașilor, care s-au despărțit de Biserica lui Hristos prin erezia filioque. De data aceasta, întânirea dintre cele două căpetenii a dus la un alt pas spre apostazia cea mare: angajamentul pentru împărtășirea în comun. Iată mai jos, în traducerea de la radio Vatican, declarația comună a celor… doi:

Declarația Comună semnată de papa Francisc și patriarhul Bartolomeu la sediul Delegației Apostolice de la Ierusalim.

1. Asemenea veneraților predecesori, Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Ecumenic Atenagora, care s-au întâlnit aici la Ierusalim acum 50 de ani, tot astfel și noi, Papa Francisc și Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, am voit să ne întâlnim în Țara Sfântă, “unde Mântuitorul nostru comun, Cristos Domnul, a trăit, a învățat, a murit, a înviat și s-a înălțat la cer, de unde l-a trimis pe Duhul Sfânt asupra Bisericii care lua ființă”. (Comunicatul comun dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Atenagora, publicat după întâlnirea din 6 ianuarie 1964). Întâlnirea noastră prezentă, ce reprezintă o reuniune ulterioară a Episcopilor Bisericilor de Roma și de Constantinopol, fondate de cei doi frați Apostoli, Petru și Andrei, este pentru noi izvor de imensă bucurie spirituală și ne oferă ocazia de a reflecta asupra profundității și autenticității legăturilor existente între noi, rod al unui drum plin de har de-a lungul căruia am fost călăuziți de către Domnul, începând din acea zi binecuvântată de acum 50 de ani.

2. Întâlnirea noastră fraternă de azi este un nou și necesar pas pe calea spre unitatea la care doar Duhul Sfânt ne poate conduce: aceea a comuniunii în diversitatea legitimă. Ne amintim cu intensă gratitudine pașii pe care Domnul ne-a îngăduit să-i facem. Îmbrățișarea reciprocă dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Atenagora, aici la Ierusalim, după multe secole de tăcere, a pregătit calea unui gest de o extraordinară valoare: înlăturarea din memoria și din mijlocul Bisericii a sentințelor de excomunicare reciprocă, din 1054. Au urmat schimburi de vizite la respectivele sedii din Roma și din Constantinopol, contacte epistolare frecvente și, succesiv, decizia Papei Ioan Paul al II-lea și a Patriarhului Dimitrios, ambii de venerată memorie, de a începe un dialog teologic al adevărului dintre Catolici și Ortodocși. De-a lungul acestor ani, Dumnezeu, izvor de pace și de iubire, ne-a învățat să ne considerăm unii pe ceilalți ca membri ai aceleiași familii creștine, sub un singur Domn și Mântuitor, Isus Cristos, și să ne iubim unii pe alții, încât să putem mărturisi credința în aceiași Evanghelie a lui Cristos, așa cum a fost primit de la Apostoli, exprimat și transmis nouă de Conciliile ecumenice și de Sfinții Părinți. Pe deplin conștienți că nu am atins obiectivul deplinei comuniuni, azi ne exprimăm din nou angajamentul de a continua să mergem împreună spre unitatea pentru care Cristos Domnul s-a rugat Tatălui “pentru ca toți să fie una” (In 17,21).

3. Pe deplin conștienți că o astfel de unitate se manifestă în iubirea față de Dumnezeu și de aproapele, tânjim după ziua în care în sfârșit vom participa împreună la banchetul euharistic. Creștini fiind, ne așteaptă îndatorirea de a ne pregăti să primim darul comuniunii euharistice, potrivit Sfântului Irineu de Lyon, prin mărturisirea unicei credințe, a rugăciunii constante, a convertirii interioare, a reînnoirii vieții și a dialogului fratern (Adversus haereses, IV,18,5. PG 7, 1028). Prin atingerea acestui obiectiv spre care ne orientăm speranțele, vom demonstra în fața lumii iubirea lui Dumnezeu și astfel vom fi recunoscuți ca adevărați discipoli ai lui Isus Cristos (cf In 13,35).

