Tandemul PROtv – Patriarhia Română atacă cel mai popular site ortodox

WEB-bor

De la schimbarea conducerii Protv  se observă că renumitul post de televiziune cam face lobby Patriarhiei, promovând pe de o parte bisericile cu sfinte moaște, evenimentele din Deal etc., fără a mai lua în râs pe “pupătorii de oase”, așa cum se întâmpla pe vremea fostei conduceri, iar pe de altă parte, și aici se citește cheia acestei colaborări, s-a difuzat o știre prin care este atacat un site 100% ortodox și asta pentru că, voit, reporterii pro-tv și consilierul Stoica nu știu să citească românește.

Mai precis, este vorba de un articol publicat pe sfaturiortodoxe.ro extras din cartea Tinerii și sexualitatea, scrisă de teologul Danion Vasile, care combate sexul oral, într-un dialog pe un forum cu mai mulți tineri care căzuseră în acest grav păcat. Doar că, reporterii protv arată în reportaj taman invers, anume că articolul promovează acest păcat. Scopul: închiderea celui mai longeviv site ortodox din România (cu peste 120. 000 de afișări lunar). Iată ce declară purtătorul de serviciu, împins mereu la înaintare, când e vorba de declarații josnice:

Internetul e plin de astfel de site-uri pe care Patriarhia Romana le-ar dori inchise. Reprezentantii BOR au reclamat la politie, in repetate rinduri, ca ele folosesc intr-un mod injust termenul de “ortodox”.

Constantin Stoica: “Se prezinta ca fiind site-uri ale Bisericii Ortodoxe Romane, dar nu au niciun fel de aprobare sau binecuvantare. Grav este ca ele nu aduc lumina in sufletele celor care intra pe aceste site-uri, ci dimpotriva mult mai multa confuzie.”

Inca de acum cateva luni, oficialii Patriarhiei au incercat sa afle cine controleaza acest site si altele similare, care, spun clericii, promoveaza o moralitate indoielnica, false valori crestine si promoveaza bigotismul si ezoterismul.

Motivul nu este acel articol, intenționat interpretat greșit, ci mulțimea de articole ce combat ecumenismul, actele cu cip, înșelările precum horoscop, OZN, Halloween, magie, yoga etc. Iar autorii acestor articole sunt în primul rând Sfinții, Marii Duhovnici și teologii mărturisitori ai Ortodoxiei.

Dar, după cum ne-am obișnuit deja cu dictatura tot mai evidentă impusă de ss Daniel, se pare că le-a mai rămas să controleze și mediul on-line, ce încă mai luptă pentru aducerea oamenilor la Dreapta Credință. Doar că așa ceva nu se poate, după cum spune în reportaj distinsa doamnă Director de la Institutul de Informatică.

Este drept că sunt și site-uri făcute de neortodocși, care să discrediteze Biserica, doar că nu trebuie puse la un loc cu site-urile ortodoxe, pentru că nu promovează ecumenismul propovăduit pe site-urile patriarhiei, mitropoliilor etc. Mai jos aveți reportajul cu pricina, de la protv:

13 comments

 1. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  DE CE PRO TV atacă “SFATURI ORTODOXE” și ne reamintește că PATRIARHIA vrea ca toate BLOGURILE ORTODOXE NAȚIONALISTE să fie ÎNCHISE?
  CE LEGĂTURĂ POATE EXISTA ÎNTRE PRO TV (cel mai anticreștin post de televiziune de la noi) ȘI PATRIARHIA ROMÂNĂ?
  PUNCTUL COMUN: MASONERIA…

 2. Valentin Dorneanu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ierarhii și preoții voștri vă vor vinde. Acum prinde contur o realitate văzută dinainte de Sfântul Iustin.
  Sunt vânduți!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  inchiderea siteurlor inseamna incalcarea drepturilor omului. sper ca nu se va iintampla. insa si patriarha are dreptate si nu doresc ca ceea ce scriu sa fie cu suparare. este parerea mea. intradevar un crestin ortodox nu ar scrie mnimic pe un sait numit ortodox fara aprobare si binecuvantare. trebuie si voi sa va asumati unele derapaje de la ortodoxie. sunt multe de zis dar ma opresc aici.

