Patriarhia Română va gira căsătoriile dintre homosexuali și hirotonia femeilor, joi, 22 ian. 2015, orele 17

patriarhul DANIEL_casatorii_homosexuali

NU ECUMENISMULUI! NU CĂSĂTORIILOR DINTRE HOMOSEXUALI!

În perioada 19-26 ian. 2015 are loc blestemata săptămână de rugăciune ecumenistă în numele lui antihrist! Prin participarea Patriarhiei Române (prin trădătorii de mitropoliți, episcopi și preoți în frunte cu patriarhul, ce calcă în picioare Sfintele Canoane și batjocoresc jertfele sfinților pentru dreapta credință), se vor recunoaște implicit toate ereziile de care se fac vinovate pseudo-bisericile cu care se vor ruga. Un fapt deosebit de grav îl constituie girul pe care îl va da joi, orele 17 Patriarhia Română pseudo-bisericii luterane, care și-a dat acceptul pentru căsătoriile dintre homosexuali (de ex. în Finlanda, Suedia) și pentru hirotonia femeilor în episcopi, preoți de câțiva ani buni. Prin această întâlnire Patriarhia Română girează indirect aceste blestemăţii.

Ce putem face?

Ideal ar fi să meargă credincioși cu pancarde anti-ecumeniste și cu ceva ouă mai vechi pe care să le trântească în mitrele și fesurile lupilor ecumeniști. Dacă nu aveți curajul, măcar să avertizați pe cei care vor să participe la astfel de întâlniri că se leapădă de credința ortodoxă și conform canoanelor se afurisesc.

Avem rugămintea să ne scrieți cazurile din localitatea dvs. unde au loc astfel de întâlniri ecumeniste, ca să știm de cine să ne ferim.

59 Comments

  1. Ce fac tinerii teologi? Vai de viitorii preoti, daca accepta otrava ecumenista de la profesorii lor. Cat despre Streza…

    1. Dragă Părinte, vă rog să-mi îngăduiţi o întrebare şi vă rog să n-o luaţi ca pe un afront, ci ca pe o întrebare foarte sinceră. Dumnezeu îngăduie să Se jertfească pe acele altare din bisericile papistaşe şi protestante din Occident? Dacă da, Se jertfeşte total şi necondiţionat, aşa cum o face pe toate altarele ortodoxe, sau e o jertfă parţială? Am participat la o Liturghie chiar duminica trecută, ţinută de un preot român într-unul din aceste “temple”. La sfîrşitul Liturghiei, Părintele a ieşit cu Sfîntul Potir şi a spus: “Cred că Acesta este Preacurat Trupul Tău şi Acesta este Însuşi Preacurat Sîngele Tău ş.cl.” Eu am mărturisit împreună cu el. Oare mărturisirea mea şi a acelui preot sînt mincinoase? Sau sînt rătăcite? Pe scurt: era sau nu era Hristos în acel Potir?

     1. Ortodoxia diasporei din templele pagane, nu e altceva decat apa la moara data ecumenismului. Eu am cerut sa fiu remiruns pentru o astfel de fapta… Eu insumi am facut prostia asta! De la a te mozoli cu o femeie goala la a te impreuna cu ea, cat e?! Prietene, Hristos se afla in Potir, dar cand ii vei numi frati de credinta pe protestanti sau papistasi si vor consluji cu preotul Liturghia ortodoxa, cine va mai fi in Potir? Painea goala cu vin simplu! Riscati-va!

   1. “Admin” si “preot-duhovnic” sa va binecuvânteze Dumnezeu pt. mărturisire si statornicia in credinta.
    Personal sunt in căutarea unui duhovnic, care a rămas in Dumnezeul adevărat, ceea ce in zilele apocaliptice in care trăim, a devenit o mare raritate. Voi locui in zona Sibiului…. Unde acum cineva zile la catredala sibiana a avut loc întrunirea mai multor reprezentanți a diferitelor pseudo-biserici, si unde un preot profesor si “doctor” s-a exprimat ca “toti credem in același Dumnezeu “?! Doamne pazeste!! Nu am fost de fata, am aflat de pe internet…
    Doamne ajuta sa găsesc un preot cu credinta si dogma puternica in Dumnezeul nostru adevărat.
    Dacă aveți cunoștiință de un asemenea preot in zona Avrigului, va rog nu ezitați, a-mi da un răspuns. Dumnezeu sa ne untareasca si sa ne miluiasca, ca intr- adevăr astăzi nu este ușor!

    Bravo pt. Remirungere “Preot-duhovnic” !

  2. Dragii mei!
   Cu parere de rau va pot spune ca la fel de usor v-a fi acceptata noua schimbare in Biserica Ortodoxa,cu aceiasi usurinta cu care s-a acceptat si schimbarea de calendar in 1924.
   Atunci a fost doar startul, dat de antihristii imbracati in straie bisericesti spre distrugerea Ortodoxiei in Romania aparata cu sange mucenicesc de strabunii nostri,cat si celelalte tari ortodoxe.SI SCHIMBAREA CALENDARULUI TOT SCHISMA SE NUMESTE SI INCALCARE DE CANOANE.
   In acelasi mod tacit in care s-a pregatit atunci,pusa in aplicare si acceptata de catre fetele bisericesti,din pacate la fel se v-a intampla si acum.Putini vor fi cei cei ce vor avea curajul si taria sa lupte cu ei

 1. Nu se poate asa ceva , este strigator la cer !
  Cum sa se casatoreasca bolnavii de sodomie in Biserica Crestin -Ortodoxa ?
  Cum este posibil sa hirotonisesti pe ficele Evei ,cea care amagita de satana a muscat din fructul blestemat al iadului.
  Este impotriva invataturilor crestine .
  In Noul Testament Sf. Apostol Pavel spune clar ca sodomia este un pacat de moarte . Sodomiti sunt dusmanii lui Dumnezeu ! Sodomitii sunt slugile mamonei si ale antihristului.
  Tot Sf .Apostol Pavel invata si despre calea cea dreapta pe care o femeie/muiere crestina trebuie sa o urmeze ,respectiv acea de nevasta a barbatului/omului si de mama .
  Blestematii astia de satanisti care sau infiltrat in biserica si au devenit patriarhi ,episcopi ,preoti , probabil ca sa adopte o asemenea dracie in biserica vor trebuii sa modifice biblia si sa scoata din ea invataturile SF Apostol Pavel .
  Daca se va intampla asta fratilor asta nu mai e biserica ,este cult satanic sodomit !