4. Pentru realizarea acestui obiectiv, o contribuție fundamentală în căutarea deplinei comuniuni dintre Catolici și Ortodocși este oferită de dialogul teologic condus de Comisia mixtă internațională. În perioada succesivă Papilor Ioan Paul al II-lea și Patriarhului Dimitrios, progresul realizat de întâlnirile noastre teologice a fost substanțial. Azi, dorim să ne exprimăm aprecierea profundă pentru rezultatele obținute ca și pentru eforturile care continuă să fie făcute. Nu este vorba despre un simplu exercițiu teoretic, ci despre un exercițiu al adevărului, al carității, care necesită o tot mai profundă cunoaștere reciprocă a tradițiilor, pentru a le înțelege și a învăța de la ele.
De aceea, afirmăm încă o dată că dialogul teologic nu caută un minimum numitor comun teologic asupra căruia să se ajungă la un compromis, ci se bazează mai ales pe aprofundarea întregului adevăr, dăruit Bisericii sale de către Cristos încât, mișcați de Duhul Sfânt, să nu încetăm niciodată să-l înțelegem cât mai bine. Afirmăm așadar împreună că fidelitatea față de Domnul necesită o întâlnire fraternă și un dialog autentic. Această căutare comună nu ne îndepărtează de la adevăr ci mai curând, printr-un schimb de daruri, ne va conduce sub călăuza Duhului, la întregul adevăr (cf In 16,13).

5. Deși suntem încă pe drumul către deplina comuniune, avem încă de acum datoria de a oferi o mărturie comună a iubirii lui Dumnezeu față de toți, colaborând în slujba umanității, mai ales în ceea ce privește apărarea demnității persoanei umane în orice etapă a vieții și sfințenia familiei bazată pe căsătorie, promovarea păcii și a binelui comun, răspunsul la mizeriile care continuă să chinuie lumea noastră. Recunoaștem că trebuie să fie înfruntate în mod constant foamea, lipsurile, analfabetismul, distribuția inegală a bunurilor. Este de datoria noastră să facem eforturi pentru a construi împreună o societate justă și umană, în care nimeni să nu se simtă exclus și marginalizat.

6. Suntem profund convinși că viitorul familiei umane depinde și de modul în care vom ști să păstrăm, cu înțelepciune și iubire, cu dreptate și echitate, darul creației încredințat nouă de Dumnezeu. Recunoaștem așadar cu părere de rău injusta exploatare a planetei noastre, fapt ce constituie un păcat în ochii lui Dumnezeu. Ne afirmăm responsabilitatea și datoria de a alimenta un simț de umilință și moderație, pentru ca toți să simtă necesitatea respectării creației și păzirii cu grijă a acesteia. Afirmăm împreună angajarea noastră de trezire a conștiințelor în privința apărării creației; facem apel la toți bărbații și femeile de bună voință să caute modalități de a trăi, cu risipă cât mai puțină și cu cât mai mare sobrietate, manifestând mai puțină aviditate și mai multă generozitate pentru protejarea lumii lui Dumnezeu și pentru binele poporului său.

7. Există, de asemenea, o nevoie urgentă de cooperare între creștini, de tip eficient și angajant, pentru a păstra oriunde dreptul de a exprima public propria credință și de a fi tratați în mod echitabil când există intenția promovării contribuției pe care Creștinismul continuă să o ofere societății și culturii contemporane. Referitor la acest aspect, îi îndemnăm pe toți creștinii să promoveze un dialog autentic cu Ebraismul, cu Islamul și cu alte tradiții religioase. Indiferența și ignoranța reciprocă pot conduce doar la lipsă de încredere și, din păcate, chiar la conflict.

8. Din această Cetate Sfântă a Ierusalimului ne exprimăm profunda noastră îngrijorare pentru situația creștinilor din Orientul Mijlociu și pentru dreptul lor de a rămâne în patrie ca cetățeni cu drepturi depline. Ne îndreptăm cu încredere rugăciunea noastră spre Dumnezeu cel atotputernic și milostiv pentru pace în Țara Sfântă și în Orientul Mijlociu. Ne rugăm în mod special pentru Bisericile din Egipt, Siria și Irak, care au suferit mult din cauza evenimentelor recente. Încurajăm toate părțile, indiferent de convingerile lor religioase, să continue să lucreze pentru reconciliere și pentru justa recunoaștere a drepturilor popoarelor. Suntem profund convinși că nu armele ci dialogul, iertarea și reconcilierea sunt singurele mijloace posibile pentru dobândirea păcii.