  • marele Păcătos

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Soră dragă, vezi atent că ciocănitorile de la tv rup din context informaţiile şi le întind pe tavă servind NEortodocşii direct de pe sticlă.
   Ni se dă după merit, şi dacă cei întunecaţi sporesc în păcat - primesc şi spurcăciune din beşug, şi dacă o problemă este identificată şi categorizată la treapta gravităţii - rămâne doar să o anihileze, mură-n gură, însă din ce este bun - masonii fac opusul, pentru că tatăl lor e sărmanul şi neputinciosul drac.

  • Iacoboaie Radu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Cred că sunt printre cei mai interesați ortodocși din România în a afla care sunt derapajele de la ortodoxie pe care le-ații constatat și la care dintre bloguri faceți referire. Este o acuzație gravă care trebuie susținută, nu-i așa? Doamne ajută!

   • Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    și eu aș vrea să văd pentru a mă feri, dar și pentru că trebuie corectate și să nu ducă în ispită pe cineva care nu are încă o cale statornică.
    derapaje de la ortodoxie este într-adevăr ceva grav.
    Doamne Ferește!

 4. Fratele Augustin

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta !

  Punctul forte al internetului este ca si daca maine s-ar inchide 1-2 site-uri, in cateva zile, putem face altele.
  Si vom face altele, cu aceeasi informatie .....

  Din pacate pentru ei, nu au control la acest aspect, oricat ar monitoriza, etc ......

  Eu i-as sfatui pe toti care lupta, sa fie mai organizati, sa raspandeasca informatiile utile (pentru ca sunt inca foarte foarte multi oameni care habar nu au pe ce lume traiesc si mai rau este ca se incred in toate prostiile de la televizor, radio, ziare, etc ....)

  Sfantul Parinte Iustin a facut o recomandare: sa fim uniti ! (nu imprastiati) si sa luptam pana la capat !

  • Valentin Dorneanu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   în sfârșit un răspuns pe care îl așteptam de mult. Sfântul Iustin pentru aceasta ne-a spus să fim uniți într-adevăr! Sfinte Iustin , roagă-te lui Hristos-Dumnezeu pentru noi, păcătoșii!

 5. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  OFF TOPIC

  Maica Ecaterina – Despre evrei, legionari și Sfântul închisorilor, Valeriu Gafencu

  martie 22, 2013
  Mărturisiri, Video
  1 comentariu

  Iacoboaie Radu
  Comentariul tău e în așteptare.
  mai 28, 2014 la 11:32 pm

  Nu înțeleg de ce nu apar comentarii la acest interviu. Pe mine, m-au mișcat cuvintele rostite și nerostite. A spune adevărul este o datorie de căpetenie pentru orice creștin.
  V-am cunoscut în treacăt după o conferință la Constanța și vă admir pentru curajul mărturisirii. Cei cărora li s-a iertat mult, au adesea o râvnă deosebită în credința lor. Este cazul și al fratelui Danion și a altora. Este și cazul meu. Uitați-vă cine a fost înainte Sfântul Apostol Pavel și cum a devenit Apostolul Neamurilor…

  Mâine este Înălțarea Domnului, ziua cinstirii eroilor și acest interviu chiar se referă la eroii temnițelor comuniste, a căror jertfă noi, cei de astăzi, trebuie să o prețuim și să o cinstim cum se cuvine. Ei s-au jertfit pentru Hristos și neamul românesc. Ei au luptat pentru adevăr și demnitatea poporului român creștin.

