Un mare apologet a plecat la Domnul la doar 58 de ani: Gheorgios Zervos, directorul ziarului Ortodox Typos

giorgos-zervosMare tristețe în lumea ortodoxă. Cel care a fost la cârma ziarului Orthodox Typos, marele jurnalist și realizator de emisiuni tv  Gheorgios Zervos, continuatorul “Jurnalismului ca lucrare a  lui Dumnezeu” a fericitului bătrân Pr. Marcu Manolis și a înflăcaratului Pr. Haralambos Vasilopulos – fondatorul săptămânalului Ortodoxos Typos – a plecat la Domnul, ieri la orele amiezii, în vârsta de 58 de ani.

S-a născut în insula Corfu, a fost de meserie jurnalist, practica jurnalismul de la vârsta de 17 ani și s-a apropiat cu multi ani în urma  de Parintele Marcu care a avut inspirația divina de a-l numi la conducerea ziarului in anul 2001. A studiat științele politice și economie, filozofie și a participat la numeroase seminarii de teorie economică americană.  A fost necasatorit și a dus o viata de ascet. ”Monah  în lume”. S-a dăruit total lui Hristos pe care Il iubea nespus de mult.  Postea și se ruga mult pentru Ortodoxie. Reușea cu mare succes să scrie articole de mare forță duhovnicească prin care mobiliza ierahia bisericii  și  a sfintei chinotite a muntelui Ahtos să ia poziții ferme referitor la diferitele teme arzătoare ale zilelor noastre, precum ecumenismul, papismul, masoneria, ora de religie  etc. I-a iubit pe români, pe care îi prețuia și îi respecta. Pr. Gheorghios Metalinos îl considera “un mare teolog si un jurnalist a lui Hristos”. Credea foarte mult in minunile Sfinților pe care îi iubea. Lumea spunea despre el că este sfânt. Facea multă milostenie, împarțea banii la săraci și la familiile cu multi copii și aproape întreg salariul și-l dădea ziarului pentru diferite cheltuieli și neajunsuri. A ajutat la restaurarea Mănăstirii Pendeli, unde a devenit ctitor. Un om devotat Bisericii și patriei sale.

A cunoscut întreaga lume ortodoxă, marile personalităti ale ortodoxiei contemporane, luptători împotriva ecumenismului si  papismului  cu care colabora la scrierea unor articole. La televiziunea Blue Sky timp de 21 de ani în fiecare zi de la orele 14 la 15 avea emisiunea “Călătorie prin actualitate”  unde comenta toate, dar toate evenimentele bisericești și politice care vizau sau aveau legătura cu credinta Ortodoxă. În ultimile emisiuni și-a mărturisit credința ortodoxă cu multă căldură și marele pericol  care pândește lumea ortodoxș, prin  greutățile impuse de o Europa atee si o America sionista. Întotdeauna, dar întotdeauna mărturisea adevarul pe postul de televiziune, drept pentru care a fost foarte apreciat și iubit de telespectatorii eleni, nu numai pentru adevărul pe care îl relata din lumea politică sau bisericească, dar și pentru sfaturile duhovnicești pe care le dadea pe post. Era considerat Profesorul Jurnalismului și omul care lumina telespectatorii. Atunci când se iscau probleme, de exemplu referitor la buletinele electronice, când lumea era tulburată de stirile din mass media, domnul Zervos  invita câte un mare duhovnic  care spunea adevărul duhovnicesc, problematizând ierarhia pentru a lua o decizie sănătoasa, astfel rezolvând situatia.

Era omul lui Hristos în presa scrisă si vorbită, era “monahul” din umbră care se ruga pentru noi pentru a nu cadea în apostazie  și ținea cu toate hațurile ziarul pentru a nu se scufunda Nava Amiral – numit așa de pr. Teodoros Zisis la adormirea bătrânului fericit și purtator de harisme vrednicul de pomenire Arhimandrit Marcu Manoli. A reușit cu multa dragoste și discernamant să mențină Nava Ortodox Typos în larg  fără să acosteze, prin harisma pe care a moștenit-o de la bătrânul Marcu Manoli. Foarte smerit, întotdeauna lua binecuvantare de la toți preoții sărutându-le mâna și cerându-le să se roage pentru el,”respecta rasa”.