9. Într-un context istoric marcat de violență, indiferență și egoism, atâția bărbați și femei se simt astăzi pierduți. Și doar prin mărturia comună a fericitei vești a Evangheliei îl putem ajuta pe omul timpului nostru să regăsească calea care conduce la adevăr, la justiție și la pace. Uniți de același ideal și amintind exemplul oferit acum 50 de ani la Ierusalim de către Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Atenagora, facem apel la creștini, la credincioșii de orice tradiția religioasă și la toți oamenii de bună voință să recunoască situația de urgență a momentului, care ne îndeamnă să căutăm reconcilierea și unitatea familiei umane, în spiritul deplinului respect al diferențelor legitime, pentru binele întregii umanități și al generațiilor viitoare.

10. În vreme ce trăim acest pelerinaj la locul unde unicul și același Domn Isus Cristos a fost răstignit, a fost îngropat și a înviat, încredințăm cu umilință mijlocirii Maicii Domnului pașii viitori ai drumului nostru spre deplina unitate și încredințăm iubirii infinite a lui Dumnezeu întreaga familie umană.

Papa Francisc & Patriarhul Ecumenic Bartolomeu

R.V./A. Mărtinaș ro.radiovaticana.va

25 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu cred ca in Ortodoxie avem o dovada clara a dreptei credinte, si anume Sfanta Lumina care vine anual de Sf. Paste. Daca ei vor face ceea ce se pare ca au de gand sa faca, si anume sa treaca la impartasirea comuna (poate dupa sinodul anuntat in 2016), atunci vom vedea si daca va mai veni Lumina Sfanta, care stim din istorie ca nu vine la eretici. Daca nu va mai veni, e clar ca biserica s-a ratacit. Daca va continua sa vina, atunci... nu stiu, ziceti voi atunci...

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu Sfanta Lumina va fi dovada, probabil ca va continua sa vina, asa e oranduita de Hristos Domnul, pentru a dovedi ca Adevarul este doar in ortodoxie, chiar de cei ce slujesc acolo sunt de mult "inafara legii". Insa, dovada clara a ratacirii care s-a produs sunt Sfintele Canoane, scrierile Sfintilor Parinti, dogma ortodoxa !!!
  Am mai spus-o si o repet, atata timp cat clericii ecumenisti sunt recunoscuti de populatie, sunt cinstiti, in tot acest timp aceeasi populatie are drumul larg deschis spre pierzare, spre iadul cel vesnic !!! Astfel de lepadati, gen acest domn Bartolomeu (iar aici putem adauga o multime de nume de domni gen Daniel, Teofan, Nifon, Corneliu, Visarion, Nicolae, ... si lista continua ) trebuiesc eliminati din treapa clericala si eventual internati la spitalul 7 din Iasi (sunt pacientii perfecti pregatirii personalului spitalicesc).
  Urgenta, vitala este intoarcerea la adevarata randuiala ortodoxa, la cea care daca este respectata si urmata, duce la fericirea vesnica, la Rai.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   trebuie dati anatema cel mai bine, nu stiu daca la spitalul 7 o sa-i primeasca pentru ca nu sunt locuri suficiente.
   Iadul in schimb e destul de incapator.

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atitudinea d-voastra e regretabila. Ati uitat, pesemne, ca "Dumnezeu voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina" (Sf. Ap. Pavel). In acest duh afirma Hans Urs von Balthasar (un "eretic") ca suntem datori sa nadajduim pentru toti oamenii in privinta mantuirii. Nu ne este ingaduit sa "populam" iadul cu semeni de-ai nostri rataciti, doar pentru ca asa ar vrea sa dicteze logica umana. "A Mea e razbunarea, Eu voi rasplati", zice Domnul (Epistola catre Evrei). Incetati sa mai judecati in locul Dumnezeului celui Viu!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

     Nathanael, întoarce-te acasă, la Ortodoxie, căci ești rătăcit...

