Bashar al–Assad a fost reales preşedinte al Siriei. NATO nu recunoaște rezultatele

Bashar al – Assad a fost reales preşedinte al SirieiBashar al-Assad a fost reales preşedinte al Siriei, cu 88,7% din voturile electoratului, a anunţat preşedintele parlamentului, Mohammad al-Laham.

Curtea constituţională electorală din Siria a comunicat, anterior, că participarea la vot a fost de 73,4%, la scrutin participând 11,6 milioane de persoane din cele 15,8 milioane cu drept de vot.

Este prima oară în ultimii 50 ani când la acest scrutin iau parte mai mulţi candidaţi.

Bashar-al Assad este la al treilea mandat.

Siria a organizat alegeri prezidenţiale în ciuda războiului civil care devastează ţara de mai bine de trei ani. De altfel, scrutinul s-a desfăşurat doar în zonele controlate de regimul Assad, nu şi în cele în controlate de rebeli.

„Bashar al Assad a obţinut 10.319.723 de voturi, adică 88,7% din voturile valide. Îl declar pe Bashar al-Assad câştigătorul alegerilor” a declarat Mohammad Jihad al-Laham, purtător de cuvânt al Parlamentului

Pentru prima dată în ultimele cinci decenii, la alegerile prezidenţiale din Siria au candidat mai mulţi politicieni, chiar dacă au obţinut scoruri foarte mici. Hassan Nouri, profesor de economie şi fost ministru, a primit 4,3% din voturi, în timp ce Maher Hajjar, antreprenor şi parlamentar, a luat 3,2 procente.

Până la alegerile de marţi, şeful statului sirian era ales prin referendum. Practic, precedentele scrutinuri prezidenţiale au fost, de fapt, referendumuri pentru aprobarea lui Bashar al-Assad sau a tatălui acestuia. Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen a anunţat că niciuna dintre cele 28 de ţări membre ale NATO nu va recunoaşte rezultatele.

2 Comments

 1. Bine că le recunosc pe cele din Ucraina !
  Ar fi şi culmea să nu-şi recunoască amestecul clar în treburile interne ale unui stat independent !

 2. Rădăcinile evreieşti al noului preşedinte ucrainian, Petro Poroshenko, “regele de ciocolată” şi prim-ministrul jidan Arseniy Yatsenyuk
  Petro Poroshenko Senate of Poland.jpg Ukraine who’s who: Arseniy Yatsenyuk

  Conform celor anuntate de CNN, oligarhul miliardar Petro Poroshenko, al carui imperiu include fabirici de ciocolata, este noul presedinte al Ucrainei obtinand 56% din voturi in alegerile de duminica. Publicatia americana The Jewish Daily Forward informeaza ca Poroshenko este cel putin pe jumatate evreu ceea ce il pune in tandem cu primul ministru Arseniy Yatsenyuk, care are aceeasi origine etnica.
  Acest lucru pare ciudat pentru o tara care tocmai a trecut printr-o “revoutie” in care puterea strazii a fost asigurata de elemente descrise ca “neo-naziste” atat de catre liderii rusi cat si de cei americani. In timp ce partide ca Svoboda sau Sectorul de Dreapta ofereau luptatorii de strada asigurand motorul acestei “revolutii”, volanul pare sa fie in mainile Victoriei Nuland, asistentul secretarului de Stat, si al colegilor sai.
  Potrivit aricolului din Jewish Daily Forward, “Ukraine Presidential Frontrunner Petro Poroshenko and His Secret Jewish Roots: Chocolate King’s’ Father Was Jew Who Took Wife’s Name”, tatal “regelui ciocolatei” a fost un evreu care si-a schimbat numele prelunad numele sotiei.
  De altfel, purtatoarea de cuvand a lui Poroshenko, a cerut revistei Forbes Israel sa stearga numele sefului ei dintr-o lista cu cei mai bogati evrei din lume.
  In mod similar, primul ministru Yatseniuk, incearca sa se prezinte ca un ucrainian pur. Totusi, in anul 2009 Oxford Analytica afirma ca Yatseniuk “s-a nascut in 1974 la Cernauti din parinti evrei-ucrainieni”. Oxford Analitica, a fost fondata in 1975 si este o retea independenta cu peste 1000 de experti la Oxford si in univeristati si institute de cercetare din intreaga lume.
  Mai mult decat atat, in editia din octombrie 2009, ziarul israelian Haaretz publica un articol in care sunt prezentate eforturile intreprinse de evreii ucrainieni pentru a-l face pe Yateseniuk sa-si recunoasca originile. De Dr. Patrick Slattery via DaviDduke.com

  Sursa: FrontPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments
scroll to top