Atac bolşevic la Mişcarea Legionară: RîC, ce-şi arogă cuvântul ortodox, aseamănă doctrina legionară cu dictatura băsesciană

Condamnarea lui Voiculescu – știrea dezbătută zilele acestea la maxim în mass-media nu putea să nu fie exploatată după interese politice și de manipulatorii de serviciu, cunoscuți în mediul ortodox, ca rîcari. Pornim de la următoarea lor declarația:

Altfel, intrasigenta scelerata a unora nu e ceva nou in istoria noastra recenta. Discursul vituperant impotriva “politicianismului” si a coruptiei a fost marota legionarilor (dar si a lui Carol al II-lea) care, la fel ca “intransigentii” de astazi, erau dispusi sa bulverseze structurile sociale ale Romaniei si sa bage multi oameni in puscarie, cerand pedeapsa cu moartea.

Câtă perversitate și atac direct la Sfinții Închisorilor, dați de Mișcarea Legionară!!! Îi numește scelerați!!! Adică Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Justin Pârvu, Valeriu Gafencu, Părintele Gheorghe Calciu au fost extremiști și scelerați și sunt asemănați cu Băsescu. Cât de parșiv se folosesc de un scandal politic pentru a împușca doi iepuri: Băsescu și obsesia lor dimpreună cu sioniștii – Mișcarea Legionară. Oare, în plin post, un site, auto-intitulat ortodox, se poate preta la un atac atât de mizer la elita duhovnicească și naționalistă a României sec. XX? Cum poți asemăna atât de răutăcios dorința legionarilor pentru o Românie ortodoxă, de sine stătătoare, fără trădători și vânzători de țară, cu lupta exclusiv politică a regimului băsescian, plin de trădători de țară, ce jefuiesc tot ce-a mai rămas după jaful bolșevicilor lui Ilici Iliescu??? Acești nefârtați se folosesc de multe ori de știrile bombă pentru a le deturna într-un atac furibund la Mișcarea Legionară. Probabil i-ar ataca și pe voievozii Ștefan cel Mare și Sfânt, Mihai Viteazu sau Vlad Țepeș pentru că au fost prea duri cu hoții și tâlharii, cu boierii asupritori și vânzători de țară!!!

Și nu este prima dată, acest episod făcând parte dintr-un întreg serial de blasfemiere subversivă a Sfinților Închisorilor, pus la cale de administratorii site-ului cuvântul-ortodox – varianta tristului de amintire razbointrucuvant. Aceasta preocupare a lor de a distruge orice atitudine ortodoxă și naționalistă spune totul despre cine se află în spatele “pălăvrăgelii ortodoxe” – ce s-a reinventat în cuvantul-ortodox.ro. Să ne ferească Dumnezeu de așa cuvinte “ortodoxe”, ce propagă atacuri și idei greșite, cu scop politic, despre ce-a avut mai bun și mai frumos România în ultimile sute de ani. Atenție mare când îi citiți, dar mai bine nu-i mai citiți, căci: Manipularea este politica după care-și conduc activitatea online rîcarii de la “cuvântul ortodox”. Dumnezeu să vă certe, nefârtaților! Sfinții pe care-i batjocoriți vă vor judeca!

Spre luare aminte:
În cartea sa “Cărticica şefului de cuib”, autorul în persoana Căpitanului afirma că Mişcarea categoric nu este şovina, nu are nimic cu nimeni de bună credinţă ci are împotriva trădătorilor de neam şi de ţară, a vânzătorilor de ţară, care sunt adevăraţii duşmani ai ţării, credinţei şi implicit ai lui Dumnezeu. Tot el spune: “Legionarul trebuie sa fie un om de fapta. Prin fapta lui, prin munca lui, el va cladi din temelii Romania cea noua.” Sau: “Viața legionară este frumoasă. Dar nu e frumoasa prin bogăţie, prin viaţă de petreceri şi lux, ci e frumoasă prin mulţimea primejdiilor pe care le oferă legionarului, frumoasă prin nobila camaraderie care leaga pe toţi legionarii din ţară într-o sfânta frăţie de luptă; înălţător de frumoasă prin atitudinea în faţa suferintei sau: “Legionarul să vorbeasca puţin. Oratoria lui să fie oratoria faptei ” și nu în ultimul rând: ”Ajută-ți fratele cazut în nenorocire. Nu-l lăsa”.