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne iartai ca nu stiu ce fac.
  Acesti smintiti isi trag osanda vesnica, e de datoria noastra sa nu ne smintim si sa nu smintim pe altii aproband pierzarea lor.
  Sa tinem mintea in iad si sa nu deznadajduim

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mda...tot vorbesc de ECHITATE = EGALITATE = FRATERNITATE (ca-n Revolutia Franceza, pana in prezent) - toate - pentru CETATENII (nu fiii Imparatiei, scrisi in Cartea Vietii - pentru cei care au Botezul)!!!

  P-ctul 7 este HALUCINANT, in enunt!

  Face referire la NEVOI 'URGENTE' pentru societate...obligand la uniformizare prin semnul EGA (d)intre ele, intr-o BRANZARIE COMUNA (vorba Pr.Amfilohie) cu ebraismul, islamismul si 'alte traditii religioase' (aici a spus-o bine);

  - sau o impreunare, fara de rusine...intr-o curvasareala spirituala 'de care sa intinda toti cre(s)tinii caldicei, din ziua de azi - vorba Pr.Calistrat!

  - indeamna la promovare "creștinii să promoveze un dialog autentic cu Ebraismul, cu Islamul și cu alte tradiții religioase". altminteri " Indiferența și ignoranța reciprocă pot conduce doar la lipsă de încredere și, din păcate, chiar la conflict." - hopaaaa! Ce vrea sa zica aici?! Daca nu se vor conforma crestinii, se va ajunge la CONFLICT, nu?!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In Pct-ul 9, te i-a de-a dreptul, PE SUS!

  Daca nu ai habar de trecut, de ceea ce s-a intamplat acu'50 de ani cu alta Iuda (tradatorul de Atenagora), ai crede ca vine sfarsitul lumii de nu sunt lasate armele si bagajele obisnuite, ale crestinilor (dreapta-credinta, Crucea, marturisirea a Unei singure Credinte, a Unui singur Domn, a unui singur/unic Botez)!

  Iar, de indraznesc sa nu se converteasca la porceala comuna "pentru binele întregii umanități și al generațiilor viitoare.", mama lui Francisc I si a lui Bartolomeu, ne i-a! 🙂 Ce rusineeee! Pentru Patriarh!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  La Pct.-ul 8, arata - vezi, Doamne - ca 'PACEA' intre popoare va venii NUMAI DACA, va exista 'reconcilierea' religioasa (la gramada);

  Pc-tul 5, se dau ei insisi pe ei, exemplu de branzarie comuna, indemnand si pe altii, sa faca asemenea! Si asta, pentru o "societate justă și umană, în care nimeni să nu se simtă exclus și marginalizat." - ce mult miroase a comunism, cu fata 'umana'...adica, o egalizare, o uniformizare, o apaltizare sufleteasca, mentala!

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pct-ul 3, te ademeneste pentru Hora Unirii, bairam sau banchet - cum vrei! Iar ca misto-ul sa fie deplin, adauga in coada (de drac!) ca ar fi euharistic!!!?????

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne fereste, apara si pazeste lumea de astfel de NEBUNI! - (fara acte)...cine va vrea, se va duce dupa ei, cine NU - NU!