  Să ne rugăm sfinților mucenici și mărturisitori din lagărele și închisorile comuniste, care prin sângele lor au mare îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Intr-o emisiune pe Realitatea TV de luna trecuta, unii participanti au fost foarte indignati de esecul campaniei de vaccinari impotriva cancerului de col uterin.
  In opinia acelor participanti, au fost saiiturile de pe internet (multe crestin-ortodoxe) care au avertizat populatia !

  De unde si noua strategie...

 7. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  OFF TOPIC - Hristos S-a înălţat!

  Nu-i uitaţi pe sfinţii închisorilor comuniste! Radu Iacoboaie
  blogul Discerne, 29 05 2014

  Astăzi se sărbătoreşte, odată cu Înălţarea Domnului, ziua eroilor neamului românesc, toţi aceia care au căzut în războaie şi în temniţe pentru apărarea credinţei, a neamului şi a patriei strămoşeşti. Cu această ocazie, avem onoarea să vă aducem aminte de anumiţi eroi trecuţi cu vederea, în această sfântă zi de reculegere, dar şi de bucurie. Chiar dacă sfinţii închisorilor comuniste sunt cinstiţi pe 14 mai, ei mai sunt încă o dată cinstiţi astăzi, şi încă o dată în Duminica Tuturor Sfinţilor peste 3 săptămâni.

  De ce unii preoţi nu-i mai pomenesc pe mucenicii şi mărturisitorii din închisorile şi lagărele comuniste?

  ,,Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-i mântuiască? Dacă un frate sau o soră sînt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele, Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.” (Iacov, 2:14-17)

  Aceste cuvinte simple dar pline de înțelepciunea Duhului Sfânt, scrise de Sfântul Apostol Iacov, au fost peste timp un îndemn puternic pentru săvârșirea faptelor bune și conlucrării cu Dumnezeu în scopul dobândirii mântuirii sufletului. Ele au fost prezentate într-o formulare scurtă, mai cunoscută: ,,credința fără fapte este moartă”.

  Dacă ne gândim care anume dintre faptele noastre ne apropie cel mai mult de mântuire, vom vedea că poate cea mai nobilă faptă este mărturisirea adevărată a lui Hristos înaintea oamenilor. Pentru că Însuși Mântuitorul ne spune: ,,Cine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, și Eu îl voi mărturisi înaintea Tatălui…” Este vorba de mărturisirea la a Doua Venire a Lui, la Judecata de Apoi, când vom da socoteală pentru tot ce am făcut, dar și ceea ce nu am făcut aici pe pământ.

  Cine sunt cei care L-au mărturisit pe Hristos cu mult curaj și în vremuri de cumpănă? În primul rând, Sfinții Mucenici, cei care au primit cununa muceniciei și moarte mucenicească pentru mărturisirea credinței lor în Hristos și care nu s-au lepădat de El indiferent de amenințări, batjocuri sau torturi.

  De aceea, ortodoxia, care este creștinismul autentic și neschimbat dintru începuturile sale, aduce veșnică recunoștință tuturor celor care au fost martirizați pentru dreapta credință, care au mărturisit pe Hristos chiar cu viața lor. Mulți dintre ei au fost canonizați și sunt trecute numele lor în calendarul nostru ortodox, iar în Sinaxarul zilei se amintește despre viața lor.

  Alții însă, cum sunt martirii temnițelor comuniste nu au fost canonizați nici până acum de Sinodul BOR, pe pretextul apartenenței lor la Mișcarea Legionară, pentru că mulți dintre deținuții politici erau membri sau simpatizanți ai acestei mișcări de resurecție națională, anticomunistă și antimasonică.

  Păi, cum să-i canonizeze când este fapt dovedit acum că Patriarhul este și mason și ecumenist? Ba, a mărturisit și reiau această declarație a sa, pe care am mai subliniat-o, și anume că atât timp cât va trăi el, nu va fi canonizat niciun legionar. Și într-adevăr naționaliștii (legionarii) sunt în tabăra exact opusă francmasonilor și comuniștilor.