 2. Preanefericite Patriarh,

  Credinta ortodoxa lasata de Iisus Hristos si a fost pastrata cu sange mucenicesc. Cum de nu va doare sufletul s-o spurcati in asa hal? Cum sa girati spurcaciunea si uraciunea pustiirii? Cum sa va faceti partasi la aceasta noua rastignire a Mantuitorului?

  Ne faceti plocon necuratului prin faptul ca sunteti de acord sa fim pecetluiti cu semnul diavolului si ne lasati si fara credinta ortodoxa. Oricate rugaciuni s-ar face in particular si in biserici pentru ,,patriarhul Romaniei”, va veti face partas la hula impotriva Duhului Sfant care nu vi se va ierta.

  Plang pentru nefericirea voastra, plang pentru ca nu aveti puterea sa spuneti ,,Nu!” faradelegii. Plang pentru ca acceptati sa fiti o unealta a celui rau in mana dusmanilor lui Hristos. Amintiti-va de Sfantul Nicolae care i-a tras o palma ereticului Arie. Amintiti-va de alti sfinti marturisitori si nu va mai faceti partas la faradelegea ecumenista si la lucrarea antihristica.

 3. La Ravenna (Italia) este o ignoranta totala fata de aceasta problema. Preotul de aici (și nu-i singurul) nu vede nici o problema în rugăciunea împreună cu eretici pentru ca fiecare face rugăciunea lui deci nu-i o rugăciune împreună ci doar cronologic succesiva. Evident este un discernământ de grădiniță dar di păcate sunt mulți creștini mai putini pregătiți și informați într-ale dogmei care iau cuvintele preotului ca dogma si nici nu se sinchisesc sa verifice veridicitatea afirmațiilor. Împreună cu erezia ecumenista încep sa apara și alte schimbări în cult împrumutate de la ” frații catolici “

  1. De necrezut,Ioan al banatului l-a palmuit pe preotul din Pietrani ,ruda cu el , pentru ca a trecut l-a uniati Acum se roaga impreuna cu ei ? ! ! !

  2. Va rog sa fiti atenti la participantii de la Timisoara, acolo unde Ioan “al Muntilor” a dovedit ca, el, clerul si credinciosii care il urmeaza, sunt complet pe dinafara Corabiei Mantuirii, cazuti la momentul de fata in apostazie, reusind chiar “performanta” de a se inhama la mai mult – dialogul si rugaciunea inter-religioasa, avand alaturi si tot felul de sectari in sprijninul acestei cauze:
   informatie de la adresa de web
   http://www.catholica.ro/2015/01/20/a-25-a-intalnire-ecumenica-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestinilor-la-timisoara/
   “[…] Au participat: PS Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, şi pr. Nicolae Ovidiu Teodorescu, Vicar Foraneu de Timişoara şi organizatorul întâlnirii; IPS Ioan Selejan, Mitropolit Ortodox al Banatului; ES Martin Roos, Episcop romano-catolic de Timişoara; dl. Andrei Gidali, reprezentantul comunităţii evreieşti din Timişoara, Dl. Alim Safwan, imamul moscheei din Timişoara; pr. Kovacs Zsombor, pastorul evanghelic-luteran; Fazakas Csaba, protopop şi pastor reformat; pastor Ionel Tuţac, preşedintele Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste din Timişoara; pastor Constantin Leontiuc reprezentant al Comunităţii Penticostale; P.O. Pastor Liviu Losneanu, reprezentantul Comunităţii Creştinilor după Evanghelie. […]”

   in subsolul respectivului articol de pe catholica.ro, in prima captura foto ii vedem pe dl. Andrei Gidali, reprezentantul comunităţii evreieşti din Timişoara si dl. Alim Safwan, imamul moscheei din Timişoara, iar in foto (de preferat sa fie accesata in format marit) din deschiderea informarii ce apare la http://mitropolia-banatului.ro/saptamana-de-rugaciune-la-timisoara/, ii vedem pe acestia doi din urma, avand carticele de rugaciune in mana, aflati in randul clericilor ce sunt cu totii pozitionati in altarul greco-papistas fara catapeteasma, exact in fata prestolului.

   1. Fratii preoti, localizati arhiereu roman neeretic-neecumenist, caci vom pieri! Daca e vorba sa discutam cu unul din afara Romaniei, facem si asta!

  3. Probabil ar fi oportun ca din toate informatiile aparute prin trimiteri cu link in coment-urile de fata privind cele intamplate in saptamana de rugaciune a ereticilor, pe intreg cuprinsul tarii si nu numai, sa se organizeze un articol separat pe blog, astfel incat sa poata oferi o imagine de ansamblu in ceea ce priveste lepadarea dreptei-slaviri.