 9. Valentin Dorneanu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daniel Ciubotea nu e strain de lucrurile astea, ca doar a trimis oameni cu discurs pregatit din garda lui ecumenista la intalniri mari cu eretici. Nu a aparat dreapta credinta ! A luptat impotriva ei. E un lup in piei de oaie.
  Au niste puncte la care au ajuns, sunt comune, dar comune cu ce si cu cine - doar intre ei dar sunt puncte ca si ale lui Luther, Zwingli sau Calvin - ies afara din Biserica lui Hristos cu tot cu punctele lor. Pomenesc de Dumnezeu , de Maica Domnului insa fara a tine cont de ceea ce spun sfintii parinti timp de atatea secole. Nu se mai pomeneste de sinoadele ecumenice si nici de ortodoxie. S-a desfiintat pentru ei si mintea lor orbita aceasta credinta, ce vine de la apostolli si este credinta adevarata in Hristos.
  Totul e o insiruire de cuvinte menite sa se lege si sa dea bine, ca si promisiunile electorale, dar ei sunt in afara Bisericii.
  E credinta antihristului asta pe care ei o pregatesc si nu au mult pana acolo. Trebuie sa inceapa sa se impartaseasca in comun - cam atata mai au. Au si facut asta in urma cu vreo 5 sau chiar 6 ani in Cipru, am vazut pe internet filmari de la acele curvii duhovnicesti cum sunt numite intalnirile ecumeniste - la care chiar se impartaseau catolici si ortodocsi la un loc.
  Deci e pregatit de mult tot ce fac acum si ce a ramas de facut tine numai de renuntarea la secretomanie asupra relatiei lor de lupta comuna impotriva Bisericii Ortodoxe.
  Patriarhul Ecumenic l-a indepartat f. urat pe fostul Patriarh Irineu din Patriarhia Ierusalimului - o pozitie strategica pentru ecumenisti
  http://ro.orthodoxwiki.org/Irineu_I_%28Skopelitis%29_al_Ierusalimului
  Aici scrie ca a facut afaceri cu jidanii si a fost demis - le vindea terenuri la "bietii masoni agricultori"
  Nu e credibil si chiar e patetic ce au inventat.

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  off topic

  PRO TV MINTE, INSEALA, DENATUREAZA, DEFORMEAZA SI SCOATE DIN CONTEXT ADEVARUL SI ISI BATE JOC DE UN SITE CRESTIN ORTODOX SFATURI ORTODOXE.

  Avantajele sexului oral, promovate pe un site de sfaturi ortodoxe. Ce pozitie are Biserica

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/avantajele-sexului-oral-promovate-pe-un-site-de-sfaturi-ortodoxe-ce-pozitie-are-biserica.html

  Iar acum uitativa la situl Sfaturi Ortodoxe si vedeti cum PRO TV MINTE.

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/_s.htm

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/iubire-sex/index.htm

  Si iata adevarul aratat curat despre ce se vorbeste in site-ul Sfaturi Ortodoxe.

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/iubire-sex/sexul-oral-avantaje-dezavantaje-masturbarea-si-prejudecatile-adolescente-adolescenti-fete-minore-baieti-sex-oral-iubire.htm

  IATA CUM PRO TV MINTE, SCOATE DIN CONTEXT, INSEALA SI PACALESTE PE OAMENI.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  off topic

  PRO TV TREBUIE RECLAMAT PENTRU MINCIUNA LA CNA.

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fără pic de îndoială Biserica Ortodoxă este cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică. Alta e întrebarea: datorită părtăşiei cu ereziarhii ecumenişti - mai suntem noi în ocolul ei mântuitor sau nu?...

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Uite ca lumea incepe sa inteleaga cum stau lucrurile. Ca raspuns la intrebarea ta Andrei, iti recomand articolul acesta : http://credintadreaptaortodoxa.wordpress.com/2014/05/13/lepadarea-prin-masonerie-sau-ecumenism/#comments

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu nu mai am cuv....am citit deajuns ,Discipoli ai lui Iisus !!! Banchet euharistic !!! Cred ca erau BETI!! S-au oprit la timp ,ca aveau de gand sa pom......... si de homosecsuali lezbi trans zoofili ca facand parte din familia traditionala!!!!CU adevarat vremurile sf

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  HIROTONIA ÎNTRU EPISCOP A ARHIMANDRITULUI IERONIM CREŢU VA AVEA LOC JOI, DE INALTAREA DOMNULUI, LA PARACLISUL CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI
  http://www.apologeticum.ro/2014/05/apel-pentru-oprirea-hirotoniei-intru-episcop-a-lui-ieronim-cretu/

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  CONCILIUL I VATICAN -1870 :

  -Papa Romei (Episcopul Romei n.n.) este om dumnezeiesc si Dumnezeu omenesc, de aceea nimeni nu-l poate judeca sau condamna ;

  -Papa a dobandit dumnezeiasca stapanire, care este nilimitata ;

  -Pentru papa sunt posibile pe pamant, exact cele care sunt posibile in cer pentru Dumnezeu,... ;

  -Toate au fost supuse stapanirii si vointei papei si nimeni si nimic nu i se poate impotrivi ;