  Întrebarea din titlul acestui articol este așadar pe cât de legitimă, pe atât de gravă. Pentru că există destui preoți atât în țară cât și în străinătate, care din motive mai mult de ei știute, nu mai pomenesc la Sfânta Liturghie când ies cu Sfintele Daruri și la alte slujbe, pe cei care au suferit prigoana sălbatică a comunismului și au murit în lagăre de muncă (de exterminare prin muncă mai exact) și în închisori, unii zăcând și astăzi în gropi comune neștiute. Oare ei chiar nu știu ce s-a întâmplat în perioada acestui regim diabolic de minciună și teroare, adică profund inuman?

  Importanţa mărturisirii sfinţilor în Biserica Ortodoxă

  De ce foarte mulți monahi și unii preoți îi cinstesc pe acești sfinți ai inchisorilor comuniste iar alții nu? Care este motivul real și determinant care îi împiedică să-și facă datoria creștină și misiunea de preot până la capăt? În schimb, observăm că unii îi pomenesc pe ,,eroii revoluției”. Care revoluție, fraților? A lui Ion Iliescu, care a acreditat această aberație și a creat până și un Institut al Revoluției? Care revoluție, când acum știm foarte bine că în decembrie 1989 a existat o lovitură de stat masonică, organizată de serviciile secrete străine şi mascată sub paravanul revoluției? Nu a existat nicidecum o revoltă cu totul spontană a populației, ci o manipulare odioasă a poporului român. Au existat realmente agitatori și mercenari plătiți pentru a face să explodeze nemulțumirile românilor și a-i determina să se revolte împotriva dictaturii, de care nici nu avuseseră cunoștință.

  Este revoltător și strigător la cer să vedem și astăzi atâta frică de ierarhia superioară, atâta nepăsare, uitare sau împotrivire față de acești sfinți mucenici ai neamului românesc. Dacă patriarhul Daniel și unii episcopi cer imperativ acest lucru, ca să nu fie pomeniți la slujbe, ei trebuie pur și simplu să se execute chiar dacă este împotriva conștiinței lor, care este glasul lui Dumnezeu?

  Să ţinem minte un aspect foarte important. Biserica nu se poate confunda niciodată și nici reduce la nivelul instituției Bisericii Ortodoxe Române. Din Biserică fac parte toți enoriașii sau credincioșii ortodocși, împreună cu clericii și monahii. Sfintele Taine ale Bisericii se oficiază împreună. Unii dintre credincioși cântă în același timp cu strana într-o desăvârșită armonie.

  Sfinţii români

  Știm că poporul român are deja evlavie la unii dintre sfinții închisorilor comuniste precum Ilie Lăcătușu, Valeriu Gafencu, Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa și alții, care nu numai că au mărturisit și apărat ortodoxia, dar au salvat şi demnitatea poporului român. Nu s-au lepădat de credința ortodoxă și nici de convingerile lor morale, pentru a îmbrățișa ideologia satanică și nivelatoare a comunismului internaționalist, care aspira să domine întreaga omenire.

  A nu-i cinsti astăzi pe sfinții inchisorilor comuniste, credem că nu este doar o impietate sau un gest de nerecunoștință. Înseamnă practic anularea jertfei lor pe altarul ortodoxiei și neamului românesc. Adică jertfa lor benevolă pentru Hristos și pentru noi a fost cu totul inutilă și zadarnică? Nu a fost rodnică pentru urmașii lor? Ei sunt adevărați creștini, care și-au purtat crucea de creștin până la capăt. Jertfa lor se poate asemăna în mare măsură cu însăși jertfa Fiului lui Dumnezeu pentru răscumpărarea păcatelor omenirii și mântuirea omului.