 4. cred ca e de mare actualitate Marturisirea de credinta de la Schitul Roamnesc Prodromu, semnata si binecuvantata de duhovnicul monahilor romani athoniti care se leapada pe fata de toti patriarhii si episcopii ce fac rugaciuni in comun. M-am mirat ca o marturisire asa importanta a circulat doar pe siteul manastirii Petru Voda si pe ortodoxiacatholica. Asa ceva e eveniment istoric. Recent a binecuvantat aceasta marturisire Mitropolirul Ieremia de Gortina (Grecia). Ar fi cazul sa fie pusa pe siteuri, sa afle toti roamnii ca parintii romani din Athos nu dorm pe ei ci se roaga si marturisesc>

  http://manastirea.petru-voda.ro/2014/11/18/marturisire-impotriva-ereziei-initiata-de-schitul-romanesc-prodromu-din-sf-munte-athos/

  plus canonul 15: Canonul 15 Sinod I-II (861) Constantinopol (Pidalion, pg. 85): Cele rânduite pentru preoți, episcopi și mitropoliți se potrivesc cu mult mai vârtos pentru patriarhi. Drept aceea, dacă vreun preot, episcop sau mitropolit ar îndrăzni, să se îndepărteze de împărtășirea cu patriarhul său și nu ar pomeni numele lui, așa cum este hotărât și rânduit, la Dumnezeieștile Taine, mai înainte de înfățișarea Sinodului și condamnarea lui definitivă (a patriarhului ce ar greși în ceva – nota noastra) face schismă. Sfântul Sinod a hotărât ca acesta să fie străin de toata preoția, în caz că se va vădi de acest nelegiuit lucru. Acestea s-au pecetluit pentru cei care învinuiesc și se îndepărtează de întâistătătorii lor, fac schismă și rup unitatea Bisericii. În schimb, cei care se despart de împărtășirea cu întâistătătorul lor, pentru oarecare erezie condamnată de Sfintele Sinoade sau de Sfinții Părinți, aceia care predică eresul în public și cu capul descoperit îl învață în biserică, unii ca aceștia nu numai că nu sunt supuși certării canonice, îngrădindu-se pe sine de împărtășirea cu numitul episcop, înainte de cercetarea Sinodului, ci și de cinstea cuvenită Dreptmăritorilor se vor învrednici, că nu au osândit episcopi, ci episcopi mincinoși și învățători mincinoși (nu se referă la pierderea Harului, ci la faptul ca aceștia învață minciuna, deci sunt episcopi mincinoși – nota noastră) Și (cei care întrerup pomenirea lor – nota noastră) nu au rupt unitatea Bisericii, prin schismă, ci, s-au silit a izbăvi Biserica de schisme și de dezbinări.

  1. Aveti mare dreptate parinte Matei.
   “Marturisirea impotriva ereziei” semnata de parintii romani din Sfantul Munte Athos m-a bucurat foarte mult. Si bucuria mea am vrut sa o impartasesc si altora asa ca am trimis-o la foarte multi cunoscuti ortodocsi, dar si la unele site-uri a caror preocupare majora este dreapta credinta. Mi-as fi dorit ca Marturisirea sa fie permanent pe prima pagina, zi de zi, luni de zile, pe toate publicatiile online ,astfel ca romanii sa aiba cunostinta de ea si sa poata marturisi. Faptul ca se trece atat de usor peste un astfel de EVENIMENT este cu adevarat trist, peste masura de trist. Marturisirea nu trebuie tratata ca o stire, fie ea si senzationala si gata. Marturisirea trebuie asumata. Marturisirea impotriva ereziei o consider a mea si mi-o asum. Crezul este al meu chiar daca a fost facut acum 1700 de ani, dar fiind al Bisericii este si al meu. La fel si “Marturisirea impotriva ereziei” . Biserica nu sta in multimea noastra , a celor cu comportare de pagani, ci sta acum in cei putini, iar o parte dintre ei sunt in Sfantul Munte Athos. Daca acesti parinti din Biserica marturisesc impotriva ereziei, ca un madular bolnav ce sunt marturisesc si eu cu toata convingerea si nadejdea caci stiu ca numai prin Biserica ma pot vindeca. Asa cum anatema este medicament, tot asa marturisirea impotriva ratacirilor ajuta la insanatosire.
   Domnul Octavian Gordon are dreptate cand spune ca rugaciunea este cea mai importanta. Asa este si trebuie facuta neaparat de fiecare ortodox, dar pe langa asta trebuie tot asa, neaparat marturisit la nivelul care ni se cere acum. Adica sa dai un clik pe taste, sau sa consumi putina pasta de pix.( Asa pacatosi cum suntem, am fi capatat un pic de Har, ne-am fi intarit si Dumnezeu ar fi stopat blestematul ecumenism revarsand asupra noastra alte multe binefaceri). Daca nici asta nu facem -dar ne batem cu pumnii in piept ca suntem drept credinciosi- atunci chiar suntem de plas. Caci stim, cunoastem dar ne ascundem dupa o falsa smerenie si nu scoatem o vorba, chiar vazand cum Ortodoxia este luptata de lupii cei ce o urasc. Iar noua credulilor, adormitilor, fariseii actuali ne spun ca dragostea ii indeamna la unire, rugaciuni in comun s.a. Astfel, pentru ei este o obisnuinta incalcarea Sfintelor Canoane si Dogme ale Bisericii, date noua de Sfintii Apostoli, Sfintii Parinti si intarite prin jertfa suprema a milioane si milioane de mucenici. Ei ii invinuiesc pe Sfintii Parinti ca au dat anateme pentru ca nu au avut dragoste, ei prietenii si casnicii Domnului Hristos !!! Fatarnicie maxima. Asa ca se roaga ei , cu cei care nu respecta sinoade ecumenice, cu cei care hulesc pe Maicuta Domnului, pe Sfintii Parinti, Sfintele Iocoane,cu papistasii,cu protestantii, cu cei care pacatuiesc asemeni celor din Sodoma si Gomora, numindu-i pe acestia frati duhovnicesti,intr-un cuvant cu cei care sunt eretici, schismatici, sunt in afara Bisericii si se inchina altui dumnezeu. In acelasi timp, de turma lor au uitat sau din contra o pregatesc de junghiere printr-o mult dorita unire antihristica, prin formarea unei adunari globale care sa-l aiba pe papa drept cap, respectiv pe ingerul aruncat din cer.
   Vazand acestea, cunoscandu-le, oare nu avem datoria de a lua atitudine si de a mustra asa cum ne invata Sfantul Ioan Gura de Aur si cum au procedat parintii athoniti ?
   Da, trebuie neaparat si sa ne rugam pentru clerul cazut, sa-l ridice Domnul si sa-l reaseze pe Cale, pentru ierarhii nostri sa-i intareasca in Duhul Sfant , ca prin ei sa previna un sinod talharesc in 2016.
   Orice ar fi, Dumnezeu ramane credincios promisiunii Sale : Biserica nu va fi biruita si turma cea mica sa nu se teama !
   Doamne ajuta poporul roman si tine-L Doamne in Sfanta Ta Ortodoxie !

