Ereticii copți primiți în Sf. Munte Athos cu mesaje de la papa lor, Tawadros

Iată cum ereticii monofiziţi se folosesc de mănăstirile ortodoxe pentru a se legitima ca fiind ortodocşi. Mai grav este că monahii noştri nu dau mărturia cea bună, încât să nu primească pe eretici în biserici şi nici salutul papei lor, care nu se leapădă de blasfemiile la adresa Mântuitorului. Din toate aceste îmbrăţişări şi pupături cu ereticii, creştinul de rând poate cădea în înşelarea de a crede că şi monofiziţii sunt ortodocşi, fapt pentru care vor da socoteală mănăstirile şi ierarhii ortodocşi implicaţi.

7

Atena:. Cu binecuvântarea papei Tawadros al II– lea o delegatie la nivel înalt a Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria și a toată Africa a făcut o vizită istorică în republica monahala a Sfântului Muntele Athos pe 25 mai 2014. Arhimandritul Efrem, stareţul mănăstirii Vatopedu din Muntele Athos a primit delagaţia episcopilor ortodocși copți.
Delegația coptă a fost condusă de episcopul Anba Paulose de Atena și a toată Grecia și a inclus pe episcopul Julius al Egiptului Antic, episcopul Anba a sediului de Est, episcopul Makary de Sud Shubra și alți prelați.
Au avut loc discuții detaliate cu privire la monahismul copt și la tradițiile monahale ortodoxe orientale. De asemenea, a fost luată în discuţie situația actuală a vieții creștinilor copți din Egipt. Salutări speciale pentru Papa Tawadros au fost trimise de către stareții de la Muntele Athos.
Delegația s-a întâlnit și cu Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și a toată Grecia, care este primat al Bisericii Greciei. Delegația coptă a transmis salutări de dragoste de la Papa Tawadross pentru Biserica Greciei și, în schimb un mesaj special de salut a fost transmis de către Arhiepiscopul Ieronim, Papei Tawadros al II-lea.

| theorthodoxchurch.info

12 comments

 1. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu pot să cred. Este vorba despre mănăstirea Cutlumușm, aproape de Kareya, care se pronunțase și ea împotriva ecumenismului...

 2. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Erată: Cutlumuș

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu vad ca e vorba de Vatopedu (poze si text). Probabil au trecut si pe la alte manastiri...

  • Iacoboaie Radu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Iertare. Am confundat-o cu Cutlumuș. Se vede în vreo fotografii puțin marea. Da. Este Vatopedu, o mănăstire unde viețuiesc peste 100 de monahi. Păcat că ereticii sunt primiți așa.

  • Iacoboaie Radu

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Se poate să fi vizitat mai multe mănăstiri. Zidurile din cărămizi roșii sunt la Cutlumuș.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Intr-o emisiune la Tv un preot a spus ca manastirea Sf Antonie cel Mare, a fost ORTODOXA pana in sec al X lea, cand coptii au preluat-o cu ajutorul musulmanilor...
  Aceasta faradelege se mentine pana in ziua de azi.

  Tot in acea emisiune s-a spus ca pustia nisipoasa a Egiptului a inflorit la propriu (profetia lui Isaia) in jurul manastirilor ortodoxe. In mijlocul desertului, au aparut sute si sute de hectare cu paduri, pajisti etc cu harul lui Dumnezeu. Caderea in erezie alaturi de represiunea islamului, au readus desertificarea si nispul.

  Poate cineva aduce argumente istorice in acest sens; lucrurile sunt putin cunoscute...

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu sunt eu vreun expert in teologie dar din ce scrie pe wikipedia, se pare ca...

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   uite, documenteaza-te de aici, nu de pe wikipedia, pe care poate scrie orice .. eretic
   http://www.apologeticum.ro/2008/09/monofizismul/

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dincolo de disputele teologice se vorbeste de ,,minoritati crestine'' in Orientul Apropriat (copti si aramei) ca o minoritate religioasa si nu etnica. Pana la urma ce sunt ei? Sunt urmasii vechilor rase nearabizate sau sunt doar minoritati religioase?

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Lucrarea asta spurcata bate departe, chiar si la voi pe sait.
  Ce sunt acesti copti si ce anume afirma ei?
  Cei ce cunosc aceste aspecte nu se obosesc sa le arate si celorlalti. Eu de pe saitul vostru nu inteleg nimic. Luminati-ne si pe noi restu. Voi aici vorbiti cunoscand problema. Majoritatea insa nu o cunosc.
  Deci va rog detalii.