24 Comments

 1. Fratilor credeati ca DRACU poate sta cuminte in post? Sa vedeti CIRC la malu marii ca de CARNAVAL se ocupa altii. In curind cu o relatare din teren. Maine lucram la montaj. DOAMNE AJUTA.

 2. E vechi anti-romanismul “razboitorilor”. Sunt finantati sa faca asta. Ierarhi ecumenisti sunt in spatele lor. Au avut mereu misiunea sa distorsioneze mesajul marilor duhovnici si sa indice solutii moarte pentru cei care au cazut in capcana de a lua de bun ce scriu ei.
  Poate nu v-ati dat seama de ce au si schimbat numele site-ului:
  1. Vor sa-si aroge opinia ortodoxa printre publicatiile politice online.
  2. Sa nu deranjeze pe cei politicaly corect
  3. sunt mai de luat in seama daca lovesc in legionari.
  Ce nu fac tradatorii pentru faima, bani si trafic?

 3. si mie mi s-a parut suspecta schimbarea numelui la site.. cica sa nu fie catalogati extremisti.. astia se delimiteaza de p Calciu, de p Steinhardt si de Hristos care s-au identificat prin cuvinte incorecte politic, interesandu-i doar Adevarul… astfel, e explicabila lovirea continua a legionarilor
  legionarii au fost crema acestei tari si si-au inchinat toata viata slujirii Bisericii si Neamului.. corect spus ca model le-au fost voievozii… Capitanul Corneliu Zelea Codreanu a fost ultimul voievod al acestui neam
  trebuie aflat cine-i finanteaza pe acesti baietasi.. deocamdata o sa recomand camarazilor mei sa boicoteze acel blog anti-romanesc

 4. Doamne Sfinte, pentru rugaciunile tuturor Sfintilor din inchisori, marturisitori ai credintei ortodoxe si a tuturor, mucenicilor si mucenitelor, cuviosi si cuvioase, pustnici, dreptilor, impreuna cu soborul ingeresc, cu Inaintemergatorul si cu Preasfanta Ta Maica, miluieste-ne pe noi toti!

 5. E ceva putred , mai ales ca ei nu publica toate comenturile care se fac articolelor, ci isi rezerva dreptul sa le filtreze si sa publice doar pe cele care sunt laudative la adresa lor. Doamne ajuta .

 6. Ar fi bine sa ne amintim mereu ce a spus Sf. Parinte Calciu: “O sa se bata cu noi si morti, iar noi o sa fim alaturi de voi ca sa ne aparati. Si morti vom izbandi!”

 7. după ce s-a realizat bloșevizarea mânăstirii Petru-Vodă, unde nimeni nu mai poate spune adevărul, e limpede ce urmează! Doamne miluiește!

 8. de ce nu înțeleg ei că monahul Teodot făcea parte din eiltă?! nu din cei ce trebuie alungați! asta e o prostie a celor ce conduc mânăstirea, a celor ce conduc biserica – mitropoliți , patriarhi, oricare ar fi sunt și rămân niște oarecare

 9. dar cred că toată această operă face parte din lucrarea lui Dumnezeu prin ajutorul Sfântului Gheorghe Calciu Dumitreasa. Se vor vindeca cei implicați de ceea ce era și în Pitești – de boala demascărilor. Au găsit pe monahul Teodot țap ispășitor a unei vine care nu există. A făcut rău cuiva ? A scos adevărul la iveală. Sfinte Părinte Gheorghe Calciu, mărturisitor în fața relelor sistemelor de reeducare și împotriva apostaziei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi, cei din generația actuală, greu încercată de încețoșare, lipsa mărturisirii și împuținarea credinței din suflete!