Acestea au fost cuvintele simple dar izvorâte din inima unui preot neînsemnat  care l-a cunoscut personal pe domnul Zervos. Vă recomand să recitiți un articol de mare insemnătate, dar nu  și singurul din miile de articole al respectatului și cuviosului  Gheorgios Zervos.

de Pr. Daniel Terpea | integral pe Graiul Ortodox

Domnul să-l aşeze în corturile drepţilor!

8 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    offtopic

    fracturare hidraulica
    http://www.ziuadevest.ro/economic/51743-ong-urile-le-cer-autoritatilor-masuri-ferme-impotriva-contaminarii-apei-potabile-din-zona-beba-veche

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/02/19/lansarea-si-prezentarea-cartii-prigonite-video-fata-nevazuta-a-homosexualitatii-autori-virgiliu-gheorghe-si-andrei-darlau-tulburarea-identitatii-de-gen-si-viitorul-omenirii-cuvantul-editorului/

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      sper sa nu se considere ca facem reclama d-rului homeopat Pavel chirila, ci cartii care arata ca homosexualitatea este o boala si mai nou o moda indusa si impusa de acesti bolnavi.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, pe acest mare luptator pentru Sfanta Ortodoxie-Gheorgios Zervos .

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bunul Dumnezeu să-l ierte şi să ne rânduiască un bun înlocuitor al său pe pământ, deşi nu suntem vrednici ... !

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru administrator
    Lucrez la consiliul judeţean şi aici urmează să se introducă pontaj electronic pe bază de scanare facială şi cartelă (poate fără cip). Dispozitivul de scanare a fost deja montat.
    Neacceptarea aceastei metode de pontaj, prin scanare facială, consider că nu este numai o reacţie de fanatism religios ci poate ascunde şi metode la care noi nu avem acces sau nu se ştie din punct de vedere tehnico-medical în acest moment şi care ne poate afecta sănătatea. Aşa cum unii susţin că efectuarea ecografiei sau folosirea unui telefon mobil nu prezintă nici un risc, totuşi unii specialişti sunt de altă părere. Scanare faccială repetată de două sau mai multe ori pe zi poate prezenta un risc.
    Nu mai vorbesc de demnitate, recunoştere facială din satelit...
    La nivel naţional sunt acceptate alternative pentru documentele electronice.
    Eu intenţionez să solicit în scris şi varianta clasică de pontaj.
    Faţă de cele prezentate pentru a putea argumenta riscurile acestei metode din punct de vedere tehnic, religios şi juridic, vă rog sa-l contactaţi pe domnul pr. prof. dr. Mihai Valică şi să-l rugaţi poate mă poate ajuta cu câteva argumente pe care să le expun în solicitare. Menţionez că nu este vorba doar de mine ci şi unii colegi sunt îngrijoraţi că le poate fi periclitată sănătatea.
    Vă mulţumesc,

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Doamne, ajuta!
      Acest lucru este un abuz teribil, deoarece instalarea unui astfel de dispozitiv presupune teste pe o durata de cel putin 20 de ani, pentru a vedea efectele unei scanari faciale.
      Legal nu au voie sa monteze pana nu aduc de la producator un certificat de garantie, ca nu este periculos. Or, un astfel de certificat nu au de unde sa aduca, ci ei fac doar experimente pe romanii neinformati si care fac risipa de cumintenie si de ghebosenie lasa.
      Sa faceti un scris la primarie si sa sesizati Consiliul Local, ca o astfel de montare de dispozitiv de scanare faciala reprezinta un abuz si un real pericol pentru sanatatea omului.
      Daca la aceasta sesizare primaria si consiliul local nu dau raspuns si continua cu aberatia lor, singurul lucru este actionarea in judecata a primariei si a consiliului local.
      Nu cred ca isi vor permite un proces, pe care il vor pierde sigur.
      Noi suntem tara nimanui. Pe noi nu ne apara nimeni, ci, cei alesi, ne expun la toate pericolele mortii. Sa le fie rusine celor cei ce gandesc astfel.
      Acel primar nu va mai trebui in veci sa ajunga primar si consilierii la fel. Sa le spuneti la tot satul sau orasul de acesta intentie jignitoare.
      Rusine, rusine si iar rusine nesimtitilor! Asa sa le transmiteti din partea mea personal. Sa le puna mai bine un numar cu fier rosu pe mana, dupa modelul Auschwiz, sau ca la vite, decat sa le scaneze fata, care este chipul lui Dumnezeu, dupa care a fost creat omul.

      Cu stima,
      Pr. Mihai VALICĂ

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vă mulţumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*