  De asemenea, credem că ar trebui pomeniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, și pe lângă ei și alți Sfinți, precum Sfinții Martiri Brâncoveni, al căror an omagial îl trăim. Sfinții Mucenici și Sfinți Mărturisitori ai ortodoxiei: domnitorul Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei. Lor li se alătură Sfetnicul de taină Ianache Văcărescu, decapitat și el atunci la Instanbul pe 15 august 1714. Mare prigoană a suferit în acel timp și Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, cinstit în inima Bucureștiului în mănăstirea care îi poartă numele, care nu de mult a aniversat 300 de ani de existenţă.

  Concluzii

  Din Cuvânt înainte rostit de Preot Protoiereu Dumitru Păun (ucenic al părintelui Calciu), Cuvânt Înainte la cartea “Cuvinte vii” – Părintele Gheorghe Calciu.

  Iată ce spune un elev al Părintelui Gheorghe Calciu:

  “Cred că primul lucru pe care ni l-a transmis [părintele] a fost un foarte dezvoltat simț al nesupunerii în fața necredincioșilor. Or, repet, cum “sistemul” însuși – cu toate angrenajele lui, dar mai ales, cu neoamenii lui – era fără-nici-un-Dumnezeu, este de la sine înțeles cui îi deveniseră dușmani părintele Calciu și “calciștii” lui. Nu-i însă mai adevărat că, de departe, cea mai puternică armă împotriva neomeniei amintite era tot învățătura părintelui nostru: nu trebuie să întoarcem și celalalt obraz în fața celor ce ne batjocoresc, ci mai degrabă să respectăm verticalitatea cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe om și să urmăm exemplul Mântuitorului, Care, atunci când a fost lovit peste obraz, nu l-a întors și pe celălalt, ci a cerut socoteală zicând: “Dacă am vorbit rău, dovedește că este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce mă bați?” (Ioan: 8,23).

  O credință dreaptă. DREAPTĂ! Dreapta credință și încă un lucru… Un fapt care ne-a demonstrat nouă, elevilor lui, ceea ce avea să-i demonstreze lumii întregi, mai târziu: ne-frica de moarte.”

  În încheiere, te invit să vizionezi documentarul de mediu-metraj “Piepturi goale şi buzunare pline”, despre martirii de la Revoluţia din 1989, realizat de către Cornel Mihalache în 2011. Este cel mai important documentar românesc făcut în ultimii 10 ani.

  Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci te invit să citeşti şi:

  secţiunea Ortodoxie pe Discerne

  Protestele naţionaliste împotriva exploatărilor cu cianuri şi prin fracţionare hidraulică – libertate sau abuz al democraţiei? (1 decembrie 2013)

  Legea condamnării legionarilor folosită împotriva naţionalismului şi patriotismului românesc, împotriva drepturilor omului şi împotriva Constituţiei (3 decembrie 2013)

  Legea lui Crin Antonescu, Roşia Montană şi viitoarea cenzură din România (4 decembrie 2013)

  Modificarea O.U.G. 31/2002 este un atac la adresa conştiinţei ortodoxe a poporului român şi la adresa democraţiei (5 decembrie 2013)

  Eşti mândru că eşti român? Demonstrează! Cum să aperi democraţia fără a ieşi în stradă (26 ianuarie 2014)

  Hristos S-a înălţat!

  Articol scris de Radu Iacoboaie.

  Vă invităm să citiţi şi articolul 7 apeluri către români, de Radu Iacoboaie, precum şi să citiţi pe îndelete cartea lui Radu aici şi să daţi mai departe acest articol

  Material editat şi formatat de Ştefan Alexandrescu

 1. Pingback: Presa vândută Chevronului reclamă numele Bisericii Ortodoxe Române, implicat în disputa privind gazele de şist | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 2. Pingback: PATRIARHUL DANIEL ȘI OCULTA NE ADUC CENZURA… FERICIȚI CEI PRIGONIȚI!… – Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei, 18 martie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*