 10. OFF TOPIC IMPORTANT

  ,,În 1959 comuniștii au risipit obștea și părintelui Arsenie Boca, deja martirizat prin închisori și la Canal, i-au interzis activitatea preoțească până la moartea ce a survenit după torturarea sa de Securitate. Fiind înainte văzător cu duhul el lasă mărturie a supliciului din care i s-a tras moartea, pictând la Biserica din Drăgănescu scena supliciilor Sf. Ștefan cel Nou, pomenit pe 28 noiembrie, data morții Părintelui Arsenie…” SURSA: http://www.evz.ro

  Așadar, cu puțin timp înainte de trecerea sa la cele veșnice, părintele fusese torturat din nou de către Securitate, tortură din care i s-a tras moartea…
  Cred că dosarul de CNSAS este foarte voluminos și ar merita cercetat în amănunt. Dar nu știm dacă în el se face vreo referire la acest aspect incriminator la adresa regimului. Presupunem că s-a șters sau nu s-a menționat.
  De ce fusese torturat? Pentru că a prevestit sau a proorocit căderea comunismului în România iar acest lucru comuniștii nu îl puteau accepta. Îl urau de moarte pe părintele Arsenie Boca pentru acest ,,blestem” la adresa lor.

  Și iată ce mai putem găsi noi:

  http://www.fericiticeiprigoniti.net/arsenie-boca/256-parintele-arsenie-boca-si-securistii

  http://www.ziaristionline.ro/2014/02/06/a-inceput-publicarea-dosarului-din-arhiva-cnsas-al-parintelui-arsenie-boca-sfantul-ardealului/

  http://www.arsenieboca.ro/sites/default/files/marturii/Dosarul-de-securitate-al-parintelui-Arsenie-Boca.pdf

  REPRODUC MAI JOS TEXTUL DE PE SITE-UL OBIECTIV.INFO PENTRU IMPORTANȚA SA:

  Arsenie Boca este cunoscut drept Sfântul Ardealului, fiind considerat unul dintre cei mai mari duhovnici români. Pentru convingerile sale religioase, preotul Boca a fost arestat și torturat de fosta Securitate, alungat de la mănăstire, devenind unul dintre martirii regimului comunist.
  “Ultimul sfânt al românilor”, “Sfântul Ardealului”, sau “Biciul lui Dumnezeu”, așa a fost supranumit părintele care a marcat monahismul românesc, aducând alinare în suflete și fascinând mulțimile cu darul său de-a ști totul despre fiecare credincios pe care îl privea în ochi. Astăzi, Arsenie Boca este pentru mulți o icoană vie, un sfânt.
  La 29 septembrie 1910, în Vața de Sus, în judeţul Hunedoara, se năştea Zian Boca, fiul lui Iosif Boca şi al Cristinei. 19 ani mai târziu, în curtea Liceului „Avram Iancu”, din Brad, şeful de promoţie al absolvenţilor din acel an, acelaşi Zian Boca, planta, în cadru festiv, un gorun ce avea să se numească, prin hotărîrea tuturor, „Gorunul lui Zian”. Îi uimește pe toți prin frumusețea sa sufletească și asceza sa. Rămas orfan de tată, despre care spunea că l-a bătut “ca să nu mai pierd timpul”, tânărul Boca mărturisește că avea înclinații spre „științele pozitive”. Ar fi vrut să urmeze studiile pentru aviație, dar, din cauza sărăciei, a renunțat.
  Așa că a biruit ” înclinația contemplativă”, iar 1929 s-a înscris la Academia Teologică din Sibiu. După absolvirea Academiei din Sibiu, Mitropolitul Nicolae Bălan îl trimite, cu bursă, la Școala de Belle Arte din Bucureşti, pentru a se pregăti ca pictor bisericesc. Tot aici va urma şi studii de medicină, dezvoltând o pasiune pentru ştiinţe, ce-l va cuceri până la moarte. Încă din timpul studenției i se spunea “Sfântul”.
  Hirotonit diacon în 1935, iar în 1938 termină Belle Arte. Anul următor este trimis de mitropolitul Nicolae Bălan în Sfântul Munte Athos, pentru a deprinde viața călugărească. A stat acolo trei luni, iar acolo ar fi dat de un duhovnic aspru, care i-a zis: „Mă, tu nu eşti în stare de nimic! Nici la măturat nu eşti bun!”. Tânărul şi-a spus în sinea lui: „Aici e de mine, la ăsta stau!”. Amintindu-şi relaţia cu primul său duhovnic, Boca avea să exclame mai târziu, întrebat cum ar trebui să fie un călugăr: „Măi, nu toţi cei din lume se prăpădesc, nici toţi cei din mănăstire se mântuiesc… Unii dintre călugări nu sunt călugări, ci cuiere de haine călugăreşti… De vrei să te faci călugăr, fă-te ca focul!”.

