Cardul de sănătate: experiment nereușit sau umilirea românilor care au făcut pact cu sistemul?

Românii supuși sistemului își merită soarta. Asemeni fiului risipitor care a ajuns să mănânce alături de porci, așa și cei care nu au avut curajul să lupte și să ceară alternativă la cardul de sănătate suportă în aceste zile umilire din partea CNAS. În loc să asculte de glasurile mai multor părinți care ne-au sfătuit să refuzăm cardul, ei au preferat comoditatea și au avut parte de mai mult zbucium. Că în final, beneficiile cardului pe care le tot flutură “agenții” pe la tv se întorc împotriva celor ce le doresc. Și ăsta e doar începutul. S-a văzut cruzimea cu care medicii și alți slujitori din sistemul sanitar pun pe primul loc profesia lor, înainte de calitatea de om, refuzând internări, tratamente și în final dreptul la viață al unor oameni care au și plătit pentru asta. De aici se vede că tatăl dezbinării și al minciunii se află în spatele acestor “bomboane otrăvite”. Dar Domnul ajută celor ce au un pic de voință, căci își are oamenii Lui oriunde.

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cip

Mai jos puteți citi unul din cazurile ce au avut loc în toate orașele țării:

Probleme in tara cu cardul unic de sanatate: cozi mari pentru obtinerea cardului, medicii nu pot folosi sistemul informatic

Medicii de familie din Suceava au avut probleme luni la accesarea sistemului informatic din cauza blocarii unitatii centrale de management a CNAS, a declarat luni secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan, pentru Agerpres.

In opinia sa, sistemul informatic nu a fost pregatit pentru a prelua toate informatiile, iar pacientii sunt nervosi pentru ca se prelungeste timpul de asteptare, in conditiile in care validarea unei retete dureaza si pana la 15 minute, afectandu-se timpul destinat consultatiilor medicale.

”Azi (n.r. – luni) a fost un calvar pentru medicii de familie si pentru pacienti. Probabil, reteaua nu e pregatita sa preia un volum de informatii atat de mare si de aici disfunctionalitatile ce tin de timp si de anumite manevre, ce nu pot fi finalizate”, a spus Badrajan, adaugand ca astfel de disfunctionalitati au fost semnalate si de alti colegi medici de familie.

Totodata, Badrajan a spus ca au fost si pacienti care s-au prezentat la cabinetul medicului de familie fara a-si lua cardul de sanatate, desi s-a anuntat din timp despre obligativitatea utilizarii cardului de sanatate incepand cu data de 1 mai.

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava, Tiberius Bradatan, a spus ca in primele trei zile de cand utilizarea cardului de sanatate a devenit obligatorie, validarea serviciilor medicale a decurs fara probleme deosebite, doar luni dimineata inregistrandu-se dificultati la accesarea sistemului informatic.

El a spus ca in primele ore ale zilei de luni unitatea de management a CNAS a functionat, dar ulterior s-a blocat, nemaiputand fi validate serviciile medicale spitalicesti, si s-au intampinat dificultati la una dintre cele trei componente ale sistemului informatic, respectiv cea care permite inrolarea cardului pacientului in unitatea de management.

Bradatan a aratat ca era de anticipat o asemenea situatie in conditiile numarului mare de accesari ale sistemului informatic, asa cum a fost si in perioada de inceput a introducerii retetei electronice, dar spera ca aceasta situatie sa fie reglementata cat mai curand. El a precizat ca nu a fost refuzata acordarea de servicii medicale niciunui pacient care s-a adresat unitatii spitalicesti sucevene.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al CJAS Suceava, Anda Salagean, a spus ca furnizorii de servicii medicale au solicitat in aceste zile raspuns la intrebari tehnice cu privire la adeverintele cu care asiguratul care trebuie sa se prezinte la medic sau la spital, in conditiile in care nu au card de sanatate, sau pentru cei care nu au emis card de sanatate, dar si pentru asiguratii care au pierdut, deteriorat sau li s-au furat cardurile de sanatate.

