Pr. prof. Mihai Valică – Predică excepțională: Nu pomeniți numele celor care vor interzicerea orei de religie, că le recunoașteți calitatea de oameni, ei fiind legiune

23 Comments

 1. Doamne ajuta!

  Propun excomunicarea din Biserica Ortodoxa a politicienilor care au interzis ora de religie in scoli!

  1. Mai bine nu ne-am asuma rugaciunea pentru ei, ca nu-i de masura noastra. Doar oamenii sfinti se pot ruga sa-i intoarca Dumnezeu. Cel mult putem zice: “Doamne, iarta-i ca nu stiu ce fac!”

  1. Bunul Dumnezeu sa-l ocroteasca pe parintele Gheorghe. Este deosebit! Ii cunosc predicile de ani de zile, cand, inregistrate pe casete, le-am primit de la un frate de la M-tirea Sihastria. Ma rog pt.parintele Gheorghe in fiecare zi. Este pentru ADEVAR!

 2. Totusi, Mantuitorul nostru Iisus Hristos, ne indeamna sa ne rugam pentru vrajmasii nostri, asa cu El insusi a facut-o. “Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac”. Asa a facut si sfantul diacon Stefan. Mi-e teama ca o atitudine ca cea mentionata in titlu duce la ura, nu la mila si iubire. Ori, ura e un pacat ce duce la moarte. Doamne ajuta!

  1. Pai roaga-te, dar te tine? Stii la ce te poti astepta daca vin diavolii ce-i chinuie asupra ta?

   1. Cred că ai cam multă teamă de demoni. ”În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.”
    Diavolii nu fac ce vor ei ci ce le îngăduie Dumnezeu, adică dacă vin asupra noastră este pentru că le-a fost îngăduit.
    Și toate necazurile care le vom păți de la ei ne sunt utile pentru a ne cunoaște mai bine săbiciunile ceea ce este foarte important (”Cine isi vede pacatele e mai mare decat cel ce vede ingeri”). Și chiar dacă pierdem o luptă căpătăm experiență utilă pentru victorii viitoare. Deci tot răul spre bine.
    Dar Hristos i-a spus sfântului Siluan: ”Sufletele celor mândri suferă de-a pururea din partea demonilor”. Deci e simplu. Cât timp mă chinuie diavolii înseamnă că mai am mândrie. Și atunci într-adevăr, înseamnă că mai bine mă rog mai întâi pentru vindecarea mea, lăsând-o pe a altuia pe mai târziu.

 3. cine știe ce se întâmplă cu românii din Ardeal pe care-i alungă grupurile extremiste de unguri ?

  1. puneti acest cod [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195253353″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 4. @Radu Iacoboae

  Bine face Parintele Anitulesei ca ia atitudine impotriva unor practici de-a dreptul idolatre cum ar fi bautul apei de pe oase de morti sau amestecarea unei astfel de ape cu aghiazma! Cu atat mai mult in post este extrem de binevenita cercetarea sa.

  Si cealalta marturie ca par Arsenie Boca s-a apucat sa tremure inaintea unui copil de cls a 8-a, avand paloare de om mort….. in locul editorului cartii n-as fi publicat-o ….. e urata de tot!

  Dar asa cum spune par Anitulesei, este bine ca se publica toate aceste nazdravaniide oameni care nu realizeaza ca-i fac un deserviciu par Arsenie Boca, e bine ca pictura de la Draganescu exista, ca cei care au constiinta ortodoxa sa se trezeasca

  E rusinos ca s-au apucat maicute si preoti sa bea apa de pe oase de morti, sa le amestece cu aghiazma, ca agheazma nu este destul de sfanta in ochii lor….E oribil ca se intampla asa ceva in ortodoxie si chiar la noi in tara…. chiar daca par Arsenie Boca ar fi sfant, patriarhia ar trebui sa ia masuri aspre impotriva unor astfel de practici idolatre si vrajitoresti!

  Cat despre iesirea din trup …. avea si mama un coleg in anii ’65-70 care exersase tot felul de practici exoterice …
  Le spunea colegilor ca poate iesi oricand vrea din trup si sa mearga spre exemplu in camera oricarui coleg, acasa, si sa-i spuna a doua zi ce facea acel coleg la o anumita ora pe care o stabileau de dinainte…

  In fata colegilor se concentra si baga un ac prin obraz dinauntrul gurii spre afara. Nu iesea nici un fel de sange. Colegii puteau misca acul care strabatea obrazul, se puteau convinge in orice mod doreau ca acul a strapuns obrazul in mod real. Dupa ce scotea acul nu ramanea in urma nici un fel de gaura in obraz …

  Scamatoriile Par. Arsenie Boca nu seamana deloc cu minunile pe care le-am citit in vietile sfintilor, ci-mi amintesc puternic numai de scamatoriile acelea infricosatoare pe care le facea acel tanar inaintea colegilor lui.

  Prima data in viata mea am auzit de par Arsenie Boca a fost acum 10 ani, cand am primit de la o cunostinta foarte apropiata si draga cartea “Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina” cu deosebite recomandari pozitive din partea ei.
  Fiind si eu in consens in privinta avorturilor, contraceptivelor, cu ce mi se descria ca ar contine cartea, inainte de a o citi eu insami am mai cumparat cateva exemplare ca sa daruiesc si eu la randul meu.

  Nu a trebuit decat o zi sa o citesc, si n-am mai dat acele exemplare nimanui ca mi-a fost rusine sa recomand asemenea invataruri contrare ortodoxiei.

  Preia prosteste teorii magaresti care probabil circulau la acea vreme intre cine stie ce medici inculti sau scorneste el insusi acele teorii magaresti si combate cu ele monahismul, fecioria, vaduvia

  La pg 10, cica femeia daca nu obtine acid glutamic din prostata barbatului, o ia razna, se face socolista. Probabil toate maicutele, in viziunea par Arsenie Boca sunt socoliste, nu mai vorbim de atatea femei care traiesc vaduve sau divortate, sau necasatorite pana la moarte si care nici macar nu-si procura acid glutamic sintetic, pentru a putea ramane in toate facultatile mentale. De asemenea nici nu se arunca in destrabalari.

  Oare ce a inteles Par Arsenie Boca din textul de la I Cor. 7, 37-40? Oare depinde de voia proprie castitatea, sau castitatea duce la nebunie, ca asa a dorit Dumnezeu sa nu dea omului libertatea de a alege?

  Oare marea majoritate a sfintii din calendar sunt nebuni??? Ca fiecare a trait fie in feciorie, fie au avut o perioada lunga de vaduvie, sau alte imprejurari care a presupus abstinenta indelungata….

  Cultul par Arsenie Boca nu are cum sa fie decat al al celor care “din cauza abuzului sau al refuzului”, le lipseste ceea ce par Arsenie Boca numeste “acid glutamic”! Avand probleme mintale atat de grele nu sunt deloc inexplicabile practicile lor vrajitoresti precum bautul apei de pe oase de morti, si suprasfintirea aghiezmei cu o astfel de spurcaciune!

  1. Este o mare lucrătură după cum se vede împotriva părintelui Arsenie Boca… Unii îi interpretează spusele în afara contextului… Părintele avea studii de medicină… Așa se explică… Nu medicina din zilele noastre chiar… Citiți lucrarea ,,TINERII, FAMILIA ȘI COPIII NĂSCUȚI ÎN LANȚURI”. Este una dintre cele mai reușite după părerea mea… Am citat din ea fragmente în antologia a treia din ,,OFENSIVA MASONERIEI ȘI ÎMPOTRIVA ORTODOXIEI”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 Comments