  Darul vederii, la Muntele Athos

  La Muntele Athos a primit și darul vederii. Îi apare Fecioara Maria, care îl poartă prin văzduh, în mijlocul unui munte unde se afla un mare sfânt rus, Serafim de Sarov. Urcă apoi în munte timp de 40 de zile, postind și rugându-se și primind inițierea spirituală de la acest mare sfânt rus. Revine în țară îmbogățit cu experiențe minunate și intră în obștea Mănăstirii Brâncoveanu, de la Sâmbăta de Sus. În Vinerea Izvorului Tămăduirii, din 1940, este tuns în monahism, primind numele Arsenie. “Aici m-am trezit să fac duhovnicie cu oamenii, deși nu eram preot”, mărturisea Arsenie Boca. În 1942 este ridicat la treapta preoțească și numit stareț al Mânăstirii Brâncoveanu pe care o renovează schimbându-i înfățișarea. Rapid, faima părintelui Arsenie Boca se răspândește în întreaga țară, devenind simbol al Sâmbetei de Sus. Faima sa s-a datorat în bună măsură trăirii cu consecvență a regulilor cele mai aspre ale monahismului. Tot mai mulți oameni vin să îl vadă și să îl audă pe “Sfântul de la Sâmbăta”,pe cel renumit ca mare duhovnic.

  Prigonit și întemnițat de Securitate

  Este arestat, pentru prima dată, sub suspiciunea de legături cu legionarii, în 1945. Dar este eliberat în absența unor dovezi clare. În mai 1948, este din nou arestat și anchetat, pentru vina de a-i fi ajutat creștinește cu hrană pe luptătorii anticomuniști din Munții Făgărașului. Pentru aceste bănuieli, cât și datorită notorietății sale printre credincioșii creștini, este schingiuit o lună și jumătate, silit să dea repetate declarații, fiind apoi eliberat.
  Mitropolitul Nicolae Bălan îl strămută de la Sîmbăta la Mănăstirea Prislop în noiembrie 1948, pentru a-l proteja. Securitatea continuă să îl hărțuiască, iar la 10 ianuarie 1951 este arestat din nou și dus la Ocnele Mari.
  Datorită influenței pozitive asupra deținuților, este trimis la șantierul Poarta Albă din cadrul șantierului deschis de regimul comunist pentru Canalul Dunăre Marea Neagră.