Potrivit Andei Salagean, in primele patru zile ale acestei luni au fost si cateva solicitari pentru deblocarea cardului de sanatate, situatii solutionate de informaticienii institutiei.

In cursul zilei de luni, la CJAS Suceava s-au prezentat aproximativ 300 de persoane cu diverse solicitari privind cardul de sanatate, institutia emitand 13 adeverinte pentru cei care au refuzat cardul de sanatate din motive religioase, 27 de adeverinte pentru carduri duplicat si 30 de adeverinte de asigurat.

11 Comments

 1. Hristos a Înviat!

  Ambele cazuri sunt valabile. Tragedia este că cei mai mulți români au ajuns întru-un asemenea grad de înșelare, încât nici măcar nu mai realizează că sunt tratați ca sclavii. Oamenii nu știu că sunt puși la încercare, că li se testează reacțiile. Acum, în starea în care sunt, dacă le-ar oferi ciparea direct în mână (ca să nu mai piardă cardurile, să nu le mai fie furate, să meargă sistemul electronic mai repede, să nu se mai enerveze !!, sa nu mai piardă timpul !!) le-ar accepta cu toții bucuroși, că „în sfârșit” (sfârșitul libertății lor) nu mai suferă. Aceasta nu o spun ca pe o judecată, ci ca pe o constatare. Mă doare foarte tare că nu am reușit – încă – să întorc pe cineva din acest drum. Este un lucru foarte greu de realizat. Cred că o șansă pentru a reuși acest lucru ar trebui să merg, fie în urma lor, fie în pas cu ei, lucru foarte riscant. Altfel, așa „de peste gard”, mă simt neputincioasă.
  Doamne, pazește-ne de cel rău. Amin.

 2. Cred că în toată țara au fost probleme cu sistemul electronic ISUI… Chiar și la noi în Pitești… Nu doar la medici, ci și la farmaciștii care eliberau rețete compensate…

  NU ȘTIM DACĂ SE VA NORMALIZA SITUAȚIA SAU VA EXPLODA NEMULȚUMIREA MEDICILOR, FARMACIȘTILOR, PACIENȚILOR ȘI CLIENȚILOR…

 3. Acceptarea cardului de sanatate implică acceptarea statutului de marfa la dispozitia sistemului. In plus, lepadarea de Hrstos este destul de evidenta acum cand, conform normelor europene, moartea cerebrala este considerata deces!
  http://adevarul.ro/locale/oradea/ce-moartea-cerebrala-intampla-timpul-recoltarii-organelor-donatorul-devine-rece-multe-necesara-incalzirea-lui-1_5548d491cfbe376e35dfdba2/index.html
  Practic, cei care-si iau cardul lasa sistemul sa decida cand sa treaca ala cele vesnice cu trupul. Asta echivaleaza cu sinuciderea asistata. Iar sinuciderea asstata il desparte cu adevarat de Dumnezeu pe orice crestin, caci Sistemul se face stapan pe trupul omului ajuns in moarte cerebrala si-l mentine in viata, conectat la aparate, pana ii ia organele sanatoase. Semnatura pentru cardul de sanatae implica acordul pntru sinuciderea asistata, caci odata ajuns in moarte cerebrala nu nu mai conteaza ce ai declarat in legatura cu prelevarea de organe… Iar atunci cand mori cine mai sta sa verfice toate amanuntele. Esti asezat in cosciug direct in costum…

  Iar la moartea cerebrala se pricep mai ales stomatologii si implantologii sa ne conduca! Asa ca, atentie ce lucrari dentare va faceti! Puteti ajunge in moarte cerebrala cu banii vostri. Unii sustin ca salveaza radacina dintelui, insa ii pun pacientului tot ce e necesar ca sa-l conduca spre moarte cerebrala. Nu tuturor, ci pe alese! Apoi persoana-tinta ,,beneficiaza” de o monitorizare aparte. Daca n-ar fi, nu s-ar povesti!

