Conferință la Timișoara – “Gazele de Şist- Şansă sau Dezastru?”

Timisoara conferinta gaze de sist

Asociaţia Prologos Timişoara şi Asociaţia ProPhilharmonia vă invită Miercuri, 11 iunie 2014, la ora 18:45 la Filarmonica Banatul-Sala Capitol pentru a participa la o conferinţă şi dezbatere cu titlul “Gazele de Şist- Şansă sau Dezastru?”.

În cadrul conferinţei vor expune prezentări, încercând să dea răspunsuri la această dilemă invitaţii: prof. univ. dr. Vlad Codrea, geolog, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Petre Urdea, geolog, Universitatea de Vest din Timişoara, conf. univ. dr. Nicolae Diminescu, biolog, Universitatea de Vest din Timişoara şi ing. dr. Dimitrie Muscă, manager general al C.A. Curtici. Moderator va fi dl Ioan Savu.

Se încearcă clarificarea unor probleme, în contextul în care nu au existat dezbateri publice care să răspundă întrebărilor societăţii civile legate de această tehnologie controversată sau a riscurilor de mediu. Problematica este cu atât mai arzătoare şi locală, cu cât s-au dat concesiuni şi acorduri pentru exploatare în mai multe localităţi din judetul Timiş.

Intrarea publicului este liberă.

4 Comments

  1. A fost filmata, nu stiu daca si cand se va pune pe youtube. Dupa cum observati pe afis scrie Universitate dar, cu o zi inainte (marti seara), li s-a comunicat organizatorilor ca nu mai pot folosi sala respectiva, si din motive “binecuvantate” nici profesorii de la UVT invitati nu ne-au onorat cu prezenta. Din fericire Sala Capitol este la 10 minute distanta si cine a avut de venit a venit, din pacate foarte putini, undeva pana in 100 de persoane. La UVT nici nu au fost lasati organizatorii sa puna afise de directionare catre noua locatie dar cred ca a stat cineva sa indrume pe cei care au venit acolo.

  2. LANSEZ INVITAȚIA PENTRU FRAȚII NOȘTRI DE PRETUTINDENI SĂ NE ÎNTÂLNIM LA MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ, SÂMBĂTĂ 14 IUNIE, PENTRU A PARTICIPA LA PARASTASUL DE UN AN DE ZILE AL SFÂNTULUI PĂRINTE IUSTIN PÂRVU.
    Este și un bun prilej pentru a ne cunoaște și a ne sfătui. Ne vom întâlni cu siguranță, dacă ne dorim mult acest lucru. Doamne ajută!

  3. Nu vad de ce se mai discuta. De ce sa mai discutam, ca sa ne aflam in treaba? Situatia este foarte clara daca tinem cont de efectele devastatoare din SUA dupa 40 de ani de fracturare hidraulica sau dupa 25 de ani de fracturare in Australia. Ce sa mai discutam? Nu se vede clar ce efecte sunt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments
scroll to top