  2. Hehehehe, cred ca ne vom muta toti preotii neecumenisti la Mitrop. Serafim de Pireu, care ne va da binecuvantare verbala de liturghisire (pe unde vom putea). A venit vremea!!!

  3. Amin! Eu am căutat si găsit site-ul acesta, si am semnat. Dumnezeu sa ne ajute sa ne adunam pt. “lupta” in mărturisirea credintei adevărate. Cum utem noi mirenii sa ajutam in spirit creștinesc pt. detronarea Patriarhului Daniel, bineînțeles condiție fiind ca l-am găsit cu ajutorul preoților, monahilor pe dreptcredinciosul succesor ( spre exemplu Monahul Teodot marturiseste dreapta-credinta, poate deveni el Patriarh? )
   Dreptcredinciosi preoți,monahi, ajutați-ne !

   1. Doamne, Sfinte, ajută-ne pe noi întîi să-l detronăm pe satana şi patimile care ne-au cuprins! Şi apoi, după ce vom fi rezolvat această luptă, ajută-ne să detronăm pe cine voieşte voia Ta cea sfîntă! Fiindcă numai aşa, curăţiţi de toată patima, vom putea avea duhovnicească vedere şi înştiinţare despre care este voia Ta! Amin!

     1. Nu: “pe cine voieşte voia Ta cea sfântă”: “voia Ta” (Subiect) – “voieşte” (predicat). Cu alte cuvinte: “pe cine voia Ta atotsuverană voieşte ca noi să detronăm”. [E o figură de stil care se cheamă: “figura etymologica”.]

 5. “Noi avem o porunca ce spune sa anatematizam pe oricine adauga sau nu crede in ceva mic din cele pe care le-au legiuit Parintii Bisericii noastre.” (Stupul Ortodox, 1999)

 6. Preiau dintr-un comentariu postat mai sus :
  “). Ar fi cazul sa fie pusa pe siteuri, sa afle toti roamnii ca parintii romani din Athos nu dorm pe ei ci se roaga si marturisesc>

  Da cred ca este adevarat . Pe muntele Athos inca mai exista crestinism adevarat .Inca mai sunt calugari care cred in Dumnezeu ,se roaga si marturisesc dreapta credinta .
  Nu degeaba satanizatii finantelor mondiale au atacat Grecia ,v-or sa extermine ,sa terorizeze si intr-un final sa indeparteze poporul grecesc de la dreapta credinta .Criza financiara a fost implementata special de satanisti pentru exterminarea prin infometare a poporului crestin grecesc .
  Toate popoare care isi pastreaza credinta dreapta si isi respecta traditile si identitatea nationala sunt lovite criminal
  de aceasta clica oculta mondiala .
  Dar sa speram ca atat Muntele Athos cat si poporul grec vor rezista. Se zvoneste ca mamoniacii vor sa pangareasca Muntele Athos .Dar nu trebuie sa ii lasam sa reuseasca .
  Gloabele satanice se ascund sub infatisarea ateismului .
  Sfideaza Ordinea si legile naturale ,dusmanesc pe Dumnezeu Tatal ,creatorul vietii. Ei oficial declara ca nu exista nici un Dumnezeu ,pacalesc pe oameni sa creada ca au evoluat din maimute . Nimic nu este mai fals pe lume decat minciuna asta. Prin ateism/negarea lui Dumnezeu si oranduiirii naturale  ,mamoniacii decenereaza masele de oameni ,pregatindu-le pentru acceptarea si idolatrizarea diavolului.
  Pe fata declara ca nu au nici o religie ,pe la “colturi” propavaduiesc cultul idolatriei lui satan.
  E suficient sa accesezi cateva linkuri de internet si iti dai imediat seama cine sunt ei.
  Ei spun ca nu se supun nici unei invataturi si nici unor reguli .
  Spun bancuri . Ei defapt respecta cu vigoare invataturile satanice ale lui marx , anton lavey sau a altor indraciti.

 7. Sunt biruiti de duhul acestei lumi, si Sfantul Duh nu va lasa asa ceva , nu vor mai avea nici putina lumina pe care pretind inca ca o mai au. Drogostea este mai presus de toate dar sa avem grija ce fel de dragoste este aceasta.Ecumenismul propovaduieste o dragoste lipsita de jertfa Sfintilor. Dumnezeu sa ne pazeasca si sa ne miluiasca. Pentru ca suntem chemati la Sfintenie nu la destrabalare. Si ordinea Duhovniceasca o da Sfantul Duh. Ar trebuii sa luam aminte de la Sfintii prin care Sfantul Duh a lucrat prin acestia. Diferenta dintre aceste doua cuvinte Sfantul Duh si Duhul Sfant este redata foarte frumos de catre Apostolul Ioan. De aceea se chinuie acestia sa schimbe dreapta si Sfanta Scriptura.

 8. Cînd o să văd că marii Duhovnici ai acestui Neam oropsit (şi obsedat întotdeauna de păcatul altuia) vor ieşi în stradă sau vor îndemna credincioşii să iasă cu pancarte, aşa cum îndemnaţi voi, fraţi creştini, atunci am să mă gîndesc şi eu dacă este de ieşit sau nu. Pînă atunci, oare n-ar fi mai cuminte să punem genunchea la rugăciune pentru cei în care sîntem gata să aruncăm cu bolovani şi cu lozinci scrise pe pancarte? Cîte metanii aţi bătut, fraţilor, pentru ca Dumnezeu să ne întărească ierarhii? Eu, recunosc, prea puţine încît să-mi permit să merg şi să strig împotriva lor. Să-mi ajute Dumnezeu să-mi văd păcatele mele şi să nu osîndesc pe fratele meu! Amin!

