VIDEO. A ÎNCEPUT RĂZBOIUL: Israelul a lansat ofensiva terestră în Fâşia Gaza, la ordinul lui Benjamin Netanyahu

[youtube=https://youtu.be/AwUfi1J4qBM]

fasia gaza israelIsraelul a lansat joi seară o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, după zece zile de raiduri soldate cu 237 de morţi, a anunţat armata într-un comunicat, transmite AFP, potrivit Agerpres.
‘După zece zile de atacuri aeriene, maritime şi terestre ale Hamas şi refuzurile repetate de calmare a situaţiei, armata a lansat o operaţiune terestră în Fâşia Gaza’, a indicat un comunicat al armatei.
Guvernul israelian a ordonat armatei să lanseze această operaţiune terestră cu scopul ‘de a lovi semnificativ infrastructurile teroriste ale Hamas’ şi ‘să readucă securitatea pentru cetăţenii Israelului’, conform comunicatului.
Această acţiune va include operaţiuni de infanterie, de artilerie şi ale serviciilor de informaţii, sprijinite de aviaţie şi de marină, a adăugat armata.
În acelaşi timp, armata bombardează extrem de intens Fâşia Gaza prin aer, mare şi prin tiruri de tunuri comasate la frontieră, potrivit AFP.
Operaţiunea armatei israeliene ‘are loc de la nordul la sudul Fâşiei Gaza, au fost desfăşurate extrem de multe forţe’, a indicat comentatorul militar al televiziunii israeliene.
Ministrul egiptean de externe Sameh Shukri a criticat ferm joi Hamas, estimând că mişcarea islamistă palestiniană ar fi putut salva zeci de vieţi dacă ar fi acceptat armistiţiul propus în această săptămână de către Cairo şi care a fost acceptat de Israel. Ultimul avertisment: 100.000 de locuitori din Fâşia Gaza au primit notificări să-şi evacueze domiciliile.

| romaniatv.net

5 Comments

 1. acolo război, dincolo război, dacă mai lansează pe la metrou în londra unul o amenințare teroristă ia foc europa

 2. DOAMNE iarta-na ca suntem pe pamintul nostru dat
  slugi la rau si la jidani
  DOAMNE iarta-ne de prostia in minciuna
  ce in mormant ne vrea
  DOAMNE Iarta-ne mandria cea spurcata
  ce spre iad ne a arunca
  si ne iarta DOAMNE ca Talantul dat
  noi vrem doar a-l ingropa
  amin.

  1. Chestia cu teroristii Hamas este praf in ochii prostimii. Vor sa faca ce au facut colonistii americani, din “pieile rosii” (nativii nord-americani). Prin masacrele comise au distrus o ciivilizatie si o cultura. Se estimeaza ca in momentul debarcarii lui Columb pe coasta Cubei, in 1492, in America de Nord traiau circa 60.000.000 de amerindieni. Ultimul recensamant arata ca, in prezent, numarul acestora se ridica la maxim 2,7 milioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments