Dl. Marcel Bouroş către Radu Preda: Nu poţi apăra icoana scuipând pe sfântul zugrăvit în ea

Intr-un nou interviu acordat apropiaţilor săi de la activenews, Radu Preda terfeleşte imaginea Mişcării Legionare şi pe a adepţilor ei, tineri sau “nostalgici” bătrâni. Publicăm mai jos un răspuns al d-lui Marcel Bouroş de la Curtea Brâncovenească, trimis la rubrica de comentarii al acelui articol.

Sf. Mc. Valeriu GafencuParafrazand pe rabinul Gamaliel putem spune: daca Miscarea Legionara e invatatura omeneasca va pieri de la sine, dar daca e de la Dumnezeu, nu cumva sa devina cineva luptator impotriva lui Dumnezeu!
…acelasi lucru il spune o studenta, Marieta Iordache in 1938 in fata regelui Carol al II lea si a unui intreg stadion: ” Corneliu Zelea Codreanu este nevinovat si pentru acest adevar sint gata sa mor!”. Aceeasi Marieta Iordache, maica Mihaela care va muri mai tarziu in inchisoare, spune in testamentul sau: “Vor veni mulţi care vă vor sili să recunoaşteţi că Mişcarea Legionară a avut un drum greşit şi că tot restul a fost o rătăcire. Tuturor acestora le veţi răspunde răspicat: Ei nu au greșit. Ei ne-au scos din fundul unei adânci prăpăstii de întuneric, dezmăț şi necredinţă. Au aprins o lumină şi am mers cu ochii ţintă spre ea. ”
…acelasi lucru il spun mii si mii de romani care au luptat si au murit in munti si in temnite pentru Hristos si Neam!…acelasi lucru il spune Capitanul: “Patronul nostru este Sfantul Arhanghel Mihail. Icoana lui trebuie sa o avem in casele noastre si in vremuri grele sa cerem ajutorul lui si el nu ne va lasa niciodata(…)Legionarul este impotriva comunismului si va lupta din toate puterile, pentru ca oriunde se va afla incuibat acest comunism, sa fie demascat si rapus. Triumful miscarii comuniste in Romania ar insemna: desfiintarea Monarhiei, desfiintarea Bisericii, desfiintarea Familiei, desfiintarea proprietatii individuale si desfiintarea libertatii..In aceasta miscare comunista se afla toti inamicii nostri, care n-au vazut si nu vad cu ochi buni Romania Mare. (…) In momentul in care manastirile si bisericile nu se vor mai ruga, tara aceasta se va prabusi (…)” Corneliu Zelea Codreanu – “Carticica sefului de cuib”.
Altii, mai putin dispusi la jertfa sau care-si inchipuie ca denigrand putin Miscarea Legionara isi pastreaza o functie sau o pozitie din care ar putea servi mai bine Neamului si lui Dumnezeu, spun altceva…
Asa o fi, nu am dreapta socoteala si nici macar diplomatie, dar nu cred ca scuipand icoana aparam/ marturisim pe sfantul zugravit in ea!
Miscarea Legionara este o Scoala de educatie care a luat nastere ca o reactie ferma a Neamului de a se apara de boala mortala numita comunism!
Daca vrem sa analizam onest anumite manifestari ale ei in plan socio-politic trebuie doar sa citim cartea “Cronica unor violente politice” a lui Nae Rosca si “Garda de fier in ancheta Tribunalului de la Nurnberg”, lucrare scrisa de Mihail Enescu, Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe si Consul General al Romaniei in Germania.
…si mai e un reper “dupa roade se cunoaste pomul” : Mircea Eliade, Constantin Noica, Emil Cioran, Nae Ionescu, Petre Tutea, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Traian Trifan, Lucian Blaga, Ernest Bernea, Pr Ilarion Felea, Pr Dimitrie Bejan, Pr Iustin, Pr Arsenie, Pr Ilie, Pr Adrian etc, etc, etc…
O spune si un pacatos, Neagu Djuvara: “elita interbelica in majoritatea ei era legionara sau simpatizanta legionara” si astazi vine o alta “celebritate” dovedita turnator al securitatii – Ciprian Nica- care vrea sa-i mai inchida o data, sa-i mai omoare, sa-i mai schingiuiasca o data!
Domnul Radu Preda recunoaste “nu am citit toata doctrina legionara, nu ma pot pronunta”
Oricine va citi cu sinceritate si fara frica doctrina legionara si mai ales trairea legionara se va indragosti de legionari, de Neam si de Dumnezeu!
Îi doresc domnului Radu Preda lectura placuta si il asigur ca nu va avea surpriza neplacuta sa gaseasca formula „cine nu e cu mine, trebuie omorat”, acest principiu stim cu totii, inclusiv Directorul IICCMR, ca se gaseste in doctrina si trairea comunista!
„Sa nu confundam strategia cu depunerea armelor” si „jertfa naste viata”, ne spune Batranul Iustin.
Cu cele mai bune doriri,
Marcel Bouros

7 Comments

 1. Doamne ajuta !

  Multumim de postare frate.
  Un gand bun de la mine pentru tine si pentru monahul Teodot, amandoi dovedindu-va demni urmasi ai dragului nostru Parinte JUSTIN !

  Domnule Marcel Bouros, felicitari pentru punctul de vedere pe care il aveti fata de ceea ce a afirmat Radu Preda, cu privire la Miscarea Legionara (a se vedea http://www.activenews.ro/prima-pagina/Interviu-cu-Radu-Preda-presedinte-executiv-IICCMER-despre-legea-anti-legionara-Nu-putem-fi-extremisti-in-raport-cu-extremele-101390), care, iata in anul 2015!, a fost declarata prin lege ca fiind fascista, “uitandu-se” – cu buna stiinta si la ordinul iudeo-masoneriei – ca Miscarea Legionara, la procesul de la Nürnberg, a fost exonerata de toate cate este acuzata de atunci pana in ziua de azi !.
  Pentru cei care nu cred …
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2013/11/02/pozitia-politica-a-miscarii-legionare-in-vederile-tribunalului-international-de-la-nurnberg-documente-memoriu-prezentat-autoritatilor-americane-de-ocupatie-in-austria-de-mihail/
  http://miscarea.net/miscarea-exonerare-fotin.htm

  (PS: Domnule Marcel Bouros, transmiteti-i un gand bun domnului Ioan Vladuca si ca ne este dor de el si de frumoasele lui conferinte !)

  Bunul Dumnezeu sa aiba mila de noi toti cei ce suntem pacatosi !

 2. Frate GABRIEL nu vreau sa distrug “COROLA DE MINUNI A LUMII”. Vreau sa imbrac haine bune(fapte) cind voi trece prin fata CAPITANULUI si a intregi LEGIUNI CERESTI, catre judecata in fata MANTUITORUULUI NOSTRU IISUS HRISTOS.
  NOTA
  Nu comentez comentariile “cenzurate” de fratele VASILE. Nu comentez deviatiile unor CAMARAZI. Nu comentez atacurile (ne)ortodoxe a unor FARATI CRESTINI.. Din ultima perioada. Prefer sa vorbim FATA CATRE FATA. Stim prea bine cu ce arme lupta VRAJMASUL (asa cum spunea par. ARSENIE PAPACIOC).Dar in primu rand UNIRE, UNIRE, UNIRE. Acestea au fost cuvintele si dorinta parintelui nostru IUSTIN PARVU. Ne numara(m) pe degete.. ar fi pacat ca aceste degete sa zac sfirtecate pe o tava in fata SATANEI ca un ospat de deicateturi. DOAMNE ajuta si mantuire TUTUROR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments
scroll to top