 9. Se spune ca, cartea , Faptele Apotolilor nu este incheiata iar Sfintii de pe urma vor fi epistole vii. Asa dar chiar ar trebuii sa luam aminte la ce suntem chemati , Biserica nu inseamna ; clica din fata; orice Episcop care invata stramb cuvantul Lui Dumnezeu nu trebuie ascultat pentru ca Biserica este nebiruita si nu o va biruii nimeni, pentru ca Biserica sta pe invatatura pe revelatie nu pe Episcopi pe epistole!!! Episcopul care nu devine epistola vie sa se pocaiasca!!! Asta nu o spun eu o spune Sfanta Scriptura. .Iar puterea este in mana Marelui Arhiereu.

 10. De acord cu Dl Emi Baciu, cînd spune două lucruri fundamentale: 1. Dumnezeu rămîne credincios făgăduinţelor sale; 2) trebuie să mărturisim, fiecare în dreptul nostru, dreapta noastră credinţă, şi nu să ne ascundem în spatele unei false smerenii. Desigur, aşa este. Dar mă tem că sîntem mult prea predispuşi să rezolvăm păcatele şi devierile altora, în loc să le rezolvăm întîi pe ale noastre. Parcă ne place mai mult. Parcă ne-am făcut din asta ţelul nostru în viaţă, luîndu-ni-l ca exemplu pe Sfîntul Ioan Gură de Aur. Dar nu cumva punem carul înaintea boilor? Nu cumva zicem: “Mai important este să rezolvăm, oameni buni, cu devierile celorlalţi şi apoi cu ale noastre”? Mă tem că Sfîntul Ioan Gură de Aur întîi a petrecut mult timp în nevoinţă şi rugăciune şi abia apoi a ieşit să mustre poporul lui Dumnezeu, fiindcă dobîndise har. Dumneavoastră ziceţi să dobîndim har ieşind întîi la mustrare? Nu ştiu dacă ne folosim. Pînă la urmă, avem fiecare Duhovnic. Să luăm binecuvîntare de la Duhovnic înainte de a porni la luptă. Aşa ne-au predanisit nouă Părinţii.

  1. Domnule Octavian Gordon, va d-au dreptate in a vedea pe ale noastre intii, si a ne ruga pt. Patriarhul si preotii rătăciți, cea ce si eu fac, de cind am înțeles ce se întîmplă.
   Numai ca, tocmai aici este motivul: in biserica ne rugam pt.patriarhul sau arhiepiscopul județului, cu preotul parohiei împreuna, dar dacă toti aceștia lucrează in spiritul ecumenist, oare cum ne mantuim? Cind si preotul duhovnic a sfintit o asa-zisa biserica împreuna cu 2sau 3 reprez. altor pseudo-religii!
   Oare atunci, de la cine luați binecuvântare? Tocmai de aceea trebuie sa nu stam nepasatori la întâmplările istorice, ce au loc sub ochii noștri!

   1. Dacă cineva crede că “toţi aceştia lucrează în spirit ecumenist”, să se întrebe dacă nu cumva judecă el însuşi strîmb lucrurile. Pentru că tocmai de aceea avem sobornicitate: ca nu cumva să ne încredem în propria noastră instanţă de judecată, aşa cum au făcut Aria, Marcion, Macedonie, Eutihie, Achindin şi alţi eretici. Toţi credeau că ceilalţi greşesc şi că numai ei şi adepţii lor aveau dreptate. Toţi pînă la unul! Prin urmare, de aceea ne-a lăsat Dumnezeu ascultarea faţă de autoritate, care este autoritatea sobornicească, nu a unuia singur. Şi hai să zicem — prin absurd — că există un complot ecumenist al ierarhilor şi al protopopilor şi al preoţilor etc. Oare chiar nu găsim pe cineva cu autoritate (recunoscută de toată lumea), Părinţii duhovniceşti, cum îi numim noi, care să ne îndrume şi de la care să luăm binecuvîntare? L-aţi auzit pe Părintele Cleopa sau pe Părintele Arsenie vreodată răzvrătindu-se împotriva ierarhiei sau îndemnînd lumea la altă luptă decît cea cu propriile patimi? Eu nu-mi aduc aminte. Chiar dacă fiecare dintre aceştia ştiau prea bine (şi nu doar de la “ştiri”, ci şi prin înştiinţare duhovnicească!) că aşa-numita mişcare ecumenistă este un fel de frecţie la picior de lemn, nenecesară. Dar mai ştiau ceva: că, în ciuda unor presupuse eforturi, credinţa ortodoxă a rămas neatinsă, de vreo 100 de ani de cînd există mişcarea ecumenică. Prin urmare, hai să stăm, fraţilor, în banca noastră şi să ne luptăm întîi cu propriile patimi, în loc să ne şi vedem Feţi-Frumoşi, singurii păstrători ai adevărului “trădat” de preoţii şi ierarhii noştri!