  -Daca papa a atras cu sine in iad milioane de oameni, nimeni dintre ei nu va avea dreptul sa-l intrebe :" sfinte parinte de ce faci aceasta ? " ;

  -Papa este infailibil precum este si Dumnezeu si are puterea sa faca orice face Dumnezeu ;

  -Papa poate schimba firea lucrurilor , poate face orice din nimic.
  El are puterea de a face din minciuna adevar, are puterea sa faca orice-i este placut, chiar impotriva adevarului, in afara adevarului si in ciuda adevarului ;

  -Poate formula obiectii impotriva posturilor si a poruncilor pe care le-au dat ei .(probabil se refera la Sfintii Parinti,n.n.)
  El are dreptul si puterea sa indrepte Noul Testament, orice considera necesar.
  Poate schimba chiar si Tainele care au fost reanduite si instituite de Iisus Hristos ;

  -El are o astfel de putere in Cer, incat poate proclama sfinti pe oricine vrea dintre cei morti,chiar si impotriva tuturor convingerilor din exterior si in ciuda parerilor cardinalilor si episcopilor care ar cugeta sa se impotriveasca la aceasta ;

  -Papa are stapanire asupra Purgatoriului si a Iadului.

  -El este stapanul lumii. Cu nelimitata sa putere, el le savarseste pe toate potrivit vointei sale si are puterea sa savarseasca mai mult decat cunoastem noi ;

  -Stapanirea papei nu are masura nici limita.
  ]

  - Papa este Vicarul lui Dumnezeu si care neaga acest lucru este un amagitor.

  Papa este loctiitorul lui Dumnezeu si stapaneste asupra ingerilor buni si rai ;

  -Orice lucru care se savarseste cu puterea papei este savarsit de Dumnezeu ;

  -Pe papa nu-l poate judeca nimeni, deoarece s-a spus ca cel duhovnicesc le judeca pe toate si nu este judecat de nimeni.
  Puterea si stapanirea sa se prelungesc asupra celor duhovnicesti, celor pamantesti si celor de dedesubt ;

  -Papa este asemenea lui Hristos, caci in trupul sau traieste Duhul Sfant ;

  -Papa este domnul tuturor si cauza oricarei cauze.

  -Papa este mirele si capul bisericii universale ;

  -Papa nu se poate insela si nu poate face vreo greseala.

  - El este atotputernic caci inauntrul sau exista toata plinatatea puterii si stapanirii ;

  -Papa este mai presus decat Apostolul Pavel, pentru ca potrivit cu chemarea sa sta la acelasi nivel cu Apostolul Petru.
  Din aceasta pricina poate sa nu fie de acord cu Epistolele Sfantului Apostol Pavel si sa dea porunci potrivnice acelora ;

  -Daca papa pronunta o hotarare impotriva judecatii lui Dumnezeu, atunci judecata lui Dumnezeu va trebui indreptata si schimbata ;

  -Papa este lumina adevarului si reflectia lui ;

  -Papa este totul peste toate si pe toate le poate.
  ( sursa:"Dictatura pseudo-stiintei"-Satu Mare-2010- prof.Ioan Vladuca)

  Aceste dogme le aveau de 1000 de ani, dar acum au ajuns sa aiba nerusinarea sa le faca publice.
  Orice om de bun simt intelege ca aceasta este teologia satanei si toti cei care accepta aceasta si mai ales pseudo-clerul papistas, se inchina de fapt prin papa, lui lucifer. Daca acestia sunt de inteles oarecum, clericii "ortodocsi" nu au nici o scuza la ralierea cu ereticii care il socotesc pe papa chiar peste Dumnezeu. Unirea ar fi extrem de simpla. Ei stiu Adevarul la fel ca si diavolul, dar ca si stapanul lor refuza pocainta si prefera sa atraga dupa ei cat mai multe suflete in iad. Normal ca nu mai poti sa-i reprosezi nimic papei ca ai ajuns acolo daca accepti in loc de Dumnezeu, un zeu din lut faurit de insusi lucifer, pe care si l-a facut vicar. Precum vedeti stapaneste mandria nemarginita, dorinta de putere infinita, falsitatea, minciuna, grosolania. Ce fel de unitate ar putea crea vicarul lui antihrist cu un patriarh ecumenist ?Textul este plin de perfidie . Exista o singura Cale, un singur Adevar, un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. Cat s-ar bucura Domnul Hristos sa se intoarca acestia in staulul oilor !
  Dumnezeu sa ne ajute !