  Minunile din închisoare

  Aici a avut loc minunea prin care părintele a reușit să “iasă” prin zidurile temniței, pentru a fi prezent la înmormântarea mamei sale. I se dau trei ore liber, timp în care pur și simplu dispare, gardienii dând alarma. La exact trei ore revine și, chestionat fiind de cei care îl păzeau răspunde că a fost la înmormântarea mamei sale. Gardienii au sunat acolo și li s-a confirmat prezența la înmormântarea mamei. Care avusese loc la Vața de Sus, la câteva sute de kilometri de locul unde părintele era închis.
  Se mai spune, pe baza mărturiilor supraviețuitorilor temnițelor comuniste, că ușa celulei sale se deschidea în fiecare noapte, astfel că un gardian trebuiea să stea permanent în fața ei. Se spune că dispărea pur și simplu, întorcându-se spre dimineață.
  Preotul Viorel Trifa a povestit ce știa de la un fost gardian, angajat la una dintre închisorile la care fusese deţinut Boca. „I-au spus părintelui să le spună ceva despre Dumnezeu, ca să-i facă să creadă. Şi părintele le-a spus că la al doilea rând de porţi ale închisorii, se află două femei. Le-a descris, cu lux de amănunte, ce avea fiecare în desagă. Cei doi gardieni au fugit şi le-au scotocit femeilor în saci. La întoarcere, au reclamat la conducerea închisorii că printre deţinuţi se află un părinte care vede prin ziduri.”
  Primul mare semn dumnezeisc s-a arătat insa chiar după prima arestare a sa. Se spune că, într-o noapte, monahul a fost scos din celula unde se afla, în arestul Securității de la Hațeg, de doi milițieni brutali. Cei doi l-au luat de subsuori, pe sus, în timp ce îl insultau și îl batjocoreau. Părintele i-a iertat, dar mâna dreaptă a unuia și mâna stangă a celuilalt, adică exact cele care l-au atins, s-au uscat în scurt timp. Milițienii au rămas infirmi pe viață. Mulți credeau că minunile părintelui Arsenie Boca se săvârșeau prin foc, iar cine îl atingea cu dușmănie, era ars de para focului Dumnezeiesc.

  Este eliberat, dar, pentru scurtă vreme. Prigoana continuă, astfel că, de Rusalii, în septembrie 1955 este din nou anchetat și arestat. Securitatea nu reușește să îi găsească o vină, pentru a-l închide mai mult timp. Așa că este pus în libertate și se întoarce la Prislop. În 1958, după impunerea unui nou regulament monahal, părintele Arsenie Boca și stareța Zamfira Constantinescu sunt nevoiți să părăsească mânăstirea, iar maicile sunt obligate să intre în lume. Mănăstirea devine cămin de bătrâni până în 1967.
  Din acest moment și până la moartea sa, în 1989, nu mai are voie să poarte haina călugărească. Patriarhul Iustinian reușește însă să îl aducă la atelierele de pictură ale Patriarhiei. Pentru a scăpa de teroarea regimului comunist și de oamenii Securității, părintele Arsenie acceptă să lepede haina duhovnicească și să o îmbrace pe aceea de mirean. Nu însă fără a renunța la stilul auster de viață trăit în mânăstire.

  Profețiile de pe zidurile Bisericii Drăgănescu

  Timp de 15 ani, din 1968 până în 1983, pe zidurile Bisericii Drăgănescu, de lângă București, părintele pictează predicile pe care obișnuia să le țină, în fața a mii de credincioși, la Sâmbăta de Sus. Iar duhul profetic al părintelui se regăsește în toate creațiile sale de pe zidurile bisericii. După terminarea picturii de la Drăgănescu, se retrage la Sinaia, alături de fosta obște de la Prislop, scrie ziuanews.ro.

  La 29 septembrie 1989, maiorul de securitate Cocârlea Constantin propune scoaterea din supravegherea informativă a ieromonahului Arsenie Boca. La 28 noiembrie 1989, părintele Arsenie Boca trece la cele veșnice. A fost înmormântat, după dorința proprie, la mănăstirea Prislop, la 4 decembrie 1989, prorocind că aici va fi loc de pelerinaj. Mormântul părintelui Arsenie de la mănăstirea Prislop reprezintă în prezent unul din importantele locuri de pelerinaj din țară, zeci de mii de oameni venind în fiecare an, aici, pentru a se ruga la Sfântul Ardealului, una dintre marile figuri duhovnicești.

  AR FI O GREȘEALĂ SĂ ADAUG ȘI CELE PESTE 20 DE COMENTARII CARE URMEAZĂ, SCRISE ÎN BĂȘCĂLIE SAU BATJOCURĂ… ÎN URĂ FAȚĂ DE MEMORIA POSTUMĂ A PĂRINTELUI MARTIR AL TEMNIȚELOR COMUNISTE – ARSENIE BOCA.