  2. ” Trebuie a asculta de invatatori si de preoti, si a nu-i judeca, chiar de ar avea o viata urata; daca insa credinta le e gresita, atunci nu trebuie doar sa nu-i ascultam, ci si sa fugim de ei, si sa-i judecam ” (Sfantul Ioan Gura de Aur)

 11. RUGACIUNE

  O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrab a le ajuta; izbaveste turma lui Hristos de lupii cei ce o rapesc pe ea, si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste prin sfintele tale rugaciuni de galcevile lumesti, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie si de razboiul cel dintre noim, de foamete, de potop, de sabie, de boala si de moarte grabnica; si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in temnita si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de taierea sabiei, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvintul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca, prin solirea ta, cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata lina si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca, si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invredniceasca. Amin.
  Sursa:

  https://sfnicolae.wordpress.com/sf-nicolae/

 12. Iata ce indreptatiri s-au adus cu prilejul rugaciunii in comun:

  http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/convorbirea-lui-iisus-cu-femeia-samarineanca-o-evanghelie-respectului
  Parerea mea:
  Patriarhul nu e Iisus pentru a crea un Nou Testament. Asaadar, comparatia realizata cu Iisus pica in ridicol. Patriarhul e pus pentru a pazi canoanele si randuielile lasate de Sfintii Parinti. Iisus ne-a lasat Noul Testament, ne-a spus clar cum sa credem. Nu ne putem ascunde dupa citate din Biblie pentru a ne indreptati. Patriarhul avea o buna ocazie de a marturisi credinta ortodoxa asa cum ne-a fost lasata. Pacat ca s-a grabit sa-i contrazica pe sfinti si sa se roage mai inainte de a le arata altora frumusetea ortodoxiei. Doamne, ai mila de noi.

  1. Imi sunteti drag domnule Octavian si de aceea va rog sa va uitati ca altceva am scris. Rugaciune, apoi marturisire. Nu poti simti Ortodoxia daca nu te rogi, caci orice s-ar intampla pe plan religios devine total indiferent in asemenea situatie. Spre rusinea mea vorbesc si eu la nivel de teorie. Stiu ca sunt pacatos si am multe alte defecte, dar totusi ma doare cand vad lancezeala celor de la care asteptam atitudine. Cum sa taci cand vezi batjocorirea Sfintei Biserici , a Sfintelor Canoane si Dogme ale Sfintilor Parinti ? Parintele Iustin Parvu avea o mare mahnire pentru indiferenta noastra. Pai da, sa luam binecuvantare si sa marturisim, sau mai bine zis sa semnam. Macar atat. Ce ne opreste ? Este pacat sa nu urmam pe acesti monahi smeriti din Sfantul Munte, care prin jerfa lor incearca sa ne ajute, sa vedem farul salvator prin furtuna in care calatorim si sa ajungem la liman. Acesta este motivul pentru care ei s-au pregatit de prigoana- fiind sub Patriahul Ecumenic PF Bartolomeu. Cum sa nu fiu alaturi de ei, mai ales ca simt la fel ? Pe langa asta Marturisirea impotriva ereziei are binecuvantarea a doi ierarhi din Biserica, astfel ca ea sa fie adusa la cunostinta credinciosilor , ca ei (adica noi) sa se bucure si bineinteles cei care au constiinta ortodoxa, sa semneze cu recunostinta. Ce ar trebui sa mai astept ? Nu, nu vreau sa fiu caldicel ! Sa ma fereasca Dumnezeu de asa ceva.
   Sigur ca sunt multe alte exemple dar o sa ma refer doar la Parintele Gheorghe Calciu, care spunea ca ecumenismul este o forma a masoneriei care opereaza in Biserica. El isi exprima nadejdea, indemnul fata de cler, monahi si credinciosi , ca acestia sa ceara ierarhilor iesirea din CMB si parasirea tuturor ratacirilor ecumenismului. Iata niste monahi si mireni romani care o fac conform predaniei Bisericii si ascultand glasul Sfantului Ioan Gura de Aur, care stia de astfel de vremuri si de starea noastra duhovniceasca.
   Doamne te-am parasit, nu ne parasi ! Te rugam !

   1. Treaba miranului este duhovnicul sau neeretic-neecumenist! Treaba preotului este sa gaseasca un arhiereu neeretic-neecumenist, chiar si de nu ar mai fi in Romania, va trebui sa mearga in afara (ex. la Mitrop. Serafim de Pireu) si sa ia binecuvantare verbala pentru a liturghisi in paduri si beciuri!!! Nu mai e de glumit!

    1. Da părinte, m-a doare sufletul si plinge inima in mine ,cind vad si aud ce se întîmplă in tara noastră, unde Dumnezeu cu asa mult timp in urma ne-a ales.

     Cum oare putem afla preoți credincioși, si luptători pt. Dreapta Credinta, ca Dvs.,
     eu mai știu mai departe ( vedeți mai sus……..duhovnicul meu, a făcut rugăciune de sfintire cu eretici..) ? Doamne ajutâ-ne si tine tara aceasta!! Si da-ne preoți mărturisitori dreptei credințe, ca “pierim”…

     1. Cauta alt duhovnic! Mergi intr-un sat saracacios si acolo vei gasi…

 13. Dragă @Părinte-Duhovnic, nu vorbim de situaţiile (eu încă n-am auzit de astfel de situaţii) în care preotul se declară frate “în credinţă” cu catolicii şi cu protestanţii. Vorbim de o situaţie foarte clară, în care — nu κατὰ ἀκρίβειαν, ci κατ’ οἰκονομίαν — catolicii sau protestanţii îi lasă pe preoţii noştri ortodocşi să săvîrşească Sfînta Liturghie în ceea ce Dumneavoastră numiţi “templele lor păgîne”. [Nimeni din aceşti preoţi — după ştiinţa mea — nu a făcut vreo mărturisire de credinţă din care să reiasă ipoteza identităţii de credinţă cu eterodocşii.] Pentru aceasta, ziceţi că Hristos nu Se află în acel Potir, unde slujesc preoţii noştri ortodocşi? Dumneavoastră veniţi şi spuneţi, prin link-ul pe care l-aţi trimis (https://preotduhovnic.wordpress.com/2015/01/24/din-dumnezeiasca-proscomidie/) că rugăciunea preotului la Proscomidie (“sa nu opresti, pentru pacatele mele, harul Preasfantului Tau Duh, de la darurile ce sunt puse inainte.”) este o dovadă că este posibil ca Sfînta Euharistie să nu mai aibă loc fiindcă e preotul păcătos? Să nu fie! Aşa ceva este împotriva oricărei învăţături ortodoxe despre Sfînta Euharistie! De altminteri, cine dintre preoţi ar îndrăzni să creadă că el este vrednic? Şi, totuşi, fiecare preot iese cu Potirul şi spune că acolo este Trupul şi Sîngele Mîntuitorului.