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fiti atenti, un pic!
  M-a sunat cineva din Italia si mi-a spus ca papa asta, dupa ce a plecat din Ierusalim si s-a urcat in avion, si-a data DEMISIA!
  Cica, sunt socati italieni...stie cineva, ceva?!

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce spunea Pr.Elpidie:

  "dupa ce noul papa va fi ales ca si conducator al bisericii catolice si mai apoi ca si conducator al panreligiei mondiale – deoarece profetul mincinos va fi conducator al pan-religiei (aceasta isi doresc mintile intunecate ale dusmanului si anume sa-l numeasca pe conducatorul bisericii catolice conducator al tuturor religiilor), atunci natura se va revolta, deja a inceput acest lucru. O serie de fenomene naturale si ne-naturale vor schimba fata pamantului. Veti vedea lucruri pe pamant si in cer care va vor uimi si veti spune: “e normal ce se intampla?” Veti vedea cum natura se va rascula, pamantul si cerul: cerul cu fenomene nemaintalnit si pamantul prin cataclisme distrugatoare, cutremure, furtuni nemaivazute si ciudate, furtuni cu grindina, veti vedea grindina cat mingiile de golf care va distruge totul. Natura insasi nu il va putea suporta pe profetul mincinos care, in numele asa-zisului “mantuitor” [Antihrist. n.n.], va aduce niste schimbari cumplite ce vor distruge multe suflete si le va trimite in iad."

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Sa stiti ca cel de-al treilea razboi mondial va avea trei forme:
  -prima va fi distrugerea economica, care va face ca oamenii sa se supuna si sa faca ce li se va impune de catre dusmanii lor,

  -a doua va fi distrugerea credintei si impunerea deciziilor elitei luciferice, adica a pan-religiei, si

  - a treia forma va fi cea sangeroasa"

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Nu te ingrijora, bunicutule: tu nu il vei vedea pe antihrist, tu il vei vedea doar pe profetul mincinos si i te vei opune, dar tu tinere, tu micutule, tu il vei vedea pe antihrist.

  In zilele noastre se va intampla.
  Eu nu il voi vedea.

  Doar cu profetul mincinos voi lupta. Si ma rog la Dumnezeu sa ne invredniceasca sa Il marturisim pe Iisus Hristos ca pe Dumnezeu al inimilor noastre si sa ne luptam cu profetul mincinos.

  Dupa mine, la putina vreme dupa moartea mea va veni si antihristul. Voi, cei mici, il veti vedea."

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Iata, ce mai spunea Pr.Elpidie:

  "Sa nu va imaginati ca la Vatican va fi liniste. Vor incerca sa-l schimbe pe profetul mincinos.

  Vom avea un Anti-papa, la Vatican vor fi mari tulburari. Dar profetul mincinos va face mare rau. (…)"

  "Nu va ingrijorati daca veti vedea uciderea unui mare politician dintr-un stat apropiat de noi, lucru care sa aduca la asemenea conflict incat sa inceapa razboi. Tari intregi vor fi distruse, conducatori vor fi distrusi. Nu vreau sa va sperii dar toate acestea se vor intampla.

  Pana si de conducatorul Bisericii Ortodoxe se va apropia raul. Se va intampla atata rau, atata nenorocire, incat va rog pe toti cei care iubiti Patriarhia Ecumenica, sa va rugati pentru ceea ce va urma. Acesti oameni (ai Patriarhiei Ecumenice) vor avea multe de suferit.

  Totusi daca vor fi oameni care sa se roage se va amana acest rau. Il rog pe Dumnezeu ca acest Patriarh care este acum sa nu moara cu sange. Daca nu ne vom ruga, acest Patriarh nu va avea o moarte blanda."

 1. Pingback: Vizita și declarația comună a Papei Francisc și a Patriarhului Ecumenic la Ieruslim și diferite alte evenimente | Graiul Ortodox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*