 11. Valentine, tu nu ai vazut cum l-a denigrat razboi intru cuvant pe monahul Teodot? Astia duc la indeplinire un plan mizer de-al lui Baconschi, pentru distrugerea rezistentei monahale din Romania. “Ciorile negre” care trezesc poporul sunt un mare impediment pentru UE, NATO, masonerie. Cine loveste in marii duhovnici, in monahii marturisitori este clar de partea masoneriei. Eu nu stiu cum de-i mai rabda Dumnezeu. E drept ca trebuie sa avem si noi un razboi de dus, ca de unii singuri nu prea ne mobilizam la rugaciune, post, milostenie. La Petru Vodă vor cădea capete grele, în curând. DNA-ul va ajunge și acolo.

 12. Baietasii astia de la ric, actualmente cuv. ort. asculta cu punct si virgula de curentul post-modernistilor si ingroapa din fasa multe actiuni ale ortodocsilor, care simt nevoia sa treaca la fapte, nu doar sa le citeasca lor articolele meticuloase, dar moarte, fara niciun rezultat concret. Astia dau senzatia ca sunt de aceeasi parte a baricadei cu boborul nemultumit, insa indeamna la adormire, la pasivitate propagand paranoia si frica in gandirea oamenilor. Daca cumva ii critici finut, nu grosolan cum o fac ei cu legionarii, sa vezi frate ce sar in sus si striga DE CE DAI?!?!, ca noi suntem cuminti si scriem doar ce ni se spune, nu e vina noastra!
  Vai de ei cand vor da socoteala pentru ponegrirea sfintilor acestui neam! Nadajduim ca-si vor reveni…

 13. Comentariu trimis la razboi intru cuvant, care nu a fost aprobat:
  @admin:
  “Discursul vituperant impotriva “politicianismului” si a coruptiei a fost marota legionarilor (dar si a lui Carol al II-lea) care, la fel ca “intransigentii” de astazi, erau dispusi sa bulverseze structurile sociale ale Romaniei si sa bage multi oameni in puscarie, cerand pedeapsa cu moartea.”.

  “…strict din acest motiv, am dus comparatia mai departe, aratand asemanarea pe care falanga basista o are cu aceste curente “revolutionare” ce vor modernizarea sau reinventarea Romaniei cu forta.”

  Daca atat ati inteles din doctrina legionara sunteti mai de plans ca orbii; orbi ce sinteti!
  Nicaieri in doctrina si istoria legionara nu se mentioneaza cererea pedepsei cu moartea ori “reinventarea Romaniei”(ce expresie murdara!) cu forta! dimpotriva, Capitanul vorbeste de transformarea omului nou, om cinstit, curat si credincios. Tot el spune clar ca NU prin forta va vrea sa conduca tara, ci prin convingerea cetatenilor care vor vota liber, la alegeri.
  Martorii guvernarii legionare, ministrii implicati confirma acest lucru; in timpul acesteia s-a infiintat primul teatru jidovesc, la initiativa lui Radu Gyr, comandant legionar.
  Situl dvs e plin de martiri si marturisitori legionari, pe care îi împroscati acum – ca si altadata! – cu mizeria din sufletul vostru.
  E incredibil ce mizerii puteti scrie despre oameni care au fost legionari, au ajuns martiri, cu moaste, facatori de minuni, dar voi rîcarii ii faceti scelerati si promotori ai conducerii prin forta.
  Ce faceti voi seamana cu un tort frumos (vietile acestor martiri legionari!) si deasupra o balegă urat mirositoare (mizeriile voastre). Sa va mustre Dumnezeu si martirii in care de fapt nu credeti!