 8. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ECUMENISMUL ÎNCEARCĂ SĂ ÎNGROAPE ORTODOXIA!
     Radu Iacoboaie, 5 iulie 2014

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul! Fiecare pas făcut de noi spre ecumenism înseamnă un cui bătut la sicriul ortodoxiei...
    Frați ortodocși, Evanghelia Sfântului Ioan, în capitolul 10 (Iisus, Păstorul cel bun, și oile Sale) ne vorbește despre Mântuitorul Iisus Hristos și despre iubirea Lui nemărginită față de noi, cei care credem cu adevărat în El. În versetul 15 este scris: ,,Precum Mă cunoaște Tatăl și Eu cunosc pe Tatăl. Și sufletul Îmi pun pentru oi.” Iar în versetul 27: ,,Oile Mele ascultă de glasul Meu, și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine.” Așadar, noi ortodocșii suntem cei care mergem după învățătura lăsată de Mântuitorul nostru.
    În privința unirii (în sensul de ecumenicitate, nu ecumenism), consider că versetul 16 ne spune foarte clar: ,,Am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor.” Cu alte cuvinte, mântuirea s-a dat și celorlalte neamuri, în afara celui iudeu din vechime.
    Piatra de poticnire pentru ecumeniști însă este interpretarea care se dă acestor cuvinte ,,și va fi o turmă și un păstor”. În contextul prezentat, se subînțelege că ,,Păstorul” este Hristos și ,,turma” este mulțimea credincioșilor care cred în El și fac voia Lui (ortodocșii). Este un adevăr incontestabil.
    Ecumeniștii, mergând pe linia interpretării sectare tendențiose, a scoaterii din context a unor pasaje din Sfânta Scriptură, înțeleg și spun cu totul altceva. Ei se gândesc că este vorba despre un Păstor din lumea aceasta iar cel mai îndrituit pentru ei este desigur Papa, care guvernează în calitate de conducător politic statul independent Vatican, și păstorește în același timp peste un miliard de credincioși catolici din toată lumea.
    Ecumeniștii nu fac altceva prin această interpretare strâmbă, deformată, decât să readucă în actualitatea vremurilor pe care le trăim a dorinței fariseilor și cărturarilor iudei, inclusiv a zeloților, de a avea un conducător, un împărat din lumea aceasta. Și negreșit va deveni. Se va prezenta în locul lui Hristos pe care nu L-au primit și îl vor primi pe antihristul care va veni, după cum este profețit în Cartea Apocalipsei. Dar greșeala se vede și din această strămutare a ,,dorinței” acesteia. Atunci, ei se străduiau din răsputeri să scape de sub jugul robiei stăpânirii romane, căutau dreptatea lumească. Nu întâmplător arhiereul Caiafa îi instigase împotriva Lui Hristos, gândind că este mai bine să moară un om și să fie salvat neamul lor, profețind răstignirea Sa.
    Evreii sioniști, care merg în continuare pe teza poporului ales de Dumnezeu și se simt perfect îndreptățiți să conducă și să stăpânească întreaga lume, așteaptă și astăzi pe Mesia. Și multe semne din jurul nostru ne fac să credem că timpul antihristului se apropie. De aceea AU NĂSCOCIT ECUMENISMUL, PENTRU A PREGĂTI TERENUL LUI ANTIHRIST. Și nu l-au inventat de azi de ieri. Este programat de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
    De ce este necesară această unire ecumenistă? Unirea credincioșilor este imperativ necesară pentru a-l întrona pe antihrist ca împărat al lumii întregi, o lume în care trebuie să existe o singură religie, un singur guvern, o singură justiție, o singură monedă (și aceea virtuală, în mediul electronic). Iar dacă statele lumii, îndeosebi cele ortodoxe se vor opune ecumenismului, credem că se va declanșa cel de-al treilea război mondial. Oricum este profețit. Și dacă un singur stat care deține arme nucleare va ataca, se va ajunge la un război devastator. Și cei care vor supraviețui îl vor accepta mai ușor pe antihrist, care le va promite pacea...
    Este la o scară mult mai mare, cam ceea ce s-a petrecut în fosta Iugoslavie, unde ortodocșii s-au opus în mod hotărât unirii cu ereticii catolici și unde, sub pretextul nerespectării drepturilor omului de către regimul Miloșevici etc., au intervenit brutal forțele militare ale NATO, care au bombardat luni în șir acest stat vecin cu România, inclusiv capitala sa Belgradul. Mergeți să vedeți și astăzi urmele acestui război.

    MASONERIE - COMUNISM - ECUMENISM. Ecumenismul este așadar o formă a globalismului actual, care vizează globalizarea religioasă. Dar nu există nici un motiv îndreptățit pentru realizarea acestui proiect globalizant. Cum să faci un ghiveci din toate religiile și credințele lumii pentru a-i aduna pe toți laolaltă și să iei câte ceva de la fiecare? Adevărul nu este fragmentar. Ei zic că nici o religie nu deține adevărul absolut. Total greșit. Ei zic că toți avem același Dumnezeu. Nu este adevărat. Există un singur Dumnezeu, Viu și Atotputernic, Creatorul tuturor celor văzute și nevăzute și nenumărați zei mincinoși creați de mintea omului. Și mai există și unii oameni care se cred pe pământ dumnezei în mândria lor luciferică: masonii. În ortodoxie însă, omul tinde spre dumnezeire (sfințenie) iar smerenia înseamnă să te consideri pe tine cel mai mare păcătos... Amin

     Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie
     5 iulie 2014

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ciudat intradevar, dar oare avem noi Duhul adevarului si stim noi ce se intimpla cu adevarat?
  Sa speram ca Coptii si-au venit in fire si vor sa se intoarca la Ortodoxia adevarata.
  Din cite am citit se pare ca si BOR este "prietena" cu biserica Copta, oferindu-le o biserica ca sa slujeasca.

  Multumesc lui Radu pentru cuvintele frumoase si adevarate, ecumenismul va aduce religia aNTIHRIST-ului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*