  1. te-ai grabit! Mai citeste o data comentariul acela al meu: am spus ”Prietene, Hristos se afla in Potir,”

   1. Păi nu sugeraţi că, în cazul în care vreunul dintre preoţi — din neştiinţă sau din alte raţiuni (poate chiar din cacodoxie) — i-ar declara pe eterodocşi fraţi întru credinţă, atunci Hristos nu S-ar afla în Potir, ci ar fi doar pîine şi vin? Mie aşa mi s-a părut. Confirmaţi-mi, vă rog. Eu cred că Hristos Se află şi în acel Potir, atîta vreme cît preotul cu pricina nu a fost caterisit şi afurisit din Biserica Ortodoxă (în chip sinodal). Fiindcă prezenţa euharistică este legată de apartenenţa la Biserica Ortodoxă şi nu depinde nici măcar de mărturisirea de credinţă a preotului. Cum ar fi să spună cineva că, dacă un preot ortodox care slujeşte la o biserică ortodoxă din România cred şi/sau proferează erezii (din neştiinţă sau din alte pricini), la Liturghia săvîrşită de el nu Se mai jertfeşte Hristos? Vedeţi? Pînă la urmă, chestiunea nici nu e legată de slujirea la “altare păgîne”, ci de ceea ce crede şi/sau spune preotul. Eu ştiu aşa, după canoane: dacă se întîmplă ca vreun preot să spună şi să profereze alunecări de credinţă, singurul care-l poate trage la răspundere este episcopul locului. Doar dacă nu se pocăieşte, episcopul îl supune sinodului eparhia pentru caterisire. Îl poate opri de la slujire, desigur. Dar, cîtă vreme el funcţionează ca preot, Liturghia săvîrşită de el este împlinită. Acuma: dacă — să zicem — un episcop are alunecări de la ortodoxie, caterisirea lui ca eretic n-o poate face decît sinodul episcopilor. Abia după această etapă se poate spune că Hristos nu Se jertfeşte la Liturghia pe care el să zicem că o săvîrşeşte după caterisire.

    1. bre, dta esti din afara ortodoxiei sau nu ai pragmatism deloc! Ce limba vorbesti, eu nu cunosc.
     – Nu cunosc niciun sinod eparhial.
     – Nu trebuie sa te cateriseasca patriarhul Istanbulului ca sa fii caterisit, ci doar un episcop al pleromei ortodoxe
     – Depinde totul de marturisirea de credinta a preotului caci zice Crezul inainte de epicleza
     – Daca este eretic si necaterisit, este deci mai intai eretic
     – Caterisirea este pedeapsa juridica si legatura/blestem. Dar cum un arhiereu te leaga, un altul te poate dezlega
     – Hristos nu este in Potirul niciunui eretic (fie ca face Liturghie seaca, satanica, alba, gri sau crede altceva decat Scriptura, Cele 7 Sinoade Panortodoxe si tot ce-au invatat Sfintii Parinti

     Prietene modernist si scolit in teologie dupa 2000, preotii din diaspora si arhiereii lor sunt tradatori pentru ca slujesc in temple pagane. Ar putea gasi o chirie, o casuta, sau o camera la un crestin acasa pe care sa o sfinteasca si sa o foloseasca numai pentru slujba. Spune-le profesorilor tai popi, ca sunt ramoliti! Repet, cand vor intra papistasii, protestantii sau neoprotestantii in Altar la Liturghie, veti manca paine goala! Eu vorbesc limba romana? Ca dta…nu prea!

     1. Vă cam aprindeţi degeaba, Părinte (presupun că sînteţi preot, de vreme ce folosiţi username “preot-duhovnic”) şi mă tem că începeţi să folosiţi un limbaj care se află dincolo de limitele minimei politeţi, cu atît mai mult cu cît nu mă cunoaşteţi. “Dacă nu putem fi buni, să încercăm măcar să fim politicoşi”, zicea Părintele Nicolae Steinhardt.
      Aflaţi întîi că eu nu sînt “şcolit în teologie după 2000” şi mai aflaţi că ştiu ce vorbesc atunci cînd mă refer la sinod eparhial şi la celelalte lucruri canonice despre care am vorbit, fiindcă le-am cercetat şi le cercetez (dacă doriţi, am să vă spun în privat cu ce mă ocup). De acord că Hristos nu Se află în potirul vreunui eretic. Nici n-am spus altceva. Totuşi, nu aţi fost atent la ce spun (şi, nefiind atent, spuneţi că nu vorbesc eu limba română) sau, pur şi simplu, vorbiţi despre canoane şi despre Sinoadele Ecumenice fără să le fi cercetat. Dacă vă întemeiaţi spusele pe autoritatea Sfinţilor Părinţi, spuneţi-mi, vă rog (dar chiar vă rog să nu divagaţi, ci să răspundeţi la întrebare), cînd, de către cine şi în ce condiţii este declarată o persoană eretică? Strict canonic.