 14. Am pus si eu urmatorul comentariu la RîC si inca asteapta moderarea:

  Si voi de ce atribuiti legionarilor curentele ce au deviat de la doctrina legionara? Cei care au facut crime, si le-au asumat in mod personal si s-au predat. Cu toate ca nu au ucis un dusman personal al lor, ci pe cei care distrugeau tara si o puneau la cheremul sionistilor. Apoi, unele crime erau facute de infiltrati, ca sa discrediteze numele Miscarii(vezi uciderea lui Iorga de catre agentul Boeru).
  Cum oare parinti ca Arsenie Papacioc, Justin Parvu, Arsenie Boca, Dumitru Staniloae, Adrian Fageteanu au adus atatea elogii si l-au considerat mucenic pe Capitanul Corneliu Zelea Codreanu (deci nu mai e vorba doar de ceea ce ii privea), iar voi – niste simpli mireni – va permiteti sa denigrati numele Capitanului? Mai vorbiti voi de acelasi Hristos despre care vorbeau duhovnicii de mai sus? Dar oare Mircea Vulcanescu era infailibil? Ce va tot ascundeti ura fata de Miscarea Legionara dupa o interpretate a martirului Mircea Vulcanescu? Nu pute asta foarte urat? Nu va folositi de numele martirului asa de egoist!

 15. Doamne ce tembeli! Cum pot asemana actiunile DNA care se iau de o batrana simpla cu finetea legionarilor care ar fi construit pentru acea batrana o casa si drum si biserica in sat? Astia sunt platiti sa scrie asemenea bazaconii.

 16. Nu e niciun dubiu ca cel mai inficosator cosmar al actualei clase politice este Miscarea Legionara (cea autentica). Ca urmare ea este atacata prin fel si fel de metode, de la cele directe – atacuri furibunde pe fata, specifice “pesedeilor” – pana la cele fine si perverse. Mi-am pus de multe ori intrebarea : de ce in perioada actuala, intr-o lume vizibil malefica, ostila, o lume in care pentru a ramane pe linia de plutire esti indemnat – practic obligat – sa te integrezi si sa respecti in sistemul de valori satanist impus de clasa politica, nu reinvie puternic spiritul Miscarii Legionare? … sa fie de vina doar “indoctrinarea” si nepasarea? … nu cred. Conteaza si asta intr-o oarecare masura, insa poporul nu e chiar atat de prost si indoctrinat cum cred unii. Am stat de vorba cu foarte multi oameni despre situatia actuala si Miscarea Legionara. Destui recunosc adevarul si ar fi fost dispusi sa se implice, dar … ce sa vezi : cautand in mediul on-line (cel mai la moda actualmente) au descoperit o Miscare Legionara fractionata, impartita in partide si felurite grupari pe facebook, unele din ele fiind de fapt tribune de propaganda basista, prea putine echilibrate si in acord cu autenticul spirit legionar, asa cum este acest site “Apollogeticum”. Dupa asa constatare multi s-au retras “desumflati” in propria carapace intrebandu-se unde este unitatea legendara intru Dreapta Credinta de pe vremea Capitanului ? parca Capitanul nu mersese nici cu o tabara nici cu cealalta ?… pai unitatea nu mai este, deoarece niste cartite (securisti) din falanga basista au facut niste grupari “pseudolegionare” pentru a faramita adeptii. Una din metodele “finute si perverse” de care vorbeam la inceputul postarii. Adeptii acestor grupari sunt adusi in ratacire, ei nu-si dau seama ca un presedinte jucator (in traducere = fara principii si morala), un ateu, un globalist declarat care pana mai ieri canta “Internationala Socialista” in cor cu cloaca fesenista din care provin si voiculescienii, cel care a acordat “Steaua Romaniei” dusmanului Laslo Tokes, nu poate fi persoana promovata si laudata de autentica Miscare Legionara! e o fractura logica pe care ei nu o vad. Aceasta stare de lucruri este la randu-i speculata si de sionistii pesedisti, care induc oamenilor mai nestiutori ideea nesimtita ca legionarii ar fi acelasi lucru cu basistii. Si uite-asa fenomenul legionar, care ar trebui teoretic sa ajunga la cote maxime avand in vedere conjunctura actuala, este tinut sub control spre bucuria sionistilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 Comments
scroll to top