 4. Bun SACCSIV, nici eu nu sunt de acord cu cardul, insă ce ar trebui să facă un medic de familie in situatia asta ? Să renunțe la profesie, la venit, să lase familia fără bani ? Știi că părintele Iustin spunea că asta nu este pecetea ci calea spre pecete și să nu recurgem la gesturi extreme. Oricum, toate acestea trebuie să ne facă să ne pregătim pentru momentul in care ne vor pune pecetea nu pe card, pe care-l pot lăsa in sertar ci chiar pe mână.

  1. problema nu e doar cardul ci tot sistemul electronic din spate. zic asta din cauza ca toate informatiile medicale ale individului vor fi disponibile la cateva clickuri distanta. intr-o lume profund materialista si imorala ca cea in care traim va las pe dvs sa vedeti pericolele.

  2. Hristos a Înviat!

   Daca acum nu poți refuza acest card, cum crezi că vei putea refuza mai târziu implantarea cipului? Apoi, referitor la frica voastră, cum că nu veți avea ce mânca, rămâneți fără meserie sau altele asemenea, copiii nu vor avea cu ce crește, etc. Exact pe aceste lucruri mizează și lucrătorii diavolului. Pe frica voastră, care vine tot de la el. Mai întâi de toate, vă rog pe toți să vă puneți întrebările – Suntem sau nu în stare să trăim doar cu pâine și apă? Dar cu o singură haină pe noi? Fără căldură și adăpost? Prigoniți de sistem și chiar de frați? Cu atitudinea pe care o are, majoritatea de azi se aseamănă unor sportivi care cred că li se cuvine să intre în meci doar pentru că se numesc sportivi. Fără nici un efort, fără suferință și fără rugăciune. Ca să ajungi la mântuire, trebuie să treci – asemenea unui sportiv – prin „bariera suferinței”.
   Citiți, rugați-vă și cereți de la Dumnezeu să vă lumineze și să vă arate calea pe care trebuie să o urmați.
   Dumnezeu sa ne ajute. Amin.

 5. Buna ziua,

  Cozi imense la CASMBucuresti, in 07.05.2015.
  La indicatiile de pe net, am completat cererea pentru refuzul Cardului si am atasat Cardul primit prin Posta,, conform cerintelor afisate de CASMB.
  M-am dus la CASMB, etajul 1, camera 203, ghiseul 3, pentru primirea Adeverintei inlocuitoare Cardului si dupa ce am stat la Coada, functionara de la ghiseu mi-a spus sa ma duc sa stau obligatoriu la Coada de la biroul de informatii. Am stat mai mult de 1.5 ore si mi-a atasat cererii mele si obligatoriu necesitatea unei copii de pe CI, care a fost “Uitata” sa fie scrisa pe net. Am coborat la parter, am stat la Coada ptr. 1 copie CI. Am revenit la Coada la ghiseul 3 si am obtinut Adeverinta cu care am fost la medicul de familie.
  EFECTIV BATAIE DE JOC DE OAMENI. Am numai 65 ani.

  Dumnezeu sa-i lumineze pe conducatorii tarii pusi de Dumnezeu sa ne conduca.
  Vai lor daca isi bat joc de poporul care i-a votat. Vai lor. Vai lor.
  Doamne ajuta.Ma rog de iertate.

 6. Hristos a Înviat!

  Admin, dragi cititori, expresia „respectiv cea care permite inrolarea cardului pacientului in unitatea de management.” din acest articol, vă rog frumos să o citiți exact așa cum trebuie. Adică?… „pentru ÎNROLAREA DE NOI PERSOANE atunci când acestea devin eligibile,” ??!! Era și firesc să fie așa, din moment ce definiția „înrolării” ne arată clar că vorbim de oameni, și nu de documente. În procedura de lucru, a lor, de mai jos, veți găsi expresia la pagina 37. Vă rog insistent să citiți toată procedura. Merită.

  http://siui.casan.ro/cnas/siui_3.7/docs/specificatii/Specificatie%20Interfatare%20SIUI%20-%20Aplicatii_de_Raportare_pentru_Furnizori.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 Comments