     2. Dle Gordon, puteti fi si fratele papei Francisc, sau si fratele directorului Mosad-ului! Tineti-va intrebarile si anchetele pentru labartatii acestei lumi…

     3. Esti de-al lor! Vedem…
      03.10.1979
      * 2002-2003: student al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti
      * Mai 2003 – iulie 2004: bursier al Colegiului „Noua Europă”
      * Octombrie 2004 – iulie 2005: bursier al Confederaţiei Elveţiene
      * Octombrie 2006 – martie 2007: bursier al Diakonisches Werk der EKD, pentru un stagiu de pregătire doctorală la Freie Un
      * Februarie – aprilie şi iunie – august 2012: stagiu postdoctoral de cercetare la Westfälische Wilhelms-Universität Münster
      http://ziarullumina.ro/autor/lector-dr-octavian-gordon

 14. Nu inteleg o chestie. In Biserica Sfantului Mormant se afla reunite toate religiile – si acolo e rugaciune impreuna (sunt capele ortodoxe, etiopiene, catolice, copte). Se intra in Sfantul Mormant cate 4 persoane, de confesiune diferita, de multe ori. Acolo se slujesc concomitent de catre confesiuni diferite.
  De ce a ingaduit Dumnezeu alaturarea asta, in cel mai sfant loc de pe lume? Eu am intrat in Sfantul Mormant sa ma rog, si alaturi de mine erau si altii, de alte religii, sau poate nu erau crestini (asiatici, filipinezi, etc). Mi se anuleaza mie rugaciunea ? Se considera ca m-am rugat impreuna cu ei? Nu mi-am ales sa ma aflu in acelasi loc cu oameni de alta religie.
  Cand apare Sf. Lumina de Pasti, sunt numai ortodocsi? Daca locul e pangarit de prezenta altor culte, de ce se produce inca minunea? Cred ca la Biserica Sf. Mormant se regasesc toate cultele si acolo e ecumenism si, totusi, de ce nu a fost condamnat de Patiarrhia Ierusalimului, iar Patriarhul Ierusalimului e cel care aduce Sf. Lumina ?
  La Piatra Ungerii de la Sf. Mormant am vazut cum curgea mir (am fost de mai multe ori si numai o data am vazut cum curgea mir). Se pot intampla minuni in prezenta ereticilor sau intr-un spatiu al rugaciunii comune, unde se reunesc toti crestinii?

  1. @Magda
   Ce se petrece la Sfantul Mormant nu este ecumenism, decat atunci cand patriarhii se roaga impreuna cu papa, de ex, insa Minunea Sfintei Lumini este chemarea pentru toatele neamurile la Ortodoxie. Caci, tocmai vazand ca aceasta mare minune are loc numai de Sfintele Pasti ortodox, sa se intoarca cu totii la dreapta credinta. Insa, patriarhul si clericii ortodocsi nu se duc in lacasele ereticilor.

 15. Pentru @preot-duhovnic şi cei care îi împărtăşesc opiniile:
  Nu mi-aţi răspuns la întrebarea referitoare la chestiunile canonice care privesc “calitatea” de eretic a unei persoane.
  În altă ordine de idei: mă numiţi “de-al lor”. De-al lor de-al cui? Interesant, totuşi, ce aţi ales să spicuiţi din acel CV. Poate vă interesează şi ce am scris şi tradus (din Sfinţii Părinţi)? Sau deja m-aţi catalogat deja eretic? [Accept să mă ponegriţi cum vreţi, am acceptat şi accept în continuare impoliteţea cu care vă exprimaţi, dar, împreună cu Avva Agathon, vă răspund: Nu, nu sînt “de-al lor”!
  Dar pe Părintele Stăniloase unde l-aţi încadra? El a asistat la cursurile lui Werner Heisenberg, la München, iar la Oxford s-a împrietenit cu Donald Allchin. În 1980 a primit premiul Leopold Luca al Facultăţii de Teologie Protestantă din Tübingen, iar din partea anglicanilor a primit ordinul “Crucea Sf. Augustin”, în 1982. Gata? E “de-al lor” Părintele Stăniloae?
  Părinte dragă, vă rog să mă iertaţi că insist: nu vă mai legaţi de ceea ce nu cunoaşteţi. Fiindcă s-ar putea să greşiţi. Iar dacă sînt eu cel care greşeşte, vă rog să mă iertaţi şi, cu răbdare, să-mi arătaţi unde anume greşesc.

  1. ” Eu cred că Hristos Se află şi în acel Potir, atîta vreme cît preotul cu pricina nu a fost caterisit şi afurisit din Biserica Ortodoxă (în chip sinodal)”
   – cum sa se afle Hristos in Potir (chiar desi nu am fost caterisit), dar eu pun in Potir tuica si mamaliga?!
   – dta vorbesti din carti de joc… Intai hirotoneste-te, apoi fa mii de Liturghii…
   – prietene scolastic si sofist, caterisirea este pedeapsa juridica. Si eu pot sa blestem un preot, si se poate dezlega. Si episcopul poate sa o faca oricand voieste, iar acel preot se poate dezlega (Matei 18-18)
   – pe un preot nu trebuie sa-l cateriseasca Bartolomeu al Istanbulului… Este indeajuns sa o faca arhiereul local al preotului respectiv.

   ” prezenţa euharistică este legată de apartenenţa la Biserica Ortodoxă şi nu depinde nici măcar de mărturisirea de credinţă a preotului.”
   – asta e la spitalul de nebuni! Cum sa nu conteze marturisirea de credinta a preotului? Pai eu pot fi al Bisericii Ortodoxe si sa marturisesc crezul musulmanilor. E bine? Iar vorbesti din carti de joc!

   ” Şi, totuşi, fiecare preot iese cu Potirul şi spune că acolo este Trupul şi Sîngele Mîntuitorului.”
   Spune ce vrea! Sunt preoti care ies cu Potirul gol sau cu paine si vin puse in Potir dupa epicleza. Iar vorbesti din carti de joc!

   1. Bine, Părinte! Îmi cer iertare că n-am să mai continui această discuţie. Vă doresc atunci mult spor duhovnicesc întru lupta cea bună! Deie Domnul ca, precum Hristos, Care n-a lepădat dragostea Lui pentru oamenii pe care i-a izgonit cu biciul din Templu, aşa să umblaţi şi Dumneavoastră, cu dragoste, atunci cînd apăraţi ortodoxia. “Iubeşte şi fă ce vrei!” Sînt sigur că veţi face tot ce vă stă în putinţa inimii şi a minţii ca să-i cîştigaţi pe fraţii noştri rătăciţi. V-aş pomeni la rugăciune, dar nu vă ştiu numele (mic).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 Comments
scroll to top